Положення про змагання з техніки пішохідного та гірського туризму "Київський листопад 2008"

ЗАТВЕРДЖУЮ
Заступник начальника Головного управління по фізкультурі і спорту КМДА

Л.В.Панченко

ПОГОДЖУЮ
Президент Київської міської федерації спортивного туризму

Президент
Ю.І.Бабенко

ПОГОДЖУЮ

Голова правління ГО "Туристичний центр "Мандри"

Н.А. Сазонова

ПОЛОЖЕННЯ

Змагання з техніки пішохідного та гірського туризму

"Київський листопад 2008"

1. Мета та завдання

Метою змагань "Київський листопад 2008" є розвиток спортивного пішохідного та гірського туризму як масового виду активного відпочинку, фізичного загартування і зміцнення здоров?я, спілкування населення.

Завдання змагань:
- підвищення туристської майстерності учасників змагань та безпеки проведення туристських спортивних походів;
- визначення рівня технічної та тактичної підготовки туристів;
- популяризація спортивного туризму як здорового способу життя;
- розвиток спортивного туризму;
- зміцнення дружніх стосунків між туристами.

2. Терміни та місце проведення змагань

Змагання з техніки пішохідного та гірського туризму "Київський листопад 2008" проводяться 29-30.11.08 в с. Нові Петрівці на березі Київського водосховища. До місця проведення під?їздити від пл. Т. Шевченко маршрутним таксі "Київ-Лютіж" до зупинки "ЦЕНТР"(с. Нові Петрівці, одразу за ринком), далі по вулиці Межигірській до берегу Київського водосховища. Реєстрація команд до наради представників 24.11.08 в клубі "Робінзон", пр. Будівельників 32.

3. Керівництво змагань
3.1.Загальне керівництво змаганнями здійснюють комітет фізичної культури і спорту при КМДА (далі - Комітет), Федерація спортивного туризму м.
Києва (далі - ФСТК) та Київська міська громадська організація "Туристичний центр "Мандри". За участю туристського клубу "Глобус" при Національному Технічному Університеті України "КПІ". Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення змагань покладається на головну суддівську колегію змагань (далі - ГСК), яка затверджується ФСТК.

3.2.Інформаційна підтримка та освітлення змагань проводиться на сайті WWW.TKG.ORG.UA та WWW.MANDRY.HO.UA

4. Учасники змагань

4.1.До участі в змаганнях допускаються команди туристських і спортивних клубів, секцій туризму організацій , навчальних закладів, військових частин та інші.

4.2. У змаганнях беруть участь спортсмени в складі команди з 4 осіб (не менше однієї особи жіночої статі) без кваліфікації для дистанції II класу, та з III розрядом для дистанції III класу.

4.3. Вік учасників змагань - 14 років і старше. Вік учасників визначається за роком народження.

5. Программа проведения змагань

5.1. Змагання проводяться у відповідності до діючих Правил спортивного туризму в II класі з ТПТ, II та III классах в ТГТ. Та з двох видів туризму - пішохідного та гірського. В обох видах може виступати одна команда.

5.2. Змагання з техніки пішохідного туризму проводяться на короткій комбінованій дистанції "смуга перешкод з елементами вибору". Змагання з техніки гірського туризму проводяться на дистанції "рятувальні роботи".

5.3. Команда долає дистанцію згідно Умов проведення змагань у кожному виді.

5.4. Розклад змагань:
24.11.08 - 19:00 - нарада представників команд, реєстрація команд, мандатна комісія, жеребкування в клубі "Робінзон", пр. Будівельників, 32
29.11.08 - 9:00 урочисте відкриття змагань;
? 9:15 показ дистанції;
? 9:30 старт команд;
? 15:30 закінчення змагань на дистанціях, підведення підсумків.
30.12.08 - 10:00 урочисте закриття змагань, нагородження переможців.

6.Визначення переможців та нагородження

6.1. Результат на кожній дистанції та у кожному виді визначається окремо.

6.1.1. На дистанції з пішохідного туризму результат визначається по різниці постійної часу дистанції та набраних на дистанції балів та від?ємної суми штрафів. Вище місце займає та команда у якої більший Результат. Якщо у декількох команд однаковий результат то враховується час проходження дистанції.

6.1.2. На дистанції з техніки гірського туризму результат зараховується за сумою часу на дистанції та штрафних балів, переведених в хвилини.

6.2. Команди, що посіли I - III місця у заліку кожному виді нагороджуються дипломами, а учасники команд - дипломами та медалями.

Окремо відзначаються тренери команд, що найкращі результати на етапах в кожному класі на кожному виді дистанції.

7. Умови прийому учасників та фінансування

7.1 До участі у змаганнях допускаються команди, що мають необхідну кваліфікацію учасників і пройшли мандатну комісію.

7.2 Команди повинні мати усе необхідне спорядження для участі в змаганнях, відповідно до Правил змагань з техніки спортивного туризму, Положення та Умов про змагання.

7.3 Фінансування проведення змагань здійснюється згідно з кошторисом, затвердженим Комітетом, та за рахунок залучених ФСТК коштів.

7.4 Витрати з участі команд у змаганнях (прокат спорядження; страхування учасників змагань, придбання спорядження, інвентарю та єдиної спортивної форми тощо) проводяться за рахунок коштів команд та організацій, що відряджають команди на змагання.

8. Заявки та документація, що подаються командами

8.1. Попередні заявки команди подають на адресу Super_Malya(at)ukr.net або за телефоном 80502094434, або на нараді представників.

8.2. Під час реєстрації команди подають до мандатної комісії такі документи:
- іменну заявку за встановленою формою, завірену лікарем, медичним закладом та організацією, що відряджає;
- класифікаційні книжки спортсменів(для другого класу);
- страховий поліс від нещасних випадків (на всіх учасників змагань, у т.ч. і на суддів від команди), дійсний на час змагань;
- паспорти учасників, або документ, який засвідчує особу.

Це Положення є офіційним викликом на змагання!

Підписатися на Коментарі для "Положення про змагання з техніки пішохідного та гірського туризму "Київський листопад 2008""