Регламент змагань з пішохідного туризму "Осінній лист 2017"

Відмітити
0

Р Е Г Л А М Е Н Т
етапу Кубку м. Києва зі спортивного (пішохідного) туризму
«Осінній лист»

1. МЕТА І ЗАВДАННЯ ЗМАГАНЬ

Змагання зі спортивного туризму (далі - СТ) проводяться з метою подальшого розвитку СТ в м. Києві, як ефективного засобу підвищення ролі фізичної культури і спорту у всебічному, гармонійному розвитку людини, виховання патріотизму і сприяння формуванню здорового способу життя населення.
Головні завдання змагань:
- пропаганда та популяризація СТ серед широких верств населення м. Києва;
- перевірка рівня майстерності спортсменів і команд;
- виявлення і формування резерву складу до збірних команд м. Києва;
- сприяння підвищенню безпеки спортсменів під час проведення змагань та спортивних походів;
- проведення моніторингу розвитку СТ в м. Києві та встановлення рейтингової оцінки колективів, команд, спортсменів, тренерів.

2. СТРОКИ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

Змагання проводяться 21 жовтня 2017 року в м. Києва.

3. ОРГАНІЗАЦІЯ, КЕРІВНИЦТВО ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПРОВЕДЕННЯМ ЗМАГАНЬ

Загальне керівництво організацією та проведенням змагань здійснюється управлінням молоді та спорту департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.
Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення змагань покладається на Київську міську федерацію спортивного туризму (далі – Федерація), та головну суддівську колегію змагань (далі – ГСК), що затверджується Федерацією.
Відповідальність за дотримання правил безпеки та здоров’я учасників під час проведення змагань покладається на головного суддю згідно з діючими Правилами змагань зі спортивного туризму та «Положенням про медичне забезпечення спортивно – масових заходів» (наказ Мінохорони здоров’я України від 27.10.08, № 614 та наказ Мінсім’ямолодьспорт України від 17.11.08, №4557).
Відповідальність за підготовку учасників команд та дотримання вимог ними правил безпеки під час змагань несуть представники, тренери, капітани команд.
Відповідальність за якість та безпечне використання командного та особистого спорядження несе тренер, капітан команди.
Підготовка спортивних споруд покладається на організацію в приміщенні якої проводяться змагання.
Контроль за підготовкою спортивних споруд при проведенні змагань здійснює робоча комісія федерації спортивного туризму м. Києва.
У своїй звітності про проведення змагань ГСК надає Київській міській ФСТ звіт головного судді змагань, умови проведення змагань, заявочні матеріали, протоколи результатів змагань, оціночну відомість роботи суддів.

4. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ, ВИМОГИ ДО НИХ

До участі у змаганнях допускаються команди спортсменів які представляють організації міста Києва: спортивні, туристські клуби, навчальні заклади, і які пройшли мандатну комісію. Вік учасників змагань не менше 14 років за роком народження.
Cклад команди включає: 4 особи основних учасників на вибір команди, з яких не менше однієї особи протилежної статі, один представник команди та суддя від команди.
Кількість команд від організації не обмежена.
Спортивна кваліфікація учасників змагань повинна відповідати вимогам чинних Правил змагань зі спортивного туризму в частині, що стосується класу дистанцій (п.3.3.2).
Одяг учасників змагань повинен закривати лікті і коліна.
Кожна команда, повинна забезпечити кваліфікованого суддю, який залучається до суддівства за рішенням ГСК. Суддя повинен мати годинник з вимірюванням секунд, чинні Настанови з проведення змагань з пішохідного туризму.

5. ПРОГРАМА ЗМАГАНЬ ТА УМОВИ
До програми змагань включено:
Вид змагань Склад команди Клас дистанцій
Змагання на дистанції «Смуга перешкод» 4 учасника, з яких не менше однієї особи протилежної статі
ІІ
ІІІ

17 жовтня – мандатна комісія (нарада з представниками команд, жеребкування) об 19.00 – 20.00 в приміщенні СШ № 265 за адресою вул. Райдужна, 53, спортивна зала.
21 березня – змагання на дистанції “смуга перешкод“ з командним заліком, клас дистанцій 2-й та 3-й. Нагородження переможців після закінчення змагань.
Змагання проводяться згідно з чинними Правилами змагань зі спортивного туризму від 24.04.2008 року та Настановами проведення змагань з пішохідного туризму затверджених рішенням виконкому Федерації спортивного туризму України 11.04.2015 р.
Умови подолання дистанцій та їх технічний опис додаються окремо.
Перелік спеціального спорядження необхідного для подолання дистанцій учасники визначають самостійно, виходячи з умов та технічного опису дистанцій.

6. ДОКУМЕНТАЦІЯ ТА СТРОКИ ЇЇ ПОДАННЯ

Попередні заявки про участь у змаганнях подаються до 17 жовтня головному судді змагань Баласю М.С. тел. (093) 914-23-88 або на сайті інформаційної підтримки та висвітлення змагань http://www.pikanakondy.com.ua. або https://www.tkg.org.ua.
Команди, що не подали попередньої заявки допущені до змагань не будуть.
Заявка встановленої форми затверджена підписами та печатками лікарської установи та організації подається в мандатну комісію 16 жовтня на нараді представників команд (команди з інших міст, можуть проходити мандатну комісію в день змагань на місці старту з 7.00 до 8.00, за умови, що вони подали попередню заявку).
Разом із заявкою 17 жовтня подаються:
- документ, що засвідчує спортивну кваліфікацію учасників;
- страхові поліси від нещасних випадків на учасників змагань, дійсні на час проведення змагань. Умови страхування повинні передбачати страхові виплати в разі настання нещасних випадків під час занять спортом або участі в змаганнях.
Перед стартом кожен учасник представляє документ з фотокарткою, що засвідчує його особу.
До змагань допускаються лише команди, які надали попередні заявки в установлений для цього термін та підтвердили свою участь на нараді представників.

7. ВИЗНАЧЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ

Результат на дистанціях визначається відповідно до Правил. Результат команди визначається за сумою часу подолання дистанції та штрафного часу (1 штрафний бал=30 с).

8. НАГОРОДЖЕННЯ

Команди та учасники, які посіли І – ІІІ місця, нагороджуються дипломами і медалями відповідних ступенів.

9. ФІНАНСУВАННЯ ЗМАГАНЬ

Витрати на відрядження учасників та тренерів (страхування спортсменів, проїзд, оплата за розміщення, харчування) відносяться за рахунок коштів організацій, що відряджають.
Витрати на організацію змагань передбачено за рахунок коштів організаторів та інших джерел фінансування.

ЦЕЙ РЕГЛАМЕНТ Є ОФІЦІЙНИМ ВИКЛИКОМ НА ЗМАГАННЯ

Відмітити
0

оно ничем не отличается от текста регламента приведенного выше

Відмітити
0

Шановні судді від команд. Чекаємо на Вас о 7.00 на місці проведення змагань. Прошу взяти з собою ручку, блокнот та настанови. Одягайтеся тепліше, також для вас передбачена компенсація на харчування у розмірі 20-30 грн. Прошу представників донести дану інформацію до своїх суддів. Дякую.

Підписатися на Коментарі для "Регламент змагань з пішохідного туризму "Осінній лист 2017""