Питання щодо конкурсу звітів, нарисів і фото 2009

Відмітити
0

Цю тему створено для вирішення та освітлення питань, які стосуються "Конкурсу звітів, нарисів і фото 2009"
Усі питання, які виникають по будь-якій темі конкурсу, прохання писати сюди, як коментар до цієї теми.

Куратори:
1. Конкурсу загалом - Андрій Юн, Натіка.
2. Звітів - Шурік Тестерєв
3. Нарисів - "Літературний авангард" та нариси загалом Олена Пронічева, "Туристсько-краєзнавчі походи та експедиції" Оля Омельчук.
4. Фоторепортажів - Марина Бурлака.

Відмітити
0

дивіться на спонсорів на головній сторінці конкурсу http://www.tkg.org.ua/node/14445
призи будуть відповідні, оголосять безпосередньо під час нагородження
можете почитати про призи наших минулорічних конкурсів, приблизно такі.

Відмітити
0

Витяг з положень щодо робіт які можут брати участь

Цитата:

В конкурсе могут принимать участие работы, которые тем или иным образом освещают события и мероприятия спортивно-туристского сезона 2009 года. К участию в конкурсе также могут быть допущены работы, содержащие информацию о событиях предыдущего туристского сезона, при условии, что работы по тем или иным причинам ранее не выдвигались на конкурс.

Наявність публікації на інших інтернет ресурсах неважлива

Відмітити
0

Скажіть, а звідки така дивна вимога не менше 2000 слів для фоторепортажів? Я маю багато красивих (http://www.andrius.org.ua/topics/photo/tracking-photo), але описувати у таких обсягах відверто не маю бажання і часу )))

Відмітити
0

Для мовчазних фотографів паралельно із конкурсом проходить фотовиставка "Палитра мандрів" - тоді туди.
Фоторепортажі - трохи інший жанр, ніж передача інформації без слів. Для аналогії уявіть, що посеред звичайної газети з'явилась би сторінка з фотографіями без підписів - що подумали би читачі? Правильно, інший жанр...
Ось і фотовиставка: http://www.tkg.org.ua/node/14805

Відмітити
0

судью не будут, поскольку это не их задача :) подсчитывают кураторы, к-рые принимают работы...
можете посмотреть присланные фоторепортажи этого и прошлых годов - увидите, что 2000 слов это не 2000 лет - т.е. совсем не много :)

Відмітити
0

Ніякої помилки - у минулі роки були вимоги 500 - 2000 слів, але реально репортаж із менше, ніж 1000-1500 слів виходить зовсім неінформативним. Дослідження показало (с, Тьома), що середній автор пише 1300-3000 слів, тому вирішили цього року зробити межу в 2000, але реально репортаж з 1500, наприклад, приймуть.

Відмітити
0

natika написав:
Для мовчазних фотографів паралельно із конкурсом проходить фотовиставка "Палитра мандрів" - тоді туди.
Фоторепортажі - трохи інший жанр, ніж передача інформації без слів. Для аналогії уявіть, що посеред звичайної газети з'явилась би сторінка з фотографіями без підписів - що подумали би читачі? Правильно, інший жанр...
Ось і фотовиставка: http://www.tkg.org.ua/node/14805

По-перше, конкурс - не звичайна газета ))
По-друге, на фотовиставку можна подати аж ОДНЕ фото на номінацію пейзажів, а інших я майже не роблю (( Та й хотів би представити саме цілісний фотозвіт. Може варто скасувати цю вимогу? ))

Відмітити
0

Пропонуєм написати власний фоторепортаж і подивитись, який об'єм вийде ;) А тоді продовжемо спілкування.
Думаю, що будете здивовані ;)
Тобто, коли спробуєте донести опис 40 фото та дещо про цілісне бачення всього твору (опис нового району, певної подорожі чи чогось, що ви хотіли б представити в конкурсі). Приклад - фоторепртаж вашої колеги http://www.tkg.org.ua/node/13457
Нічого зайвого.

Відмітити
0

Я вважаю, что цифра 2000 слів цілком адекватна для репортажа на 40 фото.
По-перше, це дозволить підписати і пояснити кожне фото. Це важливо для тих, хто не був у місцях, які ви представляєте. А надсилаючи роботу на конкурс ви перш за все повинні орієнтуватись на читача-глядача, зацікавити їх.
По-друге, слово "репортаж" передбачає як мінімум опис місця/події, що зображені на фото, пояснення звязку між ними, відомостей про те чим цікавий, особливий регіон, що там вразило вас.
Ну і по-третє, оцінювання робіт номінації "фоторепортаж" проходитиме не тільки за художніми якостями фото, але й за інформативністю, можливо навіть рекламними якостями репортажа.
Інша справа, якщо фотографій менше 40. Тоді можливо зменшити обсяг тексту, якщо робота є повноцінною і відповідає вищенаведеним зауваженням.
У будь-якому випадку, надсилайте ваш репортаж - думаю, ми знайдемо спільну мову :)

Марина,
куратор номінації "фоторепортаж"

Відмітити
0

Цитата:
Може варто скасувати цю вимогу? ))
.
Шановний Аnalyst, дякуємо за уважне ставлення до правил проведення фотоконкурсу. Звичайно, кожному фотографу більше хочеться представити фотографії улюбленного жанру. Проте, номінації конкурсу, окрім жанрової спрямованості, поділяються також і за змістом.
Адже, хтось з великих казав, що легко зробити гарний пейзаж, але важко зробити наздвичайний пейзаж. Ми будемо дуже раді, якщо ви надішлете нам саму таку роботу. Навіть якщо вона буде єдиною.
Втім, я впевнений, що продивившись Вашу фотобібліотеку, Ви знайдете знімки, варті і інших номінацій.
Пейзаж за жанром, за змістом може також бути предстваленим у, наприклад:
в позитиві http://www.tkg.org.ua/image/tid/1341
або таємне поруч http://www.tkg.org.ua/image/tid/1342
Можливо, знімаючи живу природу, ви також знайдете варті уваги і макро-фотографії.

Відмітити
0

Ну добре, добре.. )) Ось мій фотозвіт, написав скільки міг

http://www.andrius.org.ua/wp-content/uploads/Caucasus.2009.07.html

Відмітити
0

Чи є якийсь ліміт для обсягу у номінації "Літературний авангард"? Якщо є, то яка кількість слів (знаків) є максимальною?

Відмітити
0

Положення написав:
Материалы, подаваемые на конкурс в категории ?Trip?, могут содержать произвольную последовательность изложения данных. Количество фотографий для рассказов - не более 25.

Всі інші особливості вашої роботи не впливатимуть на прийом вашої роботи до участі у конкурсі.
Але всі відхилелння вашої роботи від "нормальності" впливатимуть на оцінку вашої роботи в боку суддів як в кращу так і в гіршу сторони :)

Відмітити
0

Щодо літературних творів - то річ йде перш за все про якість роботи, а не про кількість слів. Тому не стала би казати, що на оцінку роботи з боку суддів вплинуть якісь технічні показники. Хоча віршовані твори поки що нажаль не приймаємо, в усякому разі в окрему номінацію (вони зазвичай якраз більш короткі).

Відмітити
0

теоретично кількість робіт від одного автора не обмежена, реально у нас більше 2-3 шт не надсилали
чекаємо на Ваші роботи, там подивимось та вирішимо індивідуально

Відмітити
0

Обмеження, що до робіт, які приймаються на конкурс можут бути тільки:
- якщо вони не відповідають заявленним номінаціям, вирішується в інд. порядку;
- якщо робота приймала участь у минулих конкурсах.
Всі інші роботи, в незалежності від їх кількості від одного автора, відповідно з положенням, залюбки приймаються на конкурс!!!
Надсилайте!
Ми щиро раді вашим роботам!!!

Відмітити
0

1. В Правилах є вимоги до фоторобіт фоторепортажу в конкурсі "Фотокадр" - 150Kb. А які вимоги до розміру файлу фото в категорії "Trip"? І чи дозволяється збільшений не тільки розмір картинки, але і більший розмір файлу для панорам?

2. В конкурсі "Фотокадр" розмір текстової частини не обмежений. Значить це той же нарис тільки з більшою кількістю фотографій, до 40-а? Наприклад, є нарис, для повної ілюстрації якого потрібно не менше 40-а фотографій, куди податься:?

Відмітити
0

1. До фотографій у нарисах такі ж вимоги - ми не розміщуємо на сайті фото великих розмірів...
2. Так, нарис технічно може бути розширеним фоторепортажем. Але за суттю вони різні, тому краще подавати свій твір в ту рубрику, яка йому ближче. Тому що і оцінюються ці рубрики за різними критеріями.
Можете передивитись фоторепортажі та нариси за минулі роки - видно, чим вони відрязняються. Якщо цікаво, можу дати посилання на типові нариси та фоторепортажі, які за кількістю фото наближаються, але за суттю різні. Але краще відчуйте це самі, бо питання задаєте правильні.

Відмітити
0

Суть питання в тому, що шкода "обрізати" роботу з 40-а фото (а їх там 44) до 25-ти.

Відмітити
0

Та всім шкода (зробила те ж саме нещодавно), але така операція закалює дух :)) Тобто, привчає до здорового мінімалізму.

Відмітити
0

1. Чи повідомляте про отримання матеріалів, типу - Шалено вдячні, отримали і т.д і т.п:))
2. Чому потрібно надсилати частинами по 3-4 МВ, можливо ця вимога застаріла - ОГО надворі:?

афтирь

Відмітити
0

1) Повідомляємо, але можливі затримки. Якщо Ви надсилали матеріали і підтвердження протягом тижня не надійшло, то прохання надіслати ще раз (тільки-но відповів на 1 лист, що залишався без відповіді, якщо Ви не отримали відповіді -- повторіть, будь-ласка).
2) Так, дякуємо, трохи застаріла, ця вимога буде скорегована.

Відмітити
0

Протягом якого часу розглядається робота перед опублiкуванням?

Відмітити
0

в этой ветке на 3 поста выше есть ответ админа, что автору подтверждается получение его работы
видимо, ваша работа еще в очереди на публикацию (она счас не пустая)

Відмітити
0

Добрий день! Підготувала нарис ?Буревій на Чорногорі?, на конкурс, але не могла надіслати, бо вказаний е-мейл: globus_kpi[at]ukr.net. не сприймається службою Gmail. Нарешті замінила квадратні скобки на @, наче відправилось. Як дізнатися, чи отримали?

Відмітити
0

Розумію, що вище є відповідь на подібне питання, але моє пов"язане саме з некоректним е-мейлом, тому я не впевнена, що мій матеріал отримають. Який е-мейл правильний?

Відмітити
0

Адреса правильна, просто треба замінити [at] на @ . Це поширена практика - іноді пишуть у вигляді adresa(собачка,жабка,гав,вухо)mail.ru.
У такому, зміненому, вигляді адреса на загальнодоступних інтернет-сторінках дається для того, щоб запобігти розпізнаванню адреси спам-ботом й попаданню до спам-баз.

Підписатися на Коментарі для "Питання щодо конкурсу звітів, нарисів і фото 2009"