Осінній Лист-2018 регамент та загальні умови

Відмітити
0

Загальні умови 

https://docs.google.com/document/d/1DjFcKV40u0tTt4u8kicKWSHC0LGuEH9RSlRaXGYZ-MI/edit?usp=sharing

Регламент

https://docs.google.com/document/d/1HbhsitO2dTznuL4efuSHWWuuS7NeLz5GhdK0nDUFIwo/edit?usp=sharing

Гугл форма для регестрации будет чуть позже 

Відмітити
0

Скажите плз, у нас у одного из участников не получается бежать кросс-поход, а полосу получается. Заменить этого участника некем. Интересует - допустят ли нас на полосу, если у нас только 3/4 участников пробегут кросс-поход?

AS

Відмітити
0

И еще интересует - если да - повлияет ли это как то на общий результат?

AS

Відмітити
0

Допустим в любом случае , это две дистанции не связанные никак 

В общем результате вы будете после всех команд у которых было 4 человека на кросе 

Відмітити
0

Шановні учасники змагань) 

 звертаємо Вашу увагу на загальні умови до змагань і наявність Вашого судді. 

"

На нараді представників команда за кожну дистанцію вносить заставу за свого суддю у розмірі 200 грн. Застава повертається після закінчення змагань у разі відмінної роботи судді на змаганнях та його присутності на суддівському семінарі. Застава сплачується при проходженні мандатної комісії у вівторок перед змаганнями або в четвер на суддівському семінарі.

При відсутності судді команда повинна сплатити повний розмір суддівської застави додатково до стартового внеску за роботу додаткових суддів - 200 грн."

 

по простому: Ваша команда біжить два дні змагань   і у вас є суддя,  який буде на суддівському семінарі, і який буде судити два дні  -  Ви залишаєте нам свого суддю і залог 400 грн, якщо Ваш суддя нікуди не зникне, то 21.10  після закінчення змагань -  ми повертаємо вам суддю і 400 грн. Якщо у Вас немає судді, або він десь зник під час змагань 400 грн команді НЕ поветається. 

Дякуємо за розуміння) 

Відмітити
0

Суддейский семинар тоже сегодня 

На 19 30 

В регламенте это было указано 

В общих условиях не во всех местах поменял 

Відмітити
0

Команды с других регионов могут пройти мандатку в день старта , судья на семинаре судей может не присутствовать 

Відмітити
0

Т.к. я забыл исправить в общих условиях дату судейского семинара,  ГСК решило не штрафовать судей которые не появляться на нем 

То есть если вы сказали судье что семинар в четверг и он сегодня не может то штрафа не будет , но семинар всеровно будет :) 

Відмітити
0

Представители , передайте своим судьям что за каждую дистанцию мы оплачиваем примерно 50 грн каждому судье 

Купите себе покашуть

Відмітити
0

Подскажите, как можно узнать результаты кросс-похода и полосы? 

Відмітити
1

Хотілось би залишити певний відгук щодо змагань.

За даними, якими я володію, дві дистанції на змаганнях «Осінній лист» проводяться вперше. Як на мене, то це добре, оскільки зміст цих змагань  дає додаткові можливості для розвитку спортивного туризму та росту учасників.

Хотілось би почати з крос-походу.

Крос-похід особистий. Як на мене – це дуже прикольно, оскільки, особисті крос-походи були започатковані на особистих чемпіонатах. І от, нарешті, це відбувається у Києві=). Крос проходив за системою нежорсткого ралі. Моя помилка, як інспектора змагань, що розрахунковий час на один кілометр був занижений. Відповідно до Правил, то час на кілометр на крос-походах 3 класу встановлюється 13-18 хв/км. При цьому 13хв береться для розрахунку оптимального часу, а 18 – для заданого часу. На цьому крос поході в середньому 16 хв/км для 3 класу. На 2 класі ситуація з часом така: відповідно до Правил 14-19, при цьому 14 для оптимального часу, а 19 – для заданого, я порахував 17 хв/км. Хоча враховуючи перепад висоти, то скоріше за все по хвилині потрібно було закладати на кожен кілометр. 

Ще одна ситуація, що виникла – відсидки. У багатьох учасників наявні відсидки. У деяких учасників відсидки дуже великі. Один із шляхів вирішення такої проблеми – на етапі можна робити паралельні гілки. Думаю, що на 2 та 3 класах спокійно можна було зробити по дві гілки на етапі підйом, спуск.

Вирішення вищеперелічених ситуацій може зробити крос-походи кращими.

Смуга перешкод.

3клас. Дуже добре, що найскладніший блок був на початку і це давало можливість по його звільненню запускати команди з малою ймовірністю на відсидку.

2клас. Трохи зворотня ситуація – більш технічні етапи були в кінці і, відповідно, виникали ситуації, що одна команда, доганяла іншу. І навіть складалася ситуація, що із трьох команд на дистанції дві були на відсидці. Думаю, що при двох комплектах для вязання нош, ситуація була б кращою.

Порада на смугу перешкод: хрометристи мають мати певну кваліфікацію (недарма на Чемпіонатах хронометристами стають люди з ГСК), оскільки хронометрист веде всю команду,  а досвідчений суддя-хронометрист може допомогти суддям у суддівстві та у вирішенні проблем і не зробитиме грубих помилок при відсидках.

Я так думаю.

А висновок – спасибі всім за участь, за настрій, за погоду

До нових зустрічей!

Відмітити
1

Дякую за відгук. 

По кроспоходу я так з самого початку і планував, що по максимуму на перебіги ставити не буду. Бо правила мене не забов'язують ставити конкретний час, і я можу ставити час на перебіги в інтервалі допустимих значень. І не обов'язково це має бути по максимуму.

Після того, як заявились всі учасники, то мені прийшлось вже зменшувати це все, щоб вкластися в світовий день і залишити кількість єтапів та складність орієнтування незмінною.

І так, кількість ниток вирішила би проблеми з відсидками, але для цього треба більше спорядження і суддів, а цього якраз і не вистачало. Крім цього для наведення треба було би в два рази більше часу, а нам треба було конче стартувати в 9 ранку і запускати учасників не пізніше ніж раз в 8 хвилин. Якби стартовий інтервал був би 10 хвилин, то ми би не встигли в світловий день.

Крім того прийшлось зменшити складність етапів, а саме: Скельного підйому, Підйому та переправи, Колоди, Спуску та Паралельок для третього етапу. Зменшити треба було так, щоб ЗЧ на етапі було не більше ніж інтервал старту учасників.
Для другого складність етапів не змінювали, т.як там мало що можна було змінити.

Звичайно все це рахувати складно, т.як методик розрахунку немає, поведінку учасників на дистанції не вгадаєш і т.д. Тому звичайно провтики були. Один з найбільших, що треба було ставити КЧ на дистанцію або при ЗЧ записувати час старту на етапах, щоб відсікти де учасники знаходяться по виходу ЗЧ дистанції.
 

Загалом однією з задумок дистанцій було те, що учасники мають самі оцінювати свої сили і відмовлятись від КП орієнтування для проходження дистанції. Посеред карти орієнтування була асфальтова дорога, яка дозволяла рухатись від етапу до етапу зі швидкістю 8-9 км/год. 
І тому я дуже здивувася, коли дізнався, що більшість не контролювала ЗЧ. Та навіть найдосвідчений учасник змагань випустив це зі свого поля зору.
Одна з думок з приводу цього, це те, що учасники вперше були на особистій дистанції, і раніше в команді для них час контролював хтось інший(капітан). Хоча це тільки припущення. Друге припущення - ніхто не порахував час до і на дистанці.
На майбутнє перше що має зробити кожний учасник перед крос-походом - це порахувати час на перебіги між етапами. А це просто: додачи час всіх етапів, відняти його від ЗЧ дистанції та поділити на кількість кілометрів. Плюс вирахувати звідси час на підготовку на прихід/вихід з кожного етапу.
І тоді визначитись, чи встигаєш ти чи ні. Ще можна рахувати за скільки хвилин пробігається 1 км і порівяти з розрахунковим часом.
Вцілому по тим ньансам, які я побачив на дистанції:
-На скельному підйомі багато учасників не вірно оцінюють свої сили. Багато хто ліз з вантажем та мотузкою, хоча по його рівню лазання було швидше залізти без вантажа, а потім його витягнути.
-На етапі колода майже ніхто не додумався, що можна совати петлю туди-сюди для полегшення її укладки.
-На паралельках виявилось, що багато хто не вміє кидати мотузку, і натягувати якісно верхні перила.
-На одному з етапів учасники не контролювали своє ЗЧ і перевищували його на 8 хвилин, бо їх не знімали судді.

Дякую всім за участь в змаганнях.

Особливо було радісно бачити молодь і представників м. Сміла.

p.s. особисті крос походи не були започатковані на особистих чемпіонатах, хоча останнім часом федерація сильно пропагуює цей вид змагань. І хоч в Києві особистих крос походів не було десь років 8, мені здається вони були започатковані раніше.
Моя власна думка, це те, що туризм командний вид спорту і особисті дистанції не треба робити технічними, бо це буде бутафорія, адже складні технічні етапи логічні тільки в команді. Тому особисті дистанції мають бути легкими технічно, по наведеним "командою" етапам, але важкими фізично з перевіркою особистих вмінь: орієнтування, лазання, техніки на переправах, підйому на перилам і решти суто особистих вмінь (координація, розумові здібності, можливість працювати під навантаженням). До яких не відноситься натяжка переправ, підйом потерпілого - бо це суто команда заача.  

Відмітити
1

цілком згоден на рахунок досвідчених хронометристів. А відсидка з двох команд виникла на мою думку через те, що були поставлені великі пкч з метою щоб вкладались всі команди, притому що навіть як вони не вкладаються ми дали можливість добігти дистанцію до кінця. І виникла ситуація що у команди все ,,пішло не так'' і вони почали імпровізувати. А більше сильніша команда догнала їх, у той час, як вже запустилась на дистанцію й третя команда. Тому прийнялось рішення зупинити обидві команди, поки перша не фінішує. На майбутнє саме краще як було це реалізовна на 3 класі ставити важчий блок етапів спочатку. А на більш серйозних змаганнях не вкладання в ПКЧ це зняття команди, якщо стоїть задача великої пропускної здатності на дистанції.

Я також хочу подакувати Смілі, дуже круто бачити на змаганнях команди з інших регіонів. Також спасибі всім учасникам, суддям та всім хто допомагав в організації! 
 

Відмітити
0

Розрядные протоколы и итоговые результаты после всех правок ошибок судей
розрядные протоколы уже готовы, они у меня на руках 

2 КЛАС

Крос

мальчики https://drive.google.com/file/d/16XRczLrRU5sqlduY8B9korJnr-qSTkao/view?usp=sharing

девочки  https://drive.google.com/file/d/19anpL0pM7iDJ3bv8NXsrtiqjpk-cCSO5/view?usp=sharing

полоса https://drive.google.com/file/d/1nOfpsrez6rUX0Cmnv1tWdheZZXSbP9tv/view?usp=sharing

общий зачет https://drive.google.com/file/d/1bnUYYJlvuPY1dcua4bnzf1z9-gzEtt2P/view?usp=sharing

3 КЛАС

Крос

мальчики https://drive.google.com/file/d/1lmiR34bo5_WHupixiGha6UtkwacZGw4k/view?usp=sharing

девочки  https://drive.google.com/file/d/1L9bC2xdm9bMrJHenDjt5MHDXd2DXmAA3/view?usp=sharing

полоса https://drive.google.com/file/d/1vgvDk2T2Gz7k5pqT-nL1su1jYqpI1e2r/view?usp=sharing

общий зачет https://drive.google.com/file/d/1Jr8OwesnATk4sJIz6QOFt1o6l_zfy8Np/view?usp=sharing

Відмітити
0

Просив безліч разів але мене чогось інгорять(

Виправити:

  • Правильно - "Гордієнков Денис"
  • Назва команди - "Команда МКС"
  • Тренер - "Куцаєв Володимир Вікторович"

Відмітити
0

извините , изначально исправляли потом в спешке как то вернулось в первоначальное положение 

Відмітити
0

Вот список судей из осеннего листа 

 https://docs.google.com/spreadsheets/d/18jNTNrz8tDXBdPKKD2owxoflkpFQW5q8UUFMpcGQXEk/edit?usp=sharing

За один день суддейства 70 грн 

Можете скидай мне лично карты или могу отдавать при встрече 

 

Відмітити
0

Так же на соревнованиях был найден автомат fa

На муфте стоит маркер , кто отпишется могу вернуть 

Підписатися на Коментарі для "Осінній Лист-2018 регамент та загальні умови"