Додаток до Положення та Умови проведення змагань ІІ етапу Кубка кубків

Затверджено
Президент Київської обласної
федерації спортивного туризму
__________________ Герус С.М.
?__?____________2011р.

ДОДАТОК ДО ПОЛОЖЕННЯ

Рішенням головної суддівської колегії в зв?язку з великою бальною оцінкою етапів клас дистанції ІІ етапу Кубка Кубків підвищується з ІІІ до ІV класу дистанції. На цих змаганнях допускається 50% учасників з ІІІ спортивним розрядом.

УМОВИ ЗМАГАНЬ
ІІ ЕТАП КУБКА КУБКІВ

Відкриті змагання з техніки пішохідного туризму
19 лютого 2011 року

Бальна оцінка дистанції: 76.2 бали (за технічні етапи 95 балів)

Старт та фініш сумісні

  1. Крутопохила переправа вгору. (до 30м) 3А. 7.2 бали. Етап обладнано суддями. На початку - контрольна лінія та ВП, вкінці - 2 ВП. Перший долає етап з верхньою суддівською та нижньою командною страховкою, другий з верхньою командною страховкою.
  2. Горизонтальний маятник (до 7м) 1А. 1.2 бали. Етап обладнано суддями, на початку ПС в кінці ВП.
  3. Траверс (самонаведення) (до 7м) 2А. 8 балів. 5 ППС 7 прольотів. На початку та в кінці ВП. Проходження ?парашутиком? для другого учасника заборонено.
  4. Спуск дюльфером (до 10м) 2А. 8 балів. Етап обладнано: на початку 2 ВП в кінці обмежена зона. Спуск здійснюється на жорстко закріплених перилах з верхньою командною страховкою. Спуск само випуском заборонено.
    ПКЧ: 15 хв. (18 хв. для змішаних)
    В обмежувальній зоні знаходиться вантаж (10кг) та потерпілий (до 50кг)
  5. В?язання кокону 2 бали.
  6. Транспортування потерпілого 1А (до 7м) 1бал. на руках.
  7. Підйом потерпілого з тріщини (до 12м) 2Б+3А. 9.6+9.6 бали. Етап обладнано на початку - обмежена зона, в кінці етапу 2 ВП та вантажні перила. Вертикальний підйом потерпілого через заданий отвір до навісної переправи (самонаведення) та транспортування його до фінішного берегу.
  8. Підйом на жюмарах (до 10м) самонаведення 2Б. 8 балів. Обладнання: на початку - безпечна зона, вкінці - 2 ВП. Етап долається з верхньою командною страховкою.
  9. Траверс (самонаведення) (до 7м) 2А. 8 балів. 5 ППС 7 прольотів. На початку та в кінці ВП. Проходження ?парашутиком? для другого учасника заборонено.
  10. Навісна переправа (до 7м) 2А. 6.4 бали. Етап обладнано суддями. На початку та в кінці ВП. Етап долається з супроводженням.
  11. Крутопохила переправа донизу (до 30м) 3А. 7.2 бали. Етап обладнано суддями, на початку та в кінці етапу ВП. В кінці етапу - контрольна лінія. Вантаж транспортується окремо.

Фініш по виходу за КЛ учасників та спорядження

КЧ: 40 хв. (45 хв. для змішаних)