Положення про чемпіонат м. Києва з туристських спортивних походів 2008 року

ЗАТВЕРДЖУЮ
Заступник начальника Головного управління з питань фізкультури і спорту КМДА
_________________Л.В.Панченко
?___? ______ 2008 р.
ПОГОДЖУЮ
Президент Київської міської федерації спортивного туризму
_______________Ю.І.Бабенко
?___? ______ 2008р

ПОЛОЖЕННЯ
про чемпіонат м.Києва з туристських спортивних походів 2008 року

1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ

Чемпіонат м.Києва з туристських спортивних походів (далі - Чемпіонат) проводиться з метою подальшого розвитку спортивного туризму в Україні,як ефективного засобу підвищення ролі фізичної культури і спорту у всебічному гармонійному розвитку особи, сприяння формуванню здорового способу життя населення.
Головні завдання Чемпіонату :
- визначення найсильніших команд м.Києва з туристських спортивних походів;
- сприяння підвищенню безпеки проведення спортивних походів з різних видів туризму;
- перевірка рівня технічної та тактичної майстерності спортсменів-туристів;
- пропаганда та популяризація спортивного туризму серед широких верств населення;

2. ПОРЯДОК ТА ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ЧЕМПІОНАТУ

2.1. Чемпіонат проводиться серед команд (туристських груп), які здійснили спортивні походи (далі - СП) до 1 листопада 2008 року та надали необхідні документи до Київської міської федерації спортивного туризму України (далі - Федерація ) та головної суддівської колегії чемпіонату (далі - ГСК). До участі у Чемпіонаті допускаються також команди, що здійснили спортивні походи в 2007 році за умови, що ці походи не брали участь у Чемпіонаті 2007 року, та команди, що здійснили спортивні туристські походи в 2006 році за умови, що суддівство чемпіонату з даного виду туризму у 2007 році не проводилося.
Звітні матеріали для участі у Чемпіонаті повинні поступити до ГСК не пізніше 1 грудня 2008 р.
2.2 Суддівство Чемпіонату здійснюється з 2 по 14 грудня 2008 року у м. Києві.
2.3 Розміщення попередніх підсумків Чемпіонату на Інтернет-сайті : TKG.ORG.UA
2.4 Подача протестів-до 18 грудня 2008р.
2.5 Підведення підсумків Чемпіонату -22 грудня 2008р

3. КЕРІВНИЦТВО ЧЕМПІОНАТОМ

3.1. Загальне керівництво підготовкою та проведенням Чемпіонату здійснюють Головне управління з питань фізкультури і спорту КМДА (далі Управління) та Київська міська федерація спортивного туризму.
3.2. Відповідальність за підготовку та проведення суддівства Чемпіонату покладається на головну суддівську колегію Чемпіонату (далі - ГСК), склад якої, за поданням Київської зональної МКК, затверджується виконкомом Федерації.
3.3 Відповідальність за безпеку під час підготовки та проведення походу, у тому числі страхування від нещасного випадку, покладається на самих учасників і відповідності до Правил змагань зі спортивного туризму (далі - Правила).

4. УЧАСНИКИ ЧЕМПІОНАТУ

4.1. До участі у Чемпіонаті допускаються команди міста Києва Кількість команд не обмежується.
4.2. У Чемпіонаті беруть участь команди, що здійснили туристські спортивні походи 1-VI категорій складності (далі - к.с.) з пішохідного, гірського, водного, велосипедного, лижного, а також комбіновані походи.
4.3. Чемпіонат проводиться у таких групах походів по кожному виду туризму і комбінованих походів :
- група ?Еліта? - в якій приймають участь походи III-VI категорій складності і в якій визначається абсолютний чемпіон м.Києва у 2008 році;
- група ?IV? - в якій приймають участь походи IV категорії складності;
- група ?III? - в якій приймають участь походи III категорії складності;
- група ?II? - в якій приймають участь походи II категорії складності;
- група ?I? - в якій приймають участь походи 1 категорії складності;
Одночасно один похід може приймати участь у заліку по двох групах .
4.4. Вимоги до спортивної туристської кваліфікації (оформлених спортивних розрядів), чисельного складу команд - учасників Чемпіонату та тривалості спортивних походів у відповідності до Правил.
Чисельний склад команди та тривалість активної частини спортивних походів (СП) - у відповідності до таблиці:

Категорія складності походівЧисельний склад командиТривалість активної частини СП, днів
МінімальнийМаксимальнийРекомендованаМаксимальна
VI4-6*102025
V4-6*121620
ІV4121316
ІІ-ІІІ4121013

* у відповідності до Правил.

5.УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ЧЕМПІОНАТУ

5.1. Чемпіонат проводиться згідно з чинними Правилами змагань зі спортивного туризму.
5.2. Змагання Чемпіонату проводяться як командні з кожного виду туризму та комбіновані походи - окремо у кожній групі команд-учасниць. В одній групі об'єднуються команди, що здійснили СП однакової к.с. з одного і того ж виду туризму.
5.3. Змаганя проводяться за умови, що до участі у відповідній групі учасників мандатною комісією допущені звітні матеріали про туристські спортивні походи не менше 6 команд.
5.4. Суддівство Чемпіонату проводиться у відповідності до ?Методики суддівства Чемпіонату зі спортивних туристських походів?, затвердженої виконкомом ФСТУ (далі - Методика).

6. ЗАЯВКИ НА УЧАСТЬ У ЧЕМПІОНАТІ

6.1. Попередні заявки на участь у Чемпіонаті надаються до ГСК не пізніше 22 листопада 2008 р. за електронною адресою BMP(at)NBI.COM.UA .Команди ,що не подали попередні заявки допускаються до чемпіонату за додатковим рішенням ГСК при умові попереднього інформування за електронною адресою BMP(at)NBI.COM.UA від 23 до 30 листопада.
6.2. Звітні матеріали до участі в Чемпіонаті надаються до мандатної комісії ГСК не пізніше 1грудня 2008 р. Матеріали подаються секретарю Чемпіонату, Моянській Т.В. за попередньою домовленністю, координати для зв'язку: телефон 8-050-963-61-50 або електронна пошта belca(at)voliacable.com.
Заявкою на участь у Чемпіонаті є комплект звітних матеріалів, що надається в ГСК у встановлені Положенням (п.2.1.) терміни:
- іменна письмова заявка на участь у Чемпіонаті
- звіт про похід, а саме - електронна версія звіту на СD або DVD диску.
Формат текстової частини звіту - MS-Word. Висотний і ходовий графіки можуть бути викладені як у форматі документу Excel, так і інтегровані в документ Word і мати відповідні діаграми і таблиці. Фотографії можуть бути інтегровані безпосередньо в документ Word у форматі png, jpeg або викладені в окремій папці у форматі jpeg. Фото (кожне) повинне мати розмір не менше 1024 по широкій частині і не перевищувати 1 мгб за обсягом, мати нумерацію і підписи , які відповідають текстовій частині. Фотографії можуть мати гіперссилку ,якщо вони розміщені в окремій папці. Рекомендована кількість фото - не більше 100шт.Картографічний матеріал надається в електронному вигляді з розрішенням , яке дозволяє чітко розрізняти написи і деталі карти у форматі jpeg ,gif (бажано в 1:1 до паперового носія). На карті мають бути означені запланована і фактично пройдена нитки маршруту з нанесеними місцями стоянок і, датами і ходовими днями. Відео матеріали до розгляду не приймаються. Як виключення може бути надана тільки паперова версія звіту.
? оригінал або копія маршрутної книжки , завірена МКК з відміткою про залік походу, з відмітками або копіями документів, що підтверджують проходження маршруту, а також зміни термінів, нитки маршруту, складу команди. Копії повинні мати відмітки МКК з відповідними повноваженнями;
? разрядні книжки учасників що підтверджує наявність оформленого спортивного розряду (звання) учасника.
Звітні матеріали, надані на Чемпіонат, командам не повертаються, подача заявки на чемпіонат автоматично надає право ГСК і федерації вільно друкувати і показувати надану на чемпіонат інформацію в мережі Інтернет і надалі використовувати і поширювати надані матеріали без урахування авторських прав на подані матеріали.

Інформація про хід чемпіонату буде викладатись на сайтах: TKG.ORG.UA

7. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ТА НАГОРОДЖЕННЯ

7.1. Результат команди визначається середньоарифметичною сумою балів, виставлених суддями по кожному показнику у відповідності до Методики.
Переможці в кожному виді і групі визначаються за найбільшою сумою балів, набраних командою.
У разі рівності набраних балів перемога присуджується згідно з п.3.1. Методики. Якщо кількість суддів, що розглянула звітні матеріали, налічує чотири або більше особи, найбільтший та найменший бали, виставлені бригадою по кожному з критеріїв, не враховуються під час підведення підсумків Чемпіонату.
7.2. Команди, що посіли I, II, III місце в кожному виді туризму і у кожній групі, у т.ч. і в об?єднаних, а також учасники цих команд нагороджуються дипломами відповідних ступенів.
Учасники команд, що посіли I, II, III місце в своєму виді туризму у групі ?Еліта? нагороджуються дипломами та медалями відповідних ступенів.

8. ФІНАНСУВАННЯ

8.2. Витрати, пов?язані з фінансуванням суддівства Чемпіонату та нагородження учасників, здійснюються згідно з кошторисом на проведення змагань Управління та за рахунок залучених Федерацією коштів.
8.1. Витрати, пов?язані з участю команд у спортивних походах (проїзд в обох напрямках, харчування, добові, страхування учасників, придбання та прокат необхідного спорядження та інвентарю, проведення тренувальних зборів, підготовка звітів про походи та направлення їх на Чемпіонат тощо), проводяться за рахунок коштів організацій, що відряджають команди до місця проведення спортивних походів, залучених коштів або за рахунок учасників.

Положення є офіційним викликом на змагання.

Підписатися на Коментарі для "Положення про чемпіонат м. Києва з туристських спортивних походів 2008 року"