Туреччина 2018.05 1к.с. Підготовка

Відмітити
0

Тема підготовки до походу по Аладаглару 28.04 - 13.05.2018 ( гірський 1к.с.).

Учасники

1. Ед   керівник, завснар по особистому
2. Віка   логіст, страховка, культурна програма
3. Льоша   ремонтник, літописець, зв'язок
4. Аріна   завснар по супільному
5. Катя   медик
6. Ніна   завхав
7. Богдан   фінансист, зв'язковий
8. Юля    фотограф, турецька мова

Авіаквитки купили, Київ-Анкара. Юля і Богдан в процесі.

Попередні очерки маршруту +фото у відкритому доступі.
Кривонамальована нитка на схемі Аладаглару

Папка походу. закр. дост.
Табличка походу. закр. дост.

Відмітити
0

Відписуємось хто їде. Які обов'язки хоче виконувати
1. Зайти у папку, глянути очерку маршруту з фотками.
2. Зайти у табличку походу, глянути лист "план" там план, дати, і орієнтовні витрати на похід.
3. Глянути лист "Особисте спорядження".
Якщо вирішили, йти у похід, то:
4. Якщо не відписались, відписатись в темі підфоруму зоопарку "перепись населения"
5. Відписатись під цим повідомленням. Вказати яку роль хочете виконувати, які забаганки у вас щодо походу та все що вважаєте за потрібне
6. Заповнити лист табл "main", лист "біг", "лекції", "тренування".
------------------------------------------------------------------------------------
Обговорення 17.12 та 19.12 після тренування.
------------------------------------------------------------------------------------
Ролі:
- завхав
- завснар по суспільному
- медик
- логіст
- фінансист
- зв'язківець
- ремонтник
- завснар по особистому
- фотограф
- літописець
------------------------------------------------
на днях нам потрібен логіст(моніторити авіаквитки), фінансист (збирати ~3000 грн на квитки)

Відмітити
0

Я намерана ехать. Могу быть логистом. Билеты мониторить не проблема, переезд с аэропорта до точки старта и назад тоже могу продумать. Культурную программу ( не в горах) тоже могу придумать. По финасисту: билеты могу купить на всех, но у меня нет карты Приватбанка и открывать не собираюсь. Есть карты Укрсиб и Райффайзен, на них без проблем можно перебросить с Привата24, но будет комиссия от 5 грн. Могу взять на себя фотографа и летописца. Я не фотограф, но для себя буду фоткать много и у меня на телефоне хорошая камера ( вопрос с зарядом продумаю). Можно глянуть фотки у меня на ФБ. По летописцу-могу описывать все, что будем делать в течении дня.
Возможно не до конца понимаю каждую роль, но с радостью прийму все обязанности, что эта роль подразумавает.
Листы в таблице, вроде, позаполняла.

Відмітити
0

Спасибо за развернутый ответ. Там только ты не туда ввела данные о пробежке. Нужно было в ячейку напротив даты пробежки.

Відмітити
0

Я не нашла в personal equipment спальника. На какой минус расчитывать и вес?

Відмітити
0

Спальник будет в общем снаряжении. Инфо будет как все отпишут-ответят(20.12.2017).
Около -5 oC и меньше 2.1 кг.
Ночью температура может опускаться до -10oC.

Відмітити
0

Еду, могу быть финансистом по скольку он нужен в ближайшее время. Так же интересны должности летописца, ремонтника или завхава.

Відмітити
0

Хочу поделиться своими соображениями по поводу трансфера. Считаю наиболее целесообразным перелет до Анкаты, потому что:

а) цена за билеты около 3600 грн. с багажом https://avia.tickets.ua/m/search/results?session_id=7ecdd50d515e33550b0dac378d313209
б) расстояние до пункта старта, приблизительно 6 часов (455 км), зависит от маршрута автобуса

Для сравнения: из Антальи https://avia.tickets.ua/m/search/results?session_id=bd4104fa5f4edc302de16c1f2516f312
вчера смотрела, были билеты за 5212 – это Пегасус, сегодня они уже за семь тыс. И это без багажа.
И добирание до Яхьялы по километражу 661 км – это, около, 9 часов.

Я так понимаю, что для всех вопрос цены наиболее критичен, потому продумала маршрут из Анкары.
Значит, мы прилетаем 28 апреля в 22:10. Из аэропорта нам нужно доехать до автовокзала Аsti автобусом № 442 за 5-10 лир, ехать приблизительно 45 мин. На автовокзале нам нужно найти офис компании Kamilkok и купить билеты на автобус до города Kayseri. Последний автобус отправляется в 23:59, подробности в ссылке: https://www.kamilkoc.com.tr/otobus-seferleri/ankara-kayseri-otobus-bileti/tek-yon
Билеты, кстати, можно купить онлайн на сайте, но этого делать не стоит, расписание, пока, только по 1 марта и у меня есть опасения по времени. Пока мы выгрузимся с самолета, пока получим багаж, пройдем контроль… у меня лично проходит минут 30, т.е. в автобус на автовокзал мы сядем не раньше 23:00. На автобус на 23:59 мы успеваем под самое, самое… Но если успеваем, то уже в 5 утра мы будем в чудесном городе Kayseri где нам нужно найти автобус до с.Яхьялы, если мне не изменяет память № 541 или 133 (дома где-то записала), они отправляются, ориентировочно, каждый час.Единственное, нужно будет уточнять у водителей где выйти, я так поняла, он проходящий. Ехать 1 час 20 мин. А вот там, уже нужно будет пешочком до точки старта, что бросал Эд.

По поводу перелета. Билеты растут в цене. На прошлой неделе было 2836, на этой уже за 2900. Это связано в курсом доллара, который рос все это время. Т.к. учетную ставку НБУ поднял, а покупательная способность населения растет перед праздниками (народ активно вытряхивает баксы с карманов на покупку мандаринок), то есть предположение, что доллар расти больше не будет. Но и дешеветь билеты врятли будут, хотя как знать…я пол года мониторила перелет в Мадрид и меньше 8000 грн. он не спускался и в итоге купила его за 5000 за 2 недели до вылета. Но нам, наверное, так рисковать не стоит.
По поводу передвижения в Турции. Все автобусы беленькие, чистенькие, ходят регулярно, транспортное сообщение хорошее. Это по отзывам знакомых. Добраться из точки А в точку Б проблем вобще не составит, даже если мы будем ориентроваться на месте. Если не получится ехать до Кайсери, можно продумать вариант до Нигдэ.
Жду замечаний, предложений.

Відмітити
0

Транспорт:

Билеты на самолет были куплены нами в марте (!?!), т.е. за 2 (!?!) мес. до начала похода. Выбор был сделан в пользу Международных авиалиний Украины (МАУ), в связи с дешевизной билетов 2380грн. (около 85$), возможностью транспортировки большого количества багажа (23кг. багаж + 7кг. ручная кладь) и удобством нахождения аэропортов вылета/прилета.
Из Киевского аэропорта Борисполь рейсом МАУ PS 721 (вылет 20:15) мы прилетели в аэропорт Анкары Эсенбога (фактическое прибытие 23:20). Здесь стоит указать, что в связи с обнаруженной технической поломкой самолета (уже после того как все места были заняты, ремни защелкнуты а самолет начал выруливать на взлетную полосу) рейс был отложен, а нам было предложено покинуть самолет и ожидать его замены (сроки не озвучивались). Но после переговоров пилотов мы все таки улетели тем же бортом спустя час.
После оперативного прохождения погранконтроля наши рюкзаки уже были на ленте выдачи багажа. Из аэропорта Эсенбога на автовокзал Ашти (Aşti) мы добрались городским рейсовым автобусом номер 442. Компания перевозчик Belkoair (www.belkoair.com). Цена 11 TL (около 3$). Интервал движения автобусов в это время около 40-60 минут. Чтобы попасть на остановку автобуса нужно выйдя через главный вход аэропорта повернуть направо и пройти около 150 метров. Оплата проезда осуществляется наличными проводнику автобуса уже непосредственно после начала движения. Время в пути из аэропорта Эсенбога до автовокзала Ашти около 45минут.
Из Ашти мы ехали в Ниде (Niğde). Билеты можно купить в кассе №52 на 3м этаже автовокзала. Не смотря на наличие информации в интернете о регулярных автобусах, на практике все получилось немного иначе. Так как наш самолет в аэропорту Борисполь вылетел с опозданием, - мы не успели на автобус в Ниде, что отправился в 01:00. Следующий рейс был предложен на 06:00. Но позже нам предложили вариант с проходящим автобусом в 03:30. Цена 45 TL (около 13$) с человека. Перевозчик Inan Turizm (www.inanturizm.com.tr) Автобусы комфортабельные: с наличием туалета, планшета в подголовниках кресел и бесплатных напитков. Время в поездке – около 5 часов.
Отдельно хочется отметить повальное незнание английского языка. Какой бы презентабельный офис продаж не был, и в каких был белых рубашках сотрудники там не находились, - проблема системная. Выходили из положения обоюдными жестами и записями в блокноте. Покупая билеты, советуем иметь всегда рядом блокнот и ручку.
Повсеместно дороги Турции в превосходном состоянии. Автосообщение (так же как и внутреннее авиа) просто замечательное. Поэтому есть возможность заранее приобрести билеты, через интернет. С учетом нашей ситуации с МАУ рекомендовать заранее покупку билетов мы не будем.
На автовокзале Ниде воспользовались услугами такси (желтые Fiat Doblo). Загрузились в него, включая рюкзаки и менее чем за час езды добрались к страту маршрута. Цена 100 TL.

Відмітити
0

еще как вариант можно посмотреть на поезд, они еще комфортнее чем автобусы у турков

Відмітити
0

Cпасибо. Сечай билеты МАУ в Анкару по 3000грн(багаж 23кг + 7кг ручная кладь).
Мы договорились, что у народа есть время отписатьпро участие до 26.12.2017 , Поэтому давай до 26.12.2017 вкл скинем тебе на карту по 3100грн.
И когда все сдадут решим: покупаем сейчас или еще подождем.

Номер карты можно написать в нашей походной табличке в листе "логістика"( я так понимаю, там 1% + 5 грн комисия?)
Если МАУ, нужно будет сделать rf;ljve карту панорама( тогда багаж можно будет брать (25+12)кг. + у кого есть накопленные мили, можно купить билет со скидкой(например я хочу обменять свои мили на скидку).

Место старта, предварительно с. Яхьялы, Можеть быть с. Капузбаши, с.Елатан, с. Чукурбаг( или Элекгелю). Все еще поменяется в зависимости от наших
пожеланий и рекомендаций МКК, плюс может понадобится завезти заброску. Об этом всем чуть позже.Чтоб пешком не ходить по дороге, будем искать "местное такси".

Відмітити
0

Розподілив обов'язки, сьогодні кожному уточню завдання + дедлайни.
Ед --- керівник, завснар по особистому
Віка --- логіст, фінансист, страховка
Льоша --- ремонтник, літописець, зв'язок
Аріна --- завснар по супільному
Катя --- медик
Ніна --- завхав
Ще шукаємо фотографа.

Відмітити
0

Пока не определился. Если поеду, могу быть ремонтником, фотографом, завснар по общественному.

Відмітити
0

Ребята, номер моей карты в ссылке «таблица похода» лист логистика. Кто готов - отправляйте по 3100 грн. И фотки загран паспортов или мне в личку на фб, в вайбер, воцап или на почту. Куда удобно. Страница заграна с личными данными, фото, сроком дейстия, оганом что выдал, номером и т.д.

Відмітити
0

Давайте скинем скан заграна в папку похода в подкаталог documents/passport.

Відмітити
0

Срд, 24/01/2018 - 07:55
- У кого виходить, приносимо по максимуму особисте спорядження для походу на огляд, я також принесу
( хто їде тільки на Мармароси, теж приносьте, список майже ідентичний походному).
- Вирішуємо поточні питання.
- про аудиторію точно знатиму завтра зранку, локація Б - у мене вдома (біля метро КПІ).
----------------------------------------------------------------------------------------
Відписуємось під цим повідомленням, хто буде

Відмітити
0

поки що тільки 3 людини: Льоша, Аріна, Я.
Збираємось у мене на 19:00, Борщагівська 16.

Відмітити
0

Раз нас только трое предлагаю посмотреть/взвесить снарягу и сделать пробежку. И на ней обсудить текущие вопросы

Відмітити
0

там у Арины есть вопросы по поводу общ. снаряжения, сможем пойти бегать только в 21:00 (я за).

Відмітити
0

Дуже вже хочеться в похід :) , щоб він відбувся кожен має зробити якусь частину, і відповідальність лежить на кожному з нас. Від підготовки кожного учасника залежить безпека всієї команнди. Тому нижче розписав завдання, дедлайни та іншу інформацію.

1. Ед
- актуалізувати календар до 20.03
- маршрут, карти, gps до 27.03
- МКК 12.04

2. Віка
- логістика до 03.04 (інфо, після остаточного маршруту та графіку руху)
- культурна програма до 03.04 (інфо, після остаточного маршруту та графіку руху)
- оформити страховки до 03.04

3. Льоша
- ремнабір до 27.03
- заготовки для записів в поході та для написанню звіту + годинник до 03.04
( технічний опис перевалів та днів раджу розділити між учасниками)

4. Аріна
- список, вага, і саме спорядження до 27.03
-
порахувати бензин і повідомити вагу завхаву( 25.03 будуть всі дані по маршруту) до 27.03
- розподілити спорядження(хто несе в поході) до 29.03. 
-
розподілити спорядження в літак . Дізнатись яке спорядження можна в ручну кладь, а яке в багаж, а яке на себе ( спитати у мене після розподілу спорядження). Юля і Богдан летять окремо, їм можна дати завдання купити бенз, для перевезення в літаку суспільне спорядження їм краще не давати(хіба що їхні спальники). до 05.04

5. Катя

- тема по медицині на форумі до 22.03 (там вся інформація та посилання)
- персональне опитування до 27.03
-
список аптечки + показати медику з медичною освітою до 27.03
- аптечка до 03.04
- практика по медицині (на кожне тренування, починаючи з 27.03)
- план по практиці показати до 25.03

6. Ніна
- список страв до 20.03
- меню до 24.03
- завдання по сушці, та знайти де будемо купляти(посилання, номери телефонів з уточненням про вартість та наявність те, що виходить дорожче сушити ніж купляти. до 24.03
- моркву, цибулю, картоплю роздати завдання сушити вже от прямо зараз;
- розкладка до 29.03
-
потестити страви-продукти в Денишах;
- організвати закупку та фасовку 14.04, та дофасовку по дрібницям 22.04.

 

7. Юля

- фотоапарати: 1норм, 1 норм мильничка, 1камера(запасні елементи живлення, карти пам'яті). Можна взяти ще одну мильницю, все решта в особисту неучтьонку. Узгодити ці питання з Аріною. до 27.03
- дізнатись де, коли,  які фотограції потрібно робити, щоб потім можна було написати хороший технічний звіт до 27.03;
- список фраз турецькою з транскрипцією та перекладом(розмовник) + подумати які можуть виникнути ситуації ( передаємо дані рятувальника, спитати за воду, як доїхати, купляємо продукти, лишаємо заброску, шкаємо трансфер, купяємо бензин, шукаємо де переночувати...) до 31.03
- організувати процес вивчення цих фраз в процесі наших звичайних тренувань з 31.03

 

8. Богдан
- фінанси( прикинути скільки грошей треба буде витратити на підготовку, скільки в Туреччині). до 03.04

Почати збирати гроші з людей, щоб можна було покрити витрати до походу та щоб були гроші а Туреччині + запас.
проконтролювати щоб нароз взяв мінімум 50$ НЗ + гроші на особисті витрати 

- зв'язок: 2рації(опціонально), 2 кнопочних телефони, супутниковий телефон.Знайти, підбрати тариф-операторів, навчитись користуватись, протестити, навчити групу. Узгодити з Аріною. до 05.04
- забезпечити зв'язок: Зв'язковий в Києві(лишити всю необхідну інформацію) - група - рятувальники в Туреччині + місцеве населення. Місцеве населення англійську не знає, треба мати заготовки фраз турецькою та гугл транслейтер.
- все решта, - як завжди.

Особисте спорядження:
- зважити повністю, повідомити з яким спорядженням проблеми до 25.03
-
підготувати повністю(наче 04.04 літак), вказати що у кого і коли позичатимете,якщо воно знах. ще не у вас. до 03.04

По плану:
- 31-01.04 змагання (необов'язково)

- 07.04 все що маємо насушити, - має бути насушене
- до 07.04 закриваємо усю підготовку, лишаємо лише фасовку + дрібниці; після 07.04 переважно тільки наводимо лад з нетуристичними справами.
- 7-9.04 Дениші (надзвичайно важлива практика та тренування);
- 14.04 Фасовка
- 22.04 Підгрібання хвостів + театр чи щось подібне.
- вт, нд тренування(техніка, бувуак, медицина, командні пробіжки) ( хто не хворіє, хочу бачити на командних пробіжках, а хто хворіє, - попереджайте будь ласка, що не бігатимете)

 

Підготовка: форум, гугл папка, гугл диск. телефон. Фб - особисті питання + за тиждень до походу.

Вся підготовка на форумі, якщо ви щось публікуєте, то якщо воно опубліковане не на форумі, вважайте що нічого не публікували.
Давайти всі таблички робити в основній таблиці походу, якщо є необхідність, то будб ласка, домовляйтесь про створення окремої таблички зі мною.

 

Джерела інформації:
- звіти по Аладаглару;
- бібліотека т/к Глобус
- команди, що в минулому році пройшли походи по Аладаглару:
Кайлас
Апогей
Уран

Дедлайн означає, що коли пройде 1/3 часу буде пророблена частина, коли 2/3 часу - усе завдання. Коли настане дедлайн, то робити чи виправляти щось буде пізно. Для усіх нас один великий дедлай 7 квітня, намагайтесь допомагати одне одному та підстраховувати, щоб ми все встигли.
Прошу відписуватись про перебіг виконання завдань( особливо при наближенні дедлайну) + ставити питання під цим повідомленням.
Прошу відписатись, що прочитали, і все зробите(не зробите).

 

Відмітити
0

Ремнабор докомплектую, часы постараюсь найти. Если что кварцевые или механические подойдут? А то у меня нету спортивных, только городские. 

По поводу заготовок расскажешь во вторник и чтоб распределить между участниками хотелось бы узнать окончательную нитку маршрута. 

Відмітити
0

 

  1. навіщо нам 2 мильниці, норм фото і норм відео?
  2. що мається під норм фото? великий дорогий фотік я особисто таскати не хочу, особливо якщо він не мій, а він коштує 20 штук міінімум, і якщощо повертати бабки. але теоретично можливість є. тільки він не 200 грам важить, + не заряджається від павербанків
  3. як бачиш фотограф з мене не дуже. що ти про це думаєш?
  4. навіщо нам таки відео? як бонус так, як необхідність не розумію. у звіт підуть фотки лише. 
  5. вивчити турецьку - не питання, я же експерт, я все могу

Загальне:

Можна не брати участь в командних пробіжках? Ми займаємося в залі 3 рази на тиждень, проблем з задишкою ні в пвд ні на мармаросах не виникало ні у мене ні  у Боді.

Насушу моркву 1 кг (ще уточню)

Особисте ще зважу. Прохання Ед, Білка, напишіть свою вагу особистого

 

Відмітити
0

1. камера опціонально( гоупро наприклад).Має бути два фотоапарати, щоб можна було потім написати норм. звіт, і щоб учасники були раді якісним фото.
2. ти не перегинай палку. Щоб фотік норм фотки робив, не треба щоб він був дорогий чи великий. Все що суспільне спорядження при псуванні відшкодовується власнику всією командою, такі правила. Який і де фотік підібрати, напиши, скину контакти наших фотографів в нашому клубі, вони думаю підкажуть як поводитись з технікою( щоб вона вижила в поході) і все інше.
3. треба вчитись, я фото з виїзду ще не дивився.
4. повідомлення було довге, і я не зазначив що відео - це опція, але було б прикольно з камерою.
5. я тебе не зрозумів.

загальне 6. Про зал і пробіжки наче вже розтлумачив у грудні? Можна не брати участь в командних пробіжках лише за станом здоров'я. Вони є обов'язковими в клубі перед усіма походами в усіх командах. Ну по перше у нас все ж таки команда, а ще раз по перше я ніколи не візьму в серйозний похід учасника поки не побачу як він бігає з командою хоча б 3-4 рази. Для чого, - вже казав в грудні, якщо цікаво спитай при зустрічі, будь ласка, повторювати одне й те саме купу разі змоги нема.

загальне 7. Вага мого спорядження, майже всього, вказана в табличці особистого спорядження(в кінці тижня перегляну спорядження своє і моя колонка буде повна), у мене якби не все ще є, дещо також шукаю. Еталонна-максимальна мага теж вказана навпроти кожної позиції, це чудовий орієнтир. Прошу позаповнювати вагу спорядження в табличці, як наприклад це зробив Льоша. Тоді все стане видно.

Відмітити
0
  • нема уявлення які фотографії коли робити бо нема маршруту (а у мене дедлайн до вівторка вечора)
  • турецька мова до суботи список, памятаю. поки ніяких результатів,але будуть, потім будем вчити.
  • щодо техніки - та го про що брали - дуже під питанням. норм фотіка поки нема, так само і двох мильничок. це до вівторка, завтра буду щось думати

1 - зрозуміла

2 - напиши контакти фотографів, поспілкуюся)

3 - учуся, переглянь будь ласка фото з виїздів, мені треба фідбек. типу мало, чи щось інше.

4 - якщо буде можливість - позичу

5 - то жарт про те що мова складна

6 - зрозуміла.

7 - у тебе не вся вага до речі і багато важить більше ніж треба. я переважила усе що було - вийшло немало! хоча багато що в межах норм. Жовтим відмітила що не в межах. Прохання до тебе прокоментувати чи якось позначити, може іншим кольором, все що можна пробачити, а що треба купити\позичити у когось краще ніж у мене є зараз.

Відмітити
0
  1. Так і не бачила маршрут і графік руху. 
  2. Все ще чекаю контакти фотографів, які я просила 6 днів тому
  3. Все ще чекаю фідбек по фотографіям (так само 6 днів тому)
  4. По фото: буде 4а го про з 1 запасним акумулятором, картка памяті на 64 гб, і Катін фотік.
  5. Павербанк  - беру на 20к.
  6. Під питанням ще хороший фотік сестри, але він на акумуляторах лише. У нього є лише 2 акумулятори. В ідеалі 1 акумулятора вистачає на 200-300 фото. (Але у мене виходило так що за день використовували 1,5 акумулятори) Чекаю контакти фотографів щоб уточнити.
  7. Турецька мова в процесі

Відмітити
0

Чим відрізняється список страв від меню - питання. Який в цьому сенс - питання.

для того, щоб роздати завтдання по сушці вж зараз мені необхідно скласти остаточне меню, а для цього я повинна розуміти що мається на увазі під варими обідами - питання. Це повинні бути повноцінні зупи-каші - питання. Чи щось швидкого приготування - питання. наприклад вівсяні, гречані, кукурузні пластівці....

Юля сушить 1 кг моркви, Леша, я не зрозуміла чи берешся за картоплю зараз. Цибулю вважаю що краще купити в ашані - так дешевше і не буде смердіти у квартирі.

Сушити брокколі, кабачки та інше зараз недоступне не вважаю за потрібне. упувати це - тим паче. Нагадую, що майще нічого не купивши минулого разу ми витратили більше трьохсот грн. і буряк, наприклад був не досушений.

З покупного у нас -

100 гр- моркви, 100 картоплі, 100 помідорів, 100 перця

Особисто мною посушено 320 картоплі, 76 буряка, 100 моркви.

Планую два борщі, тому потрібно сушити капусту.

недолік овочей пропоную замінити смачними натуральними приправами. Перець наприклад чудово заміняється паприкою - дешево і сердито.

+ готуйтеся сушити мясо і мабуть рибу, можливий варіант з куркою для різноманітності. Але це все бажано сушити у сушках. Треба шукати. До затвра сподіваюсь сформувати меню, щоб зрозуміти масштаби робіт по висушування всілякої лабутєні.

І.

по виїзду в Дениші.

якщо тести висушених продуктів не жарт, то сушіть поверх нор, які я вкажу, тому що час обмежений, і я не бачу необхідності в тому, щоб витрачати продукти, які так довго тогуються.

З повагою, Н.

Відмітити
0

1. Список страв,- це те з чого ти вибираєш, коли заповнюєш пусті комірки в меню. На форумі можна знайти доволі великий списоу апробованих страв. Ось в цьому файлі: лист опції - список страв, лист меню, лист Раскл. В цій презентації доволі конкретно описано як ми робимо в т/к Глобус, порядок дій завхава, що й я вимагаю. Ось презентація.
2. Зупи - каші повноцінні. 2-3 сніданки щось типу кус-кусу(на цьому тижні дороблю маршрут і скажу точно); Дні сухих обідів вказав
3. Простіше сушіння рівномірно розподілти, бо от пропонують сушилку, а всі мовчать. Питання до команди, чому мовчите, якби роботи на всіх вистачить. Можеш дати мені цибулю сушити, на Грузію сушив і мені сподобалось.
4. Завжди в походах Глобуса було різноманіття овочів в стравах. Можна сушити, можна купити сушене, завжди виходило бюджетно і смачно. Сушили і морську капусту і квашені огірки і що завгодно. Ради наших шлунків на більшість вечерь прошу зробити супи.
5. Наче я тут не жартувавю.

Відмітити
0

1. Список страв,- це те з чого ти вибираєш, коли заповнюєш пусті комірки в меню. На форумі можна знайти доволі великий списоу апробованих страв. Ось в цьому файлі: лист опції - список страв, лист меню, лист Раскл. В цій презентації доволі конкретно описано як ми робимо в т/к Глобус, порядок дій завхава, що й я вимагаю. Ось презентація.
2. Зупи - каші повноцінні. 2-3 сніданки щось типу кус-кусу(на цьому тижні дороблю маршрут і скажу точно); Дні сухих обідів вказав
3. Простіше сушіння рівномірно розподілти, бо от пропонують сушилку, а всі мовчать. Питання до команди, чому мовчите, якби роботи на всіх вистачить. Можеш дати мені цибулю сушити, на Грузію сушив і мені сподобалось.
4. Завжди в походах Глобуса було різноманіття овочів в стравах. Можна сушити, можна купити сушене, завжди виходило бюджетно і смачно. Сушили і морську капусту і квашені огірки і що завгодно. Ради наших шлунків на більшість вечерь прошу зробити супи.
5. Наче я тут не жартувавю.

Відмітити
0

5. В такому разі на Дениші треба буде сушити поверх норми, що я вкажу, для того, щоб можно було спробувати як виходить. Хочу просити тебе, щоб ти назначив на виїзд в Дениші відповідального за їжу, щоб склали розкладку. Тому що, нажаль, я не встигну цим зайнатись. І як я вже казала, що моя участь у цьому дійстві під питанням - дуже багато справ, які можу не встигнути вирішити...

Відмітити
0

Ок, затестити потрібно декілька страв ( там де найбільше сумнівів) + затестити готовку в автоклаві. Як буде завхав на Дениші, то прохання написати йому ті пару страв + рецепт + норми.

Відмітити
0

ВЕС УКАЗАН СУХИХ ПРОДУКТОВ

Ед:

лук - 140

брынза 120

цветная капуста 50

соленые огурцы 48

фасоль стручковая 96

куриное мясо - 120+120=240 Спасибо ЭД

Общий вес - 854

 

Катя:

белые сухари 1200

черные сухари 800

морковка - 100

Общий вес 2100

Нина:

свекла - 72

морковь 124

картошка 320

тыква 160

щавель 40

общий вес  -716

Вика:

Мясо гуляш 908

 

Леша:

КАРТОФЕЛЬ 850

 

Арина

Мясо гуляш 908

 

Юля - морковь 100,

зеленый горошек 96,

кукуруза сладкая 72

капуста 160

мясо фарш 240

Общий вес: 668

Боглан:

картофель 670

Відмітити
0

По мне - все насушу. я могу и в духовке. мне облом тащить сушку домой к себе. Постараюсь все насушить в субботу.

По кукурузе и горошку - типу купить в баночках и сушить? горошек был домашний. проварю и насушу домашний.

Відмітити
0

да, в баночках. Горошек только не перевари, он варится совсем чуть чуть. может лучше будет чтобы просто залить кипятком на пару минут, чтобы он стал мягким, а то боюсь что в блюде он разлезется

Відмітити
0

не отравимся=) буду сушить.

морковка почти готова. надо взвесить.

домашний горошек немного проварила. сушится.

кукурузу купила 350 грамм типу замороженную. но ее мало вышло и еще надо досушить. так что куплю в баночках.

с фаршем и картошкой буду экспериментировать еще=)

Відмітити
1

Мясо гуляш, говядина, как определились, 908 г насушу, сушку забираю у Белки в понедельник 26.03.

Відмітити
0

тут есть рецепты блюд https://www.tkg.org.ua/node/22586

я бы затестила уху, ибо никогда не пробовала уху из морской рыбы. еще и сушеной. Так же в меню на турцию есть борщ с мясом, рассольник, харчо, гречневый, кулешь, банош....

Відмітити
0
  1. Добавляем этого товарища себе @tkgbot
  2. Пишем ему /help
  3. Если ничего не происходит - пробуем сделать то же самое с компа. Но должна вылезти инструкция
  4. Дальше подписываемся на темы. Я подписалась на:
  • 35238 (Туреччина 2018.05 1к.с. Підготовка)
  • 35411 (Аладаглар, май 2018, 1 к.с. Питание в походе)
  • 34918 (Тренировки)

  5. Для этого пишем:

  • /sub tkg.org.ua/node/35238
  • /sub tkg.org.ua/node/35411
  • /sub tkg.org.ua/node/34918

 

Відмітити
0

За попередніми підрахунками, витрати в поході на трансвери і т.д. приблизно обійдуться в 4 тис. грн з людини.

Приймаю лише готівкою.

Дедлайн 14.04

Відмітити
0

Я перепрошую, але навіщо вам скидуватися зараз в гривнях, потім конвертувати це в долари, потім валюту конвертувати в ліри? Не простіше брати віразу в доларах (можев когось вдома є невеликий запас)? На картку розракховувати не варто - водіям не сильно заплатиш нею... 
Ваша логістика приблизна (округлення в більшу сторону, з відвідуванням найближчого моря десь поруч з Аданою):
11 + 60 + 30 + 30 + 15 + 5 + 5 + 60 + 11 = ~225 TRY= 60 доларів. Скиньтесь в общак по 100 баксів на старті маршруту і буду вам щастя:) І на логістику, і на бензин, і на раз переночувати вистачить:) Вдруг що, роздасте решту після походу, чи навпаки докинете ще по 50. Не вигадуйте колесо : )

Відмітити
0

Когда читаю твои "5 + 5",вспоминаю как-бы себя со стороны на том Аданском вокзале, говорящим 10 раз водителю басика "бишъ"  :) 

Відмітити
0

Всім привіт. Сроки горять. Наступного понеділка треба закрити питання по фінансах і затаритися валютою на Туреччину. Тому в четвер на лекції (максимум в неділю) потрібно доздати гроші тим, хто цього ще не зробив.

Також нагадую, що крім цього у вас мають бути кошти на особисті витрати + $50  Н.З.

Якщо хтось по якісь причині не зможе цього зробити до кінця тижня - прошу написати мені в особисті повідомлення на ФБ. 

Відмітити
0

Овощи:

овощи покупные - 171

Грибы - 80

Свекла - 15,40

Тыква - 22,50

Картошка - 15

сушеный перец и помидоры - 30

Специи: 38,90

Грильяж и щербет - 47,70

Суп гороховый 23,40

Вафли - 10,90

Жир свинной+емкости = 61,7

метал. терка - 8

Підписатися на Коментарі для "Туреччина 2018.05 1к.с. Підготовка"