Небесные горы - Питание

Відмітити
0

Давайте пройдемся по следующим пунктам:
1) Что я не ем вообще
2) Есть ли сушилка
3) Пожелания

По сушке инфа будет храниться вот здесь: Линк на раскладку
Веса приблизительные и могут меняться.
Если беретесь за сушку продукта вносите свое имя в первый столбик "Участник" в строке напротив выбранного продукта, после сушки в колонку "Сколько посушил" заносим вес, в "Таблицу затрат на сушку" вносим( о, капитан очевидность) затраты. Если до вас кто-то уже взялся за продукт вносите свое имя во второй столбик "Участник" итд.

Відмітити
0

1) При необходимости ем все вообще;
2) Есть, но могу сушить только сам, не могу одалживать ее другим;
3) После комментария Боди вспомнил несколько пожеланий:
- поменьше киселя, я его не люблю и обычно отдаю кому-то;
- из каш я тоже люблю гречку и рис, не особо люблю пшеницу, перловку и ячку;
- по мясу я несколько раз менял мнение, когда постоянно жуешь сушеное, хочется тушни, а когда тушня портится или сгорает при готовке, думаешь что проще было посушить. так что готовить тушню целесообразно если есть кто-то кто это умеет;
- схема со своей карманкой, как мы делали в Румынии, мне понравилась, можно лучше подобрать под свой вкус и возможности. конечно, от завхава должно быть ограничение на вес сверху, а может и снизу тоже.

Відмітити
0

Пропоную составить табличку и туда все занести.
В том числе и это
А пока так не произошло:
Не ем - гарбузовую кашу;
Есть - передавать не могу, сушу сам;
Подумаю...

Відмітити
0

1. Взагалі не їм печінку (та й інші внутрішні органи не дуже...) і все що з нею пов'язане, наприклад, паштети.
2. Немає.
3. Багато побажань:)
3.1. Напої. По-менше в поході різних компотів, какао, кави, а кисіль в поході - взагалі зло. Це зайва морока, зайва невиправдана вага. Різноманіття? ну, таке... вдома можу обходитися без того спокійно, не бачу проблем теж робити і в поході, тим більше я за різноманіття в самих чаях. Окрім класичних чорного і зеленого є вони ж з добавками, пуер, улуни (те, що адекватно для походу, бо білий/жовтий - навряд похідний варіант) + каркаде, різні збори трав, ройбуш. Плюс можна звісно парочку компотів і один разочок какао, але без перебору.
3.2. Сніданки. Думаю, що після ситної вечері можна раз-два в поході з'їсти молочку з сухофруктами. Найсмачніша каша, яку я взагалі коли-небудь їв в поході - це молочна рисово-гарбузова каша зі згущеним молоком, медом і сухофруктами. Дуже рекомендую.
3.3. Каші. На ті ж сніданки побільше "простих" каш, таких як рис і гречка, які не пригорають, на відміну від пшоно/пшеничка/ячка/кукурузка, які можна лишити на вечір. Те ж кльова каша булгур, правда трохи дорогувата. Не дуже "котірую" різні бобові, крім сочевиці і, такі як квасоля і горох (як на мене воно погане як для основної страви, от гороховий суп можна, а просто їсти горох - не дуже), а нут я взагалі не зрозумів, абсолютно не смачна штука (в поході варили 1 раз і 80% групи викинули частину каші). Макарони якісь не ситні, хіба що на один раз за похід, фунчоза - теж + дорога, хіба що якщо ми будемо купувати частину їжі в Азії, то її можливо варто додати.
Ну, і основне це, те що я б не економив вагу розкладки саме на каші, бачив статті про "норму" в 65 г, то взагалі брєд... Можна і в 500 г вмістити спокійно 80 г каші, не кажучи вже про 550-600 г розкладку.
3.4. Хліб. Як на мене найкраще: до каші - нічого, до супів - сухарі, до сухих обідів - "пластмасові" хлібці.
3.5. М'ясо. Ну, це мабуть найпроблемніша позиція розкладки, тому що я не знаю як робити так щоб було смачно і кидати м'ясо в готову страву. Як варіант - побільше с/к ковбаси і баструми, поменше заготовок. Серед заготовок віддаю перевагу сушеному м'ясу, перед м'ясом в салі, так як воно значно переважає в вазі і краще зберігається. Але, знову ж, його необхідно проварювати разом з основною стравою, а не можна кинути просто готове. Також хороша штука - сушений тунець "до пива", гарно зберігається, відносно дешевий, не потребує приготування, підходить до більшості страв. Сало - теж не дуже, хіба що на висоті і коли холодно.
3.6. Овочі. Я не особо розумію сушені морську капусту і тому подібну екзотику. Тут, як на мене, принцип: що занадто, то не здраво, відповідає переліку овочів, які мають сушитися.
3.7. Карманка. Бачив на сусідніх форумах "заманухи", що кожен собі готує карманку сам, як на мене - нісенітниця, давайте вона буде частиною розкладки. Інше солодке: шоколад, казінаки, вафельні цукерки, гематоген (його рідко чомусь додають до розкладок) = добре; "пісочне" печево - не добре, галетне - нічого так; рахат-лукум, щербет, нуга, ірис час від часу теж непогано; дуже люблю гуд-деї і їх аналоги. Крім цього частину цукру, того що в чай, пропонував би замінити медом.
3.8. Алкоголь. Добре на виїздах, погано - в горах, навіть в малих кількостях, так як негативно впливає на все, наприклад, на акліматизацію, збільшує ймовірність отримати переохолодження і т.д.
Поки що все, ще буду дописувати в процесі готовки:)

Відмітити
0

По нуту: он у нас тогда получился суховатым, может стоило больше масла добавить.
Попробуй дома - возможно захочешь дать ему второй шанс :)

Відмітити
0

1) не ем черный шоколад, перловку. ячку
2) нет
3) не очень люблю рис, но ем)))
за кисель-тоже пас, а вот за компоты, какао и т.д. только за. я за разнообразие.
хлебцы-вообще не вкусно. не понимаю их. к кашам можно галеты, а так же есть соленый бутербродный крекер. который очень вкусный))
карманка- я за вариант собирать самим. в последнее время очень много сухофрукктов и орехов перестала есть (порядка 60-70% того, что обычно берут в походы)
тоже за то, чтобы часть сахара заменить медом и пару раз за молочку))
так же хочется борща с салом и чесноком)))ну блин. вкусно же))

Відмітити
0

перловка, ячка - совсем не ешь или не очень любишь?
Просто каш не так уж и много,хотелось бы их чередовать

Відмітити
0

1.Кушаю все что седобное .
2.нету
3.Если давать мне сушить что то . Желательно что то простое например сухарики .

Відмітити
0

1. Глобально ем все
2. Есть
3. Из того, что хотел бы:
Побольше компотов в обед, чаи предпочитаю без добавок.
Болгарский перец в кашах
Горчицу, хрен и прочие вкусовые добавки. Может попробовать брать с собой васаби?
Из того, что не хотел бы:
Морскую капусту
Печень
Трюфеля и омаров

Відмітити
0

1) Едой не брезгую, ем всё)
2) Есть.
3) Из пожеланий:
из практики, и по моим наблюдениям мясо сушеное кусочками - довольно жестковатое получается (не смотря на вывмачивание). Но если его отварить, после перекрутьть в фарш, а потом высушить, то и паковать удобней, и розвариваеться очень хорошо и очень вкусно.
Кисели в походах в большинстве случаев плохо идут (но не исключено что я их не умею готовить:) ).
Очень хорошо идут компотики и какао.
Ништяков по больше )).

Відмітити
0

Давайте пройдемся по следующим пунктам:
1) В принципе ем все, но вроде бы меня расстраивает чернослив.
2) Командная сушилка - сейчас у Сергея
3) Пока что рано окончательно сформулировать свои пожелания, как руководитель, но могу сказать как просто человек.
Еду с рыбой обычно не могу есть. Все что я пробовал было очень ущербно и меня мутило от такой еды. Если уж очень хочется блюда из рыбы, то включать в основную походную раскладку только после тестирования данного блюда.
Хотелось бы видеть супы на обед, когда того позволяет ситуация. По мясу предпочитаю тушню, нежели сухое мясо. Люблю борщ, рагу, борщагу.
Люблю пшеничку, надеюсь у нас будет автоклав и тогда мы сможем её есть неподгоревшую. Люблю сало от Зайцева с цыбулей.
Заметил, что утром намного лучше поедаю что-то интересное, аля борщагу, нежели обыкновенную унылую гречку с сухим мясом.
Хотелось бы побольше витаминов вместо чая в обед - т.е. компот.
По карманке - только общественная от завхава. Хотелось бы там видеть вишни, изюм, курагу и т.д. Люблю гематогенки.
По завтракам - хотелось бы питаться на них сытно. Но вместе с тем, если кто-то хочет есть сладкую молочневую гречку, можно им брать сухое молоко, пускай едят сладенькое, а голодным ребятам нужен белок с жирами, тут думаю можно удовлетворить всех.
Не хотел бы видеть сардины.
Хотел бы на забросках устраивать праздники.
В общем хотелось бы здоровую, калорийную, разнообразную пищу.

p.s. Не делайте, пожалуйста, каждый отдельную табличку на свою роль. У нас есть одна общая на этот сезон:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1L1zdYZaX7EppyXuqsWpeXlgRNrLoJos-wgG-KmIaOdU/edit#gid=0
Перенеси, Лена, туда всю инфу по сушке.

Відмітити
0

Могу попросить маму насушить картошки. Уже не впервой.
Правда 4 кг это ооочень много. Какие сроки вообще?

Відмітити
0

Проси сколько сможет) И отметь маму в таблице)) Насчет сроков...было бы круто закончить с сушкой за месяца полтора до похода.
Ребятушки, начинайте сушить плиз

Відмітити
0

Всем привет)
Предлагаю вашему вниманию Список cтремных блюд
Минутка рекламы:
"Список стремных блюд" - скажи нет унынью и знакомым блюдам в походе! Выбери свою стремоту! Ты пожалеешь, но тебе понравится!

Так вот, ниже ТОП-15, и хотя большинство названий кажется набраны человеком уснувшим на клавиатуре,ингредиенты знакомые. Рецепты конечно же нужно будет адаптировать под поход. Но давайте, чтоб вам было не скучно сушить овощи(вы же конечно их потихоньку сушите, правда? ) кто хочет просмотрит рецептики и если захочет скажет свое резкое “ФЕ” или “Хочу!”.
Только не над писать детальный комментрий по каждому блюду, только то что зацепило).
Может что-то из этого попробуем на ближайшем выезде и добавим в раскладку)

1) Лаханоризо
http://www.povarenok.ru/recipes/show/60698/
2) Алиго
http://www.povarenok.ru/recipes/show/115439/
3) Орзотто из перловки с фетой
http://cookorama.net/ru/blog/vse-bude-dobre/orzotto-iz-perlovki-s-fetoj.html
4) Бубертс
http://www.povarenok.ru/recipes/show/54064/
5) Машкичири
http://cookorama.net/ru/blog/vtorye-blyuda-iz-krup/mashkichiri.html
4) Гуштнут
http://www.povarenok.ru/recipes/show/77977/
5) Фалафель с овощами
http://cookorama.net/ru/blog/vtorye-blyuda-iz-krup/falafel-s-ovoschami.html
6) Перловый гарнир с маслинами
http://www.povarenok.ru/recipes/show/42854/
7) Мжаддара
http://www.povarenok.ru/recipes/show/61583/
8) Каша по-суворовски
http://www.povarenok.ru/recipes/show/101273/
9) Рис из Луизианны или "Грязный рис" каджунской кухни (США)
http://www.povarenok.ru/recipes/show/61694/
10) Постный плов с чечевицей
http://www.povarenok.ru/recipes/show/72873/
11) Гаджар Пулау
http://www.povarenok.ru/recipes/show/23967/
12) Классический турецкий пилав с вермишелью
http://www.povarenok.ru/recipes/show/51279/
13) Казацкий кулеш
http://cookorama.net/ru/blog/vtorye-blyuda-iz-krup/kazackij-kulesh.html
14) Чечевица "яхния" с ароматной морковью
http://cookorama.net/ru/blog/vtorye-blyuda-iz-krup/chechevica-yahniya-s-aromatnoj-morkovyu.html
15) Горячее "Медвежьи ушки"
http://www.povarenok.ru/recipes/show/88373/

Відмітити
0

Дошла до этой темы. Думаю, вы уже много всего обсудили лично, но пока раскладка не написана, выскажусь :).

1) Ем в походе все, не люблю молочные гречки и рис. Перловку воспринимаю только в рассольнике.

2) Сушилки нима, но есть предложение часть овощей покупать. Например, лук-морковь, сушить их муторно, а по цене то ж самое. В прошлых годах мы брали например здесь.
http://spiceryshop.com.ua/catalog/sushenye-ovoshchi

3)ЗА личную карманку и сухари, это удобней и снимает часть головняка с завоза, против непонятных пластмассовых хлебцов.
Кисель - тут не удержусь: а как же кисель со спиртом, вкусняшка же? :-))))

ЗА тушенку, если что - готова делать :)

В прошлом году пробовали схему углеводных завтраков и мясных ужинов, зашло нормально. Правда, была высота и мож есть не так хотелось, поэтому, подозреваю, голодные 8 мужчин на такое не согласятся :-). Можно как-то придумать баланс, супы, например, иногда утром что ли. Потому что на совсем полный желудок тяжело идется, организм тратит энергию на переваривание, особенно белка, а не на движение.

А идея сала с луком и борщом просто божественна :)!

Відмітити
0

спирт??? ты шо прикалуешся? в походах не бухаем!
а еще спим в сшивках, едим из командных мисок, и карманка общая)
но все тайны нельзя раскрывать, остальное в походе прочувствуешь))))

Відмітити
0

не, личная карманка и личные тарелки - хорошая идея, я считаю, надо обкатать.

Відмітити
0

Командные тарелки, молочки-ПССы, общественные карманки, никакой овсянки и многое другое - это обобщения лучших, в свое время, подходов к организации быта. Готовые подходы помогают не изобретать велосипед всякий раз для решения повседневных вопросов.

Однако такие подходы опасны, когда превращаются в традиции. Традиции отрицают критику, они становятся неадекватными актуальному положению дел, новым целям и подходам, форма остается - содержание уходит, в итоге мы получаем "культ карго": http://www.xdigest.ru/2015/08/kulty-kargo.html.

Традиции нужно ломать без сожаления, а для лучших практик периодически анализировать их соответствие конкретной ситуации, изучать и перенимать другие, сравнивать с чужим опытом. Это одна из главных причин, почему мы нуждаемся в людях с других команд, ходим с другими командами, участвуем в сборах с альпинистами и т.п.

Відмітити
0

Воно то все так, але що стосується тарілок, то тут не багато варіантів, тому нові школи і все таке тут трохи не в тему:) Достатньо просто сходити так і так. Командні тарілки це зручно тому що:
1) їх носить одна людина (той що і "клаву") і не виникає ніколи ситуації, коли треба розсипати, а чиєїсь тарілки немає, що типово для великої групи;
1.1) вони складується компактно і не займають зайвий об'єм в рюкзаках;
2) вони всі одного об'єму в них зрузно порівно розсипати, бо коли в того класичний розмір, в того котяча миска, а в того ще щось - то це не зручно взагалі;
А які мінуси? З точки зору особистої гігєни (типу хтось не любить їсти чужою ложкою) - жодних. Єдине треба, щоб кожен мив після себе відразу і віддавав, але це таке діло, не назвав би мінусом. Остається тільки, що вона любима і з гарним маркером/наклейкою:) Але це давайте лишимо для кружок:)
Не зрозумів чого взагалі ця тема піднялась... і з таким підтекстом, що це типу "дико". Чи то я не розумію жартів...

Відмітити
0

Богданы :-)
Вообще-то сообщение Сани Козлика было скорее троллингом меня, чем чем-то разумным ;-)

Богдан написав:
Традиции нужно ломать без сожаления, а для лучших практик периодически анализировать их соответствие конкретной ситуации, изучать и перенимать другие, сравнивать с чужим опытом. Это одна из главных причин, почему мы нуждаемся в людях с других команд, ходим с другими командами, участвуем в сборах с альпинистами и т.п.

Золотые слова. Именно поэтому я и иду с вами, несмотря на уже устоявшиеся свои традиции. Хочется посмотреть на другие школы, может чему полезному научат. Поэтому, я уже практически смирилась с чаем после еды, мисками, сшивками. Чтобы понять, хорошо это или плохо, нужно хоть раз попробовать.

Другое дело, если большинство группы захочет пойти по-другому, но пока, например, за личную карманку только трое.

Відмітити
0

Ще Ніко написав, що непогана ідея :)
Люблю писати довгі повідомлення просто, то хочу написати і свою думку.
Чому я віддаю перевагу командній карманці:
1. Ну, розкладка рахується не просто так і вага дуже важливе питання... тому вага карманки, як на мене має бути - питанням сталим. Відповідно це гарантія, що ніхто не вирішить "я сильний - понесу більше" або навпаки "зекономлю вагу рюка на карманкі".
2. Ти її отримуєш кожен день і немає спокуси зайвої :)
3. (головне) Я люблю різноманіття в карманці; люблю коли вона не повтор6юється, або повторюється аж через тиждень. Тому я би хотів зайнятися карманкою і куп5ити на всіх:) Бо купувати по 20-30 г кешью/мендаля/бразильського/фундука і т.д. якось не камільфо взагалі, а от по 300 кожного - інше діло.
4. Одна людинка це зробила якісно і немає потреби кожному їхати на ринок, купувати і займатися пакуванням, відп5овідно в сумі виходить економія індивідуального часу і грошей (бо якщо ти купуєш на всіх - можеш дозволити поїхати через пів Києва)

Але якщо хтось "не їсть більшість горіхів/сухофруктів" чи просто не хоче, то вважаю правильно людям тут дати вибір. Відповідно, пропоную, зробити наступним чином:
а) вага карманки - чітка на кожен день! типу 1-5 - 60 г; 6-10 - 70, але восьмий - 80 (бо напряжний) і т.д.
б) хто хоче купити собі сам - купує собі сам, а на всіх інших купує одна людина (пропоную свою кандидатуру).

Відмітити
0

Бодя в свое время зафасовал нам на Грузию офигительно разнообразную и вкусную карманку, чем избавил завхоза от лишних хлопот :)
Очень рекомендую воспользоваться возможностью ;)

Відмітити
0

Paramaribo написав:

а) вага карманки - чітка на кожен день! типу 1-5 - 60 г; 6-10 - 70, але восьмий - 80 (бо напряжний) і т.д.
б) хто хоче купити собі сам - купує собі сам, а на всіх інших купує одна людина (пропоную свою кандидатуру).

помойму, отличный план)

Відмітити
0

Paramaribo написав:

а) вага карманки - чітка на кожен день! типу 1-5 - 60 г; 6-10 - 70, але восьмий - 80 (бо напряжний) і т.д.

А, кстати, у нас так будет только с карманкой? Или со всей раскладкой тоже? Я имею в виду увеличение ее веса под конец похода?

Відмітити
0

Ну, вагу карманки то я просто для прикладу написав. Зовсім не факт, що вона такою буде і не факт, що вона збільшуватиметься :)
А взагалі є 2 підходи до ваги в залежності від дня руху, коли вага їжі не змінюється і коли вага зростає чим далі, як ти подумала. От другий варіант є- більш класичним, і використовується в більшості розкладок. І 3 підходи в залежності від складності дня, два з яких діаметрально протилежні:
а) якщо складніший день, то треба більше калорій, відповідно розкладка важча (такий часто бачив у звітах Глобуса);
б) в легкі дні ми їмо більше, щоб запастися калоріями на майбутнє, в складні ми їмо менше, щоб йти на "пустий" живіт, не витрачаючи калорії на травлення і щоб просто легко йшлося + економія часу (приклад - походи 6 к.с. Юри Баліцкого);
(але в озвученому прикладі там взагалі "жестяк" зі сніданками по 40 г пластівців на воді, без жирів і білків - так ми точно не підемо, я думаю)
в) вага на день не залежить від складності дня.
Відповідно від цього, може бути 6 комбінацій (1а, 1б, 1в, 2а, 2б, 2в), які складають концепт розкладки. Сам концепт обирає керівник, а завхоз пише під концепт і задану вагу пише розкладку. Найпопулярніший в Глобусі концепт, напевно, 2а. Хоча із пункту "б", коли в не складний день від'їдаються, теж є момент, а саме традиція робити св'ято в дні забросок.

Як приклад:
їжа, яку ми беремо зі старту (умовні дні 1-7) = 500 г/день
іжа після першої заброски (8-12) = 550 г/день
їжа після другої заброски (13-17) = 600 г/день
Плюс до написаної ваги перевальні ніштяки (наприклад, 20 г для "одиничок" і 40 г для "двойок") і кусок шоколаду/ковбаси в самі складні дні.
Плюс в дні забросок по 100 г "ніштяків", наприклад якщо і робити обговорюваний вище кисіль, то тут : ) Тут також можуть бути млинці))) Або кожен бере до 200 г сюрпризу на свій вибір на команду на одну із забросок - теж нормальна штука.

Відмітити
0

Насправді, теорія пише, що хороша штука. Як мінімум зранку, чай (особливо зелений за рахунок великої к-сті тіаміну) дозволяє краще прокинутися і "підготувати" шлунок до трапези:) Бо часто зустрічаєш в поході як люди з нелюбов'ю "запихають" в себе ранкову кашу, навіть смачну.
Правда, підхід чай після їжі пояснється двома факторами:
а) це більше прийнятий підхід в повсякденному житті, відповідно звичка грає велику роль і організму так простіше ніж навпаки; якщо пити чай до їжі, то треба починати експеремент вдома за кілька місяців до походу;
б) підхід має зиск, коли підйом загальний в умовній альп. двійці-трійці, а коли пара чергових прокидається за пів години, то вони за цей час готують їжу, значно пришвидшуючи збори, відповідно в таких умовах, напевно, не резонно пити спочатку чай.
От ввечері можна спробувати і такий підхід. Наприклад, знайшов таку річ:
"После окончательной остановки - чай (важно для более быстрого восстановления жидкости в организме). По возможности еще углеводосодержащей еды. По теории это помогает восстановлению начавших распад белков и обеспечивает лучшую по сравнению с приемом других типов пищи восстанавливаемость." (джерело: http://www.tkg.org.ua/node/6000#_Toc184489897)

Відмітити
0

Paramaribo написав:
Насправді, теорія пише, що хороша штука. Як мінімум зранку, чай (особливо зелений за рахунок великої к-сті тіаміну) дозволяє краще прокинутися і "підготувати" шлунок до трапези:) Бо часто зустрічаєш в поході як люди з нелюбов'ю "запихають" в себе ранкову кашу, навіть смачну.

да. вот это и имела в виду.

А касательно сложности приготовления, так все относительно..Если ставить два котла сразу, то чай все равно закипит быстрей, чем приготовится еда..

Відмітити
0

Значь, нужно срочно придумать новый сюрприз ;-)

А хоть наклеечку на миску можно будет?))

Відмітити
0

просто смирись!
в самом начале я подписал все миски, и как ты думаешь что из этого вышло?

Відмітити
0

Продовжуємо тему нових ідей.
От, прочитав тільки що цікаву статтю
Основні тези:
"Он улучшает основной обмен, повышает адаптацинные свойства организма (в том числе и устойчивость к гипоксии)"
"У лиц, продолжительно принимающих препараты элеутерококка в экстремальных условиях, по сравнению с контрольной группой отмечается снижение заболеваемости, улучшение самооценки и состояния здоровья, увеличение жизненной емкости легких, более быстрое восстановление исходных величин гемодинамических параметров и частоты дыхания после выполнения физической нагрузки"
"Разовое применение элеутерококка оказывает стимулирующий эффект — снижаются усталость, сонливость и повышается спортивная работоспособность"
Таке ж підтвердження знайшов і в інших джерелах, тільки пише, що більш ефективними є значно більші дози, які водночас не мають не мають негативного ефекту. Препарат є повністю рослинним.
Також загуглив ціну - близького 11 грн. за 50 мл (по-суті денна доза на всю групу).

Хтось чув про такий засіб? Може в когось є досвід використання?

Відмітити
0

Пил на Листопаде. Вкус отвратительный, стимулирующего эффукта не почувствовал:)

Відмітити
0

Зараз мова йде про білкові продукти, що додаються до основних страв. Класичними вже стали "м'ясо в салі" та сушене м'ясо.
Але є ряд менш популярних продуктів, які також можна додавати в розкладку:
1. Яєчний порошок. По своєму складу взагалі супер-продукт, відсоток протеїну >50 (це в дешевих), відносно недорогий. Можна просто додавати в кашу (дуже кльово в пшонку/куліш) та деякі супи, можна на його основі готувати "оригінальні" для походу страви такі як яєчня, омлет, млинці.
2. Джеркі, по-суті, теж сушене м'ясо тільки в такій консистенції, що його можна не розварювати, а брати і їсти.
http://evilolivefood.com/vyalenoe-myaso-dzherki/
3. Пемікан. Багато про цю страву читав останнім часом. Таке собі м'ясо в салі покращеної версії. По описам штука мега-крута, можна зробити по формі як ковбасу і взагалі на обід брати, можна кидати в суп/кашу. Мінус - напряжно робити, але якщо заморочитися, то результат може дуже порадувати.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Пеммикан
4. Можна спробувати посушити м'які сири, такі як едегейський, бринза, творог... Ніколи не їв в поході, але їв колись давно просто сушений едегейський - крута штука.

Відмітити
0

Мы в прошлом году брали яичный порошок, но как-то не пошел..хотя, добавляли в супы пару раз, мож, в каши норм..

творог сушеный - вообще тема! Только он усушивается сильно, и если рассматривать как основное блюдо, то не нажористый.

Еще пробовали льняную кашу - но тут тож на любителя)

Відмітити
0

Спробував вперше минулого літа в якості інгридієнту крем-супа-п'юре - нам всім тоді сподобалося. Це про яєчний порошок. А взагалі треба пробувати... Це звісно не альтернатива м'ясу, а доповнення. Те ж стосується і сирів, які можуть доповнювати м'ясні страви (або бути альтернативою м'яса для вегатаріаців, якби такі були).

Відмітити
0

Всім привіт:) На цей похід мені випала велика честь бути завхозом.
1. Загальний концеп харчування пропоную наступний:
1.1. Ранок - основний прийом їжі, щоб отримати запас міцності.
На ранок - прості каші(!) з мясом. До каш я не відношу різні бобові (горох, нут, сочевиця...), відповідно приблизний список можливих страв: гречка, рис, пшиничка, артек, булгур, ячка і т.д. Хлоп'я їсти ми не будемо, бо в них дуже високий гліматичний індекс (ГІ). Гречка і рис будуть повторюватися кілька разів. Всі каші , крім рису - з овочами. Рис або з м'ясом в салі, або з горіхами і медом на вибір для любителів солодкого (п.с. ГІ горіхів майже такий же як в м'яса) (опитування проведемо окремо).
1.2. Обіди сухі і супи (в т.ч. хочу вам якось дати спробувати "домашній крем-суп швидкого приготування", якщо зайде - включемо в розкладку). На обіди 50/50 компоти і якісь трав'яні чаї/каркаде/...
1.3. Так як спортсмену по будь-якій науковій літерутурі рекомендовано їсти часто і невеликими порціями, то карманка буде досить великою (орієнтовно 100 г). Можливе включення додаткового м'яса/сиру в карманку, або на додатковий перекус.
1.4. Вечері - комплексні страви, рідкі або каші. Приклади: борщ, салянка, сирний суп, плов, куліш, банош... Тут можливе включення 1-2 рази бобових: червона сочевиця, або фунчоза. А також макаронів з твердих сортів пшениці. Буде ясно остаточно після консультації з групою та в першу чергу керівником походу.

Меню буде складено до кінця тижня (поки що без дограмного розписування інгридієнтів)

2. Зараз мене турбує питання сушки продуктів. Оновіть табличку створину Лєною, щоб ми бачили, що вже є.
До вихідних постараюсь написати, що нам взагалі треба і скільки.

Відмітити
0

Привіт,

1. Ще вчора обговорювалась можливість використання субліматів на технічні дні, для економії часу: http://www.tkg.org.ua/node/33523 .
2. Можливо, частину сушанини доцільно купувати? Наприклад, можна закупити компотні набори, щоб не довбатися з сушкою водянистих фруктів, або овочі, у яких ще не сезон. Було б просто чудово, якщо б ти, коли будеш прикидувати вартість сушанини (з амортизацією, електроенергією, відходами переробки), порівняв би з готовими овочами чи наборами. Якщо виграш від власного сушіння буде до 20-30%, то не бачу сенсу на таку роботу взагалі час витрачати.
3. Все інше написане по меню - чудово, мені подобається.

П.С. Не задля холівару, а задля чистоти міркувань. Ми не можемо міряти все за гліматикемічним індексом. Так само як і за іншим одним фактором. Бо занадто складний наш організм. Наприклад, для нормального травлення і відчуття ситості необхідна клітковина, а це фрукти, злаки, сочевиця. А ще калорії потрібні, а ще об'єм, а ще баланс білків, жирів, вуглеводів...і так до нескінченності. А було б все так просто, взяли б мішок мальтодекстрину та й не потрібна ніяка розкладка.
П.С.С. А який ГІ у пластівців, ти кажеш?

Відмітити
0

Оу, не відповів відразу я... почну з кінця, індекс дійсно глікемічний. Він не є якимось надважливим показником, але показує як довго "працює" продукт. Була така думка, що зранку треба їсти те, що не "вивітриться" за 2 переходи, тому я згадав це поняття. От про пластівці багато хто каже "що їв, що радіо слухав", і частково це пояснюється через ГІ. Він в них 60-70 (в вівсяної крупи - 42). Тому хотів побудувати розкладку так, що зранку каші з нижчим ГІ а-ля гречка, а наприклад пшоно - виключно на вечерю (один раз за похід насправді). Поняття БЖУ і калорійність звісно не менш важливі, навіть більш важливі.

1. Я зі скептісом ставлюсь до "Їдла". Я водив минулого літа одиничку і на обіди ми робили домашній "суп швидкого приготування", який заливається кип'ятком просто. Порівняно з тим, що я читаю отримали ми якісніший продукт за "Їдло" по своєму складу, а завхав наш сказав, що ціна порції вийшла 6 грн. Ну, хай ціни виросли і це буде 10, але явно не 59 (ціна "Їдла" без знижок), тому Їдло дешевим продуктом я назвати точно не можу. Плюс воно залишаєтся таки кашою швидкого приготування(!). Ми не беремо з міркувань недостатньої "працездатності" всілякі пластівці і локшину, але хочемо брати "Їдло". Це, щонайменше дивно... Так, можна взяти на 1-2 рази, де це зіграє важливу роль, але брати на всю технічну частину, думаю, точно недоречно.
2. Однозначно, так. Вже Віка скидала. Думаю, там купувати цибулю, тому що її геморно сушити і вже не сезон. Інші овочі (бурячок, горошок і т.д.) все-таки хочеться посушити самому. Попачемо як воно буде... А от сушка на компоти - будемо купувати. Чому? Тому, що якщо купити зараз яблук і насушити самому їх в сушарці, то це вийде дорожче(!) і менш якісніше, ніж просто купити в людини, але не в супермаркеті чи ще десь, а у скажемо так "перевіриної бабусі", в якої є свій сад і вона сушить багато яблук-груш для себе, ну, і продає частину, бо гроші треба. Певен знайду таку людини, якщо в когось є - теж можете писати.
3. Дякую : ) Скоро буде вже меню готове.

Відмітити
0

Нарахунок ГІ, я мав на у вазі лише узгодженість викладок, бо якщо беремо якусь першу зустрічну таблицю, наприклад https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D1%96%D0%BA%D0%B5%D0%BC%D1%96%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%B9_%D1%96%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81, то нижчий ГІ у гречки, вищий (і приблизно однаковий) у рису і пластівців. Але рис за ГІ чомусь не відкидаємо. Чи може ти саме вівсяну крупу, а не пластівці мав на увазі? Хоча дійсно, вівсянка погано тримає, це так. Хоча і десь на початок-кінець, коли немає навантаження її ставити можна (просто вівсянку, на відміну від гречки, я люблю). І солодкі каші теж погано тримають (суб'єктивно), хоч і ГІ горіхів=ГІ м'яса (але на вечерю та легкі дні - можна). А от локшина з м'ясом дуже навіть нормально дає енергії, її можна навіть на ранок у технічні дні.
Пшоно, між іншим, я теж полюбляю, можна і його частіше.
Щодо субліматів, я мав на увазі http://www.tkg.org.ua/comment/200145#comment-200145, а не їдло, там вони ідуть до 21грн.

Відмітити
0

Просто вівсянка за більшістю показників - взагалі найкраща каша:) В дечому їй конкуренцію перлова і гречка можуть скласти, вони теж круті, як і рис. Але от вівсяна - так, дуже хорошо. Їі я хочу додати, але, думаю, дехто може не любити + вона довгенько вариться. Хочу зробити її тест на виїзді/тренуванні. Мав на увазі саме пластівці. Рис на сніданки планую довгозернистий, він має показник 50-57.
Хоча це все досить умовно, і тут ти дійсно правий, що не можна судити по одному показнику. Тому розкладка в першу чергу будується на набутому досвіді в попередніх походах, і досвіді інших груп, і тільки в другу - на математичних розрахунках.
Так, такі собі "макарони по флотські" я розглядаю як варіант сніданку в один з днів в технічний висотній "зв'язці".

Відмітити
0

Чомусь подумав про "Їдло" пмилково... Дійсно, твій варіант мені вже більш симпатичний. Навіть дуже! Будемо обговорювати окремо, думаю, додати трохи - буде досить доречним. Але іти на одних субліматах певний період я просто не хочу:)

Відмітити
0

Багато думав про те, що всі спортсмени в раціоні використовують в тому числі рідке харчування. Думав може й нам таке додати, розглядав варіанти просто розводити БЦАА, пити елеутерокок, різні енергетичні напої домашного виробництва і різні ізотоніки.
А ще багато писало вже наших, походних, що компоти на обід - чудова ідея. Спитав вчора в мами за сухофрукти на компоти. Вона така трохи здивувалась і каже, що типу компоти є всі п'ють холодними, а гарачі вони - таке шось.
І от виникла така ідея. А що, якщо дійсно компоти не пити на обід, а робити з вечора по умовних 0,7 на людину, і пити на наступний день на переходах? Виходить що:
1. Ми отримуємо додатковий енергетичний запас за рахунок.
2. Ми отримуємо непоганий натуральний вітамінний комплекс.
3. Це просто смачно:)
З мінусів те, що його треба робити ввечері і це додаткове пальне. З іншого боку правда, тоді ми можемо на обіди де суп не робити чай взагалі (бо є гаряче і рідке), на інші - не дуже багато чаю, щоб зігрітися. Ну, і на самий поганий варіант робити просто сухий обід без діставання пальників взагалі.

Цікаво почути вашу критику:)

Відмітити
0

Идеальная схема, потому что иногда бывает холодно и нужно не холодный компот, а гарячий. Предугадать с вечера такую ситуацию сложно

Відмітити
0

Компоти, ізотоніки, желешки-киселі - це добре.
БЦАА, елеутерококк - ризиковано, потрібно його регулярно вживати, щоб знати реакцію організму, не для всіх це може виявитися однаково корисним.
Обіди, я гадав, переважно будуть сухими.

Відмітити
0

Я поки планував так: супи в пару легких днів (два рази за похід); на найтехнічнішу частину - сухі обіди і по можливості щось поживне і трохи рідкувати на вечерю, як компенсація, таке як "борщагу" або ченахи (це 3-4 дні поспіль); на все інше - чергування сухих обідів з "швидкосупом". Будемо пробувати на тренування 28-го, до цього часу постараюсь приготувати таку річ.

Відмітити
0

Ідея в тому, що все що треба сушити, попередньо зварити. Типу вариш картоплю до готовності, а не бланшируєш, тільки потім сушиш. І так з усім. А замість крупи - пластівці (краще гречані або горохові), або локшина замість макарон. Тоді це все треба просто довести до кипіння в "клаві" і почекати 5-10 хв. Також це все можна перетерти на кофемолці, тоді продукт перед вживанням достатньо просто залити кип'ятком і буде такий собі крем-суп:)

Таку штуку (варіант з перетертими продуктами) ми їли в Грузії в одиничці. Було досить смачно, воно зайняло третє місце в моєму особистому списку похідних страв:) Правда в зимовому поході робили 1 раз і якось не дуже зайшло.
Звісно треба тестити. До наступного тижня спробую приготувати 1-2 порції.

Відмітити
0

а где выигрыш во времени, если кипятить в клаве и ждать 5-10 хв?. Такое время - это по сути тот же обыкновенный суп.

Відмітити
0

Виграш по часу є, так як продукти вже готові. Його просто треба довисти до кипіння, далі можна знімати з пальників, краще почекати 5-10 хв для "напевно". Звичайний суп треба скільки ж проварити на пальниках, а потім скільки ж ще почекати до готовності.
Якщо той, що перетертий (початково саме його мав на увазі), то його достатньо просто залити кип'ятком.

Відмітити
0

Paramaribo написав:
Ідея в тому, що все що треба сушити, попередньо зварити. Типу вариш картоплю до готовності, а не бланшируєш, тільки потім сушиш. І так з усім. А замість крупи - пластівці (краще гречані або горохові), або локшина замість макарон. Тоді це все треба просто довести до кипіння в "клаві" і почекати 5-10 хв.

От мне нравится))) особенно идея с хлопьями)

И по молочной каше. Думаю, она будет работать, если кроме овсянки добавить туда больше "быстрых" углеводов - изюм, орехи, курага, шоколад. Такой смеси должно хватить как раз перехода на два , а потом добрый завхоз выдаст карманку :)))
Хотя мне рассказывали, что если переборщить, то есть потом не хочется до обеда.

П.С, Анкета - шик!
Богдан, а какие первые два места по блюдам у тебя? :)

Відмітити
0

О, дякую:)
Щодо молочки, то як раз вона дуже швидка за рахунок вуглеводів виходить. Але не всі туди кидають горіхи, а це як раз "повільний" продукт, тому що де-факто це більше жири, а не вуглеводи. Тому я думаю, що вона має виїжджати на горіхах, і має бути норм. Хоча знову тут все індивідуально...
Тому я хочу робити пемікан, який можна їсти просто як готовий продукт, тобто додавати в кашу можна вже в готову. Відповідно, для частини людей буде солодка каша, для частини - з пеміканом:)

Номер 2:
Картопля (не пюре) з грибами, помідорами, зеленню, сушеним м'ясом та топленим маслом.
Номер 1: (такого у нас не буде)
Молочна (зі згущенки) рисово-гарбузова каша з грецьким горіхом, сухофруктами та медом. Гарбуз з медом - дуже смачне поєднання.

Відмітити
0

Paramaribo написав:

Номер 1: (такого у нас не буде)
Молочна (зі згущенки) рисово-гарбузова каша з грецьким горіхом, сухофруктами та медом. Гарбуз з медом - дуже смачне поєднання.

ооо, а че? звучит вкусно))

а пемикан - это что?

молочка с сухофруктами - так да, это быстрые углеводы. по идее, должно хватить на перехода два, а потом включается карманка, которую ты ж хочешь сдлать больше.

Відмітити
0

БЦАА, елеутерококи і іншу фігню я просто розглядав і багато про них читав. Такої штуки, або подібного, в розкладці не буде, не переживайте:)

Відмітити
0

Paramaribo написав:

І от виникла така ідея. А що, якщо дійсно компоти не пити на обід, а робити з вечора по умовних 0,7 на людину, і пити на наступний день на переходах? Виходить що:
1. Ми отримуємо додатковий енергетичний запас за рахунок.
2. Ми отримуємо непоганий натуральний вітамінний комплекс.
3. Це просто смачно:)

Як на мене, то не варто розцінювати компоти, як повноцінне джерело вітамінів. Скоріше, це останній пункт, тобто просто смачно та різноманіття.
По-перше, фрукти висушені, потім вони проходять термообробку, так шо, якщо і залишається там шось, то не багато :-). З цих же міркуваннь немає різниці, як пити, холодними чи гарячими.

сушені яблука я може у бабушки зможу взяти. Разом з полуницею, якщо висушимо.

Крім цибулі, можна сміливо купувати сушену моркву, є ще декілька фірм, крім тої.

Відмітити
0

Тут вже багато було написано про вподобання і все це буде максимально враховано. Але дехто відписався зовсім трохи. Плюс хочеться якогось узагальнення і трохи більше конкретики. Тому було придумано створити анкету-опитування. На створення її я витратив 2 години, а на заповнення 7 хвилин, тому будь-ласка не ігноруйте і не пошкодуйте 7 хв свого часу! Тим більше робиться це для того, щоб внести довести до розуму меню і внести фінальні корективи, тобто зацікавлені в цьому Ви самі : )

Власне анкета:
https://docs.google.com/forms/d/1bXwbM-j8FQAbD3iVi5LLoCJhf-ATm2UnRVTlkA4yfKQ/edit#responses

Відмітити
0

"Стеклянную лапшу обычно получают из крахмала бобов мунг.", оказывается.

Бодя, не чЕнахи, а чАнахи.

Відмітити
0

Дійсно, дякую.
Насправді, там ще може бути багатенько помилок, бо правопис взагалі не перевірив, ви вже вибачте.

Відмітити
0

Актуальна сушка зараз стосується тих продуктів, які ще лежать з минулого року, а саме: картопля, цибуля, морква, буряк.
Цибулю планую купувати, так як це вигідніше, ніж сушити самому. З морквою поки що не ясно. Треба посушити картоплю і буряк:
картопля - 2900 г;
буряк - 250 г.

Картоплю я посушу 700 г; ще казали, що можуть посушити Богдан і Ніко. З вас - по 1100 г з кожного.
Хто візьметься за буряк?

Інші овочі або все-сезонні (консервовані, гриби і т. д.), або ще не сезон (помідори, ...). Точний список буде трохи згодом.

Відмітити
0

Мать передала, что заказ принят и будет выполнен к началу июля

Відмітити
0

Оновив список того, що потрібно сушити. Вийшло менше того, що планувалося спочатку. Так що там не дуже вже й багато:)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1L1zdYZaX7EppyXuqsWpeXlgRNrLoJos-wgG-KmIaOdU/edit#gid=1773714992
Обираємо, кому що подобається і починаємо сушити.

Відмітити
0

Так, дійсно купуємо, це не заніс. Оновив кількість грам, які необхідні. Все - актуально:)

Відмітити
0

Спасибі сім'ї Зайцевих за здоровенний пакет овочів:)
Тепер овочів у нас вдосталь (звісно з урахуванням всіх інших тих, хто сушив, ви - теж молодці)
Приносимо те, що посушили на ці вихідні і віддавайте мені.
Оновлю табличку трохи згодом, так як зараз не в Києві, на відміну від овочій. Буду ввечері.

Відмітити
0

Проведемо проміжні підсумки по заготуванні їжі.
1. Давайте тут відпишемося, як зараз йде процес сушіння того, що ви взяли (скільки вже є, коли буде решта)?
2. В вівторок на тренування всі приносять сушені овочі.

Також ми заготовуємо м'ясо. Ітого нам потрібно:
1) Пемікан - 1,8 кг (можливо менше, в залежності від тесту з молочкою)
2) М'ясо в салі - 3,1 кг
3) Сушена курятина (філе) - 1 кг
4) Сушена індюшатина (філе) - 0,45 кг
5) Сушена телятина (не жирне, не яловичина) - 1,15 кг.
6) Сушене м'ясо до швидких супів - 0,8 кг

Я беру робити пункти 1 і 6. Хто що бере з іншого?
Сушити м'ясо можна починати вже, м'ясо в салі - трохи згодом.

п. с. Перепрошую, що ніяк не викладу фінальний варіант розкладки, виявляється більше розрахунків, ніж я думав і все один на одне зав'язується. Буде завтра.

Відмітити
0

Куплений фарш не сушимо, ібо х*рня, я так вважаю. Якщо перемолоти телятину в фарш (десь половину необхідної) і посушити в виді фаршу - я тільки за : )
Свинини немає, тому що вона дуже жирна (навіть биток) і сушиться так собі. Якщо є заперечення і хтось напише "я посушу і гарантую, що вона не пропаде" - теж з задоволенням замінимо частину курки/телятини.
М'ясо обиралося те, яке просто сушиться і має максимально білка, тому телятина і філе птиці.

Відмітити
0

Я посушив частину картоплі (скільки відмічено в таблиці), для решти вже не можу знайти старої картоплі в продажу.
Можу взяти частину м'яса в сушилці. Тушню боюся зіпсувати.

Відмітити
0

не знаю куда писать, в табл не нашла
индюк - 396 г
если я телятиной досушу, недостающее, норм будет? чтобы не покупать 200 гр...или досушить именно индюшку?

Відмітити
0

Спасибо! Нормально конечно, не досушивай.
Можешь пожалуйста посушить 1.35 кг телятины? (добавился 1 суп, немного поменялись данные).
Внес соответствующий пункт в табличку: можно туда записать свои траты для статистики.

Відмітити
0

Богдан , скажи наконецто сколько хлеба надо сушить . Ето просто пипець какая тайна . Уже целий месяц питаюсь узнать .
10 кг нам хватит сухарей -
10 кг белого сухаря и 10 кг чорного -

Відмітити
0

А ты можешь понять, что хлеб считается в самом конце, когда посчитана ВСЯ остальная еда?! Тут дело не в тайнах...
2 кг белых сухарей, 2.7 кг черных. Черный - кубиками, белый - не принципиально (можно большими кусками). Желательно посушить с минимальным запасом.
Извини, что так долго. Спасибо!

Відмітити
0

Як я бачу реалізацію того, що лишилося по розкладці:

На цнаступних вихідних потрібно вже зробити так, щоб все до походу було готове.
Відповідно в суботу відбудеться фінальна закупка продуктів. Також на тих вихідних потрібно зробити м'ясо в салі (роблять Віка і Богдан).
У закупці/фасовці не приймають участь Зайцев і Мельник, так як насушили дофіга овочів, а Грабець і Полозова, так як роблять м'ясо в салі.
План наступний:
1. Кудряшов, Коваленко, Столбовий і Олімпієв збираються біля Ашана (на Либідській або на Окружній, деталі - потім). Все купуємо і їдемо до мене (на Теремки, деталі потім). Починаємо фасувати продукти.
2. Пігарьова і Пришляк приїзжають з сушеним м'ясом безпосередньо на місце фасовки. Допомагають фасувати.
3. Решта просто забирає пакети зі своїми продуктами.

Відмітити
0

Літрові пакети з-під соку потрібні? Можу кілька штук за тиждень назбирати.

Відмітити
0

Nicko написав:
Літрові пакети з-під соку потрібні? Можу кілька штук за тиждень назбирати.

так. в них добре тушонку складати

Відмітити
0

Субота, 30.07.
Орієнтовочно на 12:00, трохи пізніше напишу точно. пропозиції приймаються.

Відмітити
0

принесите завтра на тренировку(26,07) пакеты от сока, какие есть

Відмітити
0

давайте еще раз проговорим нашу закупку, фасовку и т.д.
Бензин уже считался?
Какое распределение по людям?

Відмітити
0

Розподілу по людям бути не може поки варіюється спорядження...
В ідеалі я би хотів це зробити за 2 рази:
1. зукупка-фасовка
Потім все лшається в мене я його важу, щоб знати мас брутто і вже відштовхуючись від цього роблю розподіл по людям.
Це краще тим, що:
а) справедливо;
б) ми знаємо реальну вагу в літак.
2. Ви в мене забираєте кожен свій пакетик.
Якось так... але трохи мало часу, так що я ще подумаю як все оптимізувати.

Бензин порахую сьогодні.

Відмітити
0

Вага карманки:
1-6 та 10 дні - 50 г
7, 8, 9, 11, 13 дні - 60 г
12, 14, 15, 16 дні - 70 г
Ітого 930 г сухофруктів і горіхів на людину.
Коваленко, Полозова, Пігарьова роблять самостійно. Решті купуя я. Більше ніхто не хоче сам, все вірно?

Відмітити
0

Не то чтобы совсем про карманку,
но я бы хотел чтобы у нас были такие батончики - хотя бы пару раз в трудные дни.
http://nutrend.com.ua/index.php?p1=endurance&p2=energy&id=voltage_energy_cake_with_caffeine
Батончики себя отлично зарекомендовали в Словакии
С учетом скидки цена для 65гр будет до 23 грн

Відмітити
0

Так какие проблемы - бери в неучтенку сколько хочешь.
П.С. Основа батончиков - кофеин, хлопья и глюкозный сироп. ИМХО, оверпрайс, проще схавать гуддей с таблеткой кофеина.

Відмітити
0

Кстати, вопрос к Кудряшову и Грабцу - какие у нас указания касательно неучтенки?

Відмітити
0

"какие проблемы - бери в неучтенку сколько хочешь" - так и есть, руководитель и завхоз не против неучтенки?

Відмітити
0

А, теперь понял.
Думаю 500гр для неучтенки любого вида будет более чем достаточно для каждого. Под любым видом подразумевается телефоны, читалки,личный плеер. наушники, еда, вторая футболка и т.д. т.е. всего, чего нету в заброске.
Если вы будете задерживать группу из-за тяжелого рюкзака, то сначала избавляемся от всего неучтенного, потом уже распределяем общественное снаряжение по другим людям, чтобы облегчить задерживающего.
Также не забываем про весовую культуру рюкзаков. Т.е. если мы сталкиваемся с ситуацией, что вы задаетесь вопросом брать или не брать вторую флиску, но не задаетесь вопросом взять ли мне неучтенку и побольше, значит у вас проблемы.

Відмітити
0

Раз в списке снаряжения нет телефонов, то оптимально если никто не возьмет телефон?

Відмітити
0

телефоны нужны Вике, Кудряшову, стамбульской группе, нам.
У меня есть телефон, который весит 130 грамм, могу его взять на нашу группу или отдать в другую группу

Відмітити
0

Это конечно вопрос к завхаву, но я бы брал для праздника, хотя он у нас будет минимальный.
И помните, что городсике вещи негде будет оставить, т.к. скорее всего водители будут разные.

Відмітити
0

Так. Вирішили з Богданом, що на заброску 1 беремо ніштяків кожен від себе.
Вага - до 150-200 г; об'єм - такий, щоб не заважало в рюкзаку нікому:) І пакуємо бажано так, щоб не дуже палівно - будемо тягнути по черзі і вгадувати, що і як. Ніштяки звісно - солодкі. На другу скоріш за все буде один ніштяк командний, все, від себе нічого не брати.

Відмітити
0

я не знал, что в них есть кофеин.
Батончики вкусные, но если с кофеином, то нет. Кофеин плох на высоте.

Відмітити
0

Всегда можно обратиться к извеснейшему посылу классика:
"Да мне по... у кого кофеина больше!"

Відмітити
0

А мы берем какие-то быстроваримые штуки?
вот недавно появились, бюджетней Йидла, вкусные, большие порции. Уже готовое решение, например, на обед.
https://www.facebook.com/happyelkua/

Відмітити
0

Так у тя ж есть там какие-то быстросупы?
Есле нима, можно включить на пару обедов, че :-)

Відмітити
0

Чисто на закупку (без заготовок і без карманки) я порахував, що нам потрібно десь 5500 грн., тобто 550 грн. з 1 людини.
Частину (яка не в Ашані) хочу купити раніше (завтра), тому просив би, щоб мені скинули гроші хоча б кілька людей до самої закупки, тому що сьогодні витратив все, щоб було : )
Хто не купує карманку окремо - з вас ще 250 грн. зверху (теж хочу сьогодні/завтра купити все)
Картка: 4І49 4978 083І 42І7 (на моє ім'я)

Відмітити
0

Лимонов я купил 1,5 кг и сушу сейчас.

Обновлено: Получилось 190 г, завтра принесу.

Відмітити
0

ааааааа )))
Більше години розрахунків і ті самі 18 л, які Богдан сказав "на вскидку"
Розрахунок бензину:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YPr87MAOuMdLxwggOnbU5_H0rqJqSGQ4c50rRpU4-ek/edit#gid=1201297686

Бензин в поході несе Ярослав (як володар св'ященного шатро). Відповідно їжу Ярослав не несе.

Відмітити
0

Как то ты стремно в мл посчитал.
Я всегда исходил из расчета в граммах,а потом уже в мл переводил.
Ибо в нашей "школе" известно, что:
1) Расход бензина при топке без снега 80 гр, с топкой 100 гр
2) автоклав экономит до 25%. думаю на наш автоклав можно закладывать около 20%, если не найдем прокладку.
Ты из этого исходил?

А 18 литров я получил 80гр/(чел*дн)*10чел*16дн*1,4=18000мл

Відмітити
0

Ну, наприклад, машину заправляють в літрах, а не грамах, то подумав, що так більш наглядно рахувати : )
А грами вже в кінці, щоб ясно скільки людина несе.

Якщо порахувати так як учить "школа" виходить 18,67 л.
Рахував не так. Брав не такі грубі цифри, на сніг закладав трохи більше як 100 г, без снігу - трохи менше як 80. Також враховував мокрі чи сухі обіди в розрахунку.

Відмітити
0

А, ні, то я порухавав з неправильною щільністю (0,8 замість 0,75) і без автоклава. Додав коефіцієнт 0,9, тому що чаї варяться в котлі і на них йде та ж к-сть бензину як і звичайно.
І... вийшло 17,92 ))) Як не крути, як не рахуй - скрізь 18 л. Так що, думаю, "вірняк" : )

Відмітити
0

1. Закупка.
(Кудряшов, Столбовий, Олімпієв.)
Ашан на Либідській. Збираємося на 09:30 (!) в середині магазину. Щоб не втрачати час - не збираємося десь конкретно, а просто заходити, звоните мені і я кажу де я. Деякі пункти я вже купив, тому планую, що пройде все досить швидко, розраховую на 1-1,5 години + пів години на дорїхати додому.
На 10:30 приїзжає до нас Юля, яка розраховується зі своєї картки. Їдемо разом до мене на траліку.

2. Фасовка.
Фасуємося в мене дома по адресі: Якубовського, 2.
В 11:30 приїзжає Вітя (з м'ясом!) і ми в 5-х то все оперативно зафасовуємо.

На 14:30 приїзжають Грабець, Зайцев і Мельник. Якщо ми ще не пофасовані - дофасовуємся. Далі говоримо по медицині і маршруту.

П.С. Ми будемо НЕ до вечора. Хочу, щоб в 18-30 (максимум в 19-00) вже всі розійшлися по домам. Так як мав плани на сьогодні, які переніс на завтра, щоб займатися розкладкою... Тому сподіваюсь, що час сьогоднішній я витратив не дарма, і ми впораємося швиденько : ) Думаю, всі теж будуть за.

Відмітити
0

Купив сьогодні карманку на 7 людей. Вийшло набагато дешевше, ніж я думав : )
Сухофрукти різні - 411 грн.
Горіхи + арахіс (0.5 кг) - 480 грн.
Цукерки (буквально пару штук смокталок) - 18 грн.
Ітого: 1009 грн. Або 144 грн. з людини. Від Діми і Ніко вчора отримав по 800 грн. на закупку, так що віддають всі, крім них двох.

Відмітити
0

Напишу и здесь - купил недостающую у меня колбасу 200 г, в реале получилось 192 г. Бодя, подтверди что все верно и скажи как ее точно подписать. У меня записано что это должен быть 14-ый обед.

Підписатися на Коментарі для "Небесные горы - Питание"