Карпати 2015.Зима

Відмітити
0

Апогеєм всіх тренувань та участі у змаганнях є похід! Збираємось в прогулянку зимовими Карпатами (не категорійно) десь з 2.01 по 10.01.
Зараз потрібно визначитись з ролями у поході:
1. Керівник - Завадський Костянтин
2. Завснар (по суспільному бівуачному та технічному спорядженню) - Бузулук Стас
3. Завхав - Пікалюк Дар'я
4. Завснар (по особистому спорядженню) -
5.Медик
6. Логіст, фінансист - Парадзінський Олег
7. Фотограф
8. Ремонтник - Санін Іван
9. Еколог
10. Хронометрист-літописець
Прошу нижче відписуватись, хто бажає йти і які посади займати під час походу.

Підготовка
1. Відвідування всіх лекцій групи А до нового року.
2. Виїзд "Дениші" (1-2.11.14)
3. ПВД з ночівлею в грудні (на вихідних).
4. Відвідування технічних тренувань на вихідних.
5. Участь у змаганнях Київський Листопад, походною командою (для бажаючих).
Виконання перших чотирьох пунктів є обов'язковими, без цього мінімуму я не зможу вас взяти в похід!

Відмітити
0

Всім привіт! Оголошую ПВДшку на 13-14 грудня з ночівлею. Будемо ходити недалеко від Києва. В планах: бівуак, робота з особистим спорядженням, пересування по засніжених схилах в кішка та з льодорубом, рух у зв*язках та ін.
Вам знадобиться все особисте спорядження.
Прошу почати працювати Дашу, Стаса, Віку - відпишіться у відповідних темах. Дякую!

Відмітити
0

за прикладом Богдана детальна інформація про Карпати.
Ось наш трек подорожі
https://docs.google.com/file/d/0B6VLqiUrc3mSLVBPYkxpdnZocUU/edit
І табличка з розрахунками

Ділянка маршрутуВідстань,кмНабір,мСброс,мВисота ночівлі,м Максимальна висота,мОцінка ЧХВ
16.01 т/л Глобус - г.Кукуль - т/л Глобус 7.019,9864564589415255,48
207.01 т/л Глобус - підхід під Несамовите 08.0112,6512134140611435,91
38.01 оз. Несамовите(радіально) 9.014,16350350140617622,55
49.01 оз. Несамовите - г.Говерла-б.Заросляк 10.0110,69441025133520616,68
510.01 б.Заросляк - т/л Глобус 11.018,723948489413353,04
46,062490
55,272

Маємо два радіальних виходи:
1. На гору Кукуль - будемо відпрацьовувати техніку пересування схилами, транспортування постраждалого, зв*язки
2. Вихід на озеро Несамовите - рух у зв*язках, зарубання, сніжні станції, лавинна підготовка.
Планується вихід на Говерлу, але за сприятливої погоди. Матеріали по лавинній безпеці зкину найближчим часом.

Відмітити
0

Про лавини можна почитати у нас на форумі:
http://www.tkg.org.ua/node/11534
http://www.tkg.org.ua/node/15184
І ще одна стаття (з матеріалів підготовки до Паміру):
http://snowavalanche.ru/cgi-bin/index.pl?state=press_end&date=%222013-09-30%2015:22:11%22&news_press=1
http://snowavalanche.ru/cgi-bin/index.pl?state=press_end&date=%222013-10-14%2015:27:19%22&news_press=1
Прошу ознайомитись, буду перевіряти ;)

Відмітити
0

ось Вам фоточки 310043508829 або сторінка http://www.ex.ua/310043508829

+ хотів подякувати всім учасникам за чудово проведений тиждень і Кості за круті тренування і ідеї
+ вибачте якщо щось не так.

Відмітити
0

Всім привіт. Вже прошло трохи часу після виїзду і я вирішив написати невеликий коментар( свої думки, які, нажаль, не зміг висказати на розборі).
Загалом виїзд був для мене дуже корисним і не тільки тех. етапами, а й спілкуванням.
За результатами, крім хорошого в мене накопилося багато негативу, і цей негатив стосується більше не окремих людей,а команди загалом.
Склалося враження, що команди як такої не було взагалі, була група гарних людей, які приїхали потусити на схилах говерли. Я думаю що така ситуація склалася з наступних причин:
teambuilding-ом повинен займатися не лише Костя, а кожна людина, яка бачить себе частиною майбутнього цієї команди;
різні цілі учасників( хтось приїхав тренуватись, хтось тусити...);
відсутність бажання думати про інших членів команди.
Я хочу почути ваші думки з приводу настрою в команді і з приводу мене.

За ті кілька місяців які я тренуюся в цій команді в мене склалось певне враження про кожного і цей виїзд дав мені змогу побачити когось по новому, щодо когось підкріпив мої думки. хочеться сказати кілька слів про кожного.

Костя
В тебе все виходить дуже душевно, ти робиш все з вогнем і цей вогонь багато кому передаєш. Той креатив який ти проявив на виїзді - зайве підтвердження цьому. За той час який я з тобою знайомий ти став для мене досить близькою людиною і я тобі дуже вдячний, за все те , що ти зробив для команди і для мене особисто.
Вважаю за потрібне сказати, в чому на мою думку була твоя помилка, як руковода. Ти добре бачиш загальну картину того, що відбувається в команді, чудово бачиш помилки, як супер капітан, але ці помилки ти виправляєш в основному сам, просто як гарний учасник( тобто мало адресних команд, чітких інструкцій), як результат при організації бівака ти ставиш шатьор, тягаєш дрова, а навколо хаос( дівчата які несуть по парі гілочок і хлопці, що ставлять шатьор, тобто хочеться, щоб ти робив менше роботи як учасник(не чергував наприклад), більше сидів в пуховкі і командував.Крім цього я вважаю, що ти міг би бути трохи більш жорстким( все таки люди йдуть за тобою, тому мають жити на твоїх умовах).
Я хочу іти за тобою в походи.

Саша Федченко
Тобі було страшно, але ти поборола багато своїх страхів: ти пішла в грьобаний вітер і мороз невідомо куди, ти взяла на себе роль медика... Людей які можуть боротися зі своїми страхами, насправді, дуже мало, і шлях такої боротьби може завести тебе дуже далеко. В тобі є бажання вчитися і ставати кращою, що відіграє значну роль в успішності. Я вважаю тебе недооціненою, так як ти маєш досить непоганий потенціал, але небагато досвіду. Ти одна з тих людей які намагалися бути частиною команди( наприклад ваше з Вікою чергування було найкращим). Продовжуй займатися тим, чим займаєшся, ходи на пробіжкиі станеш досить сильним учасником.
Якщо ти будеш активно займатися, то ти станеш людиною з якою я хочу ходити.

Даша Пікалюк
На виїзді ти дуже відповідально поставилася до своїх обов"язків, ти досить фізично сильна, щоб ходити в походи, твоя акторськуа гра це взагалі просто фантастично, але мені здається, що для тебе це залишається тусовкою.
Я не готовий іти з тобою в щось серйозне попередньо не сходивши в якісь не дуже складні і досить безпечні походи.

Даша Сакова
Чесно кажучи,якось не встиг з тобою особливо поговорити, але я бачу тебе як досить сильну дівчинку, яка має серйозне бажання ходити, але ваші з Машою вибрики і якийсь не серйозний підхід до обов"язків(наприклад чергування) змушують думати, що ти не бачиш людей поряд.
Я не знаю тебе досить добре,тому не готовий іти з тобою в щось серйозне попередньо не зрозумівши краще.

Віка
На виїзді я тебе відкрив для себе як людину яка намагається бути частиною команди, найбільш дорослу серед нас.
Я можу тобі довіряти і хочу з тобою ходити.

Вадім
Ти мені дуже подобаєшся, але хочу попросити тебе бути трохи обережнішим до себе. Ти частина команди.
Ти гарний хлопець і я хочу йти з тобою.

Маша
Ти фізично сильна дівчина з величезним бажанням і потенціалом, але ваші з Дашою вибрики... Спробуй трохи уважніше ставитися до людей навколо, якщо хочеш бути чатиною команди.В тобі видно бажання вчитися.
Я тебе добре знаю, тому готовий з тобою йти.

Аліса
Ти дівчина з купою талантів, але ти не думаєш про людей навколо, і я не побачив від тебе особливого бажання чомусь вчитися.
На данний момент я не хочу ходити з тобою, бо не відчуваю від тебе турботи про команду.

Саша Пігурский
Ти цікавишся, ти хочеш і будеш ходити, сам по собі ти класний чувак, але я не розумію твоєї позиції в цій команді і тому мені трохи складно писати, щось про тебе.
Загалом я готовий іти з тобою, але мені хочеться, щоб ти приймав трохи більше участі в житті команди, в пробіжках(всеж це нас зближує).

Я розумію, що багато хто прочитавши цей коментар хоче мені щось сказати(або заїхати в писок) і мені не хочеться, щоб ці думки пропали, тому прошу їх висловити, крім того прошу кожного написати, що він думає про мене ( як кажуть в чужому оці соринку бачу, а в своєму й колоди не видно).
Я пишу це все, бо хочу щоб наша команда була сильною, монолітною.

Відмітити
0

я з тобою погоджуюсь на 98% твоєї критики як про команду у цілому, так й про кожного учасника окремо! на розборі, де нажаль тебе не було, я порівнював керівництво Кості і інших керівників з якими мені приходилось займатись. І конкретно я порівнював його дружнє і тепле відношення (як друга) з більш різким і жорстким ставлення до учасників у команді Лєни. Це саме і ти сказав трохи іншими словами, лише прийміть їх правильно.
про учасників також ти правий: у кожного різні цілі від цього виїзду. Хтось проїхав потусити, хтось потренуватись а хтось на повому серйозі приїхав підкорювати зимові карпатські вершини. Комусь дуже сподобались і були достойно оцінені Костіні ідеї з пострадавшими, а хтось ,,ще не готовий'' до рятування чийогось життя і здоров'я. Але хтось над цим працює і прагне розвиватись, а комусь це не актуально, чи просто поки ще не показав що хоче вчитись. Час покаже...
на рахуномк мене: я справді ще не відношусь до учасників Сагарматхи, але у вас справді має получитись крута, дружня і весела команда! І приїхав я більше за досвідом технічним, чим за відпочинком... але не можу не згадати, що спілкування з вами за весь цей тиждень не принесло мені задоволення. По можливості я б не проти з Вами ще кудись сходити, але поки нічого сказати не можу.... Велике Вам спасибі за дружній прийом і, як результат, крутий виїзд у загальному!
ну і мабуть самий цікавий для тебе абзац: ти крутий чувак, сильний учасник з серйозним відношенням до всього що відбувається! Велике спасибі тобі, як і Даші Пікалюк, за пророблену роботу по підготовці до виїзду, і під час ,,нього'' )) зібрати таку кількість всього необхідного, домовитись за все це, забрати, роздати людям на виїзді, щодня контролювати що берем, що у кого живе - це справді велика і клопітка робота! Знаєм що у тебе також була сесія, але все ж ти знайшов час для всього цього! Як ти писав про кожного, я хочу з тобою ходити дальше, і надіюсь що ми ще будемо топтати гори в одній команді!

Відмітити
0

Ми детально поговорили про кожного на "розборі польотів" і кожен виказав свою думку на рахунок того чи іншого учасника. На рахунок команди вцілому можу сказати, що ми є ще молодим колективом, тому нам потрібен час. Тут хочу трішки підсумувати, що ми робили в Карпатах. Доречі, це найпродуктивніший виїзд (в плані різноманітних технічних завдань) для мене. Отож почнемо:

5.01 Сходили на початок вирубки північніше полонини Веснярка. Мета: звикнути до рельєфу, практика пересування засніженими схилами, пересування у глибокому снігу, пересування в бахілах.

6.01 пол. Закуккль-г.Кукукль. Пересування засніженими схилами, відіграли ситуаційну задачу:
1. Пересування групи по закритому льодовику (зрив учасників, зарубання);
2. Транспортування постраждалого засніженим схилом у волокушах та організація аварійного бівуака в безпечному місці, приготування їжі на пальниках в польових умовах.
3.Реальна ситуаційна задача (про несправжність знали тільки керівник та постраждалий): транспортування потерпілого (травма ноги) засніженим схилом в рюкзаку(~2км)

7.01 підніжжя г. Говерла (вище бази Заросляк). Організація бівуака в польових умовах (при низькій температурі та значному сніжному покрову), встановлення шатрів, підготовка багаття. Практика пересування засніженими схилами різної крутизни в снігоступах(робота першого).Точки страховки на снігу, сніжні станції, компенсація навантаження на сніжних точках, надійність різних видів сніжних точок страховки. Використання льодорубного креста та проходження останнього учасника.

8.01 г.Говерла. Підйом на гору Говерла: пересування в кішках схилами стрімкістю до 30* (загальна відстаню пройдена в кішках~3 км) з сніжно-фірновим покриттям. Пересування з льодорубом.

9.01 г. Кострич. Пересування групи в аварійних ситуаціях та прийняття важливих рішень при відсутності керівника. Ситуаційні задачі з оцінки можливості подальшого пересування, пересування в зв*язках та відпрацювання рятувальних робіт на схилі, діагностування та надання ПМД постраждалому. Організація аварійного бівуака, приготування їжі в погану погоду (всі учасники та чергові знаходяться в шатрі). Підйом на гору Кострич (не відбувся за браком часу).

10.01 пол. Закукуль. JFF день: покатальсь на карематах, жопах, спинах, повалялись в снігу, підвищили поріг холодової стійкості
Сподіваюсь Ви навчились чогось нового та цікавого. Всі теоретичні заняття по станціях, тактиці рятувальних робіт та ін. будуть проведені в березні, коли студенти повернуться на навчання.

Підписатися на Коментарі для "Карпати 2015.Зима"