Осінній лист 2014

Відмітити
0

Тут поговоримо про наші перші змагання Осінній Лист
Прошу відписатись хто хоче бігти змагання Осінній лист тут. Нагадую, що участь обов'язкова!
З бажаючих, я зформую команди та призанчу капітанів. Умови тут (ми біжимо 2 клас): http://www.tkg.org.ua/node/31793

Відмітити
0

Команді Сагарматха 2 пропоную після посиденьок на Поляні позайматись в системах, Стаса та Івана прошу взяти вірьовки : )

Відмітити
0

Трохи висновків у письмовій формі по минулим змаганням "Осінній лист 2014".
Перш за все, хочу сказати Дякую всім хто брав участь, судив, підтримував нас!
Отже Сагарматха 1:
Стас: маєш гарні фізичні показники для нашого спорту та гірських походів зокрема. від тебе, як від капітана я очікував більшого конотролю за діями команди на дистанції, так це важко і це приходить з стартовим досвідом. Для успішного проходження дистанціїї від тебе вимагалось чітке знання тактики та коли настала форс-мажорна ситуація (втрачене супроводження) ти розгубився, знову ж таки це лікується участю у змаганнях. А взагалі ти молодець, стараєшся.
Олег: тобі потрібна більша концентрація на дистанції та планування своїх дій на крок-два вперед (критично для всієї команди) - це було видно з початку дистанції, епізод з маятником. Але свою роль першого, забійника ти виконав добре, хоч і не був на показі дистанції. Маєш запал до змагань, так тримати!
Іван: Дуже гарно показав себе на дистанції: я чув твої команди (хоч і стояв задалеко), тактику ти знав відмінно, але коли ситуація вийшла з-під контролю (втрата мотузки супроводження) ти зупинився і почав повільно перебирати заплутану бухту. Тому треба діяти гнучко на дистанції і бути готовим до всього. На даний момент я тобою задоволений!
Дівчата - знахідки року!
Даша: дуже хочеш розібратись у всьому, ставиш багато запитань, бажаєш чогось навчитись. Брак технічних знань компенсуєш бажанням вчитись і працювати. В тобі не вистачає фізичної підготовки та глобального розуміння проходження дистанції, що успішно лікується тренуваннями. Головне не покидай це діло і не розсій потенціал!
Маша: маєш шанс перевершити свою сестру вже до кінця наступного року! Твоя жага до змагань вражає, але бракує самодисцпліни та "холодної голови". Багато зайвого тексту на дистанції. Маю великі надії на тебе.
Присідаємо 64*5=320 раз (не враховував топографію)

Сагарматха 2
Андрій: маєш досвід участі у змаганнях та особисту техніку на прийнятному рівні, але навички командної роботи та взаємодії треба розвивати (від тебе, як від капітана не помітив активності). Ну і стандартні елементи "школи Глобусу" теж треба сприймати (мене так тренували, я треную вас так само). А взагалі твоя зв*язка спрацювала класно і швидко, претензій немає.
Віка: була запальним вогником команди :) пробігла швидко, гарно справилась з роботою першого. Тобі на дистанції та тренуваннях заважають твої емоції, втрачається концентрація і як результат - жоден з зав*язаних вузлів був правильний(можна було зав*язати булінь, але двойною мотузкою), хоч ти й не новачок. На дистанції потрібна максимальна концентрація та самоконтроль, будемо багато бігати змагань - все буде ;) Молодець, особливо сподобалась твоя активність на етапі підготовки до змагань
Маринка: маєш залишкові знання ще від минулих років, які потрібно "освіжити" в пам*яті. Грунтовна теоретична підготовка та участь у змаганнях все виправлять! Дякую за участь
Віталік: молодець, дуже допоміг команді, згодився в останній день побігти з нами, коли всі інші відвернулись або відмовчались. Хочу бачити тебе на тренуваннях ти є дуже перспективним!
Присідаємо 29*5=145 раз (без топографії)
Основне по дистанції: потрібна макимальна концентрація та розуміння, що навкруги відбувається в умовах фізичних навантажень та психологічного пресингу. Це наші перші змагання і я дуже задоволений результатами, треба розвиватись в такому ж напрямку!
Чекаю на фідбек

Відмітити
0

мои проколы и что вынесла:
- не перепрыгнула маятник, цеплялась коротким усом, хотя Костя говорил, мол длинным нужно
- потеряла контрольный багаж (не знаю как засчитали в сколько баллов), вообще не врубилась что должна его спустить
- не правильно завязала прусик на спуске (3 бал)
- при организации сопровождения растерялась и вовремя не остановила Стаса, когда веревка запуталась
- поняла что с бухтой нужно крайне нежно обращаться, не спешить, не бросать и т.д, что бы не путалась

возможно это и не все мои завтыки и без баллов написала

Відмітити
0

Мої проколи.
- найбільший прокол із багаттям (забув сірники), зрозумівши те, що за допомогою запасних сірників, які були в кишені ми не зможемо розпалити багаття( не пройдуть випробування водою), покинув зону і пішов за сірниками. Далі відбувалося щось не зрозуміле, намагався Маші передати сірники, одна половина судів говорила, що можна інша -ні, аналогічно вийшло і з підказками (чи можна підказувати чи ні). В результаті не розпалене багаття і 10 б штрафу (не знання настанов відносно розпалювання багаття)
-далі маятник: без штрафів, але був також не великий прокол відносно часу ( хотів забрати одночасно середину і кінець мотузки, але завдяки підказці Кості все виправив)
-"бревно" - також без штрафів, але втрата командного часу, допомагали І трійкі переправляти вантаж, мотузки зачепилися за колоду, потратили час на перетягуванння їх вперед назад, щоб вивільнити, хоч і знав що перила потрібно підняти по вище, щоб вантаж не зачіпався , цю ж помилку допустила команда що стартувала перед нами.
- підйом- штрафів не мав, але після підйому не поспішав підходити до наступного етапу( розкладав мотузку по схилу, що б не заплутувалася), в результаті не вчасно розпочав допомагати Даші і Маші розплутувати мотузку. час потратив і із запізненням зрозумів що супровід потрібно готували із запасної мотузки яку я приніс( це потрібно було зробити відразу як прийшов до переправи), дякую Маші що вона зробила зцепку мотузок ( хоч і не робила це на тренуванні), також міг би бути фейл із мотузкою, коли зрозумівши, що багато часу потратив на розплутуванні і мотузка ще не була розплутана, запропонував засунути мотузку у рюкзак, але дівчата вчасно зупинили. в результаті мотузка була розплутана і з бухтована, але це забрало досить багато часу.
- переправа, спуск- також без штрафів, але при спуску ,коли організовував здьорг також міг згаяти час ( мотузка для здьоргу була заплутана, але за вдяки підказці Кості, не розплутував її)
-вузли- штраф 3 бали ( 5.3.1 Не зав?язаний або неправильно зав?язаний вузол; неправильне використання карабіну, пристрою, вузла), було важко зрозуміти які вузли мені потрібно зв'язати (буду працювати над цим)
-топографія -штраф(?), не встиг нічого зробити ( хоч і дуже хотів спробувати свої сили на цьому етапі)

В цілому я дістав задоволений від змагань, дякую команді за це, і звісно дякую Кості . зрозумів над чим мені потрібно працювати, і з задоволенням буду чекати наступних змагань.

Відмітити
0

мої:
спочатку, я тупо забув про палатку і побіг до маятника, (річ не в концентрації, просто з голови вилетіло), на колоді був заступ (якщо про це казали на показі дистанції, то винен я), на переправі почав вибирати мотузку без команди Стаса(втрачене супроводження мій промах), на топографії одне не знав як зробити(карти були там гімняні)
не сподобалась організація етапів (маятник, колода, переправа) та підбір суддів.

Відмітити
0

1 Проколи як капітана

1 Костер

Не проконтролив спічки

2 маятник

а). Випустив Лєжу вперед в результаті чого втратили час.
б). Не заставив Дашу стати на довгий вус
в).не проконтролив те, що Ваня збирався забрати одночасно середину і кінець вірьовки.
г). Лєжа простоював на колоді ( я, мабуть повинен був сказати йому, щоб допомагав мені приймати Дашу.)

3 колода

а). При переправі вантажу мав командувати і сказати Вані, щоб підняв перила, вибрав вірьовку назад коли вантаж зачепився.

б).Не вияснив до кінця правила в результаті чого Лєжа отримав штраф (хоча якщо чесно тут своєї вини не відчуваю(спочатку контрольна лінія за 2 метри від початку етапу, потім не ставайте не землю до контрольної лінії, коротше дивна постановка етапу))

4 підйом

Особливих проблем наче не було, але якщо чесно то я зовсім не слідкував за Машею і Ванею

5 Переправа (1000 і 1 тупняк)

а). Не давав Лєжі чітких команд в результаті чого йому було не просто побачити судійські перила
б). Коли втратив кінець довго не міг приняти очевидного рішення зі сцепкою, дати Лєжі команду вибрати.
в). Коли заплуталася бухта знову довго приймав очевидні рішення.
г). Після вибору Даши перед тим як прийняти Машу мав пояснити Даші як працювати з КВ (так як її роботи з КВ не передбачалось вона не мала досвіду і її помилка була досить закономірною.)

6 Спуск

Не слідкував за роботою 2 звязки

7-8-9 вузли-топографія-палатки

Не бачу особливих помилок так як етапи були з особистої техніки.

Мабуть все-таки трохи провтикав з часом (закінчили за 30 секунд до КЧ

Прошу вибачення у команди за деяку лажу. Сподіваюсь, що з досвідом я стану кращим.

Сподіваюсь на майбутню співпрацю. Дякую команді за довіру, класну пробіжку.

Особлива вдячність Кості за підтримку. Хочу попросити тебе вказати на помилки не вказані мною.

Відмітити
0

все те саме шо і у Вані + заступ за контрольну лінію на колоді + маятник штраф 6 балів) не зрозуміла завдання одного вузла)
Дуже сильно засмутилась через багаття і коли побігла на маятник забула шо маю робити))

атмосфера на змаганнях була крута но нами взагалі не задоволена, кожен був сам за себе....тільки і було чути "Я" таке враження було що просто бігли лічку!....замість того щоб допомагати один одному ми просто стояли і втрачали час(
також мене засмутило те що я бігла "чемоданчиком" хотілось би чогось більшого чим бігти для кількості)

Відмітити
0

Колода - впала на колоді, при цьому сильно кричала (навіщо-не знаю...))) Сильно була натянута страховка. Треба більше працювати з вірьовками на переправах.

Вузли - так, треба спокійно їх в'язати.

Топографія - більше читати різної літератури та практикуватися.

Дуже спасибі команді 1 та 2 за яскраві враження, підсказки та за призове місце - не очікувала, справді, викладались як могли : )
Окреме спасибі капітану 2 - Андрію - думав не тільки про себе, жваво обговорював тактику, пропонував з Мариною дійсно корисні перестановки хто що робить ; )
Здивував Віталік - молодчинка!!! : )
Кості стасибі за терпіння, віру в нас та за бойовий дух ; )

Відмітити
0

1. Палатка
Наче все ок

2. Маятник

а). Не витягнув Дашу (хоча не вважаю це особистою помилкою, так як не знав як себе веде маятник, просто брак досвіду/сили) - 16б
б). Не витяг Машу (навіть побачивши, що в Даши не вийшло.) - 6б
3. Колода
Наче ОК
4. Підйом
Наче ОК
5. Переправа
а). Впустив кінець мотузки (задовго тримав його в руках, в результаті чого коли Лєжа почав вибирати - кінець було втрачено.)

6). Спуск
Не закрив від судді втрачений КВ (він помітив втрату коли я почав піднімати КВ(принаймні оголосив мені в цей момент.)

7). Вузли
Не розібрався, що вузол "провідник" який в?яжеться навколо опори - це провідник одним кінцем.-3б
8). Топографія
Не зважаючи на певний досвід десь я таки примудрився налажати.

Підозрюю, що при обрахунку висоти: неправильно порахував перепад висот між ізолініями(на карті я його не знайшов)

Підписатися на Коментарі для "Осінній лист 2014"