Опубліковано theWRM
Вітаю всіх учасників новорічного походу в Крим! Я, як завхав, пропоную в цьому форумі обговорити питання, що стосуються нашого харчування в цьому поході.
По-перше - напишіть будь ласка в кого є якісь алергії або непереносимість якихось продуктів, овочів, фруктів, пряностей, спецій і т. д.
По-друге - напишіть хто з вас має сушилки, для того щоб посушити деякі продукти і овочі. (м'ясо, картопля, морква, цибуля, буряк і т. д.)
По-третє - подумайте, що ви хочете на новорічне меню. Скажімо так, всіх побажань дотриматися буде важко але якось викрутимося)
Найближчим часом (неділя - дві) я зроблю розкладку в якій буде висвітлено ваші побажання (якщо ж вони будуть...), після чого ця розкладка буде узгоджуватися з вами і нашим керівником походу, потім я роздам обов'язки кому що сушити і готувати а вже далі будемо бачити що робити).
Даю приблизний список того що нам потрібно буде купити по кухні (брав з минулого походу)))
- Чай чорний, чай зелений, паштет московський, цукати, суміш компотна, згущик, рис, макарони, кукурузка, пшеничка, манка, гречка, ванільний цукор, часник мелений, базилік сушений, хмелі-сунелі, перець чорний мелений, перець духмяний мелений, картопля, бублики, чай - каркаде, сухарі, пшенична крупа, наполєтанка, печиво - марія, макарони - ріжки, заправка - борщ, заправкаа - харчо, кетчуп, рис, цукерки - стєкляшки, цукерки - рошен, шоколад - рошен, шоколад - корона, шоколад - рошен, м'ясо, печиво, хвейрі, губки, скребок металічний, свинина та яловичина (для сушки), свинина та курятина (для тушонки), ковбаса, какао, кориця, хрін, гірчиця, сир твердий, сир плавлений, сир ковбасний.... і т.д.
Дякую за увагу, чекаю на коментарі!)
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Сушка овочів, м'яса і т.д.
Наскільки я розумію зараз в команди на руках є дві сушилки: одна в Наді, друга в Маші (якщо це не так то прошу мене поправити). Якщо так то сушокою овочів зараз займаються дві людини. Поперідній розрахунок (15-17 чоловік, 6-7 днів походу) говорить що нам має вистачити (в сухому еквіваленті)
4 кг картоплі, 700 г моркви, 500 г столового буряка, 500 г цибулі, 400 г болгарського перцю (з приводу інших овочів ще не зрозуміло). Ось тут http://www.travuchka.ru/index.php/rastenia/plodi/1893-kak-sushitj-ovothi читаємо те як саме сушити, якщо по суті, то перед сушкою овочів їх потрібно проварювати (бланшувати). Зараз Наді і Маші пропоную насушити по 1 кг картоплі, далі сушилки мають знайти нових добровольців) Поки пропоную розбирати кому що до вподоби:
- картопля 2 кг
- морква 700 г
- столовий буряк 500 г
- цибуля 500 г
- болгарський перець 350-400 г
P.S. Якщо добровольців не буде то буду назначати сам ;)
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Що маємо на сьогодні 01.12.2013
Посушено:
- 3,5 кг картоплі (1 кг - Маша, 1,5 кг - Надя, 1 кг - Міша);
- Капуста 350 г (Сергій);
- Морква 310 г (Надя).
- м'ясо 800 г (Саша Керов)
- Грецькі горіхи 875 г (Максим)
Треба посушити:
- картопля, приблизно 1,5 кг; (Міша)
- морква 100-150 г (Даша);
- Зелень 200 г ();
- Цибуля 400 г ();
- Буряк 100 г + скільки вийде з 4,5 кг на салати (Надя);
- Перець болгарський 300 г (Даша);
- Помідори (краще брати томатну пасту) 200 г ();
- Гриби 400 г ()
- Хліб 20 шт (по 700 г) - 5 чорних хлібин кубиками (Борисова Таня), 5 білих хлібин кубиками (Степанчук Віталій), 5 чорних хлібин скибочками (Розуван Валерій), 5 білих хлібин (Максимчук Павло)
Все треба посушити і принести на наступні два тренування (вівторок 03.12.2013 і неділя 08.12.2013)! + приносьте пластикові літрові пляшки з широким горлом для пакування тушонки.
Дякую!
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Всім учасникам Кримського походу 2013/2014 В ТАБЛИЦІ з'явилася вкладка "Спорядження + продукти" - перегляньте будь ласка хто що несе і відпишіться ТУТ або ТУТ, про те що ви це зробили і що вам зрозуміло в кого потрібно забрати те чого вам не вистачає, якщо такі позиції присутні! Дякую!
GoogleDoc - Розкладка - Зимовий Крим 2013-2014
.
Galiaf replied on #
Алергии нет, непереносимость это мед и рыба.
Раскладку постарайся сделать побыстрее. Можно уже начинать сушить картошку, ее нужно много (до конца месяца как минимум 1,5кг сушенной картошки должно быть), сухари(кубками).
Сразу пишите кто готов заниматься сушкой продуктов (мин. 4чел), в особенности мясом.
Кроме чая добавь еще какао и кисель(сушеные фрукты+крахмал), каркаде не надо.
Паштеты вычеркни, тушню варим сами, обязательно добавь сало.
на обед хлебцы, карманку на каждый ходовой день. завтрак только с мясом, никакой молочки.
Довольно классная штука рагу, кулиш и банош, былобы хорошо включить в меню.
И вот еще что, есть ли среди нас вегетарианцы, сыроеды, и т.д?
.
m@sha replied on #
Насушила трішки більше 1 кг. картоплі, кому дальше передавати сушилку?
.
theWRM replied on #
Якщо хтось має сушилку але не знає як сушити ті чи інші продукти, то кажіть, я викладу детальні методики.
.
hope replied on #
сушилка имеется, так что при детальном описании процесса могу заняться сушкой продуктов)
.
dadajora replied on #
Їм усе. ненавиджу оливки. Сушилки не маю. На новий рік - щось цікаво інтригуюче. Можу взяти на себе сухарі.
.
theWRM replied on #
На рахунок сухарів - думаю зараз важливіше вирішити питання, хто буде сушити овочі, фрукти і м'ясо (бо на такі продукти важливо щоб була або хороша духовка або просто електрична сушилка), сухарі будуть сушити кожен по хлібині (скибочками, кубиками, ломтиками, шмонтиками... :) я розподілю потім...).
проемнеем
grey replied on #
1. Пока ем все. Если будут вегетарианцы, то замутим союз).
2. Имею практически командную сушилку. Сейчас она лежит на Нивках. Смогу забрать ее со след.недели.
3. На НГ мне достаточно просто каких-то вкусняшек, салат какой-нибудь.
8й день:
http://travel.org.ua/forums/viewtopic.php?t=55625
.
theWRM replied on #
Дякую за посилання) є багато чого цікавого...))
.
Mitrudat replied on #
Рябуха ест мясо??!! 0_0
.
theWRM replied on #
Рябуха не їсть м'яса?! о_О
.
Mitrudat replied on #
последний год - найн! что вы с ним сделали!!?
.
Nicko replied on #
По-моему, он предельно ясно все сформулировал.
.
grey replied on #
Сообщники найдены)
.Не знаю як до цього і відноситися...
Marisha replied on #
Ніби і заманчива пропозиція....але маю якісь сумніви, що все там так якісно))
Сергій Миколайович, а яка твоя думка????
Я не прихильник купувати все вже готове))
Думаю, якщо ти повний ліньтяй - то це саме для тебе))
http://agronovator.ua/gds/gr_719/sushenye-ovoshchi-i-frukty-id25868.html
угу
grey replied on #
Пока не возьмешь - не узнаешь. Или спросить Тодоренко, она могла именно эти штуки покупать))
http://www.tkg.org.ua/node/28102
.
Nicko replied on #
Треба рахувати, скільки коштує якщо самому сушити.
.
m@sha replied on #
1. алергії ні на що немає, їм усе)
2. сушилки немає, але якщо буде на чому сушити - то я готова цим занятись
3. на новорічне меню особливих побажань покищо немає
а чому саме московський паштет, що за дискримінація?
.
avzaskalna replied on #
Алергії нема, їм все, допомагати буду з розкладкою закупкою і т.д. Можу сухарі посушить (максимум). На НР треба ще глянуть як цей рік зустріти. Так як це буде рік коня, треба щось трав'янисте та зернове. Бастурму можу взять!!!! Якщо моя фантазія розіграється і щось ще вигадає - напишу)
.
grey replied on #
Бастурма - то ж мертві коняки))
.
avzaskalna replied on #
ну так, такі да)))
.
grey replied on #
я про то, что сначала корм коней, а потом и самих коней в расход)
.
avzaskalna replied on #
п.с.: Вася - кінь по гороскопу), це так,про запас, якшо бастурма закінчиться))
.
mak. replied on #
Не вживаю більшість видів ЧОРНОГО шоколаду. З молочним, білим і іншими все ок. Не дуже люблю м`ясо особливо в вигляді ковбаси, але можу ігнорувати цю примху. Сушилки не маю.
.
theWRM replied on #
Додав GoogleDoc - Розкладка - Зимовий Крим 2013-2014 . Прошу додавати коментарі, побажання, гнівні повідомленя і т.д. в кожній комірці (через права клавіша миші -> вставить коментарий) або писати сюди. Будь ласка без мого відому нічого не міняйте в документі.
.
Paramaribo replied on #
1. Там в тебе 2 перекуси, які базуються на печеві/бубликах... Думаю, що доцільно їх взагалі прибрати і долучити "карманку", яка базується виключно на сухофруктах/горіхаг (мегдаль, фундук, кешю, бразильсьський, грецький). І щоб то їсти на будь-якому з перевалів, коли хочеться, а не коли по плану. Льодяники при цьому можна залишити.
2. Я так розумію, що під тушонкою розуміється мясо в салі. Якщо так, то я б обмежився одним видом (виключно свинина) і не робив би курячої тушонки. Куряча ж філешка ідеально підходить для сушки мяса.
3. Хоча б 1 раз рідкий обід за похід точно би не завадив.
4. Дуже мало сиру і сала. На сухі обіди краще не просто бутерброди з ковбасою, а і ковбаса, і сир, і сало! При цьому раціонально використовувати хлібці, а то "сухарі з плавленим сиром" (6 день), виглядає не дуже радісним обідом:)
5. День 7 - двічі каркаде, забагато для одного дня:) та й взагалі досить специфічна штука "на любителя"
P.S. Перепрошую, якщо не в тему, так як до вашого походу відношення не маю.
.
theWRM replied on #
Щодо карманки, можливо ти й правий, обговорю на зборах в цю неділю, можливо так і зроблю. На рахунок тушонки - так, це свинина із салом). Обід в моєму розумінні - це перевал приблизно на 30-40 хвилин, як в такий термін можна зробити рідкий обід? Тут потрібна дньовка, а деталей походу ще поки не маю. На рахунок ковбаси, сиру і сала обома руками за)). Стосовно каркаде, вибачте, недогледів).
Дякую за коментар!
.
Melor replied on #
обычно 2 часа на мокрый обед и час на сухой.
.
theWRM replied on #
Поясни будь ласка доцільність того щоб ставати і робити "мокрий" обід, якщо протягом дня будуть нормальні перекуси? В моїй практиці походів для "мокрого" обіду планується дньовка і тоді він перетворюється з "мокрого" у повноцінний обід.
.
РоСа replied on #
так а чего нет - :)
.
Melor replied on #
А что за нормальные перекусы? что это такое? и их что, несколько?
.
avzaskalna replied on #
З практики минулих походів, більше користі і толку буде якщо їсти часто але не по багато. Кожний вечір робиться суп, це забезпечує гарний сон (він не тяжкий для шлунку, але ситний), компенсує витрачені сили і взагалі - діє як бальзам на душу). Перекуси робляться кожних три переходи по 40 хв. Тобто вийшли, перший привал - 3 льодяника (хто не голодний - лишає як н/з), ще 2 переходи - перекус, видається якесь печиво чи щось щоб в шлунок кинути, не бути голодним але і не наїстися від пуза, щоб далі не хотілось йти. Через 2 - 3 переходи, в районі 13:00-14:00 робиться обід. Потім, через 2-3 переходи видається перекус. Іноді видається перекус, як тільки прийшли на стоянку, коли ще годину мінімум чекати на вечерю а їсти хочеться. Таким чином, шлунок не перегружається але і не пустує, що забезпечує сили впродовж всього дня.
Перекусом може бути: печиво, арахіс, родзинки, курага, чорнослив, мед, іноді бринзу купуємо (дуже класно йде з сухофруктами), хліб з сиром чи щось інше. Іноді лишаються фрукти і ягоди з компоту, які теж придатні для вживання))
.
РоСа replied on #
зимой времени ходового намного меньше, из-за этого часто делается жесткая оптимизация обедов, переходов/привалов.
летом тоже часто ограничения вносятся погодой, по этому столько времени на перекусы редко бывает.
.
avzaskalna replied on #
перекус триває 15-20 хв.
.
Melor replied on #
Ну собственно мы тоже так же ходим)
Только если есть время, вода, почему бы и не побаловать себя супчиком, вместо запихивания колбасы с пенопластом?
Кроме того, суп меньше весит. Но тут я могу и ошибаться.
.
avzaskalna replied on #
а, ну так да, якщо є час та можливість то чому б і ні) просто розраховується все на цілий серйозний ходовий день, щоб мінімум часу витрачати. Побачимо маршрут, може можна буде і обід нормальний хоч раз зробить..
5 копеек
Margaret replied on #
Чай каркаде на давление влияет, с ним и правда нужно аккуратно.
.
theWRM replied on #
емммм, нуууу ми ж не бабусі з дідусями.... а спортивні люди які ведуть активний спосіб життя і всяке таке... гадаю в нашому випадку чай каркаде впливає на тиск не більше ніж той же чорний, зелений, жовтий чи навіть кава... якщо я помиляюся то будь ласка поправте мене.
p.s. якщо комусь щось протипоказано чи не бажано споживати з даного меню - попереджайте!
.
grey replied on #
Как он влияет на давление?
.
theWRM replied on #
на, читай - http://healthbps.ru/chay-karkade-i-davlenie-ponizhaet-ili-povyishaet-davlenie-chay-karkade/
.
grey replied on #
по-разному значит?))
.
theWRM replied on #
угу)
.
Paramaribo replied on #
Или никак не влияет, или понижает, в зависимости от индивида.
п.с. Кстати, красный каркаде грубо можно разделить на египетский и южно-азиатский. Первый с заметно выраженной кислинкой, второй - с сладковатым привкусом. Если пить с сахаром, то, как по мне, получше как раз тайский. При покупки можно обратить внимание и на это.
.
avzaskalna replied on #
хлібці це ж їстівний пінопласт?)
.
Melor replied on #
Ура! Хоть кто-то думает так же как и я)
.
avzaskalna replied on #
Ще можна приготувати рагу, пшоняну кашу, суп з пшоном, каву,..
.
grey replied on #
.
.
theWRM replied on #
хммм... пане, що ви мали на увазі?)
.
grey replied on #
Вспомнил, что шоколада мало). А еще меня на работе кормят прикольным суп-пюре с зеленым горошком.
.
avzaskalna replied on #
гоніш? шоколада йде по 6 шматків на кожного на кожен день. Мало?
.
theWRM replied on #
Мівіну буш сам собі брати... Якщо захочеш, звичайно)
.
avzaskalna replied on #
а на рахунок супчика, можемо організувать, але:
1) ти несеш блендер;
2) ти шукаєш робочу розетку в польових умовах;
або граєшся з вилкою в гру "злови останню горошинку"
.
grey replied on #
или перемолоть все дома.
.
avzaskalna replied on #
рацуха)
.
theWRM replied on #
в GoogleDoc - Розкладка - Зимовий Крим 2013-2014 додав сторінку Опитування на якій КОЖНОМУ УЧАСНИКУ ЗИМОВОГО ПОХОДУ НЕОБХІДНО ПРОЯВИТИ АКТИВНІСТЬ.
.
marinoko_da replied on #
Присоединяюсь к товарищам вегетарианцам. не ем мясо.
Не переношу чеснок.
Аллергии нету. Не очень люблю оливки, маслины, фасоль.
1. Не кушаю мясного (тушенка,
Макс Хомякевич replied on #
1. Не кушаю мясного (тушенка, колбаса, паштет, сало и т.д.), на остальное аллергии нету.
2. Сушилки нету.
3. Коньяк и лимон.
Присоединяюсь к идее Paramaribo убрать перекусы и включить печеньки, бублики и леденцы к карманным сухофруктам.
Так же предлагаю включить в обеды ЧАЙ чтобы хоть как-то размочить обеднюю сухомятку.
Это может занять лишних 15-20 минут и потребуется чуть больше бензина (газа), но оно того стоит.
Чтобы економить время, вода на чай ставиться на огонь вначале обеда и, как только все дожевывают, чай будет подан :)
.
DMbITRbIK replied on #
В идеале, чай готовится утром и заливается в термосы. А на утро чай готовится вечером.
.
grey replied on #
это не идеал)
.
DMbITRbIK replied on #
Разные школы- разные идеалы...Интересно посмотреть на ваши, Сергей Николаевич)
.
Yarikas replied on #
Если сильно интересно - можешь попроситься в поход. Уверен, что тебе не откажут )
.
avzaskalna replied on #
Перекус = карманка.
.
Nicko replied on #
Різниця в тому, що карманка фасується ще в Києві, час потім потрібен тільки на те щоб роздати.
.
valera_rozuvan replied on #
Ем все.
.
grey replied on #
Материалы по питанию в нашей библиотеке http://www.tkg.org.ua/taxonomy/term/91
Можно читать всем, не только завхозу.
Пока я выделил бы вот эту статью: http://www.tkg.org.ua/node/4040
.
theWRM replied on #
Дякую!
.
dasha_s replied on #
могу тоже картошку взять
.
theWRM replied on #
Добре, тоді з тебе теж 1 кг сухої картоплі. Коли в когось звільниться сушилка, забераєш і насолоджуєшся))) ;)
.
dasha_s replied on #
именно наслаждаюсь. это же так увлекательно и незабываемо:)
.
Александр0 replied on #
Сушилки нету, если подойдет могу посушить в духовке, пиши, что и сколько нужно.
.
theWRM replied on #
М'ясо сушив коли небуть?
.
Александр0 replied on #
Нет, но, думаю, выйдет. В интернете найду как, например http://www.tkg.org.ua/node/2050
Сколько сушить и какого ?
.
theWRM replied on #
Скоро я тобі повідомлю.
.
Степанчук Виталий replied on #
к еде не превередлив,ем даже пенопласт)
попробую взять сушилку у Грибана Андрея если получится.
.
theWRM replied on #
Добре. Напиши будь ласка коли візьмеш. Зараз можеш вибрати що будеш сушити...
.карманка
dadajora replied on #
я займуся карманкой. Мне в помощь нужна девочка!!!!
.
valera_rozuvan replied on #
Всем привет! По сложившимся личным обстоятельствам, я не смогу пойти с вами на новый год в Крым.
.
valera_rozuvan replied on #
Все таки еду! = )
.
hope replied on #
у меня есть уже насушенной картошки 1,5 кг, морковки 310 гр., еще есть где-то 4,5 кг. буряка, я его тоже постараюсь насушить до конца недели соломкой))
.
theWRM replied on #
Знач так, буряк дай Даші! і його треба не 4,5 кг)) а 100г.
Дякую!
.
grey replied on #
С бурячка можно салатики мутить и разные рагу там готовить) Если есть время, то я бы сушил.
.
dasha_s replied on #
буряк обязательно нарезать соломкой? его нельзя просто потереть? тогда можно и все 4 килограмма)
.
theWRM replied on #
можна і потерти
.
dasha_s replied on #
прекрасно)
и что с салом?
.
theWRM replied on #
тоді давай всі 4,5 кг... будемо салатиками бавитися)
.
dasha_s replied on #
я скорей всего принесу во вторник морковку, там ее не сильно много
.
dasha_s replied on #
я столько не успею
дай часть Наде что ли
.
theWRM replied on #
Скільки встигнеш?
.
dasha_s replied on #
это не от меня, а от сушилки зависит
.
theWRM replied on #
скільки там лотків?
.
theWRM replied on #
,
.
dasha_s replied on #
4
.
theWRM replied on #
Прикинь приблизно скільки ти зможеш посушити і скажи мені.
.
theWRM replied on #
там треба сушити не помідори а томатну пасту...
про шапку
grey replied on #
А вот бутылки бы я нес непосредственно варителю тушенки)) Пока есть 4шт, например.
.
theWRM replied on #
якщо варитель тушонки буде на тренуванні то йому їх і передадуть)
.
Макс Хомякевич replied on #
Прочитав. Не згоден з вагою горіхів: я зважував 875 г. =)
Тару принесу
.
theWRM replied on #
ок))
.
mak. replied on #
Прочитав. Білий хліб я так розумію скибочками? Сушити можу тільки на повітрі, в общазі духовок нема.
.
theWRM replied on #
Рекомендую заюзати мікрохвильовку або ж все таки знайти духовку. Оскільки на повітрі ти його до кінця так і не досушиш....
.
valera_rozuvan replied on #
"5 чорних хлібин скибочками (Розуван Валерій)"
будет
.
theWRM replied on #
добре
.
avzaskalna replied on #
шапку бачила
.
theWRM replied on #
таку - ;)
.
avzaskalna replied on #
таку!
.
grey replied on #
место с орехами: http: / / maps . yandex . ua / ?um=crOcGd1KK9sXnL64YnXMjXuj25xyFk3R&l=map
.
grey replied on #
А есть у кого вафельница? Я бы поделал таких вот штук http://mesier.livejournal.com/2165.html
.
theWRM replied on #
Боюсь, щоб не довелося паралельно в ті грінки запікати якийсь фестал...)))
.
grey replied on #
не узнаешь пока не попробуешь.
.
Yarikas replied on #
Точно! Фестал!!
включите по 1 таблетке в личную аптечку - а то будет как всегда :)
.
mak. replied on #
У зв'язку з сукупністю багатьох різних факторів, я змушений відмовитись від участі в поході.
.
mak. replied on #
Всі обов'язки за собою зберігаю, тільки в похід не виходить піти (по особистим обставинам). Вася роби розкладку на 16 чоловік.
.
Александр0 replied on #
Нужно принести сушку ?
.
theWRM replied on #
Так, спробуємо її поварити на ПВД...
.
grey replied on #
Все же где и восколько мы завтра встречаемся?
.
theWRM replied on #
На 10.00 на виході з Либідської (зі сторони Ocean Plaza).
.
theWRM replied on #
Очікується, що будуть Сергій, Василь, Іван, Даша, Надя і можливо Маша....
.
grey replied on #
Завтра четверг. Я хочу видеть готовую раскладку сегодня вечером. И не листик с меню (хотя он тоже должен быть), а нормально расписанную таблицу.
Как понял?
.
theWRM replied on #
Зрозумів.
.
mak. replied on #
так точно.
.
dasha_s replied on #
Вася, мне нужно знать:
1. Продукты все закуплены? если да, то сколько ты потратил, если нет, то сколько еще нужно. мне нужно посчитать на каждого, сколько вышло.
2. Ты или Сережа принесите мне чек, сколько мы потратили на мясо, так как отдельно нужно считать вегетарианцев. Сколько на них покупалось отдельно еды?
.
grey replied on #
Чеки у меня.
Про вегетарианцев: еду вместо мяса /сала/колбасы они купят себе сами. Сколько по весу скажет Вася.
.
theWRM replied on #
Продукти ще не всі закуплені і цим займуся я. За вегетиріанців скажу.
.
dadajora replied on #
как поступаем с карманкой?
1 вариант прислушиваемся к тому что говорил Рябуха и я спокойно домешиваю на 8 дней
2 на 9 дней, надо забрать орехи и докупить кураги и замиксовать на 9 дней
как по мне то лучше первый вариант так как не предусматривает лишней мороки ни с чей стороны
П. С. во втором варианте убираем карманку с первого дня когда идем максимум половину ходового дня
.
theWRM replied on #
треба докупити 325 г кураги і думаю 1-й варіант буде оптимальним для всіх.
.
dadajora replied on #
докупать не надо там микс из кураги, изюма и фундука
.
theWRM replied on #
ок) хай тоді так буде
Спорядження + продукти
theWRM replied on #
Всім учасникам Кримського походу 2013/2014 В ТАБЛИЦІ з'явилася вкладка "Спорядження + продукти" - перегляньте будь ласка хто що несе і відпишіться ТУТ або ТУТ, про те що ви це зробили і що вам зрозуміло в кого потрібно забрати те чого вам не вистачає, якщо такі позиції присутні! Дякую!
.
hope replied on #
прочитала.
.
grey replied on #
Я прочитал и с едой мне все ясно.
А что с маслом? его прописано по 200гр на сухие обеды это как? Я если и говорил про масло, то в контексте сухого Мяса). Еще лучше брать топленое, готовое продается в МегаМаркете типа "Яготинське" банками по 0,5кг
.
theWRM replied on #
Караул, я нічого не зрозумів...)
Масло берем те що на хліб намазувати, ніяких банок).
.
Paramaribo replied on #
Якщо ви збераєтесь брати звичайне масло, і купуєте його в Києві, то воно не пережеве навіть потяг!!!
Якщо брати масло, то тільки топлене, але його використовують в основному разом з стравами, що готуються, а не з сухими обідами. Для сухих обідів, на хліб, краще б підійшло кетчут/соус/гірчиця...
.
avzaskalna replied on #
Ми в кожен похід беремо, навіть влітку. Все переживає, всі живі та здорові)
.
grey replied on #
в топленом еще и воды меньше)
.
Макс Хомякевич replied on #
Прочел. У кого забрать: сир для вегетеріанців, чай+сухарі чорні кубиками, шоколад + сухарі білі, куплені сухофрукти на манку?
.
theWRM replied on #
Сир для вегетаріанців (900 г) - насправді може бути не сиром) а будь чим що ти захочеш собі купити замість того м'яса що ти його не їстимеш. Все інше у нашого керпоха.
.
Макс Хомякевич replied on #
Ок. Цю кількість (900 г.) нам (мені, Марині та Сергію) треба купити і розділити на всіх хто не їсть м'ясо? Чи кожен з трьох просто набирає що хоче і їсть в поході коли хоче? Бо вегетаріанців, здається, було чоловік 5.
.
theWRM replied on #
по-перше - 900 г на кожного!
по-друге - так, ви (ти, Сергій Рябуха, Марина Пастухова) ці 900 г купляєте і їх же несете.
по-третє - в цій групі людей, що не їдять м'ясо 3.
p.s. вольному воля, це може бути що завгодно, можна навіть нічого і не купляти... рюкзак буде легший)... але це на вашій совісті, можна менше або більше 900 г.
Особисто від себе ви свій організм знаєте краще тож останнє слово за вами.
.
Макс Хомякевич replied on #
Ага, тепер все ясно =)
.
Макс Хомякевич replied on #
Еду свою забрал. Спальники заберу завтра
.
Александр0 replied on #
Прочитал
.
marinoko_da replied on #
прочитала. поняла.
только непонятен один момент.
Мясо покупали только на тех, кто его ест. А скидывались все (вегетарианци в т ч). А вот сыр мы должны покупать себе теперь отдельно. Так? Или я чего-то не поняла?
Если так, то справедливо было бы выделить какую-то сумму денег из общака на сыр для вегетарианцев.
.
theWRM replied on #
На м'ясо ви свої гроші не скидали, я майже в цьому впевнений. Якщо що то краще запитай це у Даші, вона має володіти цією інформацією.
.
dasha_s replied on #
мясо считается только на НЕ вегетарианцев. на вас оно не считается и вы на него не скидываетесь