Розкладка - Зимовий Крим 2013-2014

Відмітити
0

Вітаю всіх учасників новорічного походу в Крим! Я, як завхав, пропоную в цьому форумі обговорити питання, що стосуються нашого харчування в цьому поході.
По-перше - напишіть будь ласка в кого є якісь алергії або непереносимість якихось продуктів, овочів, фруктів, пряностей, спецій і т. д.
По-друге - напишіть хто з вас має сушилки, для того щоб посушити деякі продукти і овочі. (м'ясо, картопля, морква, цибуля, буряк і т. д.)
По-третє - подумайте, що ви хочете на новорічне меню. Скажімо так, всіх побажань дотриматися буде важко але якось викрутимося)
Найближчим часом (неділя - дві) я зроблю розкладку в якій буде висвітлено ваші побажання (якщо ж вони будуть...), після чого ця розкладка буде узгоджуватися з вами і нашим керівником походу, потім я роздам обов'язки кому що сушити і готувати а вже далі будемо бачити що робити).
Даю приблизний список того що нам потрібно буде купити по кухні (брав з минулого походу)))
- Чай чорний, чай зелений, паштет московський, цукати, суміш компотна, згущик, рис, макарони, кукурузка, пшеничка, манка, гречка, ванільний цукор, часник мелений, базилік сушений, хмелі-сунелі, перець чорний мелений, перець духмяний мелений, картопля, бублики, чай - каркаде, сухарі, пшенична крупа, наполєтанка, печиво - марія, макарони - ріжки, заправка - борщ, заправкаа - харчо, кетчуп, рис, цукерки - стєкляшки, цукерки - рошен, шоколад - рошен, шоколад - корона, шоколад - рошен, м'ясо, печиво, хвейрі, губки, скребок металічний, свинина та яловичина (для сушки), свинина та курятина (для тушонки), ковбаса, какао, кориця, хрін, гірчиця, сир твердий, сир плавлений, сир ковбасний.... і т.д.

Дякую за увагу, чекаю на коментарі!)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Сушка овочів, м'яса і т.д.
Наскільки я розумію зараз в команди на руках є дві сушилки: одна в Наді, друга в Маші (якщо це не так то прошу мене поправити). Якщо так то сушокою овочів зараз займаються дві людини. Поперідній розрахунок (15-17 чоловік, 6-7 днів походу) говорить що нам має вистачити (в сухому еквіваленті)
4 кг картоплі, 700 г моркви, 500 г столового буряка, 500 г цибулі, 400 г болгарського перцю (з приводу інших овочів ще не зрозуміло). Ось тут http://www.travuchka.ru/index.php/rastenia/plodi/1893-kak-sushitj-ovothi читаємо те як саме сушити, якщо по суті, то перед сушкою овочів їх потрібно проварювати (бланшувати). Зараз Наді і Маші пропоную насушити по 1 кг картоплі, далі сушилки мають знайти нових добровольців) Поки пропоную розбирати кому що до вподоби:
- картопля 2 кг
- морква 700 г
- столовий буряк 500 г
- цибуля 500 г
- болгарський перець 350-400 г

P.S. Якщо добровольців не буде то буду назначати сам ;)
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Що маємо на сьогодні 01.12.2013
Посушено:
- 3,5 кг картоплі (1 кг - Маша, 1,5 кг - Надя, 1 кг - Міша);
- Капуста 350 г (Сергій);
- Морква 310 г (Надя).
- м'ясо 800 г (Саша Керов)
- Грецькі горіхи 875 г (Максим)

Треба посушити:
- картопля, приблизно 1,5 кг; (Міша)
- морква 100-150 г (Даша);
- Зелень 200 г ();
- Цибуля 400 г ();
- Буряк 100 г + скільки вийде з 4,5 кг на салати (Надя);
- Перець болгарський 300 г (Даша);
- Помідори (краще брати томатну пасту) 200 г ();
- Гриби 400 г ()
- Хліб 20 шт (по 700 г) - 5 чорних хлібин кубиками (Борисова Таня), 5 білих хлібин кубиками (Степанчук Віталій), 5 чорних хлібин скибочками (Розуван Валерій), 5 білих хлібин (Максимчук Павло)

Все треба посушити і принести на наступні два тренування (вівторок 03.12.2013 і неділя 08.12.2013)! + приносьте пластикові літрові пляшки з широким горлом для пакування тушонки.
Дякую!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Всім учасникам Кримського походу 2013/2014 В ТАБЛИЦІ з'явилася вкладка "Спорядження + продукти" - перегляньте будь ласка хто що несе і відпишіться ТУТ або ТУТ, про те що ви це зробили і що вам зрозуміло в кого потрібно забрати те чого вам не вистачає, якщо такі позиції присутні! Дякую!

GoogleDoc - Розкладка - Зимовий Крим 2013-2014

Відмітити
0

Алергии нет, непереносимость это мед и рыба.
Раскладку постарайся сделать побыстрее. Можно уже начинать сушить картошку, ее нужно много (до конца месяца как минимум 1,5кг сушенной картошки должно быть), сухари(кубками).
Сразу пишите кто готов заниматься сушкой продуктов (мин. 4чел), в особенности мясом.
Кроме чая добавь еще какао и кисель(сушеные фрукты+крахмал), каркаде не надо.
Паштеты вычеркни, тушню варим сами, обязательно добавь сало.
на обед хлебцы, карманку на каждый ходовой день. завтрак только с мясом, никакой молочки.
Довольно классная штука рагу, кулиш и банош, былобы хорошо включить в меню.

И вот еще что, есть ли среди нас вегетарианцы, сыроеды, и т.д?

Відмітити
0

Насушила трішки більше 1 кг. картоплі, кому дальше передавати сушилку?

Відмітити
0

Якщо хтось має сушилку але не знає як сушити ті чи інші продукти, то кажіть, я викладу детальні методики.

Відмітити
0

сушилка имеется, так что при детальном описании процесса могу заняться сушкой продуктов)

Відмітити
0

Їм усе. ненавиджу оливки. Сушилки не маю. На новий рік - щось цікаво інтригуюче. Можу взяти на себе сухарі.

Відмітити
0

На рахунок сухарів - думаю зараз важливіше вирішити питання, хто буде сушити овочі, фрукти і м'ясо (бо на такі продукти важливо щоб була або хороша духовка або просто електрична сушилка), сухарі будуть сушити кожен по хлібині (скибочками, кубиками, ломтиками, шмонтиками... :) я розподілю потім...).

Відмітити
0

1. Пока ем все. Если будут вегетарианцы, то замутим союз).
2. Имею практически командную сушилку. Сейчас она лежит на Нивках. Смогу забрать ее со след.недели.
3. На НГ мне достаточно просто каких-то вкусняшек, салат какой-нибудь.

8й день:
http://travel.org.ua/forums/viewtopic.php?t=55625

Відмітити
0

Ніби і заманчива пропозиція....але маю якісь сумніви, що все там так якісно))
Сергій Миколайович, а яка твоя думка????
Я не прихильник купувати все вже готове))
Думаю, якщо ти повний ліньтяй - то це саме для тебе))
http://agronovator.ua/gds/gr_719/sushenye-ovoshchi-i-frukty-id25868.html

Відмітити
0

1. алергії ні на що немає, їм усе)
2. сушилки немає, але якщо буде на чому сушити - то я готова цим занятись
3. на новорічне меню особливих побажань покищо немає
а чому саме московський паштет, що за дискримінація?

Відмітити
0

Алергії нема, їм все, допомагати буду з розкладкою закупкою і т.д. Можу сухарі посушить (максимум). На НР треба ще глянуть як цей рік зустріти. Так як це буде рік коня, треба щось трав'янисте та зернове. Бастурму можу взять!!!! Якщо моя фантазія розіграється і щось ще вигадає - напишу)

Відмітити
0

я про то, что сначала корм коней, а потом и самих коней в расход)

Відмітити
0

п.с.: Вася - кінь по гороскопу), це так,про запас, якшо бастурма закінчиться))

Відмітити
0

Не вживаю більшість видів ЧОРНОГО шоколаду. З молочним, білим і іншими все ок. Не дуже люблю м`ясо особливо в вигляді ковбаси, але можу ігнорувати цю примху. Сушилки не маю.

Відмітити
0

Додав GoogleDoc - Розкладка - Зимовий Крим 2013-2014 . Прошу додавати коментарі, побажання, гнівні повідомленя і т.д. в кожній комірці (через права клавіша миші -> вставить коментарий) або писати сюди. Будь ласка без мого відому нічого не міняйте в документі.

Відмітити
0

1. Там в тебе 2 перекуси, які базуються на печеві/бубликах... Думаю, що доцільно їх взагалі прибрати і долучити "карманку", яка базується виключно на сухофруктах/горіхаг (мегдаль, фундук, кешю, бразильсьський, грецький). І щоб то їсти на будь-якому з перевалів, коли хочеться, а не коли по плану. Льодяники при цьому можна залишити.
2. Я так розумію, що під тушонкою розуміється мясо в салі. Якщо так, то я б обмежився одним видом (виключно свинина) і не робив би курячої тушонки. Куряча ж філешка ідеально підходить для сушки мяса.
3. Хоча б 1 раз рідкий обід за похід точно би не завадив.
4. Дуже мало сиру і сала. На сухі обіди краще не просто бутерброди з ковбасою, а і ковбаса, і сир, і сало! При цьому раціонально використовувати хлібці, а то "сухарі з плавленим сиром" (6 день), виглядає не дуже радісним обідом:)
5. День 7 - двічі каркаде, забагато для одного дня:) та й взагалі досить специфічна штука "на любителя"
P.S. Перепрошую, якщо не в тему, так як до вашого походу відношення не маю.

Відмітити
0

Щодо карманки, можливо ти й правий, обговорю на зборах в цю неділю, можливо так і зроблю. На рахунок тушонки - так, це свинина із салом). Обід в моєму розумінні - це перевал приблизно на 30-40 хвилин, як в такий термін можна зробити рідкий обід? Тут потрібна дньовка, а деталей походу ще поки не маю. На рахунок ковбаси, сиру і сала обома руками за)). Стосовно каркаде, вибачте, недогледів).
Дякую за коментар!

Відмітити
0

Поясни будь ласка доцільність того щоб ставати і робити "мокрий" обід, якщо протягом дня будуть нормальні перекуси? В моїй практиці походів для "мокрого" обіду планується дньовка і тоді він перетворюється з "мокрого" у повноцінний обід.

Відмітити
0

А что за нормальные перекусы? что это такое? и их что, несколько?

Відмітити
0

З практики минулих походів, більше користі і толку буде якщо їсти часто але не по багато. Кожний вечір робиться суп, це забезпечує гарний сон (він не тяжкий для шлунку, але ситний), компенсує витрачені сили і взагалі - діє як бальзам на душу). Перекуси робляться кожних три переходи по 40 хв. Тобто вийшли, перший привал - 3 льодяника (хто не голодний - лишає як н/з), ще 2 переходи - перекус, видається якесь печиво чи щось щоб в шлунок кинути, не бути голодним але і не наїстися від пуза, щоб далі не хотілось йти. Через 2 - 3 переходи, в районі 13:00-14:00 робиться обід. Потім, через 2-3 переходи видається перекус. Іноді видається перекус, як тільки прийшли на стоянку, коли ще годину мінімум чекати на вечерю а їсти хочеться. Таким чином, шлунок не перегружається але і не пустує, що забезпечує сили впродовж всього дня.

Перекусом може бути: печиво, арахіс, родзинки, курага, чорнослив, мед, іноді бринзу купуємо (дуже класно йде з сухофруктами), хліб з сиром чи щось інше. Іноді лишаються фрукти і ягоди з компоту, які теж придатні для вживання))

Відмітити
0

зимой времени ходового намного меньше, из-за этого часто делается жесткая оптимизация обедов, переходов/привалов.
летом тоже часто ограничения вносятся погодой, по этому столько времени на перекусы редко бывает.

Відмітити
0

Ну собственно мы тоже так же ходим)
Только если есть время, вода, почему бы и не побаловать себя супчиком, вместо запихивания колбасы с пенопластом?
Кроме того, суп меньше весит. Но тут я могу и ошибаться.

Відмітити
0

а, ну так да, якщо є час та можливість то чому б і ні) просто розраховується все на цілий серйозний ходовий день, щоб мінімум часу витрачати. Побачимо маршрут, може можна буде і обід нормальний хоч раз зробить..

Відмітити
0

емммм, нуууу ми ж не бабусі з дідусями.... а спортивні люди які ведуть активний спосіб життя і всяке таке... гадаю в нашому випадку чай каркаде впливає на тиск не більше ніж той же чорний, зелений, жовтий чи навіть кава... якщо я помиляюся то будь ласка поправте мене.
p.s. якщо комусь щось протипоказано чи не бажано споживати з даного меню - попереджайте!

Відмітити
0

Или никак не влияет, или понижает, в зависимости от индивида.
п.с. Кстати, красный каркаде грубо можно разделить на египетский и южно-азиатский. Первый с заметно выраженной кислинкой, второй - с сладковатым привкусом. Если пить с сахаром, то, как по мне, получше как раз тайский. При покупки можно обратить внимание и на это.

Відмітити
0

Вспомнил, что шоколада мало). А еще меня на работе кормят прикольным суп-пюре с зеленым горошком.

Відмітити
0

а на рахунок супчика, можемо організувать, але:
1) ти несеш блендер;
2) ти шукаєш робочу розетку в польових умовах;

або граєшся з вилкою в гру "злови останню горошинку"

Відмітити
0

Присоединяюсь к товарищам вегетарианцам. не ем мясо.
Не переношу чеснок.
Аллергии нету. Не очень люблю оливки, маслины, фасоль.

Відмітити
0

1. Не кушаю мясного (тушенка, колбаса, паштет, сало и т.д.), на остальное аллергии нету.
2. Сушилки нету.
3. Коньяк и лимон.
Присоединяюсь к идее Paramaribo убрать перекусы и включить печеньки, бублики и леденцы к карманным сухофруктам.
Так же предлагаю включить в обеды ЧАЙ чтобы хоть как-то размочить обеднюю сухомятку.
Это может занять лишних 15-20 минут и потребуется чуть больше бензина (газа), но оно того стоит.
Чтобы економить время, вода на чай ставиться на огонь вначале обеда и, как только все дожевывают, чай будет подан :)

Відмітити
0

В идеале, чай готовится утром и заливается в термосы. А на утро чай готовится вечером.

Відмітити
0

Разные школы- разные идеалы...Интересно посмотреть на ваши, Сергей Николаевич)

Відмітити
0

Если сильно интересно - можешь попроситься в поход. Уверен, что тебе не откажут )

Відмітити
0

Макс Хомякевич написав:

Присоединяюсь к идее Paramaribo убрать перекусы и включить печеньки, бублики и леденцы к карманным сухофруктам.

Перекус = карманка.

Відмітити
0

Різниця в тому, що карманка фасується ще в Києві, час потім потрібен тільки на те щоб роздати.

Відмітити
0

Добре, тоді з тебе теж 1 кг сухої картоплі. Коли в когось звільниться сушилка, забераєш і насолоджуєшся))) ;)

Відмітити
0

Добре. Напиши будь ласка коли візьмеш. Зараз можеш вибрати що будеш сушити...

Відмітити
0

Всем привет! По сложившимся личным обстоятельствам, я не смогу пойти с вами на новый год в Крым.

Відмітити
0

у меня есть уже насушенной картошки 1,5 кг, морковки 310 гр., еще есть где-то 4,5 кг. буряка, я его тоже постараюсь насушить до конца недели соломкой))

Відмітити
0

С бурячка можно салатики мутить и разные рагу там готовить) Если есть время, то я бы сушил.

Відмітити
0

буряк обязательно нарезать соломкой? его нельзя просто потереть? тогда можно и все 4 килограмма)

Відмітити
0

я скорей всего принесу во вторник морковку, там ее не сильно много

Відмітити
0

якщо варитель тушонки буде на тренуванні то йому їх і передадуть)

Відмітити
0

Прочитав. Білий хліб я так розумію скибочками? Сушити можу тільки на повітрі, в общазі духовок нема.

Відмітити
0

Рекомендую заюзати мікрохвильовку або ж все таки знайти духовку. Оскільки на повітрі ти його до кінця так і не досушиш....

Відмітити
0

Боюсь, щоб не довелося паралельно в ті грінки запікати якийсь фестал...)))

Відмітити
0

Точно! Фестал!!
включите по 1 таблетке в личную аптечку - а то будет как всегда :)

Відмітити
0

У зв'язку з сукупністю багатьох різних факторів, я змушений відмовитись від участі в поході.

Відмітити
0

Всі обов'язки за собою зберігаю, тільки в похід не виходить піти (по особистим обставинам). Вася роби розкладку на 16 чоловік.

Відмітити
0

Очікується, що будуть Сергій, Василь, Іван, Даша, Надя і можливо Маша....

Відмітити
0

Завтра четверг. Я хочу видеть готовую раскладку сегодня вечером. И не листик с меню (хотя он тоже должен быть), а нормально расписанную таблицу.

Как понял?

Відмітити
0

Вася, мне нужно знать:
1. Продукты все закуплены? если да, то сколько ты потратил, если нет, то сколько еще нужно. мне нужно посчитать на каждого, сколько вышло.
2. Ты или Сережа принесите мне чек, сколько мы потратили на мясо, так как отдельно нужно считать вегетарианцев. Сколько на них покупалось отдельно еды?

Відмітити
0

Чеки у меня.
Про вегетарианцев: еду вместо мяса /сала/колбасы они купят себе сами. Сколько по весу скажет Вася.

Відмітити
0

Продукти ще не всі закуплені і цим займуся я. За вегетиріанців скажу.

Відмітити
0

как поступаем с карманкой?
1 вариант прислушиваемся к тому что говорил Рябуха и я спокойно домешиваю на 8 дней
2 на 9 дней, надо забрать орехи и докупить кураги и замиксовать на 9 дней
как по мне то лучше первый вариант так как не предусматривает лишней мороки ни с чей стороны
П. С. во втором варианте убираем карманку с первого дня когда идем максимум половину ходового дня

Відмітити
0

треба докупити 325 г кураги і думаю 1-й варіант буде оптимальним для всіх.

Відмітити
0

Всім учасникам Кримського походу 2013/2014 В ТАБЛИЦІ з'явилася вкладка "Спорядження + продукти" - перегляньте будь ласка хто що несе і відпишіться ТУТ або ТУТ, про те що ви це зробили і що вам зрозуміло в кого потрібно забрати те чого вам не вистачає, якщо такі позиції присутні! Дякую!

Відмітити
0

Я прочитал и с едой мне все ясно.

А что с маслом? его прописано по 200гр на сухие обеды это как? Я если и говорил про масло, то в контексте сухого Мяса). Еще лучше брать топленое, готовое продается в МегаМаркете типа "Яготинське" банками по 0,5кг

Відмітити
0

grey написав:
Я прочитал и с едой мне все ясно.

А что с маслом? его прописано по 200гр на сухие обеды это как? Я если и говорил про масло, то в контексте сухого Мяса). Еще лучше брать топленое, готовое продается в МегаМаркете типа "Яготинське" банками по 0,5кг

Караул, я нічого не зрозумів...)

Масло берем те що на хліб намазувати, ніяких банок).

Відмітити
0

Якщо ви збераєтесь брати звичайне масло, і купуєте його в Києві, то воно не пережеве навіть потяг!!!
Якщо брати масло, то тільки топлене, але його використовують в основному разом з стравами, що готуються, а не з сухими обідами. Для сухих обідів, на хліб, краще б підійшло кетчут/соус/гірчиця...

Відмітити
0

Ми в кожен похід беремо, навіть влітку. Все переживає, всі живі та здорові)

Відмітити
0

Прочел. У кого забрать: сир для вегетеріанців, чай+сухарі чорні кубиками, шоколад + сухарі білі, куплені сухофрукти на манку?

Відмітити
0

Сир для вегетаріанців (900 г) - насправді може бути не сиром) а будь чим що ти захочеш собі купити замість того м'яса що ти його не їстимеш. Все інше у нашого керпоха.

Відмітити
0

Ок. Цю кількість (900 г.) нам (мені, Марині та Сергію) треба купити і розділити на всіх хто не їсть м'ясо? Чи кожен з трьох просто набирає що хоче і їсть в поході коли хоче? Бо вегетаріанців, здається, було чоловік 5.

Відмітити
0

по-перше - 900 г на кожного!
по-друге - так, ви (ти, Сергій Рябуха, Марина Пастухова) ці 900 г купляєте і їх же несете.
по-третє - в цій групі людей, що не їдять м'ясо 3.
p.s. вольному воля, це може бути що завгодно, можна навіть нічого і не купляти... рюкзак буде легший)... але це на вашій совісті, можна менше або більше 900 г.
Особисто від себе ви свій організм знаєте краще тож останнє слово за вами.

Відмітити
0

прочитала. поняла.
только непонятен один момент.
Мясо покупали только на тех, кто его ест. А скидывались все (вегетарианци в т ч). А вот сыр мы должны покупать себе теперь отдельно. Так? Или я чего-то не поняла?
Если так, то справедливо было бы выделить какую-то сумму денег из общака на сыр для вегетарианцев.

Відмітити
0

На м'ясо ви свої гроші не скидали, я майже в цьому впевнений. Якщо що то краще запитай це у Даші, вона має володіти цією інформацією.

Відмітити
0

мясо считается только на НЕ вегетарианцев. на вас оно не считается и вы на него не скидываетесь

Підписатися на Коментарі для "Розкладка - Зимовий Крим 2013-2014"