Умови проведення - очний чемпіонат м. Києва ?спортивні туристські походи?

Умови


Очний чемпіонат м. Києва ?спортивні туристські походи?
(пішохідні походи і категорії складності)

1. Час і місце проведення

Чемпіонат м. Києва ?спортивні туристські походи?-2011 (далі - чемпіонат) проводиться з 25 по 30 жовтня 2011 року.

Місце проведення: м. Києва та Київська обл.

Місце старту: _____________________

Нарада представників: 18 жовтня 2011 р. о 19.00 в т/к ?Время не ждет? (м.Київ, вул. Антонова,10). Он-лан консультація проходите на http://www.tkg.org.ua/node/22326

2. Організатори, спонсори та керівництво

2.1. Змагання проводять - туристичний клуб ?Время не ждет?, Федерація спортивно-оздоровчого туризму м. Києва.

2.2. Організатори змагань - Головне управління комунального господарства виконавчого органу Київради ( Київської міської державної адміністрації).

2.3. Проведення та загальне керівництво покладається на головну суддівську колегію (ГСК) змагань, яка затвердження президією Федерації.

2.4. Інформаційний орган змагань сайт www.kvng.media-m.org.ua

2.5. Заявки на участь в змаганнях приймаються до 18 жовтня 2011 на rudev_2005@mail.ru В заявці повинно бути вказано: назву команди або організація, що проводить похід також вказати район міста Києва де проживають туристи), П.І.Б. членів команди, П.І.Б. керівника групи для групи учнівської молоді вказати П.І.Б заступника керівника. Контактний тел.: +38(067)2335884 - Рудев Ігорь.

3. Формат змагань.

3.1. Чемпіонат проводяться на дистанції ?Крос-похід?, що відповідає проходженню маршруту І категорії складності походу з елементами краєзнавчої експедиції та подоланню додатково технічних етапів. Команди користуються власними картами будь-якого масштабу.
3.2. Кількісний склад окремих команд не менше 6 осіб (у тому числі не менше однієї особи жіночої статі) та один представник команди. Рівень спортивної туристської кваліфікації їх учасників повинні відповідати чинним вимогам до спортивних туристських походів: учасник повинен мати туристичний досвід проходження ступеневого походу або вищого рівня; керівник повинен мати туристичний досвід проходження походу 1 к.с. та керівництва ступеневим походом або вищою категорією. Вік учасників не нижче 13 років, а керівника не нижче 19 років.

3.3. Місце старту та фінішу буде оголошено на нараді представників 18 жовтня 2011 року.

3.4. Довжина дистанції до 135 км.

3.5. Кількість контрольних пунктів - до 25 шт.

3.6. Кількість етапів: 6 (4 - з самонаведенням)

3.7. Перелік можливих технічних етапів : ?Навісна переправа через річку(або яр)?, ?Спуск по вертикальних перилах?, ?Переправа через річку по колоді?, ?Переправа через річку вбрід з використанням перил?, ?Перша медична допомога + Транспортування ?потерпілого?, ?В'язання вузлів?, ?подолання болота?, ?Паралельні мотузку?.

Всі етапи проходяться згідно НАСТАНОВ щодо проведення змагань з пішохідного туризму та пішохідних туристських походів, затверджених рішенням Виконкому. Федерації спортивного туризму України від 27.03.10

3.8. Документи в МКК подаються до 23 жовтня 2011 року за адресою: вул. Антонова 10, к.51 (туристичний клуб ?Время не ждёт?) або до виїзної МКК, яка працюватиме під час проходження мандатної комісії. В МКК, всі команди повинні подати заявочні документи для проходження маршруту пішохідного походу 1 к.с. (керівник повинен подати відповідні довідки про досвід участі або керівництва походами) згідно Правил змагань з спортивного туризму, затверджених 24.04.2008 року, крім нитки маршруту. Після проходження маршруту учасникам команд, які подали звіт, у виїзній МКК видаються довідки про проходження маршруту, а керівники отримують довідку після здачі письмового звіту в повному обсязі в центральну маршрутно-кваліфікаційну комісію Федерації спортивного туризму України.

3.9. При реєстрації кожен учасник чемпіонату заповнює розписку встановленого зразку та надає медичний страховий поліс або поліс від нещасного випадку, дійсний на час проведення Чемпіонату. У разі відсутності страхового полісу, його можливо оформити на місці старту.

3.10. Команди в яких є учасники молодше 16 років мають надати приказ з навчального закладу про участь в чемпіонаті де зазначено про відповідальність керівника за цих осіб.

3.11. Орієнтовний час фінішу чемпіонату - 20:00 30 жовтня 2011року ,

3.12. Мандатна комісія працює 25 жовтня 2011 з 8-00 по 10-00 (за схемою).

3.13. Зі схемами та довжинами етапів команди знайомляться безпосередньо на етапі. Групове спорядження для проходження технічних етапів (мотузка основна діаметром 10 мм 3 х 40 м., допоміжна 1 х 40 м.; карабіни - 10 шт, спорядження для організації нош).

3.14. На спеціальних участках судді будуть надавати карти для спортивного орієнтування.

4.Програма змагань

25.10.2011 (вівторок)

з 08.00 до 10.00 - робота мандатної комісії, контроль спорядження, реєстрація команд, робота виїзного МКК.

10.00 - відкриття змагань.

10.30 - роздільний старт учасників.

26-29.10.2011 - проходження маршруту за графіком

30.10.2011 (неділя)

20:00 закриття чемпіонату на місці фінішу.

5. Штрафи

Використання будь-якого транспорту, крім дозволеного організаторами на конкретному етапі, заборонено.

У ході перегонів учасники команди повинні перебувати у межах зору один одного, розрив між учасниками при прибутті на КП більше 5 хвилин карається штрафом у 80 балів за кожний з випадків.

Судді зупиняють команду, якщо вона перебуває не в повному складі й знімають її зі змагань у випадку розриву між учасниками більше 30 хвилин.

Зняття команди:

- перевищення командою контрольного часу на дистанції;

- використання сторонньої допомоги (транспорт, харчування, фізична й технічна допомога сторонніх осіб і т.д.). Придбання їжі та/або води в магазинах або у місцевих мешканців сторонньою допомогою не вважається;

- використання спорядження, не взятого із собою на старті (крім наданого й доставленого суддями);

- рубання зелених насаджень;

- псування КП;

- розрив між учасниками більше 30 хвилин;

- не виконання вимог судді по вживанню заходів безпеки;

- схід учасника команди;

- залишення за собою сміття в будь-якій частині дистанції за винятком спеціально обладнаних організаторами місць.

Штраф 360 балів:

- невиконання технічного завдання на КП;

- пропуск КП.

Штраф 80 балів.:

- розрив між учасниками більше 5 хвилин;

- відсутність в учасників обов'язкового спорядження (за кожний елемент).

6.Підведення підсумків та нагородження

Результат команди на першому етапі визначається за найменшою сумою штрафних балів на краєзнавчих та технічних етапах і максимальною кількістю взятих КП на дистанції (при не взятті КП нараховується штраф). Результат на другому етапі визначає ГСК по підготовленим і затвердженим звітам в МКК. Загальний результат отримують команди, що в повному складі пройшли маршрут відповідної к. с. та відзвітувались у виїзній МКК (про що отримають довідки про участь у поході) підготувавши звіт про проведену подорож.

Перше місце на першому етап Чемпіонату надається команді, яка отримала найменшу суму штрафних балів на дистанції. Друге, третє та інші місця - відповідно до отриманої бальної суми.

Перше місце на другому етап Чемпіонату надається команді, яка набрала найбільшу суму балів за підготовлений і затверджений звіт в МКК. Рекомендується додавати електронні копії на флеш-носиях (USB) або СD- диску у форматі: текстова частина - ?doc, docx, pdf, txt?, ілюстрації - ?jpg, png?

Перше місце в загальному результаті надається команді, яка набрала меншу суму місць першого та другого етапу.

Організаторами та спонсорами змагань можуть бути запроваджені додаткові призи.

До початку старту першої команди організатори мають право корегувати умови подолання дистанції перегонів.

ГСК

Підписатися на Коментарі для "Умови проведення - очний чемпіонат м. Києва ?спортивні туристські походи?"