Положення про Відкритий Кубок ФСОТК з техніки спортивного туризму

?Затверджую?
Президент Федерації
спортивно-оздоровчого
туризму м. Києва
____________ М. Грицик
?____? __________2011 р.

ПОЛОЖЕННЯ
про Відкритий Кубок
Федерації спортивно-оздоровчого туризму м. Києва
з техніки спортивного туризму на штучному рельєфі

1. Мета і завдання

Відкриті змагання на Кубок Федерації спортивно-оздоровчого туризму м. Києва з техніки велосипедного, гірського та пішохідного спортивного туризму на штучному рельєфі проводяться з метою залучення студентської молоді до здорового способу життя засобами туризму, оздоровлення молоді, підвищення кваліфікації спортсменів та суддів, популяризації спортивного туризму серед молоді, та студентської молоді зокрема.

2. Учасники змагань

2.1 До участі у змаганнях допускаються школярі, студенти вищих навчальних закладів України І - IV рівнів акредитації, аспіранти, спортсмени, військовослужбовці та члени туристичних клубів. Вік учасників не молодше 13 років, в змаганнях з техніки гірського туризму - не молодше 16 років.
2.2 Кількісний склад команд з видів спортивного туризму:

  • пішохідний туризм - 4 особи (не менше 1-ї жінки);
  • гірський туризм - 4 особи (не менше 1-ї жінки);
  • велосипедний туризм - 2 особи (для І-го та П-го класу);
  • тренер-представник - 1 особа.
  • Суддя від команди - 1, не нижче 3 категорії.

3. Керівництво змагань

Загальне керівництво підготовкою та проведенням змагань здійснюється Федерацією спортивно-оздоровчого туризму м. Києва, а безпосереднє проведення змагань - кафедрою фізичного виховання і спортивного туризму Київського університету туризму, економіки і права і цикловою комісією фізичного виховання КТГГ.

Головний суддя змагань - ДЕХТЯР В.Д.

Безпосередню підготовку та проведення змагань здійснюють туристський клуб ?Мандрівник" Київського університету туризму, економіки і права і суддівська колегія, склад якої формується кафедрою фізичного виховання і спортивного туризму Київського університету туризму, економіки і права та затверджується Федерацією спортивно-оздоровчого туризму м. Києва.

4. Час і місце проведення

Змагання проводяться 25 - 27 лютого 2011 року на базі спортивного комплексу Київського університету туризму, економіки і права в м. Києві, вул. Генерала Жмаченка, 26.
Заїзд та реєстрація команд до 13:00 години 25 лютого 2011 року.

Початок змагань 25 лютого 2011 року о 14:00, 26 і 27 лютого о 09:00

5. Програма змагань

5.1 Змагання проводяться по спортивній програмі, у відповідності з затвердженими "Правилами змагань з техніки спортивного туризму".
5.2Спортивна програма складається із змагань :

  • техніки пішохідного туризму - змагання командні.
    Необхідне особисте спорядження: індивідуальні страхувальні системи, страхувальні рукавиці, карабіни, кінці самостраховки, основні та допоміжні мотузки, штурмовки, гальмівні та страхувальні пристрої (шайби).
  • техніки гірського туризму - змагання командні на дистанції ІІІ-го класу ?Рятувальні роботи?.
    Необхідне особисте та командне спорядження: зблоковані інд. страхувальні системи, карабіни, петлі самостраховки (петлі Пруссика), основні та допоміжні мотузки, страхувальні рукавиці, каски, механічні пристрої затискного типу (жюмар, кролл),
  • техніки велосипедного туризму - змагання особисто?командні:
    • ?фігурне водіння? (дистанції I-го та ІІ-го класів) з орієнтовними етапами: ?вісімка?, ?гойдалка?, ?колія?, ?стоп-лінія?, ?створ?, ?ворота?, ?коло?, ?змійка?, перевезення предмету;
    • ?тріал? (дистанції I-го та ІІ-го класів), довжиною близька 100 метрів з орієнтовними етапами: підйом, ?ворота?, крутий розворот, колія, піщана ділянка, поперечні траншеї, покришка;
    • ?крос? (дистанції I-го та ІІ-го класів) 2 кола по 500 метрів з природними перешкодами: піщана ділянка, ділянка з поперечно-лежачим стовбуром дерева, ділянка з бруду.

    Необхідне особисте спорядження: велосипед, обладнаний багажником, вантаж 5 кг - для І-го класу та 7 кг - для ІІ-го класу (вантаж закріплюється на багажнику), велошоломи (або каски), ремнабір, медична аптечка.

5.3 Конкурсна програма - конкурс фотозвітів (стінгазет) про туристські походи.
У конкурсі беруть участь фотозвіти у вигляді стінгазет про туристські походи оформлені в довільній формі.

Розклад змагань:
І- день - 25 лютого 2011 року до 12:00 годин заїзд команд та прийом заявок, о 14:00 - відкриття змагань; 15.00 - змагання з велотуризму (головний суддя - Удовиченко М.І.). По закінченню змагань - урочисте нагородження переможців та призерів.
ІІ- день - 26 лютого 2011 року о 09:00 спортивна програма з техніки гірського туризму (головний суддя - Палієнко С.В.). По закінченню змагань - урочисте нагородження переможців та призерів.
ІІІ- день - 27 лютого 2011 року о 09:00 спортивна програма з техніки пішохідного туризму (головний суддя - Роговський А.А.). По закінченню змагань - урочисте нагородження переможців та призерів виду змагань, переможців у загальному заліку та номінантів конкурсу фотозвітів.

6. Визначення переможців

Команди - переможці визначаються у кожному виді програми окремо: з пішохідного (ТПТ), гірського (ТГТ), вело туризму (ТВТ).
Команда - призер з ТПТ визначається по найменшій сумі часу, витраченого на проходження дистанції та кількості штрафних балів.
Команди - переможці з ТГТ визначаються по найменшій сумі часу, витраченого на проходження дистанції та кількості штрафних балів. Команди, що фінішували за особливими умовами, займають місця після команд, що пройшли усю дистанцію.
Команда - переможець з ТВТ визначається по найменшому сумарному часі зі штрафом за двома дистанціями (фігурне водіння, ремонт велосипеду).
Призер на дистанції фігурне водіння з ТВТ визначається за найменшим часом, витраченим учасником на дистанції та сумі штрафних балів.

7. Нагородження переможців

7.1 Команди - переможці з видів змагань нагороджуються дипломами та пам?ятними призами Федерації спортивно - оздоровчого туризму м. Києва та дипломами Київського університету туризму, економіки і права; цінними призами Головного управління комунального господарства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації); .
7.2 Учасники - переможці в особистій першості нагороджуються дипломами та медалями Федерації спортивно - оздоровчого туризму м. Києва .
Команди - переможці в загальному заліку нагороджуються дипломами та призами Університету туризму, економіки і права; цінними призами Головного управління комунального господарства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації); Федерації спортивно - оздоровчого туризму м. Києва.

8. Фінансування

Витрати, пов?язані з підготовкою, проведенням змагань та нагородженням переможців, здійснюються за рахунок Федерації спортивно - оздоровчого туризму м. Києва та Київського університету туризму, економіки і права. Витрати по відрядженню спортсменів та представників, харчуванню учасників, технічне укомплектування команд - за рахунок організацій, що відряджають команди.

9. Подача заявок

9.1 Попередні заявки подаються в туристичний клуб ?Мандрівник? Київського університету туризму, економіки і права (кафедра фізичного виховання і спортивного туризму) до 15 лютого 2011 року або поштою: 02192, Київ-192, вул. Генерала Жмаченка, 26, Київський університет туризму, економіки і права Дехтярю В.Д.
9.2 Поіменна заявка команди подається до мандатної комісії з даними про учасників (прізвище, ім?я, рік народження, туристський досвід або розряд з виду спортивного туризму) за годину до початку змагань. Заявка має бути завірена лікарем та керівником навчального закладу або туристичного клубу.
Перелік документів, які потрібно надати до мандатної комісії:

  • заявка на участь у змаганнях,
  • поіменна заявка,
  • медична довідка,
  • страховий поліс на кожного учасника, дійсний на період проведення змагань.

Це положення є офіційним викликом на змагання.

Інформацію щодо умов змагань буде розміщено на сайті www.tkg.org.ua та http://kutep.ua і www.ktgg.org.ua