Положення відкритого кубку Федерації спортивно-оздоровчого туризму м. Києва з техніки спортивного туризму на штучному рельєфі

?Затверджую?

Президент Федерації спортивно-оздоровчого туризму м. Києва

____________ М. Грицик
? - ____________2010 р.

?Затверджую?

Ректор
Київського університету туризму, економіки і права

_________ В. Федорченко
? - ___________2010 р.



П О Л О Ж Е Н Н Я

про Відкритий Кубок
Федерації спортивно-оздоровчого туризму м.Києва
з техніки спортивного туризму на штучномурельєфі.
1. Мета ізавдання
Відкриті змагання на Кубок Федерації спортивно-оздоровчого туризмум. Києва з техніки велосипедного, гірського та пішохідного спортивного туризмуна штучному рельєфі проводятьсяз метою залучення студентської молоді до здорового способу життязасобами туризму, оздоровлення молоді, підвищення кваліфікації спортсменів тасуддів, популяризації спортивного туризму серед молоді, та студентської молодізокрема.
2. Учасники змагань
2.1 Доучасті у змаганнях допускаються школярі, студенти вищих навчальних закладів України І - IV рівнів акредитації, аспіранти,спортсмени, військовослужбовці та члени туристичних клубів. Вік учасників не молодше 13 років, в змаганнях зтехніки гірського туризму - не молодше 16 років.
2.2 Кількісний склад команд з видівспортивного туризму:
> пішохідний туризм - 4 особи (не менше 1-ї жінки);
> гірський туризм - 4 особи (не менше 1-ї жінки);
> велосипедний туризм - 2 особи (для І-го та П-го класу);
> тренер-представник - 1 особа.
> Суддя від команди - 1, не нижче 3 категорії.
3. Керівництво змагань
Загальне керівництво підготовкою тапроведенням змагань здійснюється Федерацією спортивно-оздоровчого туризму м. Києва,а безпосереднє проведення змагань - кафедрою фізичного виховання і спортивноготуризму Київського університету туризму, економіки і права.
Головний суддя змагань - ДЕХТЯР В.Д.
Безпосередню підготовку та проведеннязмагань здійснюють туристський клуб ?Мандрівник" Київського університетутуризму, економіки і права і суддівська колегія, склад якої формуєтьсякафедрою фізичного виховання і спортивного туризму Київськогоуніверситету туризму, економіки і права та затверджується Федерацієюспортивно-оздоровчого туризму м. Києва.
4. Час і місце проведення
Змагання проводяться 26 - 28 лютого 2010 року на базіспортивного комплексу Київського університетутуризму, економіки і права в м. Києві, вул. Генерала Жмаченка, 26.
Заїзд та реєстрація команд до 13:00години 26 лютого 2010 року.
Початок змагань 26 лютого 2010року о 14:00
27 і 28 лютого о 09:00
5. Програма змагань
5.1 Змагання проводяться поспортивній програмі, у відповідностіз затвердженими "Правилами змагань з техніки спортивного туризму".
5.2 Спортивна програмаскладається із змагань :
> техніки пішохідного туризму - змаганнякомандні.
Необхідне особисте спорядження: індивідуальні страхувальні системи,страхувальні рукавиці, карабіни, кінці самостраховки, основні та допоміжнімотузки, штурмовки, гальмівні та страхувальні пристрої (шайби).
> техніки гірського туризму - змагання командні на дистанції ІІІ-гокласу ?Рятувальні роботи?.
Необхідне особисте та командне спорядження: зблоковані інд. страхувальнісистеми, карабіни, петлі самостраховки (петлі Пруссика), основні та допоміжнімотузки, страхувальні рукавиці, каски, механічні пристрої затискного типу(жюмар, кролл),
> техніки велосипедного туризму змагання особисто - командні:
- ?фігурне водіння?(дистанції I-го та ІІ-го класів) з орієнтовними етапами: ?вісімка?, ?гойдалка?,?колія?, ?стоп-лінія?, ?створ?, ?ворота?, ?коло?, ?змійка?, перевезенняпредмету;
- ?тріал? (дистанції I-го таІІ-го класів), довжиною близька 100 метрів з орієнтовними етапами: підйом,?ворота?, крутий розворот, колія, піщана ділянка, поперечні траншеї, покришка;
- ?крос? (дистанції I-го таІІ-го класів) 2 кола по 500 метрів з природними перешкодами: піщана ділянка,ділянка з поперечно-лежачим стовбуром дерева, ділянка з бруду.
Необхідне особисте спорядження: велосипед, обладнаний багажником,вантаж 5 кг - для І-го класу та 7 кг - для ІІ-го класу (вантаж закріплюється набагажнику), велошоломи (або каски), ремнабір, медична аптечка.
5.3 Конкурснапрограма - конкурс фотозвітів (стінгазет) про туристські походи.
Уконкурсі беруть участь фотозвіти у вигляді стінгазет про туристські походиоформлені в довільній формі.

Розклад змагань:
І- день ? 26 лютого 2010 року до12:00 годин заїзд команд та прийом заявок, о 14:00 - відкриття змагань; 15.00 ?змагання з велотуризму (головний суддя - Удовиченко М.І.). По закінченнюзмагань - урочисте нагородження переможців та призерів.
ІІ- день - 27 лютого 2010 року о09:00 спортивна програма з техніки гірського туризму (головний суддя - ПалієнкоС.В.). По закінченню змагань - урочисте нагородження переможців та призерів.
ІІІ- день - 28 лютого 2010 року о09:00 спортивна програма з техніки пішохідного туризму (головний суддя ?Роговський А.А.). По закінченню змагань - урочисте нагородження переможців тапризерів виду змагань, переможців у загальному заліку та номінантів конкурсуфотозвітів.
6. Визначення переможців
Команди ?переможці визначаються у кожному виді програми окремо: з пішохідного (ТПТ),гірського (ТГТ), вело туризму (ТВТ).
Команда - призерз ТПТ визначається по найменшій сумі часу, витраченого на проходження дистанціїта кількості штрафних балів.
Команди - переможці з ТГТ визначаютьсяпо найменшій сумі часу, витраченого на проходження дистанції та кількостіштрафних балів. Команди, що фінішували за особливими умовами, займають місцяпісля команд, що пройшли усю дистанцію.
Команда ?переможець з ТВТ визначається по найменшому сумарному часі зі штрафом за двомадистанціями (фігурне водіння, ремонт велосипеду).
Призер надистанції фігурне водіння з ТВТ визначається за найменшим часом, витраченимучасником на дистанції та сумі штрафних балів.
7. Нагородження переможців
7.1 Команди - переможці з видів змагань нагороджуютьсядипломами та пам?ятними призами Федерації спортивно - оздоровчого туризму м.Києва та дипломами Київського університету туризму, економіки і права; ціннимипризами Головного управління комунального господарства виконавчого органуКиївради (Київської міської державної адміністрації); .
7.2 Учасники - переможці в особистій першості нагороджуютьсядипломами та медалями Федерації спортивно - оздоровчого туризму м. Києва .
Команди ?переможці в загальному заліку нагороджуються дипломами та призами Університетутуризму, економіки і права; цінними призами Головного управліннякомунального господарства виконавчого органу Київради (Київської міськоїдержавної адміністрації); Федерації спортивно - оздоровчого туризму м. Києва.
8. Фінансування
Витрати, пов?язані з підготовкою, проведенням змагань танагородженням переможців, здійснюються за рахунок Федерації спортивно ?оздоровчого туризму м. Києва та Київського університету туризму, економіки іправа. Витрати по відрядженню спортсменів та представників, харчуваннюучасників, технічне укомплектування команд - за рахунок організацій, щовідряджають команди.
9. Подача заявок
9.1 Попередні заявки подаються в туристичний клуб ?Мандрівник?Київського університету туризму, економіки і права (кафедра фізичного вихованняі спортивного туризму) до 14 лютого 2010 року або поштою: 02192, Київ-192, вул.Генерала Жмаченка, 26, Київський університет туризму, економіки і права ДехтярюВ.Д.
9.2 Поіменна заявка команди подається до мандатної комісії зданими про учасників (прізвище, ім?я, рік народження, туристський досвід або розрядз виду спортивного туризму) за годину до початку змагань. Заявка має бутизавірена лікарем та керівником навчального закладу або туристичного клубу.
Перелік документів, які потрібно надати до мандатноїкомісії:
- заявка на участь узмаганнях,
- поіменна заявка,
- медична довідка,
- страховий поліс на кожногоучасника, дійсний на період проведення змагань.

Це положення єофіційним викликом на змагання.

Інформацію щодоумов змагань буде розміщено на сайті www.tkg.org.ua та http://kutep.ua

Підписатися на Коментарі для "Положення відкритого кубку Федерації спортивно-оздоровчого туризму м. Києва з техніки спортивного туризму на штучному рельєфі"