КУХНЯ_травневий похід_2017

Відмітити
0

Всім смачного!!! ))) А щоб травневий похід і травневі свята відбулися смачно, прошу всіх відписатися нижче по курсу теми в коментарях про власні побажання щодо бажаних страв, щоб українська кухня безперечно кожному прийшлася до душі. Ура!!! ))
Можу помилитися, поправляйте, вимоги до харчування повинні бути такими:

Серьожа: "Ем любую человеческую пищу. Аллергии не наблюдается" ;
Діма: "Ем все " ;
Льоша: "Не їм рибу і рибні продукти " ;
Ваня: "Eм все, кроме мидий и суши" ;
Богдан: "ем все" ;
Андрій: "?" ;
Леся: "Алергій не має. Вегетаріанка" ;
Надя: "?" ;
Люда: "До їжі невибаглива".

Ваше право у разі, якщо згадали якісь небажані продукти, пишіть в коменти.
Всі побажання щодо харчування і страв будуть враховані.
Дедлайн 10.03.2017. Продрозкладка далі буде безкомпромісна.

Відмітити
0

Зацінила в поході грибний суп, борщ і кус-кус з овочами. Круто якщо буде в меню)

Відмітити
0

Оптимально: каша - утром, суп - вечером. Все не ем, но еду ем всю:))

Відмітити
0

Їжа має швидко готуватися. Щоб встав, швидко приготував (поки чергові готують, решта збирається), поїв і потулив. Смакові якості важливі, але вони мають ідти лише на другому місці, а врініше на третьому, бо перше місце таки займає поживність. Тобто каші в пріорітеті такі, для яких не потрібне тривале варіння і витрата газу, який у нас не казьонный:)

Відмітити
0

Друзі, приблизне меню є, остаточний варіант через днів 4 опублікую. Зважую за і проти по ціновій політиці і смаку. )) Можна вже починати експерименти щодо сушки овочів. )) Всім приємного і бадьорого настрою! ))
Цибулю, моркву, буряки, картоплю, капусту брати великих розмірів, враховуючи, що при відновленні їх буде менше, ніж у свіжому вигляді.
Перед сушкою: капусту, цибулю можна ошпарити окропом; моркву, буряк, картоплю хвилин 3-5 прокип'ятити; хлібні сухарі, по бажанню, можна збризнути олією і притрусити спеціями, м'ясо виварювати в жиру(відразу після виварювання поділити на 6 рівних частин).
1. Ваня- сушити 12 цибулин
2. Антін - сушити 12 цибулин
3. Льоша - сушити 12 морквин
4. Андрій - сушити 12 морквин
5. Серьожа- сушити 6 буряків
6. Богдан - сушити 2 капустини
7. Люба- сушити - 32 картоплини
8. Вітя - сушити - 32 картоплини
9. Надя - зробити сухарі - 5 українських хлібин
10. Леся - зробити сухарі - 4 укр хлібини
11. Діма - сублімувати м'ясо телятини - 3, 7125 кг
12. Люда- сублімувати м'ясо телятини - 3, 7125 кг.

Відмітити
0

Ці сухарі будуть до страв замість хлібу. Всі учасники походу не мають алергічних реакцій на спеції, побажань щодо приправ не було. Тому, довіряємо твоєму смаку. Всі будуть задоволені в будь-якому варіанті. ))

Відмітити
0

Люда, распиши пожалуйста всё в граммах готового продукта (высушеного), и всё что сушить нужно порезать кубиками (Сухари, картошка), остальное нарезать мелко (лук, морковь, свекла, капуста).

Відмітити
0

Меню складене. Розписую грами.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1lolbuL6mVoMr7IOPLfUVI_7bp_R5U6bvtZk4WO81c3U/edit#gid=1855817130
Треба вносити зміни? Як відноситеся до того, щоб нести свіжий хліб перші 4 дні (це по 3 хлібини в день, в сумі на команду треба 12 хлібин)? Чи замінити їх якимись легкими хлібцями?

Відмітити
0

- Прибрати мівіну (вермішель і пюре);
- Варена ковбаса не виживе на 4 день походу;
- Поясни да ти будеш брати шкварки в поході?;
- Як виживе ікра тріски та бринза на 8 день походу?;
- Прибрати консерви з розкладки (нам не треба таскати з собою воду в них а потім порожні банки);
- Плавлений сир не виживе на 4 денб походу;
- Леся не їсть яйця (щодо 2 дня);
- Майонез треба прибрати.

Відмітити
0

1. Прийнято. Мівіну заміню на корисне.
2. варена ковбаса для Льоші було його особистим замовленням. Зрозуміла. Виправлю.
3. Для приготування перед походом сублімованого м'яса використаю сало, тут залишаться шкварки, які збережуться для подальшого використання.
4. Бринза солона і герметично запакована порційна - повинна без проблем вижити, ікра тріски у консервних банках тривалого зберігання.
5. Прийнято. Косервні банки приберу.
6. Плавлений сир заміню, домовились.
7. Для Лесі замість яйця будуть горіхи (до фруктового хлібу). - виправила. А, може, у Лесі будуть ще побажання. Чекатиму відгуків від людей.
8. Майонез заміню.

Відмітити
0

Прошу залишити кожного комент до розкладки. Це дасть можливість виправити нелади завчасно. Буду вдячна.

Відмітити
0

Мої зауваження, вони потребують додаткового обговорення:
1. Не бачу тушні - на чому ми ходити будемо (де жири калорії і т.д.)? Хіба ми зможемо ходити на одному сушеному м'ясі? Якби я робив розгортку, то не менше 50% м'яса була б тушня
2. Сушене м'ясо кидається ще в холодну воду (щоб відкисло, проварилося і т.д.) - як ми будемо обходитися із веганом
3. Я проти зайвої ваги від хліба.
4. Молочка зранку може уповільнити групу... ;)
5. Молочка повинна бути із додатковою сирокопченою ковбасою або чимось подібним (бо від однієї молочки мало калорій...), замість вершків потрібно використовувати сухе молоко
6. Шоколад (або якийсь замінник) краще на обід і 50г.
7. В обід потрібно як мінімум два типи намазки (наприклад ковбаса і сир, або сало і паштет і т.д.) і обов'язково або цибуля або часник (небагато - 1 шт на всю групу)
8.Після такої вечері - (гречані пластівці, чорний хліб, майонез, яйце варене, сіль, помідор, огірок.) - група завиє
9.день 6 - суп з макаронами із сухарями; день 7 - суп грибний із сухарями; - а де м'ясо??
10. Проштовхувачі, типу гірчиця, кетчуп, майонез беруться по 1-2 пачки і видаються в "тяжкі" моменти, за звичай......

Відмітити
0

В смысле комент по поводу меню? Раскладки, как таковой еще вроде нет: хотелось бы увидеть и норму продуктов (г/чел).
- Предлагаю не обедать и не ужинать: будут легче рюкзаки)) Если серьезно, то нет никакого смысла таскать обед и ужин 9го дня, т.к. как минимум мы должны в обед уже быть в населенке, а скорее всего даже в поезде: Рахов-Киев. Причем даже если выбираться через Франык, то нужно будет в районе обеда выезжать из Квасов.
- Мясо: С точки зрения наличия вегетарианцев, лучше сделать мясо в сале, т.е. домашняя тушенка (как я понимаю, в меню оно числится как сублимированное мясо/мясо). Насчет сухого мяса: можно конечно его на ночь замачивать, тогда будет быстрее вариться, но в среднем его проваривать долго.
- Сладости: В качестве шоколада еще неплохо идет щербет, можно ирис, но похуже. По весу шоколада/сладостей обычно хватает 30-35г, если конечно не хочется много носить))
- В обед есть чеснок/лук пожалуй не очень хорошая идея, лучше вечером - после нагрузок.
- Зеленый чай вечером по ряду причин лучше не употреблять (переставить на утро).
- Кофе утром тоже не очень желательно: хотя я пью))
Вопрос, каждый прием пищи несет конкретный человек?

Відмітити
0

Да, необходимо разбить еду на небольшие пакеитики в скотче на каждый прием пищи. На каждом из них дата, название приема пищи, краткое описание (типа: "03.05, завтрак, рис с овощами"). Так каждый будет знать когда ему надо доставать свою еду. Исключением являются продукты типа сахара, соли. Для сахара неплохо сделать мерную бутылку на день, которая будет поделена на 3 части: завтрак, обед ужин и каждый день в нее насыпать с больших бутылок, в которых лежит основной запас сахара.

Відмітити
0

А обед и ужин последнего дня можно сделать очень легкими. В случае если мы отстанем от графика мы сможем хоть чем-то перекусить.

Відмітити
0

1. есть не обедать и не ужинать.
2. Делаем все сублимясо.
3. Часть шоколада заменю на щербет.
4. Чеснок и лук на вечер, учту. (дышать будет весело :)) ).
5. Зеленый чай на утро, ок.
6. Точно не помню, если не ошибаюсь, кофе по выбору. Можно пить чай. Как по мне, кофе на ночь - не вариант, кофе в обед - не удобно (будет чай в термосах), утром кофе помогает открыть глаза (очень нравиться кофе с красным перцем, но вам такое не предлагаю). Вы уверены, что это обязательно надо исправить?
7. Думаю, так будет удобно, если конкретный прием еды будет нести один человек. А как надо?

Відмітити
0

В случае, если отстанем от графика пожалуй будет проще после Петроса уйти на Лазещину (ну или что там рядом: лень карту открывать). Т.к. купить билеты 9 мая на 9 мая будет нереально (по-крайней мере 13 билетов). Т.е. мы тогда как минимум на два дня задержимся.
Впрочем, после ПИЧ там сплошной набор запасных вариантов: проблем в любом случае не должно быть.

2 Blondinka: Оба способа правильные, я просто уточнил для себя. Про кофе - не обязательно исправлять.

Відмітити
0

Часник і цибуля ввечорі вже не потрібні
В обід вони потрібні для того, щоб хоч якось "пропхати" сухарі із салом, наприклад... було випробувано на практиці і з часником/цибулею і без...
З приводу шоколаду настуне запитання: скільки печива (чи що там має бути?) на сніданок/вечерю?

Відмітити
0

Щодо меню на травневий похід на сьогоднішній день, правки по зауваженням:
!!! Маю деякі несумісності: 1) Андій надає перевагу їсти часник і цибулю увечері після походного дня, Антін – в обід із бутербродами (зараз так є у меню). Із цього приводу гадаю, що чим раніше протягом дня з’їсти часник і цибулю, тим менше в сумі додаткових запахів до аромоносків перед сном. 2) Антін пропонує шоколад по 50 гр, Андрій виступив за разовий прийом таких солодощів до 35 гр/людину.
1. Увесь хліб виправлено на хлібці.
2. День у потязі: обід і вечерю виправила. Згадала, що є турист, що не мириться із яйцями у потязі. ;)
3. Мівіни не буде.
4. День перший: Антіну вівсянка із сирокопченою ковбасою. Шоколад чорний всім замість молочного.
5. День третій переставила молочне на вечір, хоч рекомендують молочку зранку, а м’ясні страви увечері. Щодо заміни сухих вершків на сухе молоко, більш досвідчені за мене туристи стверджують, що практично завжди сухе молоко береться комками. Якщо це принципово, кажіть. Щодо мало калорійності молочних страв, калорії доберемо солодощами, додала козинаки соняшникові.
6. День четвертий плавлені сирки замінила на куриний паштет.
7. Льоша, прошу вибачення, що не відстоюю твою позицію, прости негідницю. Ковбаса буде всім сирокопчена.
8. Майонез прибираю із загального меню. А для “”тяжких” моментів”, - Антін – беремо по 1 пачці майонезу, гірчиці та хріну.
9. На практиці не перевіряла інформацію: добова норма м’яса для людини близько 166,5 кКал, виходячи із цього, на 12 осіб за 9 днів нормально буде набрати по м’ясу 18000 кКал (приклад: на 1 добу одній людині достатньо 0,1125 кг телятини). Щодо тушні, треба ще по калоріям добрати м’яса 3 кг телятини (або іншого, що дорівнюватиме близько 6000 кКал.. Доручаю Антіну приготувати тушні і поділити на 6 порцій. В результаті вийде 30% м’яса висушеного (Діма вже приготував, відмінити можна за рахунок групи, якщо це принципово), 30%сублім’яса, 30 % тушні і 10% сирокопченої ковбаси (на четвертий день, можна взяти конину – має хороші відгуки).
10. М’ясо можна замочувати гарячою водою в термосі для їжі (можу позичити на похід). Коли м’ясо треба зранку, то за ніч запариться і відмокне без питань, а на вечір замочиться в термосі в рюкзаці.
11. День шостий. Макаронний суп із тушнею. День сьомий грибний суп теж із тушнею.
12. Шоколад буде тільки на обід. Враховано.
13. День восьмий. Щодо страви (фрунчоза із ікрою тріски, бринзою і кунжутом, хлібці росток) – ідеальне поєднання і по ситності мега – позавчора перевірила. Ікру тріски замінила на тушню.
14. Щодо цукру в основній і додатковій пластикових пляшках, матиму на увазі, коли розпишу по грамах.
15. Обід і вечерю за поясненням керівника походу залишаю.
16. Два види бутербродів на обід – зроблено. ))
17. Жерстяних банок немає. Ікру замінила на тушню. Паштети можна брати не в жерстяних банках, а у плівці.
18. Спираючись на деякі основні показники, на 1 люд./доб.: 1) 500-600 гр сухої ваги; 2) 2500-3000 кКал; 3) прийом каші 77 гр (1 кг на 13 осіб); 4) карманка 80-120 гр та таблицю по нормах, що надіслав Антін, постараюся розписати продрозкладку щойно погодимо меню. прагну максимально врахувати всі ваші побажання. Всі будуть ситі! Прикладаю зусилля. :)

Відмітити
0

Сухі вершки за звичай духе хімічні - невідомо як реагуватиме шлунок - а сухе молоко якщо правильно розбавляти то гарно виходить (особисто я не вмію розбавляти, але на те вона одиничка, щоб потренуватися ;))
Я б на пару обідів зробив би таки сухарі...
На один день сушене м'ясо і молочка - "маловато будєт" треба б щось із тушнею ;)
гречка зі шкварками - ?? не розумію що за шкварки... якщо це маються на увазі вишкварки як відходи при приготуванні смальця - то я б не використовував це в поході.
Я б не робив окремих блюд ля вибагливих (банош Антіну, наприклад, - буде їсти що дадуть....)
Про сирокопчену ковбасу до молочки - я мав на увазі окремо поїсти кашу окремо ковбасу, і для всіх- маючи досвід поглинання молочних каш в поході - зауважу наступне: молочка швидко вихдить і через пару годин група хоче їсти і не має сил, щоб іти...
По смакових признаках наступні зауваження: борщ та гороховий суп краще із тушнею...; макарони із сушеним м'ясом - !!!ніззззя!!! (макарони класно виходять із тушнею або із сиром);
прикольне блюдо: хлібці злакові із тушнею та сиром - тушню і сир на один прийом не ставив би - занадто жирно - пооб'їдаємося )))
Горох потрібно зварити до пюре і висушити (звичайний сирий горох довго вариться)
Все, що я пишу не принципово - їм, навіть, цвяхи - ділюся досвідом завхава - більшість зауважень - то вже набиті шишки.... ;)
PS: Carthago delenda est - а шоколаду на обід має бути 50 г ))

Відмітити
0

Море роздайся! Тюлька пливе! ))))))
Додаткові корективи до меню:
1.Ставлю в меню сухе молоко. Бути тренуванню для для Тебе в одиничці. (думала, маю справу з Антіном. А ти хто будеш?)
2. На обіди сухарів не буде, обіди і так сухі!
3. Поставила подвійну порцію сухого м’яса для супу гречаного. Повинно вистачити для ситності.
4. Мається на увазі жарене сало, а не вижарені відходи шкіри пернатих. Берем.
5. Антін не їсть кукурудзи, про це повідомив завчасно (на банош будуть кукурудзяні пластівці за основу), тому для Антіна – вівсянка як основа.
6. Сирокопчена ковбаса до молочки?? Знову полеміка! Такого в меню немає (це який день?). На перший день всім молочка крім Антіна (вівсянка зі згущеним молоком і родзинками (Антіну вівсянка із ковбасою сирокопченою), хлібці із сиром.). Всі будуть ситі! Питання в кількості (погодимо меню і відразу займуся кількісним питанням).
7. Борщ із тушнею, ок, гороховий суп теж поставила із тушнею і макарони (макаронний суп буде із сублім’ясом).
8. Щодо прикольного блюда, де можна пооб’їдатися. Це останній прийом їжі, який може виявитися запасним варіантом. Таку смакоту можна буде утилізувати шлунками як за один прийом так і за два (щоб буває не перебрати із калоріями). Там тушню замінила на сублім’ясо.
9. Ок, горох візьму на себе. Треба ще протестити. Може непоганим варіантом виявиться перемолоти горох на кавомолку до фракції борошна.
10. Щодо набитих шишок…
- Не йди туди! Там на Тебе чекають небезпека і ризик!
-Як же не йти?!! Адже вони ЧЕКАЮТЬ!!!!!! ))))))
11. Буде зруйнований, як скажеш. )) 50гр!

Підписатися на Коментарі для "КУХНЯ_травневий похід_2017"