Olenka

Відмітити
0

Три роки поспіль ходимо у Карпати. До того багацько ходили Крим на травневі (і ще багацького чого ходили але не до того мова). Зара плануємо маршрут на ближні травневі на Карпати і склалися наступні питання. 2 роки поспіль ми попадаємо в люті хмари, то гірше за дощі. Нижче за хмари - сухо. (оббігали Чорногору, Явірець, Камянку, Червону, Руну , Синевір і прилеглі). Дуже №;%:? холодно через вогкість. Питання: чи можна в Карпатах, як в Криму зайти вище хмар? Чи є якись секрет, чи то просто погода котру вартує перечекати? Група не снігоходи і не альпіки, радість дарує тверда порода під ноги. Чи може хто порадить добрий маршрут на травневі, щоб не пендлювати в туманах, а було видно, як то там скрізь гарно. Навперед дуже вдячні.

Відмітити
0

Ніхто вам гарну погоду в Карпатах не зможе гарантувати, і це від маршруту не залежить - готуватися слід до "майже зими", хіба тільки без великих морозів. Але з досвіду кількох сезонів, на травневі гарна погода все ж переважає. Не хочете снігу - ходіть нижче 1500. Піднятися вище хмар - це велика вдача ;)

Відмітити
0

Я скажу більше. Взимку іноді буває навіть краще :)

Мої минулого року тільки на травневі зрозуміли що значило "в лижному поході були тепличні умови" :)

А травневі були таки жорсткуваті. Хоча лижний похід цього року був теж не подарунок.

Порада від мене ... ну як порада, констатація факта: хочеш ходить на травневі в Карпатах нормальні походи (а на збагать на ПІМ/ПІЧ/Говерлу/Петрос) треба готуваться брать яйки в руки і йти при мінімально ходибельній погоді (без фанатизма і фігні, і зважаючи на ваш рівень орієнтування в несприятливих умовах). А там уже як повезе: може будуть гарні види весь похід, а може пару раз за похід.

Досвід ходіння (точніше керівництва) "в жопі" в Карпатах, Криму, на Кавказі, Памірі, Тянь-Шані мається :)

якось так печально і філософсько вийшло :)

Підписатися на Коментарі для "Olenka"