Літо 2016. Медицина

Відмітити
0

Друзі, в цій групі будемо обговорювати важливий аспект підготовки до походу - медицину та стан здоров'я всіх учасників.
Хоч до літа ще багато часу, але думаю, що можна вже починати. За посиланням анкета. Прошу продивитися, та починати готувати відповіді (не забувайте про лікарську таємницю, тому не варто приховувати якісь проблеми, щоб потім не було неприємних сюрпризів).
https://docs.google.com/document/d/1HOZ8lhCZTXRxKU5oDSk-HO4aiSVWzA8Fzlkvcg7aRDY/edit

Можете так само створити гугл документ із відповідями, та скинути посилання на нього мені в ОСОБИСТІ повідомлення.

Відмітити
0

Пропоную анкетування проводити в устній формі віч-на-віч з кожним із команди. Вербальний контакт дасть більше важливої інформації (іноді додаткові питання і прохання). Учасники більш комфортно і відкрито даватимуть відповіді.

Принаймі так радить Саша Бунчук.

Відмітити
0

Після письмової відповіді ОБОВ'ЯЗКОВО буде особиста бесіда з кожним із учасників. Письмові відповіді, імхо, набагато спрощують систематизацію інформації та подальшу роботу з нею.

Відмітити
0

Ось тут наша командна аптечка в такому складі, в якому вона була з нами в Румунії.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xMJaAeyxW2EnjZS8DDQe-KkosTRrOJWBkxOl3fxR24A/edit?usp=sharing

Отримала від Кості другу частину нашої аптечки.
Тепер все у мене, поступово я зроблю переоблік всіх препаратів і зміни будуть видні в табличці. Потім залежно від потреб докуповуватимемо/обновлюватимемо необхідне.

Відмітити
0

Друззя.
Майте на увазі, що дедлайн для заповнення анкет - 15 березня. До травневого походу мені треба все про вас знати. :)
Так що чекаю. Поки що заповнену анкету отримала лише від Даші.

Відмітити
0

А у нас діє акція: хто не заповнює анкету до 1го березня, той в поході лікую себе сам. :)

А якщо серйозно, то дедлайн 15 березня!
Це не займає багато часу. Так що чекаю анкети від:
Макса Кащапова
Макса Скрипки
Жені
Юлі
Аліси
та Кості.

Не забувайте відправляти анкету мені в особисті повідомлення.

Відмітити
0

Не було можливості в усній формі викласти план дій, пов'язаних з мед. підготовкою групи до походу. Одже:
1. Зараз знаходимося на етапі заповнення анкет. Після березневого походу починаю спілкуватися з усіма особисто. А також давати "волшебного пенделя" тим, хто ще не заповнив. :) До травневого походу планую знати все про стан учасників. Термін - березень-квітень
2. Медогляд походної групи (в принципі, можна й тих, хто не йде в похід). Скоріше за все організуємося, щоб гуртом сходити. Але можливий варіант, що учасники самі підуть по лікарях (але цей варіант для дуже відповідальних :) ) Термін - квітень(-травень).
3. Командна аптечка. Знаю, що за неї відповідає Юля, але мені б хотілося внести деякі корективи. Викладу розсортованний список ліків, які треба брати. Термін - березень
4. Тренування, повністю присвячені медицині: ситуативно відпрацювати можливі травми, кровотечі. Щоб все було по-дорослому - шини, жгути, кокони й т.д. й т.п. Термін - тут вирішує руковод.
5. Курси ПМД. Вся походна група повинна прослухати курс. Термін - кінець травня-початок червня.

Відмітити
0

Дякую, тепер трох моїх коментарів:
1. Пропонуй ставити конкретні дати по анкетах і опитуванні: 1 квітня
2. По медогляду: в диспансері на квітень-травень все забито, тому тре оріентуватись на червень. Дізнайся про конкретні дати.
3. В командній аптечці мають бутишпори по кожному препарату (що я тобі казав на лекції: хвороба така - курс лікування такий)
4. Тренування по цьому будемо потроху робити вже зараз. Перше тренування по медицині в Денишах 03.04
5. Курси ок.
Від мене
1.Треба заміряти параметри кожного учасника на висоті моря: пульс (зранку та ввечері), тиск. Дуже бажано знати групу крові кожного учасника. Всі дані в табличку і з собою в похід.(Маша)
2. Провести заняття на знання походної аптечки - що де лежить (для Юлі)
3. Перевірка особистих аптечок (Юля)

Відмітити
0

1. Дедлайн для анкет назначено.
2. Буду пробивати медогляд на червень.
3. Так, це я запам'ятала, в принципі так і хотіла робити.
4. Кул.

З приводу показників пульсу та АТ. Дуже рекомендую (за підтримки керівника) завести щось типу щоденника, куди записувати всі параметри. Ці показники я беру з собою в похід. В горах теж будемо кожного дня міряти пульс. Можливо, навіть тонометр візьму із собою.
Плюс треба міряти пульс перед та після пробіжки. Група крові учасників є в анкеті.

Відмітити
0

2. Диспансер краще пройти літом.
3. В командній аптечці є "шпори" про курс лікування кожним препаратом, з румунського походу залишились. Єдине - їх треба обновити в максимально зрозумілу форму. + комент для Маші: можеш викласти, що ти бачиш у аптечці. Основа нашої аптечки взята звідси: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BWw87TJOR0gzk_9xcSRWuzQVLBMd4pkTaVzxTWGUIoQ/edit?pli=1#gid=0
5. Про курси - вже написала.
Те, що від мене - проведу. Бачу сенс провести ближче до походу, щоб у свіжій пам'яті було: для тих, хто іде весною - в квітні, хто іде літом - в липні. Особисті аптечки: перевірка попередньо на виїзді з 5.03, остаточна - у квітні.

Відмітити
0

Друзі, давайте реєструватися на курс з практичної медицини. ФАіС не реагує на запити, тому поки що ніякої інформації не маю. У формі треба вказати лише ПІБ та свій розряд.
http://fais.kiev.ua/news/kurs-prakticheskoy-meditsinyi-anons.html

Відмітити
0

500 грн виходить за проходження курсу. З однієї сторони розумію, що кожному учаснику не завадить знати, як надати першу медичну допомогу. Але, якщо практично, то далеко не всі погодяться на цей курс. Можливо оптимальніше пройти курси ПМД подібні до таких, як проводив Червоний Хрест (поки міг). А цей курс можна пройти відповідальним медикам команди і тим, хто хоче і може оплатити.
Базовий рівень можна пройти теоретично:
http://1staidplast.org.ua/general-information

Відмітити
0

Ой, я не бачив мого улюбленого ентеросгеля (що у тебе замість нього?)
Еластичні бинти будуть у кожного в особистій аптечці
Чи будуть у нас знеболюючі в ампулах (які не заборонені для перельоту), треба проконсультуватись з Буньою
І по аптечці ще треба окремо зустрітись та поговорити, давай на наступному тренуванні

Відмітити
0

Ентеросгель для тривалого лікування, тому для походу він не дуже годиться. А так внесла Регідрон та Біле вугілля. Ефективність всіх ліків в списку обговорила з лікарем. Щодо ампульних препапаратів - Діклофенак/Диклак та Дексаметазон. Щось ще брати не бачу сенсу, бо колоти навіть у м'язи треба правильно, і грати в лікаря я не хочу, бо то кримінальна справа. :)
До Буні є питання. Так що я би його в приватному порядку позадовбула.

Відмітити
0

Я тоже колоть в мышцу могу. Опыта достаточно. Просто тут дело не в умении, а в последствиях. Поэтому я не хочу набирать ампульных препаратов. А взять только для экстремальных случаев.

Відмітити
0

Костя, у нас засміть ентеросгеля був мінерол (на основі білої глини). Він навіть краще працює.
Решта - пізніше. Або краще все таки обговорити при зустрічі.

Відмітити
0

Девочки, Маша и Юля,я упустила момент кто из вас ответственный за личную аптечку участников. Просьба зайти в таблицу по личному снаряжению (по Грузии и по майским Карпатам), просмотреть существующий список и, если нужно, его откорректировать, чтобы он соответствовал вашим требованиям и стандартам.

Буду вельми вдячна!

Відмітити
0

За аптечку отвечает Юля. :)
Но вроде как все норм. А капли для носа обязательно в личке носить? У нас буде много капель командных)

Відмітити
0

в список личной аптечки стоит добавить пункт:
- взять свою любимую мазь от ваших любимых болячек, + у кого болят колени или другие суставы взять бондаж.

Відмітити
0

"Рєбята", Don't panic! Я минулорічний варіант командної аптечки скинула ще 3го листопада, там же і склад особистої аптечки є!
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xMJaAeyxW2EnjZS8DDQe-KkosTRrOJWBkxOl3fxR24A/edit#gid=592766902

Краплі для носа в особистій не треба (якщо нема своїх "хронічних" неполадок)
"любимую мазь от ваших любимых болячек, + у кого болят колени или другие суставы взять бондаж" - там це все теж враховано!
Все, більше нічого лишнього не треба.

Відмітити
0

Юля, таблицю не можу редагувати, а хотіла дописати, що на змаганнях ми використали один бинт та продовбали перекис водню. =)

Відмітити
0

Костя, на 2 к.с. будемо розширювати аптечку ампульними препаратами? Я на скільки розумію, в них потреба росте з набором складності маршруту, висоти і віддаленості від нас.пунктів чи рятівних баз.
Хотіла купити пластикові коробки для аптечок (2 шт), але "?" виникло у розмірі коробок. На вихідних хочу купити.

Відмітити
0

Нагадую про усне спілкування з Машою при опитуванні вашого стану здоров'я і готовності його до походу. Якщо вже взагалі усно "ні-ні", то ось зразок, за яким я проводила опитування в Румунію (синтезований з матеріалів лекцій по медицині про опитування учасників).

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1n27upqEFLvLX30TFhCXP4wvCDLSvT91dgaJaJnDoJqg/edit?usp=sharing

Відмітити
0

Народ, досить печальні новини з фіздиспансеру, як для нас. Всі вони гуляють у відпустці цілий червень і ніхто нас не прийме аж до липня. Єдине, що медсестра виходить з відпустки 21.06 і тоді я штурмуватиму дипансер на наш прийом. Ми мусимо піти туди всією похідною командою одночасно! Єдиний можливий день для мене в липні - 7ме, далі вже я офф аж до 6-7 серпня(.
Зі схрещеними пальцями чекаю 21.06 і удачі, що ми всі зможемо пройти обстеження 7.07. Якщо можете, підтасуйте свої графіки зарання. Буду дуже вдячна!

Відмітити
0

Транспортировка пострадавшего в полевых условиях. Будем отрабатывать это в Вышгороде. Чтобы облегчить вам поиск, вот несколько линков:
http://pidruchniki.com/10480304/bzhd/perenesennya_transportuvannya_poterpilogo
http://1staidplast.org.ua/first-aid/4-2
http://likuvan.in.ua/pravila-transportuvannya-poterpilogo-z-travmoyu-hrebta.html

Відмітити
0

4 обзвонених телефона фіздиспансеру на Тарасівській відкрили нам можливість без письмового звернення до директора напряму піти на обстеження ВЖЕ ДО КІНЦЯ ЦЬОГО ТИЖНЯ! І навіть краще, що не всім разом, а 2-ма пачками (3 - в ср або чт, 4 - в пт чи навпаки). Це єдиний нормальний шанс, бо далі у них повна загрузка збірними командами аж до 17.07. Нам ВАЖЛИВО ПРОЙТИ ОБСТЕЖЕННЯ ДО КІНЦЯ ЧЕРВНЯ. Прошу уклінно - беріть пару годин відгулу на чт чи пт.
Збираємося біля входу о 8:30 тут: http://med36.com/medobject/4620
З собою 250 грн (може обійдемося і дешевше) і треба продумати якийсь презент (я так зрозуміла, нам ідуть на уступки).

Відписуємося тут, хто на який день іде:
- Юля - на п'ятницю.

Відмітити
0

Пт: Юля, Костя і Аліса - точно.
Чт: Маша, Женя, Макс Кащапов.
Всім одночасно йти не обов'язково, я так зрозуміла - їм навіть краще, якщо по пару чол. на 2 дні.

Макс Скрипка, а ти що?

Відмітити
0

Костя, чекаю на номер до Буні.
Склад особистої аптечки у одній із вкладок усієї командної аптечки, яка ще не перевірена ним.
Можете до Хортиці собі взяти все, що є у тому списку - перевірю, але аптечка може підлягати змінам!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xMJaAeyxW2EnjZS8DDQe-KkosTRrOJWBkxOl3fxR24A/edit#gid=592766902

Відмітити
0

Коли буде перевірена? Я просто починаю нервуватись за нашу аптечку! Ти їдеш першого липня, а вона не закуплена і навіть немає точного списку медикаментів. Ти з цим дуже затягнула

Відмітити
0

Костя! Я чекаю номер до Буні! Ти ж сам перший запропонував до нього подзвонити, раз він не читає моє повідомлення, і сам сказав, що дасиш мені номер.

Ми можемо піти з такою аптечкою, яку маємо, або можемо на бум докупити тих препаратів, які самі думаємо, но я чекаю на відповідь Саши Бунчука, щоб бути впевненою у нашому доборі ліків.

Відмітити
0

От молодець! викрутилась - тепер вже Костя винуватий в тому,що в нас немає аптечки, бачте Буніного номера ніде дістати. Коли ти йому написала і де саме? Якщо вийде так, що ти поїдеш і аптечка не буде зібрана, закуплена - буде ой як погано! Своїх обов*язків ти взагалі не виконуєш. Результатів твоєї роботи я не бачу - це зриває нам всю підготовку.
Чому решта команди знаходить час на підготовку, а ти ні?
І фраза : "Ми можемо піти з такою аптечкою, яку маємо" менедуже лякає - ми не на пікнік зібрались, за містом погуляти.

Відмітити
0

Чому не розбираєшся зі мною в приват? В приваті тільки номери (які я вже теж розпитала в інших), зате грому на повну тут, на цьому форумі, який і так часто кишить сварками. Ну ладно, ок.
Що є:
1. Саша нашу просьбу почув по телефону.
2. Мій виїзд з Києва 1.07 зірвався і сиджу я тут до 7 числа. Маша віддає мені обидві коробки для поповнення ампулами та ін..
3. 6.07 на тренуванні віддаю все оновлене вам на збереження.
4. Тебе лякає фраза "Ми можемо піти з такою аптечкою, яку маємо", а фраза далі «но я чекаю на відповідь Саши Бунчука» - пройшла мимо? Ти думаєш, що у мене свідомість не доросла чи як? Що я може взагалі не орієнтуюся НА ЯКІ випадки І ЯК треба готуватися, і візьму нам всім «шопопало»?
І висновок такий:
4. Більше не буду чекати від когось обіцяних дій, бо по голові дістаю, чого мов сама не знайшла.
5. На Виш – не поїхати вийшло, на тренування запізнююсь, від Хортиці відбиваюсь… причина №1 – налаштування нормальної роботи, тепер це катастрофічний пріоритет в порівнянні з минулим роком; графік усього-усього на день краще не описувати. Те, що з аптечкою не встигла десь в травні ще, я теж бачу – так, ФЕЙЛ. Але НЕ готовою я перед виїздом би її НЕ віддала, бо «слабоумием и отвагой» я не хворію.
Ну ок, але раз я не встигла з усім завчасно, раз виношу вам мозги, то йду я з команди. Тут потрібні люди зі стабільним графіком роботи і життя, у мене поки що не так. Тим більше ще із зими стала відчувати напряги команди в свою сторону.

Відмітити
0

Супер :) я рада)

Так, З Костею переговорили на рахунок ознайомлення команди з аптечкою саме на тренуванні 6.07.
Також прошу всіх походників взяти із собою ВАШІ ОСОБИСТІ АПТЕЧКИ в готовому стані для перевірки і порад. (6.07!)
Список аптечки дублюю:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xMJaAeyxW2EnjZS8DDQe-KkosTRrOJWBkxOl3fxR24A/edit#gid=592766902

Відмітити
0

Склад особистої аптечки, як я вже писала, ось у цій табличці. Спакуйте будь ласка кожний свою аптечку на Хортицю, чого нема - докуповуйте, буду перевіряти.

Відмітити
0

А можна було написати трохи раніше? не в день потяга! В менене буде особистої аптечки.

Відмітити
0

Не увидела в аптечке таблеток против спазмов в желудке (та же Но-шпа). Не вижу смысла брать активированный уголь. Дозировка 20-30 г для взрослого. В одной таблетке 0,25 г. Это ж сколько его нужно тащить?
Дексаметазон - его однозначно надо брать.
И почему бы не взять в качестве жаропонижающего проверенный Фармацитрон? И еще разобраться в таблетках против кашля.
Та же ситуация с Ренни и Маалоксом: зачем брать по сути два идентичных препарата?

Відмітити
0

Но-шпі є аналог-генерик - Дротаверину гідрохлорид. Минулого року закупила в командну аптечку.
1. Но-шпа в порівнянні з ним набагато дорожча.
2. Минулого року у нас було активоване вугілля в достатній к-сті на 6х чол в розрахунку на масу кожного. Ентеросгелю не було, мені й не радили його брати на похід і-за габаритності і тяжчої консистенції. Натомість є ще сорбекс і була (планую ще замовити) біла глина Мінерол, що куди покраще всього попереднього.
3. Можу купити Дексаметазон. Тоді при застосуванні для вас при вашому бажанні я знімаю з себе будь яку відповідальність за імовірне погіршення вашого стану. Собі ж його брати точно не буду.
4. Фармацитрон: "молодцець" вам за гіперактивність, але я коментар Бунчука читала і й сама вже вирішила замінити Грипоцитрон принаймі на Фармацитрон, хоча, це та ж сама ХІМІЯ з купою парацетамолу і з нею треба бути обережним...
5. За Ренні і Маалокс згідна.

P.S. Якщо виникають претензії щодо існуючого вмісту аптечки, то основну її частину мені передала попередній медик у команді. З цим вони ходили у Карпати зимою. Так, ревізія КАПЕЦЬ потрібна, але викинути все і з нуля закупити все інше в Румунію я не ризикнула.... у нас і так були питання з фінансами щодо апетчки. Якось так..

Відмітити
0

Юлічка, давай конкретикитрошки!. Мені потрібан готова, нормальна аптечка. Що для цього потрібно, закупляти медикаменти? - пиши скільки давати грошей.
Дексаметазон не особисте спорядження, тому собі його брати ти точно не будеш.

Відмітити
0

В среду хотелось бы провести еще одно занятие по медицине, пока все участники на месте. Нужно закрыть тему кровотечений. А еще потренируемся делать внутримышечные инъекции. Ни одна ягодичная мышца не пострадает, так что будьте спок.
План подготовки материалов выложу позже.

Відмітити
0

Я очень загружена сейчас перед отъездом. Поэтому на меня не ориентируйтесь.

Відмітити
0

Привіт всім! Я нарешті в нормальному он-лайн режимі... але з телефону і, виявляється, звідси не можу вставити в текст теми лінк на аптечку (щоб ви його не губили в повідомленнях). Тому, поки не до тягнулася до ноута - ліплю лінк ще раз прямо сюди
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xMJaAeyxW2EnjZS8DDQe-KkosTRrOJWBkxOl3fxR24A

Тут, актуальний її стан, Маші пишу, який препарат не купила.
Прогляньте ще раз і заповніть будь ласка розділ особистої аптечки і перегляньте командну.

Відмітити
0

Особисті аптечки готуємо на 3 серпня. Буду перевіряти. Часу багато, так що ніякі відмазки не приймаються.

Відмітити
0

Як проходять справи з особистими аптечками?)
Заглядайте у таблицю нашої аптеКи і дуже бажано і не складно заповнити свої дані у вкладці особистої аптечки)

Підписатися на Коментарі для "Літо 2016. Медицина"