Змагання 2015/2016

Відмітити
0

Із заголовку все ясно

Відмітити
0

Я щось не розумію, із всієї команди планують бігти 1,5 людини (це образно)!
Вітя, Стас, Віка
Олег тільки зі своєю Вікою, але у нас зараз в команді 1 місце.
Що мені з вами робити - це раз? Друге, а ви взагалі хоч колись зберетесь на тренування: Олег і Віка не ходять по середам, Вітя із Стасом не будуть в неділю - як ви збираєтесь командою тренуватися під змагання?

Про всіх інших в мене немає слів

Відмітити
0

Скажу за себя - я пока не бегаю в принципе, увы, но боли в спине часто дают о себе знать. Я надеюсь, что через месяц-два все будет ок и я запишусь на соревнования(кроме кросс-похода, про ориентирование пока хз)

Відмітити
0

Пока точно не могу сказать, есть вероятность, что меня не будет в этот день в Киеве. А если получится, то что нужно почитать кроме настанов? Я правда, сомневаюсь в своей роли судьи)

Відмітити
0

Судить просто и весело: на этапе всегда есть старший судья, если возникают какие-то проблемы говоришь: "Все вопросы к старшему судье!"
А насчет настанов: при нормальной организации тебе выдадут список возможных штрафов на дистанции))

Відмітити
0

Наскільки я розумію, Олег біжить з Вікою окремо: http://www.tkg.org.ua/node/33056 ?
А Люда бігти не може через обмеження рангу команди?
Залишається якраз одне вільне місце?

Відмітити
0

Ну не те, що він біжить окремо, просто з МІ народ якось швидше організувався в команду, хоч запис про те, що ми з Олегом біжимо разом, на вашому форумі з'явився набагато раніше))
Ми ні від кого не відділяємось і раді будемо учасникам і з ХК, і з МІ. Зараз є ще вакантне місце судді :)

Відмітити
0

Ви молодці, добре тренувались - відповідно й пробігли. Вітя, твоя медалька у Юлі.
Зараз я від вас чекаю:
1) написати ваші штрафи,
2) написати пунк настанов, згідно якого отримали штраф,
3) написати, що потрібно щоб уникнути цього штраф
4) написати, в яких місцях ви зробили неоптимально і як потрібно було б зробити
5) написати, в яких місцях ви прийняли гарне рішення і прискорили цим роботу.

Із того, що я бачила і хотіла б вам сказати:
1) Коліна команда в цілому працювала без криків та розборок - це дуже правильно, кричати вже на змаганнях безглуздо - біжете з тим, що вже є, а на фоні розборок, ще й час втрачаєте. Люлі роздавати потрібно вже після дистанції.
2) в попередньому контексті Юліна команда виглядала трохи істеричною та псіхованою (я гарно бачила вашу переправу та маятник)
3) що одна, що інша команди набрали кучі штрафів - це печаль. На таку дистанцію має бути 1-5 балів, не більше
4) за кожен бал штрафу на вузлах ви будете присідати 100 раз - я вам це обіцяла і я це пам’ятаю
5) за кожен бал штрафу на настановах - 10 раз. У вівторок відробляєте.
6) читайте обговорення і ходіть на наради - зворотній рух по дистанції із врахуванням страховок та самостраховок був дозволений - Стас міг піджумарити на дюльфері
7) знання настанов дає вам можливість не тільки не заробляти штрафи на етапі настанови, а ще й впевнено апелювати суддям. Крім того, ви впевнено приходите на фініш і знаєте, що вам заслужено поставили, а що ні - ідете відсужувати. А ще, це дозволяє вам вийти із джазових ситуацій без порушень: намотай Стас на роги шайби 2 мотки, а Коля зафіксуй його також на страховці - можна відпускати дюльферну мотузку і працювати із проблемою.

Взагалі я вам намагаюсь донести, що технічні пробіли можна підтягнути/натренувати, а от знання настанов дають вам: не витрачати час на сперичяння із суддями, не створювати потенційно штрафних ситуацій, у складних обставинах знати як викрутитися без штрафів - кожен бал штрафу це ще +30 секунд, а ви поки що не метелитесь по дистанції як електровіники (по чесному, в перше ПКЧ потрібно було вкладатися із запасом в 5хв). Настанови складаються не тільки із розділу "Таблиця штрафів", там є ще:
1) як організовується страховка, страховка водних та гірських етапів
2) як організовується супроводження
3) транспортування вантажу
4) наведення переправ
5) що є початком та закінченням руху на етапі; коли можна під’єднуватись до перил, а коли ні; коли можна кидати страховку/супроводження, а коли ні
6) є перелік всіх етапів та опис як правильно їх ходити. Коли ви щось робите не так як в умовах проходження етапу, то є такий класний штраф 2.2(3).26 Інші дії щодо страховки, супроводження, які не відповідають вимогам Правил, Настанов, Умов (напр., сам. страхуючого і організована страховка в одній локальній точці - 3б)

Віднині вводиться правило: під час забігів команди, коли ви отримуєте штрафи ви за них присідаєте - 1б = 30 присідань. При командних забігах - присідає вся команда за всю суму штрафів.

Бажаю вам і надалі викладатися та отримувати відповідні результати!

Відмітити
0

1.a) 2 бали на настановах (я дуже нервував на початку, як результат - позор :) ) 20 присідань.
1.б) 6 балів - 2.3(6).2 - відсутність самостраховки в кінці переправи: я туди "прилетів", в перший раз їхав на каталці: мені так сподобалось, що я все забув (про самостраховку).
2) у попередньому пункті;
3) як уникнути 1.а: буду ще не раз перечитувати настанови (хочу придумати ексельку з тестами :) ) ну і на наступних змаганнях буду вже менше нервувати на старті.
як уникнути 1.б: тут важко сказати... ми вже наближались до кінця дистанції, мене переповнювали емоції і самоконтроль трохи дав слабину. Тут потрібна внутрішня робота з контролем емоцій :)
4) де можна зробити оптимальніше: на дюльфері в нас виникла ситуація з вузлами, які були на середині здвоєної мотузки: я їх відстебнув і кинув вниз, як ми робили на тренуванні. На мою думку ту залежить від тактики змагань та, як наслідок, від кількості учасників знизу. Поясню:
Перше: коли етап останній або окремий, внизу збираються усі учасники і є "вільні руки" щоб розв'язати вузли - тут оптимальніше останньму скинути ці вузли та займатися здьоргом.
Друге: коли етап сквозний, учасники бігуть на наступні етапи і внизу залишається тільки один страхуючий, яком треба і організувати страховку і не забути про вузли - на мою думку в даній ситуації оптимальніше останньому витратити 10 секунд на розв'язування вузлів ніж отримати 12б=180 секунд штрафу.
5) Робив все як на тренуванні.

Відмітити
0

Гляньте будь-ласка на це: http://www.pikanakondy.com.ua/osinniy-lyst-2015-reglament/
У нас на дюльфері: 18б, тобто реально поставили 6 Вікі + 6+3(тобто один раз відсутність контролюючої руки за все те гамно яке я тільопався на стінці) + 3 Колі за тертя?
У другої команди: 68?????? тобто Юлі поставили страховку одніє рукою 1000000000 раз?

У нас настанови 7?

У нас НА МАЯТНИКУ 6( я бачив, що суддя в протоколі поставив штраф НАМОКАННЯ???)

У нас на паралельках 7( 6 Артемових за зрив +1?)

Навісна у нас 0(а хіба не ти Люда мені о'бявляла 6б ?)

Наш біговий час 38хв, хоча я повернувся допомогти Вікі забрати дві мотузки, бо наш бігунок ясно сказала, що в нас дві хвилини до другого ПКЧ, і якщо в мене нема проблем з арифметикою то ми пробігли переправу і маятник за (38-36=)2хв, ну я думаю що з такими результатами нам не те що другий клас, нам чемпіонат україни це лєгкотня.

Відмітити
0

що?... я підходида до судді і там було 4 по 3 ( 3б за те що Вітя взявся не в рукавицях перед мною за страхуючу вірьовку, 3б + 3б за розвяування вузлів одною рукою - "інші дії " ( розвязувала я), і 3б за страховку однією рукою - те коли я покликала Вітю допомогти махнувши рукою) у на с писало в бігунку 12 балів за спус.

і ше у нас здається не виправили штраф за страховку в автоматі. це 1 бал а не 3.
і взагалі чомусь у нас в бігунку цифра була 49 - 2 бали які ми намагалися відсудити за цю страховку в муфтованому карабіні. тобто 47 , а не 106.
Я написала вже про це на сайті Пік Анаконди.

А у вас Стас дійсно 2 ПКЧ було впритик, хоча з іншими штрафами не вкурсі.

Відмітити
0

Ну Юля, те, що страховку однією рукою тобі оголошували 3 чи 4 рази це точно, ми ще говорили з тобою і Андрюхой наскільки це нормально ну і я це чув точно, бо вас супроводжував.

Є варіант, що вам спочатку не записали в бігунок штрафи, які об'являла головний суддя етапу згори, бо ваш бігунок був в цей час знизу, але блін ну не 68 жеш балів, реально їх там і набрати не було як.

Відмітити
0

Стас, я собирал штрафы, мы потом еще вместе с Юлей подходили к главному судье этапа и она нам подробно объяснила за что 12 баллов. Против 12 мы не спорим, а вот 68 - это "творчество" того, кто заносил результаты в протокол!

Відмітити
0

Без кіпішу!
По перше, коли ви збирали ваші штрафи, напишіть, що вам казали по кожному етапу. Якщо вам його не назвали тоді, то зараз його поставити неможна. А більше того, якщо вам його не об’явили, а потім ви його бачите в результатах, то так тим паче неможна. На скільки я пам’ятаю, Коля збирав штрафи за одну команду точно, а за іншу хто?

Хід Кентавру-1
Настанови - 7б це складно провірити
Підйом-траверс-підйом - 0б - це правильно?
Паралельки: зрив Артема - 6б, заступи, незакручені муфти карабінів, ще щось було?
Дюльфер: випуск мотузки з контролюючої руки - це 3б, 6 Вікі, а також ти там кинув контролюючу руку до контрольної лінії вже на землі
Вузли: 7б - ХТО? Віка 1 вузол не зав’язала точно, ХТО ще?
Навісна: в Стаса точно була відсутність самостраховки, хоч і не я це об’являла, але бачила і хотіла вбити
Маятник: вам взагалі хоч щось об’являли? Коли ви збирали штрафи вам це казали? І взагалі воно було, те намокання?
Долікарська допомога: 3б - WHAT?
З часом там точнак напутали, бо 43:53 - це ваша полоса, а загальний час 49:11

Хід Кентавру-2
Настанови - 12б це складно провірити
Підйом - траверс - підйом - 4б: ви казали, що у вас була страховка 1ю рукою, за що 1б ще?
Паралельки: Єгор довгим вусом - це 3б, інші 3+1 за що?
Дюльфер: 68? Страховка 1ю рукою, без рукавиць - це все троєшні штрафи - що ви там чудили?
Вузли: 7б - приплили
Навісна: 9б - за що?
Маятник: 1б - хто торкнувся?
З часом у вас все гаразд.

Відмітити
0

А штраф намокання взагалі може бути на маятнику? мені об'явили торкання( тобто 1, а не 6)

Відмітити
0

Хід Кентавру-2

Настанови - 12б це скоріше за все правильно - я варіант не написала, ну і решта зробили помилки)))
Підйом - траверс - підйом - ще 1 б - в Єгора старховка в автоматі,спочатку ставили 3 б, ми писали протест.
Паралельки: там наскільки я памятаю не довгий вус, а по землі пройшовся, паралельки дістали землі. інші 1б не вкурсі.
Дюльфер: відписала нище про штрафи нічого крім 12б не було нічого 100% і так писало в бігунку.
Вузли: 7б - в мене 1 б за назву вузла, і Женя і Вітя здається не правильно завязаний вузол ( а точніше вони просто перепутали і не ті завязали)
Навісна: 9б - провис супроводження було і в Жені відсутність сама - все правильно.
Маятник: 1б - це може за те що супроводження було в маятнику а не в груді (?)

під питанням паралельки і дюльфер.

Відмітити
0

не зрозуміла.. а коли супроводження не вибираєш і воно набирається в кільця? як це називається?) ну за це 3 б поставили здається.

Відмітити
0

По супроводженню, по-моєму є всього три штрафи
1. Не закріплений кінець
2. Відсутність контр. руки
3. Коли супроводження тримають перед бухтою( і то він ставиться тільки після попередження)

Відмітити
0

раніше цей штраф був, тепер його немає. Суть супроводження в тому, щоб якщо той хто їде по переправі втратив свядомість, то його могли витягнути на одну із сторін.

п.с. ось так ви вчите настанови! Раз вам його впаяли ще тоді, то тепер вже з цим нічого не зробиш. Навіть якщо вам впаяли неіснуючий штраф, а ви тоді на це не відреагували, то пізно махати кулаками!

Відмітити
0

Так у нас в бегунке стояло 6 балов!!! А не 9! Если б было 9, то я бы просмотрел настанови (потому что меня смущал "провис сопровождения") и написал бы протест!!!
Я не понимаю, как может в бегунке стоять одно, а потом в результатах появляться что-то другое??? Если в бегунке стоит 6, то на что писать протест? А потом втихаря появляется еще 3, а потом еще 56???
И после этих "втихаря" получается, что у нас нет даже 3го разряда!!!

Відмітити
0

то 3 бали нам не ставили на переправі?
ти не прееживай) думаю зараз все підрахують нормально.. до речі так якраз в бігунку 49(47, якщо прибрали 2б) , це якраз 106 - 56 - 3 = 47б.

Відмітити
0

А что означает: "Your comment is awaiting moderation."? Кто-то видит мой комментарий на сайте Пика Анаконды?

Відмітити
0

Ну по настановах у мене 0, у Віки 1( нам картки роздали.)( Хоча КОля наче говорив, що у нас 1 бал)

П-Т-П - Да тут все правильно

Паралельки - може і було, але я не пам'ятаю, що і ну ніяк не можу пригадати, щоб суддя це оголошував.

Дюльфер -Ну тут все да-да

Ну 1 бал у мене на узлах.

Я думаю дівчинку-суддю збило те, що я крикнув, що я вишу усом на переправі і вона вирішила не ставити

Помоєму нам таки не об'являли, але торкання там реально було, і коля коли дивився бігунок, то говорив, що на маятнику 0

3бали, це кокон і 21см

Відмітити
0

На маятнику, нам ничего не объявляли, в бигунке был 1б, но его потом в протоколе исправили на 6б, и защод того, что я сбил 6б на дюльфере, у нас все осталось на своих местах.
Узлы, мой провтык - думал, что 2 незавязных это у Вики.
Доврачебная помощь - расстояние больше 20 см на коконе.
На паралельках, у Темы также был заступ.

Відмітити
0

Также как и беговое время, вместо 49 - 43 мин., также как и на дюльфере вместо 24 - 15, а потом 18, потом 21, потом опять 18!!!\

В следуещем году, будем ставить, будем делать правильно, сейчас это обсуждать не хочу, потому что начинает бесить!

Відмітити
0

Я собирал штрафы:
Настанови: Юля 5, Витя 3, я и Егор по 2 - 12 все правильно.
Підйом - траверс - підйом: Юля страховка одной рукой 3 и Егор карабин автомат в страховке - 4 все правильно.
Паралельки: все бали Егора: длинный ус и он несколько раз касался земли/срывался: набросали 4 бала - 7 все правильно.
Дюльфер: у нас четко стояло 12 балов - все как описала Юля. Откуда еще 56 ??? Это х-ня какая-то...
Узлы: у нас 5 балов - Юля не назвала назначение Гарды и Витя один узел перепутал, а один завязал с перехлестом итого 5 балов.
Навесная: у нас стояло в бегунке 6 балов - это мое отсутствие самостраховки. Нам еще говорили "провис сопровождения", но такого штрафа нет!!! И в бегунке было 6 балов а не 9!
Маятник: мы оставили карабин в маятнике - 1 - все правильно!

Итого:
68 балов на дюльфере - это х-ня!!! Нам такого не объявляли и в бегунке такого и в помине небыло!
9 балов на навесной - у нас в бегунке стояло 6!!!

И я так понимаю, что по этим результатам мы даже 3й не выполнили?!

Відмітити
0

Женя хіба в мене на підйомі страхова однією рукою? не озвучували мені такий штрав точно. Може це комусь іншому? чуваки позгадуйте, будь ласка.
а за маятник точно, втрата спорядження карабіна, це моя вина - я звернула на нього увагу але подумала чомусь що це судійский.. дурна якась)) судійські всіж відмаркервані))

Відмітити
0

Может на подъеме страховку одной рукой поставили Вите (Витя говорил, что прецедент был :) ). Главный судья этапа говорил, что поставил тебе...
Так или иначе я считаю, что эти 3 бала заслуженные.

Відмітити
0

не спорю але в мене точно не було..
До речі Віті там таки здається ставили на старті щось , бо я ще на нього сварилась що поітм розберемось..
Треба в самого Вітті уточнити.
А взагалі якщо таке було то я не проти, за інші штрафи я написала ,крім вузлів, не зрозуміла скільки ж в бігунку було, бо ти пишеш 5, а в таблю 7.

Відмітити
0

Женя а ти впевнений що в нас 5 балів штрафу на вузлах? просто в табличці теж інше пише - 7.

Відмітити
0

по памяти:

ХК-1 7б
Коля - перехлест на двойном проводнике
Вика - какойто узел забыла
еще 3 б. уже не помню

ХК-2 5б
Юля - не назвала назначение гарды
Витя - один узел не завязал, штык перед контролькой смотрел в другую сторону

вроде кто-то из ваших, не завязал удавку (но точно не уверен)

ЗЫ: поповоду бегунков хорошо, что вы их читали, но результатты выставлються на основании судейских протоколов и контролироваь надо было именно их.

Відмітити
0

Спасибо)
По поводу бегунков: у нас самая большая претензия к дюльферу: я с бегунком подошел к судье с протоколами - в бегунке стояло 12 и в протоколе судьи стояло 12. Откуда взялось 68 - по прежнему не понятно :)
А вот по поводу переправы - я к судье не подходил - тут действительно в судейском протоколе могло быть другое. На будущее буду знать: спасибо)))

Відмітити
0

0. Як підмітив Стас, я діяв дуже повільно. Це так, перед самими змаганнями я прийняв рішення не бігти швидше ніж думаю і не слухати фраз швидше, на скільки це було правильним рішенням поки сказати не можу.
1. Настанови, мої 3 бали, перші два я вказав правильно, далі побачив що Коля побіг, доставив 3 3 3 і побіг далі.
2. П Т П все пройшло вроді без тупняка, єдине зо змінив би це страховку на підйомі взяв би велику шайбу.
3. Паралелькі, тут знову мої косяки: заступ і зрив, причина заступу - поспішив, зриву - так само поспіх та гладкі підошва на взутті, я просто зісковзнув з мотузки. Після цього на фінішній стороні паралельок діяв повільно, мене трохи вибило з колії, мабуть через відсутність досвіду. До плюсів, правильно розведені мотузки( зі заборгованість на тренуваннях були проблеми).
4. Дюльфер, шайба була на поличці, хоча у мене реально був час її перевісити на паралельках, поки Стас супроводжував Віку, відстібався за лінією і побіг далі.
5. Вузли, мені було оголошено 2 перехльоста, один бачив, другий почув в догонку.
6. Переправа, прибіг, повісив петлю став на сам, організував супроводження, серед плюсів - перебрав всю мотузку, було б дофіга вузлів (какі) які б сповільнили рух на переправі, мінус - думав дотримуватись стратегії тренувань ( першим випустити Стаса), а треба було ще до приходу Віки завішуватись на переправу давати Віці супроводження і валити. Трохи були тупняки на другому боці із бухтуванням мотузок, я заплутався що є що, потім не зміг зайняти зручної позиції для бухтування бо став на короткий вус.
7. Маятник, вроді без завтиків, та тому березі закріпив, Віку зловив, від суддівського дерева відкріпив по прильоту Колі.
8 медицина, взявся робити кокон, бо про перелом знав лише в теорії, трохи заплутався в петлях, знову ж таки поспішив, але за словами Колі правильно зробив що вернувся на кілька кроків назад і знайшов свій промах, далі справився швидко, штраф отримав за 21 см.
9. Дякую всім за участь, це і цікаво, і цінний досвід прийняття швидких рішень

Відмітити
0

ага) тепер у перших 3 командах 2 розряд це радує, але треба буде помінятися з Момент істини медалями ( 2 і 3 місце) )))
Хоча сказали що до пятниці ще принімаються рзн правик..на наступному тижні все буде ясно вже точно.

Відмітити
0

З початку і до приходу на дюльфер я відпрацював прямо круто( 0 балів штрафів (БЛІН, НАВІТЬ НАСТАНОВИ) і всю роботу(і навіть трохи більше) зробив чітко, в хорошому темпі).
Прибігши на дюльфер і отримавши так з ходу 6б я почав нервувати і ( по іншому не скажеш) робити х-ню. Тут і проявилась моя недосвідченість. Якийсь оди штраф вивів мене з себе і коли застрягла мотузка проблему яку можна було виправити за 15-20с і без штрафів(я досить легко вибрався на шайбі, і відразу прийми я таке рішенння( вибратись якийсь метр, кинути пару витків на шайбу) я дуплив довго і не розумно діяв як на таку, досить просту, ситуацію. Дати команду вільно в небезпечній зоні:( 1б на вузлах(Я НЕ ПРАВИЛЬНО НАЗВАВ ПРИЗНАЧЕННЯ ЗУСТРІЧНОГО). Потім цей грьобаний сам на переправі.
Загалом мені цей вихід з себе і подальша відсутність концентрації яскраво показують, чому я бігаю 2-гий клас і власне в чому різниця між учасниками різного рівня( тільки я виходжу з зони психологічного комфорту я перетворююсь на новачка, хоча якщо все відбувається за планом то я вже бігаю на досить нормальному рівні (доречі, здивувало те, що на самих змаганках я був набагато спокійніший ніж на тренуваннях і хоч я на початку не особливо напрягався, швидкість була пристойною)

Тепер трохи по іншим учасникам:
1 Артем. Так, все відбувалось досить повільно і було видно, що досвіду в тебе немає,але, як на мене, досвід і швидкість прийдуть з часом а зараз дуже круто те, що ти думаєш на дистанції, майже не робиш зайвих штук, адекватно сприймаєш свій рівень. Мені з тобою бігати дуже сподобалось.
2 Віка. Чесно кажучи майже не пересікався з тобою в роботі на дисанції. Сподобалось, що ти не психувала на дистанції. Як мені здалось, у тебе така ж проблема як і в мене(може це через спільне темне минуле), ти майже не думаєш на крок вперед коли тактика змінюється це вищьолкування в небезпечній зоні. Але загалом все нормально.
3 Коля. Як учасник. Ну блін, видно, що ти першорозрядник, особиста техніка на рівні. Але я тут задався питанням, чому ми попали на той грьобаний крюк і більше жодна з команд, хоча я сумніваюсь, що новачки особливо за цим слідкували, і от згадав, що страховка в нас була в точці , яка ближче до перил підходу( що дивно). Ну і хотілося б від тебе якось трохи більше капітанства( ти міг би мене скординувати в цій ситуації, коли бачив, що я тормозю, а те, що я реально почув, це "жумар не можна" і все). Не дивлячись на те, що ти учасник, так би мовити, наступного рівня мені не дуже сподобалось як ми разом бігли ці змаганки.

Загалом це було досить цікаво і трохи поновому для мене, дякую всім.

Відмітити
0

На дюльфере, мы заходили с другой стороны по перилам подхода, соответсвенно я стоял в дальней петле. Сыграла моя невнемательность, поскольку мне нужно было через себя выдавать страховку на другую сторону, а не в сторону перил.

Мне не нравятся формулировки, "я не знаю, что, но ты не прав, и мне все это не нравиться!", попрошу собраться с мыслями более точно описать, что тебе именно не нравиться!

И какого чорта, ты мне это не заявил, сразу после соревнований, когда мы отдельно, это обсуждали?

Если тебе не понравилось, только то, что я тебе ничего не говорил на дюльфере. Так фак! Что я мог тебе говорить, когда из всех самых правильных вариантов, применимых в данной ситуации, ты выбрал самый правильный, подтянуться на перилах и разслабить страховку.

Відмітити
0

Извини. Просто я чувак досить романтичний, і тому мені завжди щось не подобається (тут працює формула задоволеність=реальність-очікаування). Можливо я просто хочу почуваю, що налажав і намагаюсь перекинути на тебе вину. Після сорєв я тобі відразу цього не сказав, бо все це результат уже пізніших думок. В будь якому разі вибач я в данній ситуації не правий.

Відмітити
0

Хтось згубив читалку на осінньому листі, а там наша розкладка - хто такий потіряшка?

Відмітити
0

Люда, а можна написати якусь бумажку, що мол так пере так нам там не поставили штраф, там не такий час... Бо виходить, що через всю цю фігню ми позабирали у народа розряди.

Відмітити
0

Я хочу від вас позбирати конструктивні відповіді, оформити і наваяти пост про всі зауваження до штрафів

Відмітити
0

В нас 1 зауваження з двома підпунктами:
Зауваження: Відомості в таблиці не співпадають з відомостями в бігунку!
Підпункт 1: На етапі "Спуск по вертикальних перилах" – в бігунку 12 балів (а не 68);
Підпункт 2: На етапі "Навісна переправа через яр" – в бігунку 6 балів (а не 9).

Ну і загалом в бігунку стоїть 49 балів, а в таблиці 106. Повинно бути 47 бо 2 ми відсудили.
Якщо нам не вірять на слово, то нехай викладуть скан-копію бігунка.

Відмітити
0

Ну у нас є три пункти з якими ми можемо звернутися.
1). Не правильно вирахуваний час.
2). Не поставлений мені штраф "відсутність самостраховки".
3). Не об'явлений і досить дивний штраф "НАМОКАННЯ"

Особисто моя думка, що ми просто зобов'язані звернутися з приводу неправильно проставленого часу. З приводу пунктів 2 і 3 я вважаю ми можемо не звертатися з наступних причин:
1. Ці пункти один одного компенсують, тобто за один отримали зайве, за один не отримали
2. Реально суддівство було поставлено на такому рівні, що навіть я бачив, що, як мінімум четверта частина штрафів, більшості команд - не оголошується, тому, з точки зору моралі, кричати:" а я там не правильно страхував, а ви там нас мали зняти..." не обов'язково.
3. Це мало бути висловлено в протестах, хоча тут нюанс в тому що штраф не оголосили, в бігунок не вписали, тобто ми про нього не знали.

Відмітити
0

Мои Штрафы - 10 балов
0. Проверка снаряжение: У меня карабин закреплен к усам самостраховки не стандартным узлом, удавка грейпвайн или двойная удавка, огромный плюс отсутствия движения карабина и маленький узел который помещается в руку. Судья заставил перевязаться на узлы проводники из-за чего усы стали короче.
В настановах я так нечего не нашел насчет крепления карабинов к усам самостраховки.
1. Настанови - 2 балла, средний результат, нужно еще изучать штрафы.
2. Підйом по схилу - 0 баллов.
3. Траверс схилу - 1 бал, на командной страховке встегнулся карабином автоматом вместо муфтованого. С начало поставили штраф 6 балла но Юля заметила и написала протест.
4. Підйом по схилу - 0 баллов, хотели штрафануть за отсутствия страховки, но я оспорил.
5. Переправа через яр по вірьовці з перилами - 7 баллов, с начало встегнулся длинным усом 1б, а зам 3 касания - 6б, веревка била слабо натянута или растянулась до меня, на тренировка все било норм, я мог би вцепится в грудной карабин, тогда возможно касаний не било.
6. Спуск по вертикальних перилах - 0 баллов.
7. В’язання вузлів - 0 баллов :)))) Мне попалось: булинь, академический и брамшкотовый. На тренировке в воскресения я уже завязывал академический и Люда сказала, что это не академический. Переучил узли и вот результат. Люда спасибо.
8. Навісна переправа через яр - 0 баллов.
9. Маятник - 0 баллов, 2 раза потеряли маятник, дерево на целевом берегу оказалось далеко, я сделал все как на тренировке, завезла серединный узел и края, но до дерева не хватило полтора метра, передал маятник назад, Вите нужно било просто перерезать узел и не терять маятник, но он потерял маятник, а потом много ошибок с стороны Вити... Юля подсказала как вернуть маятник назад.
10. Виготовлення кокону та надання долікарняної допомоги - 0 баллов.

Лично для себя я сделал вывод, что нужно лучше изучать штрафы и больше оспаривать их.

Відмітити
0

Не зрозуміла про що ти: "Підйом по схилу - 0 баллов, хотели штрафануть за отсутствия страховки, но я оспорил."
А за що вони хотіли ставити відсутність страховки?

Відмітити
0

Я престегнул жумар и пристраховал эго карабином, ус не в стегнул и стоял на базе, ждал команды, но судья видно не заменил что я не пристегнут к жумару и объявил штраф, я поднял жумар и ус и показал что не пристегнут к жумару, а всегнут к базе.

Відмітити
0

Моїх 13б:

Настанови - 1 б : перепутала 3б з 1б, думала, наскільки важливий штраф, трішки не вгадала - читати, читати і ще раз читати.
Паралельки - тренуватися ходити швидше.
Траверс - повільна страховка - тренувати незручні положення, може більшу шайбу.
Дюльфер - 6б...довго знімалась з самів, протупила лінію (неуважність!)...думати наперед(напевно треба наводити різні етапи і змінювати в процесі проходження їх порядок).
Вузли - 3б - перестала думати (робила на автоматі) - пропоную під час тренування підходити і з ходу просити зав'язати пару вузлів на час.
Долікарська - 3б - дуже тупий штраф...треба було більш детально перевірити наше в'язання кокона.

По команді: давати більш голосніші команди (моя проблема також), добре - працювали без кіпішу).
Було досить приємно з усіма працювати, Люді та Колі окреме спасибі : )

Відмітити
0

МОЇ ШТРАФИ

15б ( не знаю чи рахувати те що Вітя взявся за мою страховку перд мною, можливо і моя вина трошки є так як я можливо могла підказати йому, хоча це було так швидко, що я не впевнена чи вийшло б це)

• настанови (5 б - не написала варіант, хоча я провірила якби і написала варіант, всеодно було б 3б штрафу, чомусь приневпевненості вибираю)
Власне виправити штраф можна одним способом неспышити поперед батька в пекло( основне) + всетаки перечитати таблицю штрафів як мінімум, деякі штрафи ставляться рідко( на них саме і потрібно звернути увагу) і ти при них забуваєш, а вони всетаки є..хочаб на етапі "настанови"))

• ПТП - (0б)

• паралельки - (0б)

• дюльфер - ( 3б+3б - за розвязування вузлів на страховці "інші дії" , і 3б страховка однією рукою)
варіанти як уникнути цей штраф:
- Намотати на рога страховку і працювати з вузлами, але це теж не швидко ( пробувала не вийшло, не зручно, требапрактикуватися з таки дрібницями, ми про них забуваємо зазвичай, а виявляєтсья саме такі речі можуть нас неймовірно виручити)
- Вітя міг прибігти і допомогти розвязати поки я тримаю страховку, але не перед моїми руками а за
- Женя може розвязати на верху ,але він працює в чистий час, він перероблює страховку зверху і сає на перила швидше внизу якщо розвяжуть вузли
- Я могла вибрати на себе вірьовку до вузлів і розвязати а тоді тільки зарядити в шайбу, впринципі кінець який йде зі мною як моя страховка, є кінце і внизу, Женя вибирає для себе інши, тому напевно варто було б лишній раз перебрати старховку до вузлів розвязати і вибравши до упору заряжати в шайбу.
Напевно останій варіант буде найшвидшим, але потрібно вміти виходити з ситуацій ,якщо напр. провтикали за вузли. Втакому випадку варіант 1 і 2 , де або я мотаю на рога або хтось допомагає розвязувати теж маютьс вою силу. Але краще навчитися намотувати на рога номрмально не тримаюсись за айбу чи ще якось, бо не завжди наступний етап близько можна не докликатись допомоги.

• переправа - (0б) В цілому думаю ми вирішили питання тут свої швидко .крім запутаних вірьовок.Якщо супроводження дорощене ще одною мотузкою, потрібн перебирати її на іншу кучу - одну мотузк уна одну сторону від себе, іншу - на іншу.

• маятник - (1б) я остання перепралялась по маятнику і залишила карабін, чомусь подумала що це судівський. В цілому тут багато часу пішло на те щоб передати маятник назад. способом перекилання супроводження на стартовий берег захопивши маятник, щоб итянути його створеною петлею. Настпраді судівська вірьовка маятника буває довшою і тоді не потрібно за це переживати, але якщо бачиш що вірьовка коротка і при перестрибувані не залишиться і кусочку на сатротовому березі, потрібно не випускаючи її з рук зібрати петельок парочку і перекинути іншій команді, або взаглі найкраще передати на супроводження.
Думаю таке запутування відбувається через те що супрводження заборонено було чіпляти в маятник зарання при перестрибувані, бо в такому випадку дійсно він залишаєтсь язавжди під контролем, з таким правилом потрібно було слідкувати за тим щоб або маятник не випустити з рук і перекинути, або не забувати про те що потріьно супроводження груді перещолкнути в маятник, або якщо супроводження в вусі який на маятнику, то тоді не забувати вищолкнути з вуса.. Бо при всіх цх випадках маятник губиться якщо він короткий.

ЩО ДО ТАКТИКИ І РІШЕНЬ

• Загальна тактика - мені сподобалась.

• Серед плюсів для мене було навязання схоплюючих на спуску зарання ( хоча по плану мала трошки раніше це зробити всеодно)

• Сподобалось після супроводження/страховки/ проходження по перрилах попередній учасник вибирав вірьовку за тим що рухається,поки тй звільнював етап, я старалась так робити і на підйомі 2, і на паралельках, І говорила всім так робити, ну принаймні таке арто було робити Жені на першому підйомі.

• Важжаю виправданим рішенням було залишатися мені після паралельок бухтувати супроводження яке робив Вітя ( 3 уч.) для Єгора ( 4-го), а не йти відразу до Жені, Бо я таким чином поки Єгор йшоов по паралелькам збухтувала бухту і відазу спустила її вниз, так Єгор зпустився в низ швидко за мною, і Вітя зробив поки перила для останього. Але ми якось не круто мінялися після спуску на вузли.. щось таке було як на мене безконтрольне і не по плану точно)
Вітя не хоітв допомагати розвязувати вузли, бо вязв вузли на наступному етапі, хоча важливіше було звільнити етап завязати встигли б поки інші бухтують.

• Ще ми зарання збухтували після підйому вірьовку вдвоє, і я зарання завязала звдоєну вісімку. Жені не потрібно було вязати ще одну і ними займати обидві петлі. До того ж саме тому ці дві вісімки я і розвязувала здвоєна легще розвязується іншу я взаглі не могла розвязати навіть олною рукою. І власне булоа б одна був би 1 раз штраф, або впринципі її і Женя міг би розвязати досить швидко.. це всього навсього один вузел нічого складного (10с).

• Віті з Єгором ала бути друга петля для організації перил для осатноього (Жені) і коли яс пустилася Єгор мав вже вивішеним бути цмиплятися до перил дюльферу, і мав завісити вірьовку, а вітя теж міг спуститися лівіше і організувати за той час поки спускається Єгор здборг. А то якось всі там капош• ились.

• Показалося непоганим коли один учасник готується під уход на наступних етапах, але він має тоді координувати усіх що прийшли.. бо якось хаосно тоді все відбувається. Треба щоб коли прийшли інші сказати їм де перила підходу, де ставати на сам де що робити.

• Напевно краще було б якби ми дві вірьовки передали через другу звязку а не першу.Так Єгор міг би забрати швидко одну і іти на маятник, іне гамнякати їх, на наступній сцепці пішлоа би я на першому кінці, Вітя на сцепці і Женя на другому кінці. так ми після Віті вже збухтовали б вірьовку одну і я б поігла на маятник а хлопці бухтовали б другу.

• На медицині і коконі ми зараня продумали хто що буде робити при різних пострадавших, так ми змогли швидко розпочати роботу.
Але в мене чомусь вірьовка запуталась довго розкладала петлі.
Ну і ще цікав на скільки Вітя міг допомгти піднімати себе? Бо мені було важко навіть ногі його на себе закинути., для зручнсті вязання, він так розслабився.

Відмітити
0

Мои баллы 16
 Наствнови. 3 балла. Вроде и читал настанови, но на этапе не узнал ни одного штрафа, а 1 я второпях забыл проставить.
 Подъем - траверс - подъем. по-моему никаких особых тупняков не было и штрафов не набрал.
 Паралельки. Натянута веревка была может и не по максимуму, но не хуже чем не тренировках. Поздно сообразил, сопровождая Егора, мог стать и плечом приподнять веревку, но одного касания все-таки удалось избежать
 Спуск.Сверху. Удобно получилось, что привязываясь и уходя я не завесился, а сидел не парапете - удобнее работать с веревкой и сниматься с сама.
 Спуск.Внизу. 3 балла. Растерялся когда меня Юля направила на узлы - по изначальному плану я оставался на страховке последнего, и тогда-же должен был по-развязывать узлы. Когда мне кричали вернутся обратно и развязать въехавший узел, я стоял спиной и мне казалось что они уже сдернули веревки и надо бухтовать, и крики воспринимались как "какого хрена так медленно?". Когда-таки вернулся на этап, увидел заехавший узел, развязал его, вообще не задумываясь, что это нарушение - Юля вроде-же держала веревку.
 Узлы. 4 балла. Завязал вместо "удавки" "стремя", с детского туризма почему-то запомнилось что стремя называется "удавка", а удавку как таковую за узел вообще не считал, и из всех узлов меньше всего хотелось вытянуть стремя, и как-то переклинло. В "штыке" третью петлю завязал не в ту сторону.. Тут сказать нечего, такой херни у меня еще не получалось, вторая петля не туда - получалась, Вроде-же и отмечал, когда вязал - 3 однообразные петли.
 Переправа. 6 баллов. не успел выбрать сопровождение Жени - было мало места - с одной стороны перила, с другой - Юля что-то бухтует, та и не факт что если было-бы достаточно места успел выбрать, Женя так рванул на переправе..
 Маятник. На мне вторая потеря маятника. Первый раз я сопровождал Егора и не мог контролировать маятник. У нас на тренировках маятник был достаточной длинны, чтобы выбрать со стартового берега, и мысль, что маятник может оказаться вне зоны досягаемости в голову просто не пришла.

Відмітити
0

Вітя, а хіба не тобі ставили страховка одною рукою на підйомі?

А що до переправи то не твої 6 балів , за супроводження взагалі то 3 бали і їх вже зняли)) вже не має такого штрафу як сказала Люда. А 6 балів це за Женін сам.

Відмітити
0

Так на подъеме-же вроде штрафов не было, я после дистанции подходил, спрашивал.

Я знаю, что нет такого штрафа, но на месте сказали, и здесь я решил написать исходя именно из этого, не помню точно, что там по баллам было.

Відмітити
0

Готовьте доки на присвоение всем, кому надо, 2го разряда. Проскипаете - удавлю! Разряды нужны не для самолюбования, а чтоб бегать соревнования максимально сложного уровня для развития и опыта.

Медальки за 2е место передадим МИ только за поляну :)

Відмітити
0

KievOPEN 2015(03.10-04.10)
Читаємо бюлетень змагань
Реєстрація тут до 28.09 23:59. Оплатити треба до 29.09 включно: за 2 дні 80+20 (оренда чіпу), за 1 день 45+10 (оренда чіпа)
Обов'язково біжимо середню дистанцію - в суботу. Реєструємось або у групах М/Ж 21А, або OPEN новачки
Не зволікайте з реєстрацією.

Відпишіться хто біжить і скільки днів, щоб я планувала чи ні щось на неділю окрім забігу.

Відмітити
0

виходить, що 3.10 біжимо тільки я і Олег (із усіх Кентаврів) - більше нікому не треба? що ж ви плануєте робити на кросс-походах, на Київському Листопад не залежно від класу?

Відмітити
0

Відкрита першість КДЮСШ „Пуща-Водиця” 10.10 - 1 денна дистанція
Першість міста з нічного орієнтування. 10-11.10 - 2 нічні дистанції

Ті, хто планують брати участь в Київському Листопаді мають бігти нічні дистанції. Для всіх 1 дистанція із 3х обов’язкова. Відмічайтесь хто що планує бігти і в які дні

Відмітити
0

+
Побегу все что угодно, лишь-бы было с кем)
10.11 утром возможно смогу освободится не раньше 10-40

Відмітити
0

Люда, а скинь, будь ласка, посилання, де можна більше про це змагання почитати, зареєструватись

Відмітити
0

Поки ще немає інфи. Дані взяті із календаря. Слідкуй за сайтом

п.с. зато є інфа про тренування на завтра-післязавтра :)

Відмітити
0

Голосіївську осінь перенесли на 31.10-01.11 - ми будемо в Денишах

Для тренування можна записатися ще на:
- 16-17.10 дистанції кубку Оніщука (18.10 Осінній лист) Бюлетень, хто може побігти в п’ятницю середню дистанцію, було б добре!
- 24.10 відкрита першість О-Клубу
- 8.11 відкрита першість МЦДЮТ

2 дистанції із 4х доступних обов’язково маєте пробігти
Ваша задача не пробігти дистанцію за супер-пупер час, а пробігти так, щоб мінімально раз губитися в лісі. Тобто краще бігти неспішним темпом, але чітко слідкувати де ви, ніж влупити, а потім роздуплятися, що ви вибігли за карту.

Все, на цьому можливість побігати гарно поставлені дистанції цього року закінчується. Навесні ми всі будемо зайняті своїми змаганнями та підготовками до виїздів і походів, часу на орієнтування не залишиться. Ну може 1-2 дистанції.
З вашої активності я розумію, що слова "хочу бігти змагання", "будемо мочити", "тільки хардкор" - то все залишаються словами.

Відмітити
0

Я в орієнтуванні абсолютно нічого не розумію. Я записався на школу орієнтування.
З приводу 03-04.10: бігти орієнтування, нічого в ньому не розуміючи, у команді (толпі) з не менше десяти невідомих людей - я такого не розумію. Можна просто побігати - ефективність буде вище.
Я хочу спочатку хоч чомусь навчитись, а потім вже щось робити, а не "робити х..ню а потім вчитись, як її робити не треба".

Відмітити
0

Костя казав всім участикам школи орієнтування пробігти хоч якось, щоб він знав над чим працювати і взагалі в кого який рівень) тому раджу побігти) Я он взагал пішком буду йти..

Відмітити
0

ну толпою там ніхто бігати не буде, а це особисті змагання... + вони для того щоб Костя розумів хто що вміє і як ефективніше проводити заняття і які дистанції нам ставити на тренуваннях... тому що в твоїх силах так і пробіжи.. помаліше, але старайся весь час вести себе по карті

Відмітити
0

Що в нас по цим змаганням? Може час поговорити? Бачу що відписалося 7 чоловік - на 1 більше.

Відмітити
0

там Вітя просився, щоб не бігти, бо навчання, тому все ок.
Приносьте сьогодні умови - розберемо.

Відмітити
0

там же на сайті умови та обговорення. Прочитайте уважно, там важливі штуки написані. Стас, напиши, будь ласка, для всіх результати наради!

Відмітити
0

Уже есть регламент на Листопад 27-29 ноября.
Собираю одну команду в хардкор класс (может быть хорошая погода, а может снег, еще хуже если дождь). Простите, расчлениться я не могу, а самим 36 часов будет не по приколу - без человека с опытом это будет бессмысленно и беспощадно.
Остальным очень-безумно рекомендую в класс Спринт на 12 часов дневно-вечернего побега.
Надо регистрироваться уже и платить стартовый взнос до 31.10, ибо потом он начинает дорожать.
Кто что хочет бежать? Пишите с указанием класса

Відмітити
0

Я бы хотел пробежаться хардкор. Я еще не полностью восстановился: поясница временами дает о себе знать.. Я не знаю, что там ждет. Что скажешь?

В любом случае Спринт побегу.

Відмітити
0

Тепло и легко там точно не будет, ноги напостой сырые, тонкий коврик, тонкий спальник-конверт на 4х, накрыться тентиком и задрыхнуть на час в лучшем случае - 2 раза за субботу-воскресенье. Тепло приносит только костер и движение!
Беги с Кириллом, чтоб я не переживала

Відмітити
0

Уважаемые, вам нужен особенный пинок. Организаторы вправе потребовать от вас увеличения стартового взноса, поскольку вы не зарегистрировались до 31.10!!!

Відмітити
0

Народ, кому ще потрібна страховка на змагання по орієнтуванню окрім Віті? (Страховки всі у мене)

Відмітити
0

Вітаю ваших дві команди з виконаним розрядом. Молодці.
Скажіть, хто у вас займається присвоюванням розрядів?

Відмітити
0

Віка все готує, але ми не спішимо, щоб на Голосіївський ліс не нагрібати високий ранг

Відмітити
0

Оскільки нараду представників поставили на вівторок, то тренування буле в середу 11.11 на 19:00 в корпусі

Відмітити
0

Отримала заявку на страховку на "Листопад":

З наших техно у всіх все готово, з класу Спринт треба зробити: Кручок, Кузнець (що по твоїх страховці? де вона?), Кириченко.
Страховка є: Жулковський, Ольховик, Крещенко. Планую вас застрахувати на наступному тижні, (місяць назад коштувало 33 грн.) прошу відписатись кому точно робити (поки це одна особа : Кручок І.).

Відмітити
0

у меня есть страховка от ТАСС, она у меня на руках, я ее делала перед открытием сезона(действительна до 14,03,16) вместе с Олей, Витей, и еще кем-то, по идее, она ж подходит?

Відмітити
0

Змагання видалися дуже гарними з точки зору відкритих в собі пробілів, як в техніці, так і в питанні контролю емоцій - є багато над чим працювати.
По етапах.
1) Переправа та перехід на паралельки:
Почали доволі гарно, продумали як після переправи будемо випускати першого уходити на паралельки і гарно розмістилися на ПСП між етапами і продумали, що здьорг треба робити в бік паралельок. І тут момент, якому я не приділив увагу, та не пам’ятаю: у який бік була закріплена переправа, тобто чи на ту сторону в нас був здьорг… Може ще й через це вона ледь здьорнулася.
Але у цілому вийшло дуже мотиваційно та епічно, коли ми таки її здьорнули та всі повалилися)) Але так краще не робити.. )
А, ну і я по землі проїхався... Рельєф галімий, не вистачило десь півметра просунути пруси. Зробив для себе висновок, що завжди треба видавати трохи більше - не обов'язково зтягувати полік на максимум - повинен бути якийсь запас.
2) Паралельки:
В цілому все було норм, але якось дуже повільно.. Щось конкретне виділити важко – просто дуже повільно.
3) Спуск:
У цілому без провтиків та дуже оперативно – вклалися в час – не пам’ятаю, чи є в нас штрафи.
4) Підйом:
Дуже повільно…
5) Вузли:
Ми навіть у ПКЧ вклались ))
Ну а я затупив з академічним – гарна наука.
А, ну і провтичена мотузка: я, вибігаючи останнім з вузлів, подивився що біля дерева на підйомі нічого нема і побіг далі – я не думав, що мотузка може бути на вузлах – цю зону я взагалі не аналізував – також наука на майбутне.
6) Спорт-спуск:
Наче все норм.
7) Траверс:
Тут мабуть краще останньому уходити не на кінці а на тому місці, де була карабінна удавка: відкріпив кінець перил та встібнув собі в грудь, ну а на хвості просто розв’язати вузол.
8) Крутка:
Ох… тут дуже багато усього зійшлося в одні точці часу. Я для себе зробив висновки, над чим мені треба працювати та працювати багато. Розписувати той п*дец, який там творився можна довго..
9) Маятник:
Зробили максимум в той час, який в нас лишився – норм.
10) Ноші:
Тут працювали плідно та швидко. В нас було не більше 9 з копійками хвилин часу. Щоб зробити таки його за 10 хвилин треба набагато більше тренуватись.
І, так, треба тренуватись із замірянням часу…
Ну і тут я вже психував, що через мене ми все прос*али та працював із психами – також недопустимо. Треба розуміти, що маємо те, що маємо і треба нормально працювати далі, щоб на наступних змаганнях зробити краще.
До речі, що там у нас наступне? )))

Відмітити
0

Штрафи не всі памятаю, в основному свої. Але деякі моменти є що стосуютсья в цілому роботи команди.

1. Пеереправа
- Полік дійсно треба було більше видати, або взагалі Єгор вибрав би. А то ти і сам дуже легкойого натянув. Руху по релєфу могло не бути впринципі, якби подумали про це) Добре що я пролетіла - тактика відправити хлопця першого і залишити дівчину і іншого хлопця на стартовому березу - була гарною ідеєю.Інакше могли б бути 2 руху по релєфу.
- По тактиці ми спрацювали гарно. Окрім того, що якщо хочетсья супроводжувати з груді, то самостраховку треба кріпити в точкову опору а не ППС. Точкових там не було, тому трохи не розраховувала, що треба буде додаткові дії робити)
- Що до здьоргу мені здалося, що на правильно сторону, тому що почало здьоргуватися гарно. Але як на мене ви вибирали дуже різко, що визвало хвилю з вірьовки і через що кінці почали крутитися навколо неї.

2. Паралелькі
- Я довго уходила. Треба зарання було повісити каталку на вус, або, якщо вже її там не має, то і забити на це. В результаті - ніяк не могла її вцепити в вус.
- Довго робилася дибілка, але впринципі здається ми надто довго не чекали, ми синхронно з цим чихлилися теж)) Егор запутав вірьовку - бо вірішив перебрати здьорг. Я прищолкувалася...ну і всяке таке)

3. Спуск
- Я пробігла ПСП - 6 б.
- Ми не скріпили біля опори для перших двух учасників здвоєні перила - не знала що потрібно.
- Здаєтсья нам ще поставили штраф за нескріплені кінці, принаймні я чула що нам це прокричали, але Єгор стверджував що все ок. Треба подивитися на результати поставили чи ні. І Єгор згадай як було. Можливо треба було їх закріпити в опору внизу, а ти не закріпив?

4. траверс Я пробігла по натянутим перилам. Тмоу можу лише сказати , дякую за гарні перила. Цього разу вони були досить гарно натянуті і по ним легко було іти)

5. Підйом
- Єгор, не розумію чому на всій дистації проблема було до тебе докричатися. Особливо на цьому етапі. Я піднялася на підйомі і нормально чула Женю. Отже чому ти нам не відповідав про страховку? Ну і робилася впринципі вона чомусь довго.
- Ще вірьовки внизу в нас в кучі були, добре, що ми швидко розібрались. Можливо причина - спільна опора на підйом і спуск...
- Ну і вмене тут була страховка в автоматі.

6. Вузли
- вузли в нас всі ок, про академічний Женя написав.
- так я вірьвоку залишила біля вузлів. Тому,що поки я їх вязала чуваки встигли лише витянути вірьовки на кучу після підйому. Я побігла бухтуватись, а їх відправила на вузли. Власне бухтватись з бухтою на собі це вже вищий левел напевно) Я не хотіла)) Я могла нагадати їм, але й вони могли подивитсия де ж третя вірьовка, якщо в мене лише дві) Я вважаю що це колективна лажа.
За це штраф не обявили ( ніхто не помітив). В судді теж нічого не стояло) Нам повезло, але нестача вірьовко змінила трошки тактику не на багато) По факту навіть полегшила роботу, тому що пригати на маятник не траба було з двома бухтами а лише з одною.

До речі не згодна що нам мали штраф ставити - його не оголошували на етапі, якщо ми вже на іншому етапі, або взагалі пробігли дистанцію, то вже пізно. Приклад цьому більш прості речі - карабіни. Команда, напевно КПІ, точно не з Глобуса - загубили карабін . Їм на фініш принесли карабін учасники іншої звязки. І суддя каже " Втрата спорядження -1б. Хоча я не поставлю, всетаки не оголошували." Тоді чим же відрізняєтсья вірьовка від карабіну? Як на мене нам чесно не поставили штраф, як і в інших не було поставлені схожі штрафи.

Це до того що там де нам випадково поставили в 13 балів на вузлах замість 3, через те що нашій звязці поставили суму штрафі обох хвязок команди, потірбно нагадати про ці 10 балів якщо вони впливають на результат.
Це опечатка і якщо говорити ну ладно ми ж вірьовку загубили то не хай будуть ці 10 балів лишніх(при тому що нам штраф за вірьовку не ставили) - вважаю хибною думкою.

7. Спорт спуск
Зрозуміли помилку з перилами на спуску - організували так як вимагали судді.

8. Крутка
- Ну тут чуваки з кільцем отожгли. А так нічого сказати)

9. Маятник
Часу в нас було мало, щоб його пройти. Підйом і крутка забрали в нас наш час. Тому не встиг пройти останій учасник і відповідно штраф за учасника і за вірьовки.
До речі, якщо б не спішити виявилося перепригнути маятник цілком реально, і якщо підпригнути на жумарі в момент польоту, а перший хто пригав витягуватиме, то як мінімум за двом можна було б не отримати штраф. Першому ж треба було дуже постартися.

10. Ноші
- моя помилка була , довішувати карабіни, щоб не було штрафа "ногі вище голови". Це просто піпець, така маленька помилка коштувала 3 б. в поірвняні з 40 балів за невкладання в час - нічого зовсім. І я не зогла прийняти правельне рішення. Якби я цього не зробила а зразу повісили б як планували то ми б встигли і отримали лише за привязування потерпілого до нош за кожну петлю - 9 б. Проте, жаль, що я цієї фішки не розуміла до старту. Я просто впринципі не знала що так можна, нам суддя підказав, як і решта командам, але якби я знала цей нюанс (наприклад подивиилася як проходять інші цей етап), то ми б спочатку звязали ноші і завішали потерпілого ,а поітм його привязували б.

Відмітити
0

- По тактиці ми спрацювали гарно. Окрім того, що якщо хочетсья супроводжувати з груді, то самостраховку треба кріпити в точкову опору а не ППС. Точкових там не було, тому трохи не розраховувала, що треба буде додаткові дії робити) - перевір це по настановам, не ведись на те, що кажуть судді - цього немає ніде. Самостраховка в неточкавій є тільки у страхуючого, а про супроводжуючого нічого немає

Про мотузку: коли команда біжить кросс-похід, забуває мотузку на етапі і уходить, то що їй вже не поставити штраф втрата спорядження, бо немає змого оголосили? Принцип: не оголосили, тому не ставиться, використовується, щоб за очі не наліплювали недоказуємих штрафів. Втрата спорядження чітко вказує чиє спорядження і кому ліпити штраф. Плюс, втрату спорядження можна поставити тільки тоді, коли команда пішла з етапу та не має змоги повернутися, тобто в недосяжності суддів і виходить, що ніяк не можна їй об’явити, що вона його втратила.

Про інше напишу пізніше

Відмітити
0

* ППС - опечатка, має бути ПСП
1. То можна в них крпитись і супруводжувати з груді?

2. Не знаю. Можливо дійсно так. Тоді треба вияснити можливо вони ці 10 балів за мотуску і поставили...

3. До речі, якщо учасник, який має бути пострадавшим скинув з себе петлю в зону етапа, це рахується допомогою?

Відмітити
0

До соревнований:
1. Завтик с веревкой с моей стороны.
Да, веревка оказалась не 60 метров, а 46(перемерил дома), к сожалению завснар дубков меня дезинформировал, а забрать раньше чем в воскресения я не мог, человек(у кого веревка) бил не в Киеве, а приехал только в воскресения утром.
2. Подготовка к соревнованиям.
За неделю до соревнований, наша связка собралась только 2 раза, в вторник - планировали стратегию, в пятницу - хорошо потренировались в зале.
В субботу бил только я и Женя тренировали носилки. К сожалению этого мало, я не сторонник тренироваться в субботу, но если мало времени то нужно тренироваться хотя бы до обеда (10:00-14:00).
В пятницу хорошо потренировались!!! Я когда шел домой даже начал думать что ми уже сработались, но похоже нам еще далеко до этого.
Еще би две тренировки как в пятницу и ми били бы отличной связкой.

Соревнования:
1. Переправа.
Все как на тренировки не считая сдерга, мне кажется что он бил не стой стороны, после сдерга все перепуталось, я начал распутывать веревки, пока Юля и Женя делали параллельки. Собрал конец веревки для сдерга паралелок в кучу и перебросил через ПСП, Затем повернулась Юля и получилось что сдерг не стой стороны, ми перебросили в правильную сторону и Юля ушла.
2. Параллельки.
Все стандартно.
3. Дюльфер.
Прибежал первым, сдвоил веревку и расправил, на двух концах завязал восьмерки и в стегнул в карабин и на полочку, когда спустился показ судье, штраф не ставили. Помну что Юля забила про ПСП. Вторим спустился Женя, я забрал у него веревку и в стегнул конец в петлю, а второй в себя. Спустилась Юля, затем сдерг, затем в стегнул вторую веревку в грудь и бил готов на подъем, Женя страховал не ту веревку, пока он перестегнуть на нужную потеряли время.
4. Подъем.
Поднялся по склону бистро, стал на самострах, крикнул, завесил базу, начал делать страховку и тут меня окружило трое судей и начали штрафовать, не замуфтованний карабин в груди(хотя это били перила), двойное использования карабина для страховки, перевесил карабин и что-то еще, и тут что-то Юля с Женей еще раскричались, что кричали я так и не понял, крикнул готово, начал страховать, судьи так и стояли вокруг и штрафовали, страховка одной рукой.
Не знаю сколько штрафных балов в общем на подъеме но все они мои. Выбрали веревки и кинули не сбухтованные.
5. Узлы.
Узлы без штрафов. Убежал вторим, забрал одну сбухтованную веревку.
...
8. Крута наклонка.
Спустился вторим, Женя завесил базу и пропустил свою веревку через карабин, остаток веревки кинул не стой стороны, а конец в стегнул в себя - уже не правильно, я спустился с веревки и выбираю свою страховку и спрашиваю где конец, Женя явно растерялся, тут еще 2-3 человека что-то советуют, я жду думаю шас Женя все сделает, выбрал веревку дал Жене, крикнул крепи, Женя скрепи два конца двух веревок карабином, Юля кричит, Женя явно растерялся, я кричу встань на сам, Женя становится на сам, я дал середину его веревки в руки и сказал вежи восьмерку, выстегнул его веревку из карабина и в стегнул свою, завязал восьмерку скрепили кольцо, но концы двух веревок еще в карабине, Юля кричит, я снял карабин и развезла узлы и только потом ми начали спуск Юли.
Женя явно растерялся, еще я на него раскричался и Юля. Как только тактика меняется Женя сильно теряется.
...

Вывод: Как готовились к соревнования - такой результат и получили.

Відмітити
0

Zilog написав:
До соревнований:
1. Завтик с веревкой с моей стороны.
Да, веревка оказалась не 60 метров, а 46(перемерил дома), к сожалению завснар дубков меня дезинформировал, а забрать раньше чем в воскресения я не мог, человек(у кого веревка) бил не в Киеве, а приехал только в воскресения утром.

Егор, если б завснар прошлых сезонов следил бы за веревками и не ленился их мерять и маркировать такой бы ситуации не было - имеенно с его слов все думали что там 60-ка, поэтому прежде чем кидать в других - надо сначала посмотреть на себя.

как мне досталось от тебя, на веревках ниодного маркера - тока армированный скотч на концах:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Jxhl2hGletw75G6HsYiwUiYIVgQh_633Hr1HzPGxPIQ/edit#gid=0

как моглобы быть чтоб не было подобных завтыков:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ovDUwHX_g72Y65zp5gAV6un0qzs7wCgto7WEe5kfFFQ/edit#gid=0

ЗЫ: Люда и Кентавры пожаулуйста извините за оффтоп, дальше эту тему в этом форуме продолжать не буду.

Відмітити
0

І ще з приводу тренувань: мені дуже подобається, коли ми на першому (умовно) тренуванні збираємось (саме не в залі а у іншій обстановці) і розписуємо тактику, розжовуємо усе і тільки потім вже тренуємось. Це була ідей Юлі - Юлі взагалі великий респект :) і за це окремо :)
Також я б друге тренування (перше з мотузками) або просто хоча б один раз проходив дистанцію майже пішки. Коли я біжу перший раз я намагаюсь запамятати, на чому в мене був витрачений зайвий час, щоб наступного разу прискоритись, але коли прибігаю на кінець, то початок вже затирається і, як результат, покращення йде дуже повільно.
Може це й зайве і ті, в кого більше досвіду можуть і на бігу запам'ятовувати, на чому можна пискоритись, але в мене поки так не виходить...

Відмітити
0

Ось, що є для нас актуальним на цей сезон, прошу відписатись хто що буде бігти і судити:

1. Кубок МКС-2016 на штучному рельєфі 12-13.03 (2 клас), склад: по дві зв'язки (1 дівчина обов'язково) тобто 4 особи, внесок - 150 грн. з команди. Реєстрація - до 02.04!
https: / / vk . com / kubok_mks_2016
• «Рятувальні технічні прийоми» – командний залік;
• «Гірські перешкоди» – командний залік;
• «Особиста дистанція» – особистий залік.
Досить цікаво, але часу мало, проте є ця неповна неділя і трішки наступної для підготовки, треба походити на скалодром!

2. (обов'язково!) Відкриття сезону 20.03, склад: 8 осіб(2 запасних), суддя;
Попередня заявка: до 15.03
http://www.tkg.org.ua/node/33380

3. МКС по горке (Дениші, зв'язки) 2-3.04, склад: 2 особи;
http: / / vk . com / mks_dnsh

4. (обов'язково!) Чемпіонат Києва 23-24.04 (3 клас), склад: 7 осіб, суддя.
Попередня заявка до 18 ківтня, внесок - 180 грн. з команди.

Смуга перешкод - http://www.tkg.org.ua/files/umovy_dystanciyi_smuga_pereshkod_iii_klas.pdf
Рятувальні роботи/крос-похід - http://www.tkg.org.ua/files/spas3kl_poperedni_tpt_chempkiev_2016.doc

Відмітити
0

1. Біжу 4 клас лічку, звязки і командну - поки не знаю
2. Коліно ще не в силах бігати крочпоходи, тому ні
3. Мкс так, теж лічка 4 клас, про командну дичтанцію не знаю
4. Командні - якщо крос похід - ні, полосу чи чпаси - так

Відмітити
0

На найближчі 3 тижні часу на додаткові тренування під змагання не маю, якщо буде команда що розпише тактику за день два, кілька раз пройде дистанцію і на змагання (так для змагального досвіду), то я за, якщо ні тоді судитиму

Відмітити
0

Натаха, смотри, судя по всему мы МКС в Денишах сливаем. А вот ЧК бежать будем. Поговорим об этом в среду 23.03

Підписатися на Коментарі для "Змагання 2015/2016"