Хроніки турклубу "Глобус"

Команда "Уран". Із грамотою -- тренер Роман СаковКоманда "Уран". Із грамотою -- тренер Роман СаковЗ тих пір, як я потрапила до “Глобусу”, свій час рахую не роками, а тренувальними сезонами. Тому розповідь про події та досягнення клубу розпочну з початку сезону 2014/2015. У вересні пройшов традиційний вечір набору новачків. Народилося три нові команди: “Момент істини”, “Хід кентавра” та “Сагарматха”. У травні вони беруть участь у тренувальному поході Карпатами – це обов’язкова «сходинка» перед великими горами. Загалом, у цьому сезоні в клубі тренується 14 команд різного рівня підготовки.
Наприкінці вересня відбувся клубний виїзд на природу, до села Жорнівки неподалік Києва. Багато новачків уперше ночували в наметах. Розважались активними іграми та змаганнями.

Протягом року команди тренуються 2-3 рази на тиждень. Заняття складаються з фізичної (біг, вправи), технічної (мотузкова техніка) та теоретичної (лекції досвідчених туристів) підготовки. Новачки вивчали вузли, тренувались у переправах, спусках та підйомах по мотузці. Старші команди - відточували свої технічні навички, адже досконалість не знає меж.

19 жовтня спортсмени нашого клубу провели змагання “Осінній лист”. У молодшому класі ІІ місце посіла команда “Сагарматха”, у старшому класі ІІІ місце - команда “Уран” (тренер - аспірант ТЕФ Р.Саков). Цікавим експериментом був виступ нашої дівчачої команди “5Д”. Якби розігрували приз глядацьких симпатій, вони його неодмінно б отримали.

Щомісяця в ауд. 402 спорткомплексу КПІ проходять вечори зустрічей з мандрівниками. Вхід вільний. Збираються не лише політехніки, а й туристи з інших клубів, ветерани. Особливо цікавою та насиченою була розповідь про літній табір “Глобус” від кандидата в майстри спорту, одного з інструкторів табору та тренерів клубу Богдана Грабця.

На початку листопада - традиційний клубний виїзд на скельний масив села Дениші, Житомирської області. Долали скельні маршрути, опановували спортивне орієнтування з компасом та мапою, вчилися організовувати станції на скелях. Вечорами відпочивали біля багаття.

28-30 листопада ТК “Глобус” організував та провів найяскравіші та найоригінальніші змагання сезону - “Київський листопад”. Часто жартують, що його варто перейменувати на “Київський снігопад”, оскільки уже кілька років поспіль під час змагань іде сніг. Учасники змагань командами (3-4 особи) долали дистанції протягом 12 і 36 годин. Перша складалася зі спортивного орієнтування, пошуку контрольних пунктів та нескладних технічних завдань. Друга додатково включала низки складних технічних етапів з елементами рятувальних робіт. Перше місце у 36-годинному забігу завоювала команда “Джа” (капітан - Андрій Бузулук, студент ФЕЛ), друге - “Колеса”, обидві з нашого клубу..

4-10 січня відбувся клубний зимовий виїзд до карпатського табору “Глобус”. Тренувалися ходити по снігу та боротися з холодом, щоб підготуватися до високогірних походів.

На скелях масиву СабарівНа скелях масиву Сабарів
8-9 березня організували виїзд у Вінницю на скелі масиву Сабарів, де учасники клубу вдосконалювали свою скельну техніку.

15 березня команди нашого клубу взяли участь у змаганнях “Відкриття сезону”. Перше місце в молодшому класі посіла команда “Протуберанці”, друге - команда “Уран”.

26 березня відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу, організованого Українською асоціацією активного та екологічного туризму. Турклуб КПІ “Глобус”, єдиний із номінантів, переміг одразу у двох номінаціях: “Кращий турклуб року” та “Краща школа підготовки кадрів активного туризму”. Організатори запросили виступити на круглому столі, де нас представив Богдан Грабець (ТЕФ).

Черговим досягненням березня стали призові місця на Чемпіонаті України з походів 5-6 категорії складності. Похід Олексія Келіна Центральним та Північним Паміром посів друге місце, а похід Анастасії Волкової Північно-Західним Паміром - третє місце.

28-29 березня наші спортсмени взяли участь у змаганнях Кубку МКС на скельному масиві села Дениші. На дистанції зв’язок друге місце вибороли Євгеній Столбовий та Олександр Керов (ФПМ), а Олександр ще й посів третє місце на особистій дистанції.

4-5 квітня ми взяли участь у Чемпіонаті Києва з пішого туризму. Команда “Протуберанці-молодші” виграла Кубок Києва, команда “Момент істини” посіла 2-ге місце на крос-поході 3 класу. На дистанції крос-походу 4 класу 2-ге місце посіла команда “Протуберанці-старші”. Цікаво, що команда “Момент істини” тренується лише перший рік, а по результату обігнала багато старших команд.

19 квітня ми вперше провели півмарафон “Космос” у Пущі-Водиці. Для тих, хто лише починає бігати, була організована дистанція 10 км.

Попереду - травневі походи, Чемпіонат України. Влітку - походи на Тянь-Шань, у Приказбеччя, Румунські Карпати та інші цікаві райони. Наш сайт - www.tkg.org.ua.

Долучайтеся до наших рядів! Ні тренування, ні змагання, ні розважальні заходи не є комерційними. Чекатимемо усіх бажаючих, незалежно від рівня підготовки, у вересні.

Автор: Маргарита Сакова, голова інформаційного відділу турклубу “Глобус”

верстка у pdf

Коментарі

Підписатися на Коментарі для "Хроніки турклубу "Глобус""