РЕГЛАМЕНТ зльоту туристів міста Києва

"ЗАТВЕРДЖУЮ"
Президент Київської міської
Федерацій спортивного туризму


________________Ю.Бабенко
?16? квітня 2014 р.

РЕГЛАМЕНТ

зльоту туристів міста Києва

1. Мета та завдання змагань
1.1. Зліт спортиних туристів м.Києва (далі - змагання) проводяться з метою подальшого розвитку і поулярізації масового спортивного і оздоровчого туризму в місті Києві,демонстрації можливостей міста Києва в якості привабливого туристичного обєкту для масового активного туризму, а спортивного туризму як дієвого засобу розвитку духовності і фізичного стану всіх верств населення.
1.2. Головні завдання змагань:
- визначення досягнень команд з різних видів спортивного і оздоовчого туризму;
- пропаганда і популяризація спортивного і оздоровчого туризму серед широких верств населення як засобу їх постійного духовного і фізичного розвитку,ведення активного способу жиитя;
- демонстрація можливостей міста Києва і його туристичної інфраструкрури по наданню послуг населенню засобами спортивно-оздоровчого туризму.
2. Терміни і місце проведення
Змагання проводиться 31 травня - 1 червня 2014 року в місті Києві на території ?Гідропарку?,на базі інфрастурного комплексу для проведення заходів спортивного і оздоровчого туризму і культурно-мистецьких заходів для громадських організацій міста.
3. Організація та керівництво проведенням змагань
3.1. Загальне керівництво підготовкою і проведенням змагань здійснюють Департамент фізичної культури та неолімпійських видів спорту, Київська міська федерація спортивного туризму (далі - Федерація).
3.2. Безпосереднє проведення змагань покладається на головну суддівську колегію (надалі - ГСК), затверджену Федерацією.
Головного суддю змагань за поданням Федерації затверджує Бабенко Ю.І. Змагання проводяться відповідно до Єдиного календарного плану спортивних заходів м.Києва на 2014 рік та згідно з чинними Правилами змагань зі спортивного туризму (надалі Правила), затвердженими наказом Мінсім?ямолодьспорту України від 24.04.2008 р.
4. Учасники змагань
4.1. До участі у змаганнях допускаються команди шкіл, навчальних закладів всіх рівнів, спортивних і туристських клубів, організацій, спортвних товариств, дитячо-юнацких центрів і інші. Кількість команд не обмежена.
4.2. До участі у змаганнях допускаються всі спортсмени,спотривна кваліфікаціція яких відповідає вимогам Правил відповідно до складності дистанцій.
Склад команди - не обмежується по кількості, але не менше 4 осіб, при чому не менше однії особи жіночої статі.
Спорядження для команд забезпечується самими командами.

5. Програма змагань.
5.1. Змагання проводяться в спортивній і конкурсній програмах, проведенням майстер класів.
Спортивна програма проводиться на дистанціях з пішохідного, гірського, велосипедного, водного видів спортивного туризму та спортивного орієнтування. Змагання - особисто-командні і командні відповідно до видів змагань, всі дистанції 1-3го класу.
Конкурсна програма проводиться в таких конкурсах:
- на кращу візуальну презентацію (або рекламну композицію) клубу,секції та їх діяльності;
- на кращій звіт про спортивний похід;
- на кращій номер самодіяльної пісні, поезії, пантоміми, танцю;
- конкурс фотографій;
- конкурсні змагання туристичних родин з дітьми ;
- конкурс-ярмарок комерційних послуг засобами спотивного,оздоровчого і дитячого туризму;
5.2. Відповідальність за якість та безпечне використання командного та особистого спорядження несе представник команди та самі учасники відповідно.
5.3. Відповідальність за підготовку учасників команд та дотримання учасниками вимог правил безпеки під час змагань несуть представники команд.
5.4. Програма проведення змагань.
31 травня
9.00 - 10.30 - робота мандатної комісії;
11.00 - Відкриття змагань;
11.30 - змагання на дистанціях з видів спотивного туризму, конкурсна програма.
1 червня
8.00-15.00 продовження змагань на дистанціях і конкурсної програми;
16.00-підведення підсумків, нагородження учасників, закриття змагань.

6. Проїзд і розміщення учасників зльоту
Проїзд до місця зльоту метро до станції ?Гідропарк?. Далі пішки перхід через ?Венеціанський міст? а далі в обхід заливу лівочуч від мосту. Схема додається.
За погодженням з ГСК можливо розміщення в наметах на місці проведення змагань (за умови не розведення багать).
При проживанні в польових умовах необхідно мати відповідне спорядження - намети, спальники, туристські килимки, примуси та інше обладнання для автономного приготування їжі. Можлива організація харчування учасників в кафе і закладах харчування інфрастури ?Гідропарку?.
7. Безпека та підготовка місць проведення змагань
Підготовка місць проведення змагань здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 18 грудня 1998 року - 2025 ?Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів?.
8 Умови визначення першості та нагородження переможців та призерів
8. Місця команд на всіх дистанціях визначаються згідно з Правилами змагань зі спортивного туризму.
При рівності результатів перевага надається команді, яка має меншу кількість штрафних балів.
Місця команд у загальному заліку спортивної прогами визначаються сумою відносних результатів на окремих дистанціях. Команди, що не мають заліку на окремих дистанціях отримують до заліку штрафний результат на 50% більший за найгірший заліковий віднсний результат виступу команд. При рівності результатів перевага надається команді, яка має кращий результат на дистанції гірського туризму.
Конкурсна програма проводиться без загального заліку. Залік проводиться по окремим конкурсам.
Проводиться окремий залік по районах міста Києва. Загальний залік по районах проводиться за сумою балів по конкурсній і спортивній програмах. Бали нараховуються за кожну залікову команду - 1 бал, за команди, які посіли перше місце в конкурсній або на спортивних дистанціях - 5 балів, друге місце - 4 бали, третє місце - 3 бали. Кращий результат визначається за більшою сумою балів.
9. Умови фінансування заходу та матеріального забезпечення учасників.
Витрати на відрядження учасників, суддів від команд та тренерів представників (страхування, проїзд в обох напрямках, оплата за проживання, харчування, добові, прокат, придбання спорядження тощо) здійснюються за рахунок коштів організацій, що відряджають та інших позабюджетних коштів.
10. Терміни та порядок подання заявок на участь у змаганнях.
10.1. Попередні заявки на участь команди у змаганнях надаються не пізніше ніж за 5 днів до початку змагань на електронні адреси:
- до 27 травня;
- 2273166@gmail.com , моб.(050) 381 75 14 або zlatskiy@ukr.net . моб. (097) 886 88 20
10.2. Для участі у змаганнях до мандатної комісії в день приїзду подаються: іменна заявка за встановленою формою, підписом лікаря; копія паспорту (свідоцтво про народження), класифікаційні книжки, страхові поліси.
10.3. До змагань допускаються команди та учасники, які підтвердили в установлений термін свою участь.
10.5. Оперативна інформація про кількість учасників, кількість регіонів та призові місця команд-учасниць надається у день закінчення змагань (не пізніше) 8:00 наступного дня.
10.6. Протоколи з результатами змагань, оригінали заявок, звіт головного судді, подаються протягом 5 днів після закінчення змагань.
10.7. Нарада ГСК з представниками команд відбудеться 27 травня 2014 року о 19 годині в приміщенні турклубу ?Робінзон? за адресою вул.Будівельників 32/2

Цей регламент є офіційним викликом на змагання.
Департамент фізичної культури та неолімпійських видів спорту.
Київська міська федерація спортивного туризму.

Коментарі

На жаль у зв?язку з непередбачуваними обставинами Зліт туристів м. Києва(31.05-1.06) довелось перенести на осінь.
Дата проведення Зльоту туристів м. Києва восени 21 вересня! Новий Регламент, Умови та інше буде оголошено на початку вересня.

Підписатися на Коментарі для "РЕГЛАМЕНТ зльоту туристів міста Києва"