Новини з Паміру, Алтаю, Карпат

Група Богдана Савчинського (гірський 5 к.с., Східний Памір) сьогодні ночує на річці перед пер. Чоттукай Південний (2А-2Б). Сьогодні ж таки пройдений пер. Депше Східний (1Б, 4790) та однойменний каньйон. Днями група відвідала бадахшанські коші (іліа), де пригостилася м'ясом яка та покупалася у великому озері Сарез. Детальніше

Група Тетяни Моянської (пішохідний 5 к.с., Памір) іде трохи випереджаючи графік. Пройшли пер. Туристів Дніпропетровська (2А). Зараз стоять на злитті рік Ростовдара та Дармаідован. Зранку спробують перейти ріку та дійти до заброски, звідки збираються на пер. Славутич (2Б).
Погода хмарна, дме прохолодний вітер. Льодовики наразі відкриті, снігу мало, на кожному перевалі доводиться вішати багато мотузок. Частина стежин зруйнована зсувами, зустрічаються і плавкі морени. Попри це, всі сповнені оптимізму, а попереду очікує завершальна частина та родзинка походу.

Група Олени Трегубової (гірський 3 к.с., Алтай) стоїть на оз. Синє під пер. Буревісник (2А). Вчора забрали заброску, погода гарна.

Групи пішохідних 1 к.с. Карпатами - Івана Білича та Олексія Ігнатенка - сьогодні закінчили походи у Маняві та Осмолоді відповідно, завтра будуть у Києві. В горах залишилася група Віталія Сущука, яка сьогодні піднімалася із с. Берестечко на г. Смотрич за гарної погоди.