Бути чи не бути?

Відмітити
0

Просте обговорення не більше і не менше. Не виставляйте до мене якісь імхо за цю темку, просто вразило до глубини душі.
Нещодавно подивилася фільм Everest: Beyond the Limit (Эверест: За гранью возможного). Напевно більшість з вас його бачили, але мене ця стрічка не залишила спокійною. А особливо випадок смерті одного альпініста повз якого пройшли більше ніж 40 людей і залишили на вірну смерть. Мені просто цікава ваша думка, що більш варте - спроба підкорити "Вершину світу" чи допомогти людині, можливо яка й завідомо не має жодних шансів. Що могло б взяти гору - ваші якісь амбіції переможця чи можливо не такий амбіціозний акт жалощів.
Я розумію кількість грошей і Які спроби роблять люди, щоб досягти такого досягнення, але чи варто йти до мети через трупи?
І взалі пісдя цієї стрічки з"явилося стільки "гарячих" питань починаючи від сміття на Евересті до того факту, що шарпи напевне реально крутіші ніж самі "масові" альпіністи...
Парочка статей до теми
http://prox.com.ua/articles/415-goryashhie-tury-na-yeverest.html
http://www.ogoniok.com/4949/15/

Відмітити
0

сидя перед телевизором действительно легко рассуждать...

http://ibigdan.livejournal.com/6944667.html

пару цитат от туда:

?В таких экстремальных ситуациях каждый имеет право решать: спасать или не спасать партнера? Выше 8000 метров ты полностью занят самим собой и вполне естественно, что не помогаешь другому, так как у тебя нет лишних сил?. Мико Имаи.

?Невозможно позволить себе роскошь нравственности на высоте более 8000 метров?

Відмітити
0

эта тема обсуждается на таком кол-ве сайтов и комментарии настолько одноообразны, что достаточно прочесть первую сотню и сделать выводы для себя...

Підписатися на Коментарі для "Бути чи не бути?"