Новини від груп

Група під кер. Анастасії Волкової (гірський, 5 к.с., Центральний Памір) вийшла на зв'язок та повідомила, що пройшли пер. Кашал-Аяк (2А, 4330) за два дні, довелося ночувати в льодопаді. Зараз знаходяться на льод. Федченка.

Група під кер. Тетяни Моянської (гірський 4 к.с., Фанські гори та Гісарський хр.) повідомила про завершення першої - акліматизаційної - частини походу, що проходила відрогами Гісарського хр. Останніми днями були пройдені перевали Чотирьох (1Б, 4060), Стажерський (2А, 4420) та зв'язка з двох перевалів Бузговат - Східний та Західний (н/к, близько 3200). Наразі група забрала заброску на оз. Іскандеркуль та розпочинатиме основну технічну частину маршруту. Погода нарешті налагодилася. Обіцяли вийти на зв'язок за 3-4 дні.

Група під кер. Олексія Гоголєва (пішохідний 1 к.с., Болгарія) втаборувалася на оз. Муратово. Настрій чудовий. Знищено чимало чорниці.

Група під кер. Дмитра Михальчука повідомляє, що рухаються згідно плану. Пройшли перевали Адамташ (1Б, 4000) та Казнок Західний (2А, 4060). Найближчим часом планують пройти зв'язку перевалів Сурх - Лінкор та забрати заброску.
Погода хороша. Зустрічають багато туристів.