Історія одного клубу. Вибір сильних духом

Перша сторінка статті у газеті студради КПІ
Друга сторінка статті у газеті студради КПІ

Класно, коли спорт об'єднує. Ось і тепер спільна ідея зібрала навколо себе добру сотню людей, між якими, на перший погляд нічого спільного немає і бути не може. Студенти та випускники, викладачі та аспіранти кілька разів на тиждень приходять до стін Альма-Матер, щоб зустрітися в рідному клубі.
Всіх цих людей поєднує любов до гір. Вона з'являється з першого погляду, першого кроку, першого подиху і не полишає до останніх днів. Повернувшись додому, спустившись на землю, такі люди знаходять своїх однодумців тут: Так відбувається зараз, так було і в 1951 році. Саме відтоді бере свій початок історія туристичного клубу ?Глобус?. Засновниками та натхненниками туристичної роботи у ВНЗ були В.Р. Шеляг, а згодом Володимир Саратовцев.

Турклуб активно функціонує і тепер. Зараз він офіційно налічує більше 70 членів, скільки неофіційних - важко сказати.
але його двері постійно відчинені для тих, хто хоче пов'язати своє життя з горами. Глобусята ходять у походи, беруть участь у змаганнях, здобувають спортивні розряди, обмінюються туристичним досвідом, навчають молоде покоління. У клубі щотижня відбуваються заняття школи туристичної підготовки, щомісяця - клубні вечори, щороку - конкурс звітів, нарисів та фоторепортажів; змагання різних рівнів, команди клубу постійно ходять у різнопланові походи, у найрізноманітніші куточки нашої планети.

Тільки у попередньому навчальному році команди клубу стали переможцями та призерами змагань: Чемпіонатів Києва по техніці гірського та пішохідного туризму та обох Чемпіонатів України, Кубку Федерації спортивного та оздоровчого туризму, а також мультиспортивних перегонів: Х-Крим 2008 та Х-Winter 2009 та багатьох інших кубків і змагань.

Зараз члени клубу активно готуються до весняного сезону змагань та запланованих весняних і літніх походів.

Якщо ви бажаєте стати членом турклубу ?Глобус?, отримати море адреналіну від участі у змаганнях, відкрити для себе нові країни та нові горизонти, заходьте на наш сайт www.tkg.org.ua, вибирайте собі керівника та приходьте до нас або звертайтеся до Кудлай Наталі за тел. 067-527-18-56.
Підписатися на Коментарі для "Історія одного клубу. Вибір сильних духом"