ВелоФлешМоб (акции)

Відмітити
0

Всім велосипедистам, майбутнім двоколісним ) та співчуваючим!!!

Асоціації велосипедистів Києва розпочинає акцію-спробу зробити наше місто зручнішим для велосипедистів.
А саме, треба подзвонити в мерію (за різними телефонами) і у різних чиновників поцікавитися, коли будуть велодоріжки.

1) У будь-який робочий день подзвонити за телефоном:
а) Головне управлiння транспорту: тел. 278-22-41
б) Вiддiл дорiг, велотранспортування та пiшохiдних шляхiв в ГУ транспорту (відділ безпеки дорожнього руху): тел. 235-64-95
в) КП "Киiвдорсервiс": тел. 248-12-96, 248-12-37 (це КП є вiдповiдальним виконувачем розпорядження ?886)
г) Служба допомоги мера киянам: тел. 15-51
2) Спитати. Наприклад: ?Добрий день, мене звуть Вадим, я велосипедист. Чув, що вже рік дiє розпорядження мера про облаштування велодоріжок, тому хочу спитати - коли будуть велодорiжки??
3) Якщо вас вiдправлять за iншим номером - дзвоніть за iншим.
4) Дiзнайтеся остаточну вiдповiдь. Не зважайте, якщо будуть бурчати. Ми маємо право знати.
5) Опишіть свої пригоди та відповідь мерії на сайті www.avk.org.ua у розділі "Вона - відповідає" та на www.velokiev.com. Мабуть, це буде щось цікаве :о)

Мета акції: нагадати співробітникам мерії, що нам не байдужі їхні дії та рішення у цьому питанні, що пам"ятаємо і чекаємо від них змін на краще :о)

Асоціація велосипедистів просить вас не лишатися байдужими і допомогти зробити Київ зручним для велосипедистів http://www.avk.org.ua/

Відмітити
0

Велосипедисты Киева предлагают изменить Правила дорожнего движения

Члены Ассоциации велосипедистов Киева (АВК) зарегистрировали в Департаменте ГАИ свои предложения по изменению Правил дорожного движения

По словам активистов, если поправки будут учтены, велосипедисты смогут безопасно передвигаться по столице. Одно из предложений касается возможности выделения отдельных полос на дороге для передвижения велосипедистов - так называемых ?вело полос?.

По словам главы Ассоциации Виктора Загребы, это позволит избежать ДТП с участием велосипедистов. Еще одно предложение касается возможности выполнения велосипедистами левого поворота, что сейчас возможно только на дороге с двумя полосами и без трамвайных путей посредине.

Также АВК предлагает разрешить велосипедистам двигаться по двое и по тротуарам, и определить, как перевозить детей на велосипедах, пишет Газета по-киевски со ссылкой на Лигу.

Кроме того, Ассоциация предлагает утвердить специальные дорожные знаки для велосипедистов. В частности, ?узкое? и ?низкое место?, ?обгон двухколесных запрещен?, ?левый поворот для велосипедистов?, ?место для остановки велосипедистов?.

В АВК также полагают, что велодорожка и велополоса должны быть выполнены из асфальта красного цвета, и предлагают установить специальные велосипедные светофоры.

Напомним, в декабре прошлого года Киевсовет утвердил программу развития велосипедных дорожек в столице, согласно которой до 2012 года в городе планируется обустроить 17 велосипедных дорожек по 17 маршрутам.
http://focus.ua/kiev/98322

Відмітити
0

Київські велосипедисти просять не забути прокласти велодоріжку на мості Патона під час його ремонту.

Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.
Листа із проханням прокласти велодоріжку на тротуарі моста велосипедисти надіслали заступнику мера Денису Бассу, Головному управлінню транспорту та компанії "Київавтодор", яка має проводити ремонт.
Больше - тут http://community.livejournal.com/velo_ua/18937.html

Відмітити
0

Одесские пляжи теперь охраняют студенты на велосипедах

Эксперимент в Одессе: курортное побережье Черного моря вместе с милицией отныне патрулируют и гражданские лица на велосипедах.
Официально такие велопатрули называются "общественным формированием по охране порядка". Это студенты, ведущие спортивный образ жизни и желающие провести время с пользой для себя и для общества. Из Одессы - Андрей Анастасов.
От милицейских велопатрулей этих ребят отличают ярко-желтые футболки. В каждом наряде - по два студента. Их задача - охрана порядка на одесских набережных.

Больше тут - http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2010/06/05/691399.html

Фото - http://www.odessa.ua/ru/news/27787/

Відмітити
0

Киевский городской совет принял решение обязать руководителей (собственников) супермаркетов, мегамаркетов, торгово-развлекательных центров, спортивных центров города создать бесплатные стоянки для велосипедов и мотоциклов на базе существующих автостоянок.

http://podrobnosti.ua/economy/2010/10/07/721241.html

Відмітити
0

Засідання Ради Асоціації велосипедистів

27 листопада пройдуть на Загальні збори Асоціації велосипедистів Києва, які пройдуть 27 листопада
Форма реєстрації http://www.avk.org.ua/uk/forma-zapisu-na-zz.html (прохід на збори лише за списками)

Кожний бажаючий може балотуватися у члени Ради Асоціації велосипедистів до сьогоднішнього вечора :)
Ось форма для реєстрації: http://www.avk.org.ua/uk/anketa-v-radu-avk.html

Повідомляю вам, що до четверга на сайті АВК до вас надійде вся попередня інформація, яка буде представлена на зборах, а саме:
- зміни до статуту АВК,
- річний звіт про нашу діяльність у 2010 році,
- кандидати в члени Ради,
- стратегічний план роботи на три роки
- та на найближчий рік.

Відмітити
0

"Кияни та гості міста принесли з собою державні прапори, розписували обличчя синьо-жовтими кольорами, прив'язували на одяг стрічки. Група молоді, яка йшла з правого берега, тримала в руках аркуші паперу формату А4 з літерами, які собою складали напис ?Західно-українська народна республіка?. З протилежного боку, відповідно ?Українська народна республіка?. Водії автівок, які в той час проїжджали мостом, сигналили на підтримку учасників акції. До заходу також долучилися велосипедисти, які постійно кружляли мостом в обох напрямках"

Відмітити
0

Концепція:
Тільки дівчата.
?Спідниці, сукні, шалики, капелюшки, кольорові колготи, квіточки.
Можна, хто вміє, прикрутити кошик на кермо. Відповідно, з?являються цуцики, квіточки, овочі, яблука, сумочки тощо.
Хто може, вдягає туфлі на підборах. Хто не може - просто взуття, яке по стилю підходить. Ніяких контактів!

Коли:

14 травня, субота, 12:00

Де:
Стартуємо від метро "Хрещатик", проїжджа частина Хрещатика.
Маршрут: Хрещатик - Площа Льва Толстого - Володимирська - Михайлівська площа - Десятинна - Пейзажна алея - Артема - Львівська площа - Смирнова-Ласточкіна - Верхній вал (Нижній вал) - Костянтинівська - Контрактова площа.

Старт об 11:55 біля Українського дому на Європейській площі, адреса: Хрещатик, 2.
Їдемо як на Велодні, потім від Михайлівської по Десятинній, повертаємо на Володимирську, там звертаємо у провулок, де кафе "Ольжин двір", виїжджаємо на Пейзажну алею. З Пейзажної виїжджаємо на Артема, далі до Львівської площі, там повертаємо на Смирнова-Ласточкіна - і вниз-вниз-вниз. Далі по одному з Валів їдемо до Костянтинівської (тут будуть трамвайні колії), потім до Контрактової.
Бруківки немає, кілька бордюрів по дорозі.

Фініш: пам?ятник Сагайдачному.

Реєструйтеся!
http://www.facebook.com/event.php?eid=126208047455426

Відмітити
0

Фотоотчет о всеукраинсокй акции:)

Киев-

Львов -

"?100 дівчат - це тільки в Києві. А у Львові були 71 дівчина і один хлопець у спідниці, і ще по 10-20 були в Херсоні, Донецьку та Одесі! В Харкові "

Відмітити
0

Акція проти проїзду джипів по заповникам
2 липня, у день старту джипів з Хрещатика до Шацьких озер (Ukraine Trophy 2011), екологічні активісти провели акцію, попереджуючи водіїв про заборону заїжджати в заповідники Поліський та Рівненський, що є у них на маршруті.

Фоторепортаж http://www.facebook.com/media/set/?set=a.214371568599860.46054.100000810562413

Деталі акції "Я ПРОТИ!"
Соцмережі проти Януковича http://www.telekritika.ua/media-suspilstvo/media-i-vlada/2011-07-01/64004

Дописи
http://www.pravda.com.ua/news/2011/06/24/6327209/
http://www.necu.org.ua/200-djyperiv-p-zapovidnykah/
http://www.causes.com/causes/621943
http://www.segodnya.ua/news/14262332.html#form_registr

Відмітити
0

Маєш у шафі сукню в клітинку, краватку, або... кілт? Вдягайся у клітинку і поїхали по місту насолоджуватися цією весною - на велосипеді!

Покажи перехожим, що на велосипеді можна їздити будь-куди: на вечірку, в театр або на шотландський фестиваль. Хай твоє вбрання буде стильним, а велосипед - улюбленим.

Мета Велопараду - показати, що їздити на велосипеді цікаво, приємно та корисно, і для цього необов'язково вдягати спеціальний спортивний одяг, якщо ви цього не хочете. Велосипед - неодмінний атрибут хорошого життя, який робить нас швидшими, здоровішими і дуже стильними. Хай нас буде більше - і хай життя стає яскравішим!

Умови участі:
- велосипед
- одяг в клітинку
- ні спортивному одягу

Для власників велосипедів у клітинку будуть подарунки.
Для найбільших стильних учасниці та учасника у клітинку - теж подарунки.
Запрошуємо українські міста долучитися до Велопараду у клітинку і провести його спільно з нами (12 іншими містами).

Коли: 18 травня 2013, 12:00
Де: Київ, Майдан Незалежності біля поштамту
Організатор: Асоціація велосипедистів Києва, www.avk.org.ua

Відмітити
0

"Дебилов, на велосипедах с ночных дорог уберите, а остальным правила ДД к годове 300 гвоздем прибейте. От придурков по ночам проезда нет. Хрен с вами, но мне зачем грех на душу брать?" (с)

Делайте выводы, кто наивный )

Підписатися на Коментарі для "ВелоФлешМоб (акции)"