Наші співчуття

На 71 році життя помер колишній голова гірської комісії Федерації спортивного туризму України Ващенко Юрій Макарович – наш учитель, друг та щирий "глобусятник".
Свою туристську "кар'єру" Юрій Макарович почав досить пізно – років у 30, виховуючи дітей вже у походах (вони є керівниками та учасниками походів високих категорій складності). Ходив та водив 5 та 6 к.с. у багатьох найвищих куточках СРСР. Мав мрію піти на Алтай, але щороку щось заважало...
Багато років був інструктором табору "Глобус" на Кавказі. Після розпаду Союзу допомагав відновлювати туризм в Україні як на вищому рівні (пропонував зміни до правил походів та ін.), так і на власному прикладі – після відновлення табору "Глобус" у Карпатах у 1996 році керував школами інструкторів, водив залікові походи.
Юрій Макарович завжди показував приклад безкорисливого ставлення до суспільної роботи у туризмі (включаючи стосунки між учасниками в кожному поході), культури всебічного дослідження місцевості проведення походу тощо. Допоміг сформувати теперішній клуб "Глобус" та активно підтримував наші починання.

Похорон відбудеться завтра о 10.30 на Байковому кладовищі біля будівлі адміністрації (там, де зараз крематорій).
Турклуб "Глобус" приєднується до співчуттів рідним та близьким.