Подорож Непалом та далі - квиток в один кінець

Відмітити
0

Сьогодні, 26 вересня, відлетіл літак до Непалу із першими з вісьмох друзів нашого клубу на борту. У планах експедиції на найближчі півроки – у жовтні пройти трекінгові маршрути навколо гір Анапурна та Дхаулагірі. Надалі маршрути учасників розходяться – частина їх приєднається до третього непальського трекінгу, інші автостопом відвідають декілька країн прилеглого регіону, серед яких Індія та Бірма, згодом об'єднавшись знову. Останні учасники планують повернутися до України наприкінці квітня. Спробуємо освітлювати їхню подорож в цій темі.

Післямова: За 9 місяців вільні мандрівники пройшли кілька треків у Непалі, відвідали Індію, Бірму, Лаос, Таїланд, Китай та через всю Росію повернулись додому.
Розповіді із мандрівки слухайте на вечорах зустрічей.

Відмітити
0

Ти диви!...
А у понеділок, 29, відлітає інша група у Делі з чотирма друзями клубу. У планах - розвідка Гарвальських Гімалаїв -околиці Кедарнатха і Бадринатха - витоків Гангу, та інші місця Індії - Пушкар, Джайпур, Мадрас... Всього подорож на місяць.

Відмітити
0

Група просувається до Покхари:
"А попереду встає стіна Гімалаїв і це надзвичайне видовище. Дхаулагірі, Анапурна, Манаслу - все що бачив на фото тепер як на долоні просто попереду. Дах світу з даху автобусу, чи не символічно?"!
Завтра уходять на трек Аннапурни, тому скоріше за все Інету і зв`язку не буде днів 20-25.

Відмітити
0

Такое масштабное мероприятие....Вспоминается текст одной книжки:
"- Це там що за гора, Анапурна, чи що?
- Ото? Так, в хорошу погоду її видно...
- Гора-вбивця, - п'ятдесят відсотків альпіністів, що хочуть вибратися на неї, гинуть.
- Нє, ну скажи - страшно? А це ж тільки третя вершина. Ще ж перед нею йдуть К 2 і та, як її, в Сіккімі - Каньчінь... Каньчун... "

Одновременно очень сильно привлекает но и отпугивает. Хочется пожелать удачи !:) Ну и интересно продолжение трека :)

Відмітити
0

Впечатления от Агры и добирания удивительными индийскими поездами, особенно если проспать нужную станцию:
"Мы наняли велорикш и пересекли на них два приграничных поста. При свечах (света нигде нет) мы заполнили нужные анкеты и получили визы. На непальской границе мы наняли джип на шестерых и сразу попали в пробку. И ехали около часа за вот такой машиной:)"

Відмітити
0

Інша група, яка вилетіла у понеділок, у вівторок, не зупиняючись у Делі, була вже в Рішикеші. Сьогодні вранці вже поїхали в Гімалаї і коли буде зв`язок, невідомо. У планах - 10 днів. Почекаємо...

Відмітити
0

"Privet, vot tol'ko spustilis' s vysokih gor - krasotishe. ...Gimalai - eto fantastika."
Такими словами починається повідомлення з Гарвальских Гималаїв. Пишуть, що піднялися в напрямку перевалу Мана-Ла (5608м) на висоту більше 4000 м. Одному участнику стало зле, повернулись в Бадрінатх. Зараз знаходяться у Бадрінатху - північній святині шиваїтів, у 25 км від кордону з Китаєм. Погода дощова і хмарна. Всіх, як вони пишуть вразив якийсь вірус - набрякли очі і гнояться. Одна учасниця дуже перелякана і хоче повертатися додому. Я відповів, що це не так страшно, як вони собі уявляють і хай її відговорять. Вони все розуміють і настрій не піссимістичний, а навпаки, бо є не тільки досвід походів, але й те, що знали, що легко не буде, а обов`язково будуть непередбачувані несподіванки. Надіслані фотки.
Далі буде...

Відмітити
0

Сьогодні рано вранці подзвонили з Індії. Повідомили, що в зв`язку з важким станом, далі в Кедарнатх не пішли (ясна річ з місця рванути на 4000, хоча я попереджав, що потрібно поступово), а спустились на рівнинну Індію, вже побували в Пушкарі і зараз знаходяться в Джайпурі, збираются кататися на слонах.
Зразу всім стало так гарно (ясна річ, резко спуститись з 4000 м). Але одна дівчина в шоці... и зі словами: "Ну её ... цю Індію ...ці гори... ", - на літак і вже в Києві, на жаль :-(
Голоси радісні, щасливі, повні натхнення... Тиждень в горах, теж непогано. Ми передали один одному привіт і гарні побажання... Вони сказали, що ті фотки, що прислали, це тільки початок плівки. А там ще такі красоти, але не могли ж все качати, ясна річ.
А попереду ще багато цікавого...

Відмітити
0

rusved написав:
А попереду ще багато цікавого...

Вчора інша група, мандруюча Індією, повідомила, що вони об`їздили південні штати:
Карнатака зі столицею Бангалор, столицю Кєрали , м. Кочин, зараз їдять до столиці Тамілнаду, м. Мадрас, перед тим побували в знаменитому містку до Цейлону - Рамєшварамі і давньому форпості Південної Їндіі - м. Трічі, за ландшафтом і енергетикою схожому на Київ. З Мадрасу вони повертаються до Делі, закінчуючі мандри.

Відмітити
0

Вчера группа сообщила, что прошли первый трек - Аннапурны, и вышли на второй - Дхаулагири, на связь выйдут через 10 дней. По плану в этом месте должны были сойти двое участников, остались вшестером

Відмітити
0

Після тривалої перерви (з 15 жовтня) група нарешті вийшла на зв'язок.
Діма Багаєв: "Я можу собі уявити, любі мої рідні, друзі й просто читачі, як цікаво вам дізнатись скоріше про наші враження від трекінгу. Тому одразу ж викладаю записи, які щоденно писав довгими гімалайськими вечорами. Фотографії будуть через деякий час, оскільки їх багато і вони потребують хоч якогось сортування. Спробую зробити це найближчим часом, про що окремо напишу." Розповідь про трекінг з 2 по 23 жовтня.

Ілона:"Сегодня спустились с первого большого треккинга в Гималаях. Прошли все запланированное: кольцо вокруг Аннапурны с радиалкой на озеро Тиличо (4900) и перевалом 5416, а потом в усеченном составе прошли "дни альпинизма на треке" - поход вокруг Дхаулагири с восхождением на Дампус пик (6051). Все здоровы. Более подробно - позже"
Сьогодні до Лукли відлітає ще одна частина групи, на чолі з Олександром Чорним. "Новий склад" разом із Ілоною та Олександром Павловим, всього восьмеро, підуть на трек до Айленд піку, після закінчення якого планується проходження ряду категорійних перевалів. Тим часом частина група, що повернулась до цивілізації, розпочне подорож автостопом із пізнання прилеглих країн.

Відмітити
0

Спортивна частина групи пройшла трек Айленд-піку. Проте ударна група, що залишилась після треку для проходження перевалів 2А-2Б у районі із гідом, зійшла тільки на перший перевал - мабуть що Амбулапча - і повернулась. Причина - з трьох учасників в строю залишився тільки Саня Павлов, влітку натренований Бодею в 4 к.с. Наразі вони десь на шляху до Катманду, крім Павлова, якого затримала краса гір.

Відмітити
0

Відмітити
0

Путешественники покинули Катманду и уехали в Индию.
Зарисовки из непальской жизни
Реклама в Непале
Фреши
Тибетский врач
Вода в горах и городах
Травы и деревья: Бананы-это трава, а вот конопля-это уже дерево!
Почти белые обыватели

Відмітити
0

Следующая серия заметок:
Лумбини - это местечко неподалеку от индийско-непальской границы, в котором, как считается, родился Будда.
Бренды с именем
Приключения в дороге:
Инструкции по покупке билетов на индийские поезда в Непале
Дорога через границу

Відмітити
0

Після відїзду Ілони Від дивиться Азію сам, як завжди із широко розплющеними очима:
Перші враження від Камбоджи:
"...Тут мало людей. Соответственно, нет сплошных деревень вдоль дорог. Домики большей частью страшноватые, но с заборами. Да и люди не сидят друг у друга на голове. По количеству народа на улицах, можно сравнить с Украиной..."
Побачити Камбоджу та... швидко назад!:
"...Рад, что я снова в Тае. Несколько разочаровала меня страна, хотя я был полон надежд. :) Ничего конкретно плохого и не скажешь, даже наоборот - людей хороших и прикольных много. Но вот не почувствовал я никакого очарования. Просто страна. Чем-то напомнила Украину. :)..."

Відмітити
0

Вільні мандрівники, шлях яких розійшовся з групою на Айленд-пік, вже рушили з Покхари до Катманду та Сваятбунатху: "Справ у Покхарі небагато. Продати теплі речі, куплені тут три тижні тому, пожерти рибних стейків з риби, що ловлять - і розводять теж - прямо в озері Фева, зустріти надзвичайно красивий захід сонця і ранком рушити на Катманду."

Відмітити
0

Зараз прямують кудись до Індії.
З новим роком із провінції Патан!:
"На площі зі мною заговорив молодий непалець. Він лікар, знає декілька мов і мандрує Азією. Він спитав мене, чому білі туристи не хотять розмовляти з ним і взагалі з непальцями, чому в них немає часу або бажання це робити? Адже можна було б дізнатись багато цікавого, чого не пишуть в книгах. А ігнорування розмови для непальця взагалі нонсенс. А я не знав що й відповісти, адже в принципі він був правий у тому, що ми будуємо навколо себе панцир і носимо його з собою, не часто визираючи з-під нього в справжній світ."
Деякі фотки з треку

Відмітити
0

"Думали-думали і наостанок таки вирішили поїхати на рафтінг на одну з найцікавіших річок Непалу Бхатекоші. Мені особисто це цікаво, бо для мене то вперше. А виявилось все ще цікавіше...

"За годину каное торкається носом берега і ми виходимо на берег національного парку. Попереду тригодинне блукання джунглями з двома гідами. Вони починають з страшної розповіді про диких тварин парку і методи захисту. Методи захисту дуже прості - або швиденько лізти на дерево, або бити звіра кийком по носі.

Відмітити
0

Наші подорожні попрощались із непальським автостопом та уже в Індії
"Індія брудна. Надзвичайно брудна. Аж занадто брудна. І іноді дивуєшся, як деякі люди лишаються чистими в цьому суцільному смітнику де все навколо вкрите гівном і пилюкою. На вокзалі люди сплять - і іноді респектабельні -прямо на підлозі, підкладаючи під себе тонке простирадло і загортаючись в нього. Тут же сидять, ходять і повзають убогі і брудні. А ще тут прямо ж і продають їжу..."
"...І хоч би як брудно тут не було, але Ганг і його набережна красиві сповнені енергії. Моя втома зникла і настрій змінився на краще. Я почав розуміти, за що люди закохуються в Індію. На ній багато людей - йоги в яскравому вбранні, паломники в річці, віруючи зі святими книгами в медитації, туристи й місцеві жителі. Ввечері надоїдливі хелпери зникають, річка повільно зникає у сутінках, тиша і спокій панують тут. Іноді пропливають човни, в деяких грають в барабани і співають на славу Харе-Крішни-Рами, статую якого везуть тут же в човні."

Відмітити
0

Пілігріми вже побували в Агрі: "Потяг в Агру спізнився на три довгі години. Кажуть, тут так завжди,але ми вже від цього відвикли. Слава УкрЗалізниці! ... Форт в Агрі величезний, з важкими прикрашеними баштами воротами і двома з гаком кілометрами подвійних стін з ровом...Вуличка цікава своїм парканом, де у вигляді коміксов-графіті намальовані сцени з різних індійських епосів і індуїстські боги, а також ключові моменти життя Будди. Вельми цікаве і незвичне малювання. А по дорозі до мечеті повз нас їхав рікша і кричав "стрибайте в мій хелікоптер, швидко вас повезу"."
Зараз перебувають у Делі: "Після просмотру Тадж-Махалу ми доїхали до вкритого пилом Делі і зараз живемо тут на вписці у справжнього індійського програміста."
Нові фото з Індії

Відмітити
0

Група подорожніх вже четвертий день перебуває біля Індійського океану. Незабаром дві групи мають зустрітись в Індії, і 15 грудня вилітають до Таїланду. Запрошують всіх провести там зимову відпустку :)
Їхні враження від Індії:
місто Джайпур
Делі.Частина друга
місто Пушкар
Індійський автостоп
Елора, розвалини
Аджанта, розвалини
До океану!
Гоа

Відмітити
0

"Океан тут повний хвилями, а над берегом нависають скелі. Кажуть, в Бомбеї вибухнули бомби. Прошу всіх за нас не хвилюватись - на півдні і сході Індії все завжди було спокійно, а до неспокійних регіонів ми вже не поїдемо."
Нові враження:
Південне Гоа
Далі на південь
Вчорашнє повідомлення:"Ми вже на краю світу. Далі на південь лише десять тисяч кілометрів води і морозна Антарктида. Завтра робимо розворот і починаємо рух на північ."

Відмітити
0

"Нас накрила невелика серія неприємностей, яка закінчилась смертю КПК. Тому великі і гарні пости писати немає технічної можливості аж до Бангкоку. Але там обіцяю наздогнати. Тим не менш ми повні оптимізму і продовжуємо нашу подорож з олівцем і папірцем напоготові.
Наразі ми в Майсорі, це дивна суміш колоніальної архітектури і базару, який тут, кажуть, чи не найяскравіший в Азії."

Белур, Халебід і Сраванабелагола

Відмітити
0


"Це інший світ, швидкий і сучасний. Інша їжа - не така гостра, напівсолодка і різноманітна. Я навіть бачив жарену гусінь! А поліцейські тут можуть стрибати, розповідаючи про дорогу до автобусу. Англійську знає набагато менше людей, ніж в Індії, тому мови трошки підучити прийдеться. Люди тут більш європейські, магазини величезні, хмарочоси - наскільки вистачає погляду. Але разом з тим це Азія - фрукти, ступи, портрети королей і дивні візерунки літер. На кінчиках літер кружечки, тому для мене вони схожі на шматки електронних схем."
Лопбурі:
...Лопбурі - тихе провінційне містечко, по якому просто приємно ходити, постійно натикаючись на розвалини кхмерських храмів... Там же біля вату Накхон Коса ми натрапили на алтар. Місцеві моляться шматкам Будди, стареньким і поламаним храмовим святиням, а також веселій порцеляновій свині...
Тайський автостоп:
...Їздили ми й у кузові пікапів, яких тут чи не половина від всіх машин. Особливо цікаво їхати так в дощ. Даху немає, але поки машина їде, дощ не заливає. А як зупинились, то швидко розумієш, що дощить-то добряче! ...
...Із спілкуванням поки важко. Англійську тут розуміє один водій на сотню, а вимова моя не дозволяє їм зрозуміти навіть прості фрази. Тим більш, що частина навіть не намагається тебе зрозуміти, винувато посміхаючись з безпорадним обличчям. А от якщо розуміння настає, то тайці чи не по-дитячому радіють успіхам фаранга-іноземця....
Мей Сот і далі на північ:
...Мей Сот - маленьке містечко біля тайсько-бірманського кордону. До самого кордону лишається всього 13 кілометрів, тому населення тут змішане. Зустрічаються написи бірманськими літерами і китайськими ієрогліфами, іноді проходять бірманські жінки з намазаними білим обличчями і чоловіки в різнокольорових соронгах...
Длінношеєє:
...Після цього нам запрпонували заїхати до селища каренів-падангів - не падонкафф! - жінки яких носять на шиї кільця, в результаті чого шиї їх стають довгими, а голови - маленькими і трошки приплюснутими...
Мей Хонг Сон:
...Люди підпалювали факел, куля наповнювалась світлом і гарячим повітрям і злітала в небо. Десятки куль з нашого монастиря і монастиря на горі вогняними точками парили в небі і це було дуже красиво. Іноді до куль прив'язують петарди, і тоді через хвилину з неба гриміло і сипало іскрами. Кажуть, таким чином до Будди відправляють молитви з нагоди дня народження або з іншої...
Крайня північ Таїланду:
...Зранку приготували собі овсянку з фініками і рушили пішки горами. Дорога йшла вгору і вниз, машин не було, хоч мотобайки їздили часто. Іноді за деревами відкривались мальовничі гостренькі пагорби з розкиданими хатинками. Майже наші Карпати, тіль бананові пальми замість смерек. Кілометрів через вісім ми раптово вийшли на дорогу, де нас майже одразу підібрали прямо до печери Том Лод (Thom Lod).
...Як зустрінеш Новий Рік, так його і проведеш. Цьогорічну святкову хвилину ми зустрічали сьорбаючи пиво в десяти кілометрах від бірманського кордону. Поряд шепотіла річка і догорав величезний бамбуковий факел, солом'яна людина з іншого боку річки вже догоріла. Навколо сиділи люди з усіх кутів світу, а позаду грав Боб Марлi?
Перша половина грудня

Відмітити
0

Ще Таїланд:
Пай: В одній з машин із здивуванням почули знайому мелодію і раптом пізнали - то ж англомовний варіант пісні у виконанні ВіаГри! Таке собі легке торкання батьківщини. Водій сказав, що виконавця не знає, але пісня йому дуже подобається.
Чанг Май: Біля напіврозваленої величезної ступи монахи запрошують поговорити за життя. Як задавати правильні питання, то навіть за півгодини розмови можна почути достатньо, аби розмірковувати потім декілька днів. Передріздвяний вечір: І хоч кутя була рисова, замість ізюму були невідомі сухофрукти а страв було аж ніяк не дванадцять, а тільки вісім рахуючи пиво і чіпси, вечір вийшов цілком різдвяним.
Ват Лампанг Луанг: Але саме цікаве, то місцева камера-обскура, що знаходиться зліва і позаду головного віхану. Вас заводять в маленьку кімнату, зачиняють двері і відкривають дірку в стіні. І через дірку на екран навпроти проектується перевернуте зображення ступи і храмів, можна розгледіти і людей. Спеціальний дядечко тайською розповідає де і що ми бачимо на картині. В перший момен картина просто неймовірна!
Кампанг Пхет: Так, серед січня в Таіланд таки прийшла осінь, але не золота. Листя швидко сохне, втрачає колір і опадає. Більшість дерев так і стоять зелені. А високе і гаряче сонце остаточно знищує всі вересневі думки. Листя тут буває велике, як у лопуха. Воно падає з дерева, важко грюкаючи по гілкам. Навіть виникає бажання відстрибнути, аби не травмувало цінні органи тіла.
Знову Бангкок: Завтра ввечері їдемо в аеропорт і в неділю прилуняємось на святій і невідомій, але вже повній туристами М'янмі. Править там воєнна хунта, яка як вогню боїться Інтернету і нещадно його фільтрує. Звичайно, бажаючи знаходять шляхи звідусіль, навіть хунта не завадить писати в ЖЖ!
Янгон: М'янма - це щось середнє між Індією, Індокитаєм і Китаєм. Тут багато етносів і діаспор. Тільки своіх народностей майже дві сотні! Окрім буддійських ступ постійно зустрічаються мечеті, є індуїстські храми, багато і церков. Дуже часто на вулиці можна побачити написи китайською.
Янгон - далі
Янгон. Продовження
Янгон. Корисне
Баго
Чайткйо

Відмітити
0

Діма та Віка наразі повернулись із М'янми до Таїланду, тестують місцеві пляжі.
"Прилунились в Таіланді, доїхали до Као Сан, пожерли тайського їдла - яке щастя! - продали непотрібний вже путівник по М'янмі, прокатились дивною залізницею і нарешті доїхали до Хуа Хіна, невеликого містечка на березі океану. Оселились в гпстхаусі з газовим пальником і двома собаками. День будемо киснути на морі, а потім поїдемо далі на південь, в Ранонг і далі, на острови аж під саму Малайзію. Змінюючи майже кожен день пляжі, на яких ночуємо в наметі біля прибою, невпинно просуваємось на південь. "
Хуан Хін:В Хуа Хіні варто відвідати залізничну станцію, побудовану з тіку в 1929 році. Це невелике містечко на березі океану. Відоме резиденціэю короля, що стоїть у передмісті. Тим не менш нічне життя тут досить активне, але не таке галасливе, як у нас в Ялті чи навіть на Као Сан.
М'янма. Крапка.:М'янма скінчилась. Побачили за 26 днів менше, ніж могли з того, що є в путівнику. Сказались втома і дірки в плануванні. Але мали і пригоди, мали те, чого путівник не оферує. Шалену їзду мотоциклом, повільні китайські фури, торг в автобусах, нічні спілкування з іміграційниками, пробиті шини, блукання. Добре й не дуже. Блиск пагод іноді гасився обманом, але потім ставав ще яскравішим від гостинності. Вже звикли до лонгі, червоно-зубих від бетелю посмішок. Не буде вистачати і нічних чайних і розмальованих танакою кругленьких дівочих щічок.
Вечорами люди п'ять чай і дивляться телевізор в чайних. Речі носять на голові, одного разу бачив, як жінка несла на голові величезну металеву діжку. На базарах багато екстремально дешевих фруктів. В автобусах грає караоке. До рису подають суп. Подаючи щось до ліктя правої руки прикладають палець лівої.
Звичайно, не все тут добре. Ціни для іноземців нереально завищені, люблять зняти зайве. Народ зашуганий. Жінки працюють на важких роботах разом з чоловіками, б'ють і носять каміння на будівництві. Діти працюють в ресторанах і продають сувеніри.
Мішанина релігій і культур надзвичайна. Буддисти, індуси, мусульмани, китайці, християне. Є й дикі племена зі своїми віруваннями. М'янму можна сприймати як таку собі буддійську Індію, але скоро стає очевидним, що вони абсолютно різні. Просто тому що Індія - потужна держава з потужною економікою а М'янма - економічний нуль з багатим історичним минулим. Від того і відношення різне. Часто не рівне, а знизу вгору, що не завжди приємно. Хоча при відсутності грошових взаємин все в більшості випадків нормально.
Не жалкую за проведений в цій країні час. Може, ще колись повернемось? Років через двадцять аби побачити що за цей час зміниться?
Гора Попа
Баган
По Аєраваді
та ін.

Відмітити
0

Віка та Діма наразі у Лаосі
"...Друге що кидається в очі - червоні прапори і комуністична символіка поряд прапорів Лаосу. Люди менше посміхаються, а в готелях замість "Вимикайте, будьласка, світло" тепер пишуть "Як не вимкнете мвітло, то стягнемо плату". Комунізм виглядає з кожного кута, хоча насправді все набагато краще і приємніше, ніж було колись у нас..."

Відмітити
0

Діма і Віка "Ми вже тиждень в Китаї. Перше прикордонне місто виявилось мегаполісом. Навкруги ієрогліфи і міліард китайців. Політ нормальний..." Зараз живуть у хлопця з Іспанії, за тиждень будуть уже в Тибеті, побачать великі гори.
Всебічні розповіді про попередню країну, Лаос:
"Ванг Вієнг (Vang Vieng) знаменитий своїми краєвидами. Вертикальні порослі джунглями скелі піднімаються з долини і далі переходять у високі гори."
В'єнтьян. Туристичний і не дуже.
В'єнтьян. Святий.
В'єнтьян. Народний.

Відмітити
0

"Скоро у меня день рождения. Все последние годы я в этот день собирала в своем доме шумную толпу друзей, а в этот раз я далеко-далеко от дома. Я очень скучаю по всем своим друзям и вместо приглашения на праздник в этом году приглашаю всех в виртуальное путешествие со мной. И дарю сама себе начало большой дороги :)
Завтра утром я наконец-то оседлаю байк и отправлюсь в дальний путь."

Дели-Агра. Начало пути.
Агра-Аллахабад

Відмітити
0

Итак, путешествие продолжается. Рассказы в картинках:
Свадьбы на улицах: ...Во главе колонны едет странная прямоугольная машина с огромными динамиками из которой раздается оглушительная музыка. Причем живая :) В середине сидит певец и радует всех окружающих танцевальными мелодиями :)...
Варанаси - священный город на берегу Ганга: ...Вопреки моим опасениям набережная, на которой ежедневно кремируют десятки тел, не произвела на меня гнетущего впечатления. Все здесь происходит очень буднично. Кого-то хоронят, кто-то в десятке метров от костра стирает в Ганге белье или омывается. Здесь же люди занимаются йогой или просто слоняются туда-сюда...
Животные в Непале и Индии: ...В селах коровы в основном расквартированы по дворам, а вот в городах бродят, как беспризорники и спят на улицах и в подворотнях. В Индии я впервые узнала, что корова может спать, свернувшись клубочком, уткнув нос в хвост :)...
БодГайа: ...Здесь находится то самое место, где Будда обрел просветление и то самое дерево, под которым он в этот момент сидел :) Ну это конечно не то самое дерево, которое подарило просветляющую тень :) Будде 26 веков назад, а потомок потомков, которых возили туда-сюда на Шри-Ланку и обратно, спасая святыню от исламских экстремистов...
Пури - местный курорт: ...По берегу в качестве развлечения для отдыхающих ходят верховые верблюды, за 100 рупий можно вдвоем прокатиться вдоль берега туда и обратно. Забавно, что взбираются и спускаются наездники по приставной бамбуковой лестнице...
Ченнай - южная столица: ...не могу не поделиться чудесными названиями населенных пунктов, увиденными по дороге в Ченнай. Здесь другой язык (не хинди) и названия немного итальянские. Особенно порадовали Такинада, Толикопалли и Браталапалли :):)
Майсор - здесь находится дворец Махараджи:
...Свежесорванный кокос надрезают огромным ножом и выдают к нему трубочу. Сок в кокосе был освежающий и приятный, совсем не похожий на тот, который удавалось извлечь из такого ореха в Киеве. Думаю, пока орехи добираются до нас, молоко в них уже безнадежно портится. После того, как выпиваешь сок, продавец разрубает кокос пополам и можно съесть нежную и очень вкусную мякоть внутри. А то, что кладут в ?Баунти? - это оказывается вообще перемолотая толстая белая кожура :) Коричневыми и волосатыми, как мы привыкли их видеть, кокосы становятся после того, как их почистят от этой кожуры :) ...
Пляжи Аравийского побережья: Позади осталось уже больше 4000 километров и мы наконец добрались и до западного побережья Индии...
"Друзья, с Новым годом!
Обычно под этими словами размещают картинку с улыбающимся дедом морозом под елкой, но тут в Индии с морозом не сложилось, поэтому вот вам от меня открытка :)."

Відмітити
0

Гоа, Гоккарна, пляжи: Встретили здесь двух киевлян из турклуба Универ. Оказалось, что они были на лекции, когда я рассказывала об Африке, и вот теперь мы встретились в Индии - удивительно!
Раджастан-ненаселенная пустыня: Покинув пляжные побережья, проехав через горы по умопомрачительным серпантинам и леденящим кровь темным тоннелям, объехав огромный и шумный Мумбай мы попали в штат под названием Раджастан. Нас окружают песчаные и глинистые холмы с редкими скалистыми или осыпными выступами. Невысокие деревца ютятся вокруг небольших редких водоемов, а огромные кактусы растут прямо вдоль дороги.
Круг по Индии длиной 7 тыс. км замкнулся: "бесконечные дороги, горы, пляжи, дворцы и храмы.Индия очень-очень разнообразна!"
Калькутта: Здесь огромное количество машин такси, наверное около половины всех автомобилей в туристической части города. Они все желтого цвета и в точности похожи на старые москвичи :) Забавно в Индии попасть в плотный поток москвичей :)
Бангкок: Транспорт в Бангкоке очень разнообразен. Мы пока пользуемся лодками и скай трейном. Длинные скоростные лодки курсируют от причала к причалу вдоль реки. Это действительно быстрый и дешевый способ перемещаться по городу (билет стоит 0,55 доллара)
Мы побывали на самом высоком небоскребе, в гостинице Байоки Скай, на 84 этаже!!!

Відмітити
0

Илона возвращается уже скоро, в конце февраля
Поэтому дальнейшие рассказы надеемся услышать уже из ее уст на клубных вечерах :)

Відмітити
0

Общая схема передвижения групп, как ее удалось уловить :)
Мотоциклисты Илонка и Вид скоро будут в Таиланде
Димка и Вика же в это время переместятся в Бирму, но потом должны возвращаться через Таиланд, возможно, там и встретятся
К единоличнику-индусу Павлову присоединились Дубок и еще трое украинцев, он возвращается в 20-х числах января

Відмітити
0

В даний момент вони вже проїхали пів-Китаю, живуть в Шанхаї у білоруської дівчини та намагаються згадати російську мову :) Туди прибули з Тибетського нагір'я - це залишки льодовиків, сьомитисячники на горизонті, містечка на 4 тисячах, вражаючі пейзажі. Це одне з найкрасивіших місць з тих, що вони бачили.
"Ми проїхали найкрасивішою дорогою в житті. За три дні ми декілька разів виїзджали на засніжені перевали, а потім спускались вниз до весняної зелені. Пейзаж змінювався буквально щогодини."
"Ущелина Стрибаючого Тигра вважається найглибшим каньоном Китаю і одним з найглибших в світі. Правда, китайці рахували глибину каньону від найвищих вершин над ним. Тим не менш трек по каньону красивий, хоч і не вражаючий після Непалу."
"Крокуючи ущелиною Стрибаючого Тигра, натрапили на невеличке поселення українських козаків. Коли москалі остаточно валяли Січ, одна з груп біженців потрапила до Туреччини, звідти бігла до Ірану і, приєднавшись до одного з караванів, шовковим шляхом добралась до Китаю. Осіли вони в ущелині, аби місцеві не чіпали. Зараз їх селище знаходиться в стороні від головної дороги, куди ніхто з туристів не заходить, а ми потрапили туди абсолютно випадково."
Ліджанг - старе китайське місто: "Кажуть, якщо вийти на вулицю до восьмої, тобто до прибуття організованих китайських туристів з прапорцями, мегафонами і клацалками, то прогулянка буде майже інтимною, лише ви і Ліджанг. Звичайно, я в один з ранків я взяв камеру і відправився вранішніми вулицями на фотополювання. Але ж не один я такий розумний, а китайців надто багато. Туристів дійсно ще не було, але вулиці вже були заповнені вранішніми фотографами..."

Фотогалерея з Китаю

Відмітити
0

Сегодня уезжает тройка дружественных туристов, планирующих за ближайшие пару недель посетить Вьетнам, Камбоджу и Лаос в свободном режиме, с рюкзаками за плечами. 12-го мая уже будут в Киеве.
Предлагаем им воспользоваться этой темой для информирования о своих продвижениях :)
Удачи!

Відмітити
0

Пусть путь их будет Великим и Шелковым, команда крепка, как Китайская стена и если что пойдёт не так (тьфу-тьфу), говорите вьетнамцам, что вы с Троещины (да-да, тот самый рынок! :) ), то есть типа земляки ихние! ;) должны поддержать!

К администрации сайта: при проверке, действительно ли я человек (я тоже иногда задаю себе этот вопрос :) ), и приглашении ввести, в соотв. поле, четвёртое слово на языке Альфа-Центавра, оказалось самым... длинным! :) Мелочь, но заметил только потому, что сегодня был тяжелый день, чего желаю успешно избежать участникам!

Аминь!

Підписатися на Коментарі для "Подорож Непалом та далі - квиток в один кінець"