Загальні умови

Змагання з пошуково - рятувальних робіт

«Київський листопад - 2015»

 

Умови змагань для класу «ТЕХНО»

 

Організатори залишають за собою право до початку змагань вносити в даний документ зміни і доповнення. Всі зміни публікуються на сайті tkg.org.ua.

 

  1. Дистанція змагань поділяється на 4 блоки. Блок «0» відкритий. Умови будуть опубліковані до 26.11.15 р.

    Решта блоків закриті. Кожен блок, крім нульового, буде починатися етапом «Нарада».

  1. Команди, які не мають «правильного»  полісу страхування від нещасних випадків (на всіх учасників змагань), дійсний на час змагань, відповідно до умов якого визнаються страховими випадками нещасні випадки , що відбулися під час заняття застрахованою особою спортом та участі у змаганнях зі спортивного туризму, до змагань допущені не будуть!!!

  2. Команда проходить дистанцію у складі, заявленому на старті змагань. Заміна учасників запасними в ході змагань забороняється. Дозволяється сходження одного учасника з дистанції без зняття команди зі змагань. У цьому випадку за кожен етап без одного учасника команда отримує 50% від набраних балів на етапі. Схід керівника з дистанції веде до зняття команди.

  3. Протягом всього часу роботи на технічних етапах учасники повинні мати на касках номери, видані суддівською колегією на старті. Номер учасника має наступну форму: N/1-4, де N - номер команди, отриманий нею в процесі попередньої реєстрації в порядку черговості, а цифра після риски - номер учасника команди. Капітану команди присвоюється номер N/1. Відсутність номера в учасника штрафується. Розмір штрафу 10  балів за кожен випадок.

  4. На окремих етапах команди будуть об'єднуватись з іншими командами. При цьому результати команд на даних етапах будуть однаковими. Така ситуація називається роботою в спільних групах (СГ).

  5. Інформація про умови проходження етапів кожного блоку, починаючи з першого, видається командам в друкованій формі безпосередньо в ході змагань. Опис блоку може включати наступні документи:

  • «Опис  етапів» з описом дій команди, системою штрафів і премій (для попереднього знайомства з етапами і плануванням дій команди).

  • «Опис шляху  руху» у вигляді картографічного матеріалу, GPS-координат або легенди.

  1. На дистанції встановлюються наступні параметри:

  • КЧ блоку контрольний час блоку (у хвилинах) - час, при перевищенні якого команда знімається з блоку. Команда може стартувати на наступному блоці, якщо вона набрала прохідний бал на попередньому блоці та  отримала завдання на наступний.

  • КЧ етапу контрольний час етапу (у хвилинах) - при перевищенні якого команда одержує не залік етапу та зобов'язана його негайно звільнити. Фінішем етапу вважається завершення завдання всіма учасниками. Якщо КЧ етапу не встановлено, то команда має виконати умови етапу в будь-який час між ЧС і ЧЗ, при цьому тривалість роботи команди на етапі не фіксується.

  • ТШ технічний штраф (від’ємні бали) - можливий штраф за технічне виконання завдання на етапі (види штрафів, їх розмір згідно Таблиці 1 даних умов або вказується в описі етапу).

  • БКП бали за КП орієнтування (позитивні бали) - бали, які команда отримує за відвідування КП. БКП виставляються на фініші блоку, після показу фотографій суддям.  

  • Бmin мінімальна кількість балів (позитивні бали) - бали, які команда обов'язково отримує, виконавши умови етапу.

  • Бmax максимальна кількість балів (позитивні бали) - бали, які команда може заробити, виконавши умови етапу і не заробивши ТШ.

  • У  кількість учасників - учасники, які повинні працювати на етапі.

  • ЧC час старту етапу (в годинах і хвилинах) - час відкриття етапу для старту команд. Якщо  позначено знаком *, то час старту є жорстко фіксованим і відлік КЧ для всіх команд стартує одночасно. В іншому випадку команди самостійно вибирають час початку роботи на етапі (між ЧС і ЧЗ). ЧС блоку завжди для всіх стартує одночасно.

  • ЧЗчас закриття етапу (в годинах і хвилинах) - час закриття етапу для старту команд. Якщо команда встигла стартувати на етапі під час його роботи, вона має право закінчити проходження етапу в межах КЧ етапу, незалежно від часу його закриття (ЧЗ).

  • КН кількість ниток - кількість команд, які одночасно можуть працювати на етапі.

  • Командна картка - інформаційна картка команди, в яку за результатами виконання етапу командою суддя заносить інформацію про кількість набраних балів, кількість штрафних балів і ставить свій підпис. За втрату картки команда отримує 200 балів ТШ.  

  1. Команда має право відмовитися від проходження етапу в будь-який час (до або під час проходження). При цьому команда не отримує Бmin і ТШ на цьому етапі.

  2. Результат команди на етапі визначається позитивними набраними балами.

    Якщо команда пройшла етап без штрафів, то отримує Б = Бmax.

Якщо ТШ не перевищує різницю між Бmax та  Бmin, тоді набрані бали на етапі: Б = Бmax - ТШ.

Якщо ТШ перевищує різницю між Бmax та  Бmin, тоді набрані бали на етапі: Б = Бmin.

  1. Умови проходження окремих етапів можуть бути змінені або введені нові етапи без пояснення причин цих змін, навіть після початку роботи команди на етапі.

  2. КП орієнтування зараховуються по фотографіям. Бали за КП орієнтування будуть зараховані тільки в тому випадку, якщо суддя зможе по фотографії  ідентифікувати всіх учасників (крім фотографа) саме вашої команди на фоні певного КП (має бути правильний номер КП). Слід враховувати, що деякі знімки доведеться робити вночі. Фотографії можна буде показати на екрані вашого фотоапарата або на моніторі суддівського комп'ютера.

  3. Команда може проходити етап будь-яким відомим їй способом і застосовувати будь-які прийоми, що не суперечать  завданню, безпеці, загальним умовам і умовам, викладеним в описі етапу (дозволено все, що не заборонено). При цьому опис етапу може задавати особливі умови його проходження (включаючи докладний опис заданого способу роботи команди). Рекомендовані  способи подолання перешкод, якщо інше не передбачено в умовах конкретного етапу, описані в документі  "Настанови з проведення змагань з пішохідного туризму від 11 квітня 2015 року".

  4. У випадку, якщо команда приходить на етап і готова почати роботу, а всі робочі нитки на етапі вже зайняті іншими командами, вона зазначає час приходу на етап у судді етапу і стає в чергу до моменту звільнення однієї з ниток. Відсидки на етапах не передбачені.

Рекомендація: оцінюйте свої шанси встигнути відпрацювати етап, перш ніж приймати рішення про очікування своєї черги.

  1. Якщо в описі блоку не обумовлено інше, то на всіх технічних етапах блоку штрафи виставляються згідно даних Загальних умов.

  2. При наведенні навісних переправ команда організовує подвійні перила (якщо інше не обумовлено умовами конкретного етапу).

  3. Команда, яка допустила порушення Загальних умов, Інструкції з ТБ і вимог судді при проходженні перешкоди, отримує відповідний штраф та має обов’язково виправити допущене порушення. Ігнорування вимог судді або невиконання умов етапу веде до зняття з етапу.

  4. Використання допомоги осіб, які не беруть участі у змаганнях, та будь-яких транспортних засобів заборонено, якщо інше не обумовлено організаторами!!! Самостійна купівля продуктів харчування в магазинах на території змагань дозволена (однак наявність таких магазинів не гарантується).

  5. Розрив між учасниками команди при пересуванні в темний час доби не повинен перевищувати 10 метрів. В світлий час доби розділення можливе, якщо це окремо обумовлено в Умовах змагань.

  6. Команда повинна пересуватись по дистанції з включеним мобільним телефоном. Запас елементів живлення для телефону має бути з урахуванням цієї вимоги.

  7. Під час змагань учасники повинні дбайливо ставитися до природи. Залишати сміття можна тільки в спеціально відведених для цього місцях.

  8. Учасники зобов'язані ознайомитися з усією додатковою інформацією про дистанцію і описом нульового блоку етапів, які будуть опубліковані на сайті змагань http://www.tkg.org.ua.

  9. При пересуванні команди по дорогах громадського користування учасники повинні дотримуватись Правил дорожнього руху, переходу через транспортні магістралі та залізничні шляхи.

  10. Рекомендації:

  • Відповідально підготуйте всі необхідні документи. Другого шансу пред'явити документи у вас не буде.

  • На дистанціях у вас буде багато етапів з наданням першої допомоги. Візьміть з собою перев'язочний матеріал і скотч. Вони зайвими не бувають.

  • Радимо передбачити спосіб взаємодії / зв'язку між частинами команди, що знаходитимуться на значній відстані один від одного.

  • В районі змагань є перебої із зв'язком. Рекомендуємо вам мати картки різних мобільних операторів.

  • Команді доведеться продемонструвати приготування гарячої їжі не менше 3-х разів протягом змагань. Вода по дистанції буде в районах базових таборів.

  1. Учасники змагань зобов'язані мати все спорядження згідно зі списком, наведеним на сайті змагань http://www.tkg.org.ua. При відсутності елемента обов'язкового спорядження команда на старт не допускається.

  2. Для переходу у наступний Блок, команда повинна набрати визначену у описі блоку мінімальну кількість балів (прохідний бал). Команда, що за КЧ блоку не набрала прохідний бал на попередньому блоці, не може стартувати на наступному блоці.

  3. Команда-переможець визначається за найбільшою кількістю балів за підсумками всіх блоків.

Таблиця 1  

Загальна таблиця штрафів

 

Назва штрафу

    ТШ

1

торкання рел'єфу/води

5

2

відсутні спальник, килимок, захист від дощу

5

3

недбале поводження з потерпілим

5

4

неправильне кріплення потерпілого до нош

5

5

допомога потерпілого (за кожне порушення)

5

6

помилка у вузлі

5

7

не всі учасники вміщуються на килимки

5

8

не всі учасники вміщуються в спальники

5

9

не всі учасники лежать на спині

5

10

не всі учасники вміщуються під укриття

5

11

укриття не захищає від опадів

5

12

їжа приготовлена в недостатньому об'ємі

10

13

відсутня одна з страв

10

14

відсутність/припинення страховки/самостраховки/супровождения (виправити)

10

15

рух по рел'єфу/воді

10

16

спуск без рукавиць (виправити)

10

17

два участника на перилах/колоді (виправити)

10

18

неправильні дії супроводжуючого (виправити)

10

19

зрив з зависанням участника на самостраховці

10

20

незначна помилка при наданні ПМД

10

21

не виконані вимоги до облаштування табору (за кожне)

10

22

відсутність номера на касці учасника

10

23

розрив між учасниками більше 1 хвилини (за кожну хв)

10

24

груба помилка при наданні ПМД

20

25

залишене в зоні етапу спорядження після закінчення КЧ

(за все, незалежно від кількості)

20

26

ноші зломались

20

27

невиконання умов етапу

не залік

28

відсутнє/порушено опечатування потерпілого

не залік

29

неправильний вузол

не залік

30

відсутність надання ПМД

не залік

31

команда покинула укриття до закінчення КЧ

не залік

32

після залишання БЛ не прибрано сміття, не потушене багаття

не залік

33

невиконання спецетапу

не залік

 

Підписатися на Коментарі для "Загальні умови"