Положення про очний чемпіонат м. Києва "Спортивні туристські походи"

1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ
Очний чемпіонат м. Києва зі спортивних туристських походів – пішохідні походи І к.с. та 2 ступеня складності (далі – Чемпіонат) проводиться з метою подальшого розвитку спортивного-оздоровчого туризму в м. Києві як ефективного засобу підвищення ролі фізичної культури і спорту у всебічному гармонійному розвитку особи, сприяння формуванню здорового способу життя населення м.Києва.
Головні завдання Першості :
пропаганда та популяризація спортивно-оздоровчого туризму серед широких верств населення;
перевірка рівня технічної та тактичної майстерності спортсменів-туристів;
визначення найсильніших команд м. Києва зі спортивних туристських походів;
сприяння підвищенню безпеки проведення спортивних походів з різних видів туризму;
отримання досвіду організації походів І к.с. та 2-го ступеня складності керівників груп та досвіду проходження учасників цих груп.
підвищення краєзнавчої обізнаності учасників подорожі.

2. ПОРЯДОК ТА ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ
2.1. Чемпіонат проводиться з 25 по 30.10.2015 р. для маршруту I категорії складності та з 28 по 30.10.2015 р. на території м. Києва та Київської області дистанції крос-похід, що відповідає пішохідному спортивному походу І к.с та 2-го ступеня складності з елементами краєзнавчої експедиції. Для виходу на маршрут всі групи мають отримати дозвіл маршрутно-кваліфікаційної комісії (далі – МКК).
2.2. Умови змагань будуть надіслані до 1 жовтня командам, які подали попередні заявки про участь у змаганнях на e-mail : rudev_2005@mail.ru . Нитку маршруту буде повідомлено за 5 днів до початку змагань.
2.3. Вся інформація про Чемпіонат буде розміщена на www.kvng.media-m.org.ua. За додатковою інформацією звертатися до Рудєва І.М: e-mail: rudev_2005@mail.ru, тел. 067-233-58-84.

3. КЕРІВНИТВО
3.1. Загальне керівництво Чемпіонатом здійснює т\к «Время не ждет» та Київська міська федерація спортивного туризму.
3.2. Безпосереднє керівництво підготовкою і проведенням покладається на головну суддівську колегію першості (далі – ГСК), склад якої затверджує Президія Федерації спортивного туризму м. Києва.

4. УЧАСНИКИ
4.1. До участі у Чемпіонаті допускаються команди колективів підприємств, туристських клубів, навчальних закладів, військових та інших організацій, а також окремі самодіяльні команди м. Києва, які отримали дозвіл МКК на здійснення цієї подорожі. Кількість команд від організацій не обмежується.
4.2. Кількісний склад окремих команд не менше 6 осіб (у тому числі не менше однієї особи жіночої статі) та один представник команди. Рівень спортивної туристської кваліфікації їх учасників повинні відповідати чинним вимогам до спортивних туристських походів.

5. УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ЧЕМПІОНАТУ
5.1. Чемпіонат проводиться згідно Цього положення та умов Чемпіонату які не суперечуть Правилам проведення туристських подорожей з учнівською та студентською молоддю України, чинним Правилами змагань зі спортивного туризму (розділ “Правила проведення змагань туристських спортивних походів”) та „Методиці суддівства чемпіонатів зі спортивних туристських походів 2005 року” затвердженими Федерацією спортивного туризму України.
5.2. Суддівство Чемпіонату проходить в два етапи, які між собою пов’язані в часі. Перший етап: безпосередньо сама подорож 1 к.с та 2 ст.складності, яка оцінується по дотриманню графіку руху та проходженням контрольних пунктів та технічних етапів на маршруті (детальний опис в умовах Чемпіонату). Друга частина: підготовлений та затверджений в МКК описовий звіт про цю подорож.
5.3. Чемпіонат проводяться на дистанції „Крос-похід”, що відповідає проходженню маршруту категорійного та ступеневого походу та подоланню додатково технічних етапів.
Випуск групи на маршрут може відбуватися як в МКК за місцем проживання, так і в виїзній МКК під час проходження мандатної комісії.
Документи в МКК подаються до 20 жовтня 2015 року за адресою: вул. Курська 15 (туристичний клуб «Время не ждёт»).
2.2. МКК дії згідно положення про туристські маршрутно-кваліфікаційні комісії федерації спортивного туризму України – колегії суддів змагань туристських спортивних походів. Рекомендації щодо заповнення маршрутної книжки під час випуску/захисту походів http://www.tkg.org.ua/node/18618

6. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ТА НАГОРОДЖЕННЯ
6.1. Результат команди на першому етапі визначається за найменшою сумою штрафних балів на краєзнавчих та технічних етапах і кількістю взятих КП на дистанції(при не взятии КП нараховується штраф). Результат на другому етапі визначає ГСК по підготовленим і затвердженим звітам в МКК. Загальний результат отримують команди, що в повному складі пройшли маршрут відповідної к. с. та відзвітувались у виїзній МКК (про що отримають довідки про участь у поході) підготувавши звіт про проведену подорож.
Перше місце на першому етап Чемпіонату надається команді, яка отримала найменшу суму штрафних балів на дистанції. Друге, третє та інші місця – відповідно до отриманої бальної суми.
Перше місце на другому етап Чемпіонату надається команді, яка набрала найбільшу суму балів за підготовлений і затверджений звіт в МКК.
Перше місце в загальному результаті надається команді, яка набрала меншу суму місць першого та другого етапу.
6.2. Команди, що посіли I, II, III місце на кожному етапі та в загальному результаті Чемпіонату нагороджуються дипломами Головного управління комунального господарства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)

7. УМОВИ ПРИЙОМУ УЧАСНИКІВ
7.1. Чемпіонат проводиться (очно) за наданими учасниками матеріалами про здійснені спортивні туристські походи і не передбачає виклику учасників.
7.2. До участі у першості допускаються команди, що своєчасно подали маршрутні книжки, письмові звіти про походи, а також пройшли мандатну комісію.
Рекомендується додавати електронні копії на дискеті або СD- диску у форматі: текстова частина – „doc, txt”, ілюстрації – „jpg, png”.

8. ФІНАНСУВАННЯ
8.1. Витрати, пов’язані з організацією, проведенням та нагородженням переможців Чемпіонату несе Федерація спортивного туризму м.Києва.
8.2. Витрати, пов’язані з участю команд у Чемпіонаті, здійснюються за рахунок коштів організацій, які направляють команду або самих учасників.

Положення є офіційним викликом на Чемпіонат

Підписатися на Коментарі для "Положення про очний чемпіонат м. Києва "Спортивні туристські походи""