Умови проведення змагань

на "Кубок України" з пішохідного туризму

в м. Києві з 13 листопада по 15 листопада 2009 року.

Змагання проводяться у Києвській області Вишгородському районі в селі Нові Петрівці. Від Києва до с. Нові Петрівці 25 км.Добиратися від площі Шевченка маршрутками, що йдуть до с. Нові Петрівці, Лютежа, Димера, Катюжанки, Іванкова. Виходити в с. Нові Петрівці коло церкви і далі слідувати по маркировці в бік Київського моря 1.5 километра від зупинки. Маршрутки ходять до 20 години.Середній інтервал руху маршруток - кожні 20-30 хвилин.

Місце розташування лагеря в 500 метрах поза с. Нові Петрівці недалеко від берега Київського моря на ярах.Бажано з собою мати ємності для принесення води (з сільского водозабору), знаряддя для приготування їжі в польових умовах, бівачне знаряддя відповідно до пори року і температурно-погодних умов, аптечку.

Мандатна комісія працює на місці проведення змагань до 17 години 13 листопада. Кожна команда повинна мати по 15 гривень на кожного учасника у заявці (дрова, вода, нагородження, освітлення, робота оргтехніки в польових умовах і т.д). Нарада ГСК з представниками команд о 18.00, жеребкування на два дні змагань, доведення інформації по кінцевих умовах долання дистанцій.

УВАГА - програма змагань змінено в бік скорочення відносно основного положення. Змагання проводяться одночасно на дистанціях "Смуга перешкод" і "Рятувальні роботи". Попередньо для визначення порядку старта на дистанціях передбачена розбивка жерекуванням команд на дві групи: перша група у перший день стартує на дистанції "Смуга перешкод", друга група ?на дистанції "Рятувальні роботи", а наступного дня групи міняються місцями. Загальний результат виступу команди на змаганнях визначається сумою відносних результатів на двох дистанціяхКінцеве рішення по порядку старту команд на дистанціях буде прийнято виходячи із загальної кількості команд після звіту мандатної комісії до проведення жеребкування. Зважаючи на погодні і організаційні умови проведення змагань (при несприятливих збігах обставин) дистанції можуть можуть бути змінені в бік спрощення.

Для подолання дистанцій команди мають бути забезпечені технічним спорядженням в обсязі достатньому для подолання дистанцій 5 класу, мішками з поліпропілену ("з під цукру") достатніми для розміщення контрольного вантажу до 20 кг. в кожному в кількості 6 шт. на команду, медичною аптечкою і спеціальним спорядженням в комплектації не менше як що до вимог дистанції "Рятувальні роботи".

Коротка характеристика дистанцій змагань.

"Смуга перешкод" - дистанція 5 класу долається із контрольним вантажем загальною вагою 60кг. на команду ?три мішки по 20кг.

Передбачається можливість визначення кількості загального спорядження, яке може взяти із собою команда на дистанцію за тестовою переправою (навісною) одного учасника з рюкзаком зі всім спорядженням команди за плечима (згідно з вимогами діючих "Настанов... ")без командної допомоги за визначений контрольний час , при не вдалій спробі наступний учасник має право на наступну спробу, при не вдалій спробі всіх учасників команди серія спроб повторюється зі зменшенням кількості спорядження до ти, поки спроба не буде вдалою або команда не відмовиться від виступу.

Дистанція передбачає наявність всіх перешкод окрім скельних ділянок, бродів, етапів з потерпілим.Побудована дистанція з трьома проміжними фінішами, примусовим стартом на кожну наступну частину дистанції, відсидка команди на кожному проміжному фініші не менше 4 хвилин.Фінш команди на кожній частині дистанції визначається по перетинанню линії фінішу останнім учасником команди, контрольним вантажем та спорядженням, а спорядження і контрольний вантаж, що не перетнули лінію фінішу вважається як втрачені і повертаються команді після фіксації фініша на частині дистанціїНа кожній частині дистанції є етапи з розбивкою команди на дві частини і проходженням по кожній з них не менше двох учасників по основному напрямку руху команди по дистанції.На кожному етапі визначені межі зони перешкоди, лінії фінішу етапу, а між етапами- коридори обовязкового руху учасників.

Всі етапи мають своє визначення при русі у зворотньому напрямку.

Зворотній рух по дистанції дозволяється здійснювати тільки в межах однієї частини дистанції, саме тієї, на якій стартувала команда.

Окремі етапи і частини дистанції мають суддівське обмеження часу у вигляді заданного та контрольного часу.

Детальна інформація по дистанції "Смуга перешкод" -послідовності етапів, їх
облаштуванню, довжені, обладнанню , суддівському обмеженню часу на етапах і дистанції буде направлена на після завершення інспектування дистанції.

Детальна попередня інформація по дистанціях наводиться в прикріплених файлах і може бути змінена за результатами інспектування.За роз"ясненнями окремих положень інформації можна звертатись до начальників дистанції - по дистанції "Смуга перешкод" - Боднарчуку Сергію (8-050-2094434); "Рятувальні роботи" - Келіну Олексію (8-050-6565022).

З питань загального характера - до головного судді змагань ?Бабенко Юрія (8-044-2273166), електронною поштою за адресою bmi (at)nbi.com.ua

Підписатися на Коментарі для "Умови проведення змагань"